PEC Zwolle
4:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ted van de Pavert 29. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Héctor Moreno 78. / Kopbal  (Marco van Ginkel)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Santiago Arias 79. / Schot met links  (Oleksandr Zinchenko)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Lammers 85. / Schot met rechts  (Bart Ramselaar)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Bart Ramselaar 88. / Schot met links  (Oleksandr Zinchenko)

90'
De tweede helft leek saai te beginnen. Vanaf de 78e minuut begon het slotoffensief van PSV. De gelijkmaker kwam van Héctor Moreno. Vervolgens schoot Santiago Arias met links de mooie 2-1 in de verre hoek. Jeugdspeler Sam Lammers wist vijf minuten voor tijd het net te vinden. Bart Ramselaar bepaalde de eindstand op 4-1. Zo sluit PSV het seizoen alsnog mooi af.
90'
90'
Er gaat geen extra tijd komen.
88'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:1 door Bart Ramselaar
Oleksandr Zinchenko zet Bart Ramselaar met een goede pass met links voor het doel. Ramselaar verschalkt doelman Mickey van der Hart met links.
86'
PSV blijft drukzetten. PEC Zwolle komt er niet meer aan toe. De Eindhovenaren zijn op jacht naar meer doelpunten.
85'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:1 door Sam Lammers
Bart Ramselaar geeft de bal aan Sam Lammers. Lammers schiet de bal met rechts vanaf het randje van het strafschopgebied in de verre hoek. Het is zijn tweede doelpunt in de Eredivisie.
83'
In een minuut tijd draait PSV de wedstrijd om. De Eindhovenaren houden nu ook druk op de defensie van PEC Zwolle.
79'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Santiago Arias
Arias krijgt de bal van Oleksandr Zinchenko. Vanaf het randje van het strafschopgebied schiet hij met links in de verre hoek. Doelman Mickey van der Hart is kansloos.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
78'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Héctor Moreno
PSV krijgt een hoekschop. De bal wordt goed verlengd door Marco van Ginkel met het hoofd en verdediger Héctor Moreno kopt vervolgens de gelijkmaker binnen.
77'
Een kans voor Sam Lammers! Hij wordt aan zijn shirt vastgehouden, maar al vallend weet hij de bal vanaf ongeveer zeven meter van het doel met links naar het doel te schieten. Mickey van der Hart kan de bal keren.
76'
Het laatste kwartier is ingegaan. Komt er nog een slotoffensief van de thuisclub?
75'
Trainer Philip Cocu roept Jürgen Locadia bij zich. Locadia lijkt zo te gaan invallen. Hij moest tegen FC Groningen vorige week nog geblesseerd het veld verlaten vanwege een kneuzing in de bekken.
74'
Bart Ramselaar geeft de bal aan Andrés Guardado. Guardado geeft de bal vanaf de linkerkant voor. Hij gaat aan alles en iedereen voorbij. Het is typerend voor PSV. De Eindhovenaren zijn onzorgvuldig vanmiddag.
73'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
73'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
71'
We kijken even naar de titelstrijd. Ajax staat met 0-3 voor bij Willem II. Feyenoord staat in eigen huis met 2-0 voor tegen Heracles Almelo. Bij deze standen is Feyenoord de opvolger van PSV als landskampioen.
70'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
70'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
68'
Vrije trap voor PSV op 25 meter van het doel. Marco van Ginkel schiet de bal in de muur. Gevaar geweken.
66'
PEC krijgt de kans op 0-2
Kingsley Ehizibue geeft de bal op Queensy Menig. Menig heeft de ruimte op ongeveer tien meter van het doel. Hij schiet de bal in het zijnet.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bas van Wijnen
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Erik Israelsson
63'
Marco van Ginkel krijgt weer een kans. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied schiet hij in het zijnet.
62'
Van Ginkel!
Na ruim een uur is er eigenlijk het eerste serieuze schot van PSV. Marco van Ginkel schiet vanaf ongeveer dertig meter hard richting de rechterbovenhoek. Mickey van der Hart tikt de bal knap over.
60'
PSV probeert op te bouwen, maar dat gaat vaak te traag waardoor PEC Zwolle op tijd goed staat.
57'
Opmerkelijk moment van Mickey van der Hart. Hij heeft alle ruimte en genoeg tijd om een bal weg te schieten. Hij neemt alleen dusdanig veel tijd dat Oleksandr Zinchenko druk gaat zetten en dit is bijna succesvol. Via Zinchenko gaat de bal over de achterlijn.
55'
Ook in de eerste tien minuten van de tweede helft is een slordig PSV te zien. De echte wil om te winnen lijkt te ontbreken bij de Eindhovenaren. Het publiek is ook rustig.
53'
Een voorzet vanaf de rechterkant van Gastón Pereiro op Marco van Ginkel. Doelman Mickey van der Hart kan de bal vangen voordat Van Ginkel kan koppen.
52'
Doelpunt PEC afgekeurd
Wouter Marinus geeft de bal op Queensy Menig, die zich op zo'n zeven meter van het doel begeeft. Menig schiet de bal met rechts achter Jeroen Zoet, maar hij wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel.
50'
Andrés Guardado geeft de bal aan Gastón Pereiro. Hij staat in kansrijke positie net buiten het strafschopgebied, maar hij heeft te veel tijd nodig om te schieten.
47'
