1:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 5. / Schot met rechts  (Fredy)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 39. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jurgen Mattheij 49. / Eigen goal
1 : 3 Torinfos in de Ticker Gyrano Kerk 55. / Schot met rechts  (Sébastien Haller)

90'
Samenvatting tweede helft Excelsior begon voor rust sterk, maar personele problemen namen al snel de wind uit de Kralingse zeilen. Na rust was FC Utrecht op alle gebieden de bovenliggende partij. Na de ietwat fortuinlijke 1-2 was de driepunter van Utrecht niet meer in gevaar. FC Utrecht nestelt zich rotsvast op de vierde plaats, terwijl Excelsior de komende dagen angstig over de schouder moet kijken.
90'
90'
Nog drie minuten toegevoegde tijd. Van Duinen treft het zijnet en wordt voor buitenspel teruggevlagd.
90'
Excelsior jaagt bij vlagen nog fel door, maar lijkt door te hebben dat hier niets meer te halen is. Laatste speelminuut ingegaan.
87'
Gele kaart voor Stanley Elbers (SBV Excelsior)
Elbers begaat een dommigheidje en krijgt ook nog geel. De zevende al in een felle, maar op zich best sportieve wedstrijd.
84'
Elbers ontdoet zich van invaller Jensen en kan vrij op Jensen af. De Deen wint het onderlinge duel en voorkomt dat de spanning terugkomt.
83'
Ten Hag brengt Ludwig nog om in de slotfase energie te behouden.
82'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
81'
Gele kaart voor Sébastien Haller (FC Utrecht)
81'
Scheidsrechter Manschot gaat niet voor de populariteitsprijs op Woudestein. Janssen hangt als een python om Van Duinen heen, maar de strafschop komt er niet. Daar lijkt Excelsior te worden benadeeld.
78'
Fredy profiteert van ruimte die ineens valt. Hij kijkt niet om zich heen, schiet wat gehaast en Jensen heeft het er niet echt moeilijk mee.
76'
Karami is dichtbij de aansluitingstreffer, maar de bal wordt weggewerkt door de Utrechtse achterhoede.
75'
Excelsior wisselt voor het laatst, nadat het binnen het half uur al tweemaal vervanging moest laten opdraven.
74'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Bas Kuipers
74'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Milan Massop
72'
Ayoub schiet uit de draai en mikt over.
71'
Deze wissel lijkt er een uit voorzorg. Troupée heeft al geel, dus acht Ten Hag het wijs om hem naar de kant te halen. Van der Maarel voor hem.
70'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark van der Maarel
70'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Giovanni Troupée
68'
Halverwege de tweede helft in Kralingen. Utrecht is machtig en lijkt de vierde plaats te verstevigen. Excelsior moet vrijdag weer spelen en moet er ernstig rekening mee houden dat het dan onder de rode streep zal staan.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
65'
Gele kaart voor Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Hij raakt Elbers, roept iets naar Manschot en wordt met geel bestraft. Kost hem een schorsing.
64'
Van Duinen wordt diep gestuurd, maar Jensen is alert en raapt op.
63'
De jonge rechtsback hervat de strijd.
62'
Nu ook een geblesseerde Utrechter: Troupée is erbij gaan zitten.
59'
Zo zit de wedstrijd toch in een soort voortijdige beslissing. Utrecht speelt na een zwak begin toch een op het oog gewonnen wedstrijd.
55'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:3 door Gyrano Kerk
Prachtige goal! Labyad ramt de bal heerlijk op de lat. Haller krijgt hem terug, legt hem klaar voor Kerk die hem heel makkelijk binnenlegt. Wedstrijd beslist?
54'
De vrije trap stond nog voor De Wijs, maar die teistert de Utrechtse muur.
53'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
De Limburger is wel druk deze minuten. Een doelpunt, een reddingsactie en nu een prent.
52'
Mooie, gekrulde poging van Fredy dwingt Jensen tot een eveneens fraaie redding.
51'
Zonet scoorde Janssen, nu moet hij een aanval verijdelen. De verdediging snapt de buitenspelval niet, waardoor Janssen moet redden.
49'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:2 door Willem Janssen
Janssen schiet op doel na een afgeslagen hoekschop en de bal vliegt via het hoofd van Mattheij binnen. 1-2 voor Utrecht!
48'
Haller toont een indrukwekkende balcontrole voordat hij afdrukt. De bal zeilt niet heel ver over de kruising.
47'
Zo flitsend als Excelsior voor rust begon, lukt het ze nu niet. Utrecht heeft de bal, zonder dreigend te zijn.
46'
Aanvang tweede helft Utrecht trapt af. Krijgen we een winnaar vanavond of blijft het bij 1-1, de favoriete stand van Excelsior?
45'

De eerste helft was uiterst vermakelijk. Excelsior startte uitstekend en kwam verdiend op voorsprong, waarna de ploeg pech ondervond. Zowel Faik als Bruins moesten geblesseerd afhaken en Utrecht kwam vanaf de strafschopstip langszij. Haller is nu de buitenlandse topscorer aller tijden voor Utrecht. De tweede helft belooft heel spannend te gaan worden. Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag kan voor aanstaande vrijdag zijn borst natmaken. In de derby tegen Sparta Rotterdam mist hij hoogstwaarschijnlijk Faik en Bruins, terwijl invaller Vermeulen na zijn gele kaart in de eerste helft geschorst zal zijn.
45'
45'
We gaan nog twee minuten door na de blessuregevallen van de eerste helft.
45'
Passje van Ayoub op Troupée is net te scherp, Massop kan opruimen.
44'
Elbers krijgt de bal in vrije positie in de Utrechtse zestien. Probleem een is dat hij niet naar de bal kijkt, probleem twee is dat hij buitenspel wordt gevlagd.
42'
Klaiber met een mooie actie, waarna Ayoub de bal meekrijgt. Zijn schot is hard, geplaatst, maar net naast. Pech voor de dirigent.
41'
Excelsior wil reageren. Gevaarlijke vrije trap, maar de bal belandt achter het doel.
39'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Sébastien Haller
C'est un fait accompli! Haller benut de strafschop en is officieel de meest scorende buitenlander in Utrechtse dienst met 41 Eredivisiegoals. Sebastiaan Tanghe is onttroond.
38'
Gele kaart voor Jordy de Wijs (SBV Excelsior)
De Wijs krijgt geel omdat hij Haller haakt. Penalty voor de ploeg van Ten Hag!
36'
Koolwijk dicht bij 2-0! De dynamische middenvelder komt inlopen en jaagt de bal net naast het doel.
34'
Gele kaart voor Sean Klaiber (FC Utrecht)
Klaiber vliegt wat wild in tegen Koolwijk. Hij ook op de bon.
33'
Een verbanning naar de tribune voor SBV Excelsior -> André Hoekstra
Hoekstra moet achter het hek plaatsnemen nadat hij commentaar op de leiding had.
32'
Gele kaart voor Kevin Vermeulen (SBV Excelsior)
Hij laat zich meteen gelden met een flinke tackle. Geel en dat kost hem ook een schorsing voor de wedstrijd bij Sparta vrijdagavond.
32'
De tweede wissel is ook een feit, Vermeulen erin. Er wordt hands van Mattheij geclaimd, maar Makkelie ziet geen opzet.
31'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
31'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
30'
Voor het eerst een echt goede Utrechtkans! Kerk legt neer voor Troupée, maar Hahn kan zijn schot pareren.
29'
Het zit Excelsior niet mee. Het spel ligt weer stil, nu voor wat op het oog een hamstringblessure bij Luigi Bruins is. Het lijkt ook voor hem einde wedstrijd.
28'
Kerk krijgt een grote kans, maar heeft dat zelf niet door. Hij kan vrij inkoppen maar lijkt zich niet bewust van waar de bal is. Kans verkeken, maar Utrecht begint stilaan te draaien.