PSV begint energiek aan de tweede helft. Een schot vanaf ongeveer dertig meter van Oleksandr Zinchenko wordt gekraakt. De hoekschop die volgt, is niet gevaarlijk.
46'
PSV probeert gelijk druk te zetten. Gastón Pereiro krijgt zijn hoofd net niet tegen de bal die Andrés Guardado voorgeeft.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Davy Pröpper
46'
45'
Het was geen spectaculaire eerste helft. Er waren eigenlijk geen kansen en het spel speelde vooral op het middenveld af. In de 29e minuut beging doelman Jeroen Zoet opeens een fout door een bal niet te vangen die hij moest hebben. Hierdoor kon Ted van de Pavert de bal makkelijk binnentikken. PSV kreeg nog een kans via Sam Lammers, maar verder bleven de wapenfeiten uit.
45'
PSV verlaat onder luid boegeroep het veld.
45'
43'
Dirk Marcellis begaat een overtreding op Sam Lammers. De vrije trap wordt makkelijk door Wouter Marinus weggewerkt. Marcellis begon zijn carrière bij PSV. In zijn debuutwedstrijd op Anfield kreeg hij toen gelijk een rode kaart.
42'
De spits Sam Lammers is een neef van John Lammers. John Lammers, de oud-speler van onder andere Willem II, RKC en NAC, maakte in zijn gehele carrière 196 doelpunten. Dan heeft Sam Lammers nog wel wat doelpunten te gaan.
40'
Hoekschop van PSV. De bal komt het op het hoofd van de vrijstaande Daniel Schwaab. Hij kan geen richting aan de bal geven. Hij gaat ver over en naast.
36'
Serieuze kans Sam Lammers
Een goede aanval van PSV, de beste tot nu toe. Uiteindelijk geeft Andrés Guardado de bal aan Sam Lammers. Hij schiet vanaf de rechterkant van het strafschopgebied op doel. Mickey van der Hart stopt de bal goed met zijn vuisten.
32'
Voor Ted van de Pavert is het zijn tweede doelpunt in zijn laatste twee wedstrijden. In zijn vorige wedstrijd, tegen Heracles Almelo, wist hij het net ook te vinden.
29'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Ted van de Pavert
Een vrije trap van PEC wordt slecht verwerkt door PSV. Jeroen Zoet moet de bal vangen, maar hij laat los. De bal valt voor de voeten van Ted van de Pavert, die makkelijk kan binnentikken.
28'
Jorrit Hendrix met een aardige poging. Uit een afvallende val schiet hij een metertje naast. Het zorgt voor wat reuring in het stadion.
27'
Django Warmerdam controleert de bal op het middenveld. Warmerdam beleeft een goed seizoen. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij een transfer gaat maken naar FC Groningen.
25'
Ron Jans zit er rustig bij. Het is zijn 136e wedstrijd als trainer van PEC Zwolle vandaag. Hij evenaart daarmee het clubrecord van Fritz Korbach. Daarna volgt Co Adriaanse met 87 wedstrijden.
23'
Even een dreigende uitbraak van Zwolle. Kingsley Ehizibue probeert de bal voor het doel te krijgen, maar deze wordt tot hoekschop verwerkt. De hoekschop van Wouter Marinus kan weg worden gewerkt. PSV staat in de tegenstoot 3-tegen-3, maar de Eindhovenaren doen te lang over de aanval waardoor de 'Blauwvingers' op tijd terug kunnen komen.
21'
Jorrit Hendrix wil voor het eerst op het doel van PEC Zwolle schieten. Vanaf het randje van het strafschopgebied wordt het allee een makkelijk 'rolletje'.
17'
PEC Zwolle zoekt de aanval op. Een mooie combinatie tussen Youness Mokhtar en Queensy Menig. De aanval wordt alleen goed gestopt door Andrés Guardado.
16'
Héctor Moreno probeert een succesvolle voorzet te geven. Hij lijkt niet gevaarlijk, maar er volgt een hoekschop. Deze hoekschop wordt makkelijk verdedigd.
15'
Het eerste kwartier begint rustig. Er zijn nog geen echte kansen geweest.
11'
Een wapenfeit voor PSV. Davy Pröpper geeft de bal op clubtopscorer Andrés Guardado. Hij schiet met rechts op de vuisten van doelman Mickey van der Hart. Uit de hoekschop die eruit komt, volgt niets.
8'
Er is een stevige blok van Erik Israelsson. PSV mag een vrije trap nemen op een mooie positie (zo'n 25 meter van het doel). Andrés Guardado schiet alleen ruim over.
6'
Sam Lammers probeert druk te zetten, maar begaat een overtreding. De technische staf van PSV wordt de laatste tijd verweten te weinig kansen te geven aan spelers van Jong PSV. Lammers is een speler van Jong PSV die vandaag dus voor het eerst in de basis staat.
5'
PSV gaat voor het eerst sinds 2014 buiten de top twee eindigen. Feyenoord en Ajax strijden om het landskampioenschap. Dirk Kuyt heeft de Rotterdammers zojuist op 1-0 gezet.
3'
Gastón Pereiro slingert de bal voor het eerst voor het vijandige doel. De voorzet levert geen gevaar op.
1'
Andrés Guardado wordt door Willy van der Kuilen gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd (die hij tegen Ajax speelde). Ron Jans krijgt ook bloemen.
Als PSV op voorsprong weet te komen, wordt het voor PEC waarschijnlijk een lastig verhaal. De Eindhovenaren verspeelde dit seizoen in eigen huis geen enkele keer een voorsprong.
Sinds de start van het seizoen 2012/2013 zijn er maar twee ploegen die in elke uitwedstrijd tegen PSV hebben gescoord: PEC Zwolle en SC Heerenveen.
De opstellingen
PSV en PEC Zwolle weten waar ze aan toe zijn. PSV speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Daarmee zijn de Eindhovenaren zeker van een derde plek en dat betekent deelname aan de voorronde van de Europa League. PEC Zwolle speelde zich veilig door een 2-1 overwinning op SC Heerenveen.

Opstelling PSV
PSV heeft een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Daniel Schwaab speelt in plaats van Jetro Willems. Verder beginnen Sam Lammers, Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix. Dit gaat ten koste van Steven Bergwijn, Luuk de Jong en de geblesseerde Jürgen Locadia. Locadia zit wel gewoon op de bank.

Opstelling PEC Zwolle
Ron Jans is vandaag voor het laatst de trainer van PEC Zwolle tijdens een Eredivisiewedstrijd. Hij neemt vandaag voor de 136e keer plaats op de bank en daarmee evenaart hij het clubrecord van Fritz Korbach. Ouasim Bouy en Danny Holla zijn geschorst en dus niet van de partij. Hun vervangers zijn Ted van de Pavert en Erik Israelsson. Verder is Nicolai Brock-Madsen er niet bij. Queensy Menig is er daarom ook bij vanaf de aftrap.
Statistieken
De wedstrijd PSV-PEC Zwolle heeft in Eindhoven zestien keer eerder plaatsgevonden. Negen keer won PSV, drie keer werd het gelijk en de ontmoeting werd vier keer door de Zwollenaren met winst afgesloten. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 3-2 door een winnend doelpunt van Luuk de Jong. In Zwolle werd het eerder dit seizoen 0-4 voor PSV.
PSV en PEC Zwolle weten waar ze aan toe zijn. PSV speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Daarmee zijn de Eindhovenaren zeker van een derde plek. PEC Zwolle speelde zich veilig door een 2-1 overwinning op SC Heerenveen.
De vorm van PSV is degelijk te noemen. De Eindhovenaren zijn de laatste negen wedstrijden ongeslagen en in de laatste achttien wedstrijden werd er in iedere wedstrijd minstens één keer gescoord. PEC Zwolle vindt ook de laatste tijd geregeld het net. In de laatste zeven wedstrijd was de Zwolse ploeg iedere wedstrijd trefzeker. Daarentegen kregen de Zwollenaren de laatste elf wedstrijden in iedere wedstrijd minstens één tegendoelpunt.
PEC Zwolle staat in de top drie van de meeste tegendoelpunten dit seizoen. Ploegen met de meeste tegendoelpunten dit seizoen:

1)Go Ahead Eagles (70)
2)PEC Zwolle (63)
3)Sparta Rotterdam (60)
In thuiswedstrijden krijgt PSV de minste tegendoelpunten in de Eredivisie. Ploegen met de minste tegendoelpunten in thuiswedstrijden dit seizoen:

1)PSV (8)
2)Feyenoord (10)
3)Ajax (12)
PEC Zwolle is dit seizoen in verhouding sterker in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. De Blauwvingers pakten in zestien uitwedstrijden vijftien punten. Kijkend naar de Eredivisieranglijst op basis van alleen de uitwedstrijden, zouden de Zwollenaren op een zeer solide elfde plek staan. In zeventien thuiswedstrijden pakte PEC daarentegen twintig punten. Dit zijn vijf punten meer dan in de uitwedstrijden, maar kijkend naar een ranglijst op basis van de thuiswedstrijden, zou de ploeg van Ron Jans op de zeventiende plek staan.
PSV heeft dit seizoen in de Eredivisie de minste overtredingen gemaakt, namelijk 310. De Eindhovenaren kregen ook de minste kaarten van alle Eredivisieteams. PSV kreeg 38 gele kaarten te zien en nog geen enkele rode. PEC Zwolle maakte daarentegen 413 overtredingen, kreeg 57 gele kaarten en 5 rode kaarten.