25'
Haller legt knap terug op Ayoub. Voordat de technicus uithaalt ramt Karami de bal corner. Conboy kopt in, maar de bal wordt verwerkt.
24'
Als Utrecht dan de bal heeft zie je wel dat het balletje er makkelijker rondgaat. De veldbezetting lijkt op het moment niet op orde, want voorin komt de ploeg nergens toe.
21'
We zijn twintig minuten op weg op Woudestein en het is duidelijk welke ploeg hier voor het Eredivieschap vecht. Excelsior staat dik verdiend op voorsprong tegen een Utrecht dat kwalitatief toch beter kan worden geacht.
19'
Koolwijk met een mooi balletje op Massop, maar die haalt het net niet.
17'
Mattheij scoort, maar Manschot annuleert vanwege buitenspel en dat lijkt een terechte beslissing.
16'
Fortes vervangt Faik. Binnen de lijnen heeft Excelsior inmiddels een veelbelovende plek voor een vrije trap.
16'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jeffry Fortes
16'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Hicham Faik
15'
Faik is op eigen kracht naar de kant gekomen, maar vraag niet hoe. Toch probeert de medische staf van Excelsior hem nog op te lappen. Faik reageert echter weigerachtig op het verzoek om er nog even in te gaan. Zijn avond zit erop.
14'
Faik is er al snel bij gaan zitten en het lijkt er niet op dat hij spoedig gaat opstaan. De eerste wissel van Excelsior lijkt onafwendbaar.
12'
Raar capriooltje van Hahn levert een nieuwe corner op. Conboy is net te laat. Utrecht meldt zich stilaan ook in de wedstrijd.
11'
Hard werk van Kerk levert Utrecht de eerste corner in. Het kost wat moeite, maar hij is weg.
9'
Mogelijkheid voor Haller, maar hij heeft net teveel tijd nodig.
7'
Schot Karami! De rechtsback legt klaar, maar net niet goed genoeg. Het schot vliegt net over. Fel begin Excelsior!
5'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Mike van Duinen
Daar is-ie al! Fredy speelt met een prima balletje zijn spits in en die schiet prima in de hoek. FC Utrecht is niet wakker en vooral de achterhoede kan zich achter de oren krabben.
4'
Prima voorzet Elbers! Van Duinen hoeft eigenlijk alleen maar tegen de bal aan te lopen, maar slaagt daar niet in.
3'
Elbers wordt diep gestuurd, maar hij weet de bal niet binnen te houden. Excelsior bepaalt in de openingsfase de gang van zaken.
2'
Karami komt dreigend op en zijn voorzet is net te ingewikkeld voor Van Duinen. Eerste momentje van de wedstrijd.
1'
Aanvang wedstrijd Onderweg in Kralingen! Beide ploegen gewoon in hun thuistenue. Hopen op een mooie wedstrijd.

Geen verrassingen in de startploegen. Excelsior, al vier wedstrijden ongeslagen, houdt vertrouwen in die ploeg. Bij FC Utrecht is wel een wijziging te noteren - Sofyan Amrabat is namelijk geschorst. Voor hem in de plaats Sean Klaiber. Leuk aan de wedstrijd is dat Wout Brama zijn 300e Eredivisiewedstrijd speelt. Hoe graag de Tukker die ook zal winnen, Excelsior staat op een vertrouwde maar toch penibele vijftiende plaats en is dus niet in staat om cadeautjes uit te delen. Hoe het in Kralingen verloopt gaan we over ruim een half uur meemaken!
Statistieken
Deze wedstrijd fluit Danny Makkelie. Excelsior won in tien Eredivisiewedstrijden onder zijn leiding slechts een keer. Toch betekent een optreden van de op de Antillen geboren leidsman voor Utrecht in de regel nog slechter nieuws: Makkelie stuurde in zijn loopbaan al vijf Utrechters van het veld.
De kans dat beide ploegen vanavond tot scoren komen is statistisch gezien groot: in zeven van de laatste acht onderlinge wedstrijden scoorden beide ploegen. In de afgelopen zeventien wedstrijden tegen SBV Excelsior scoorde FC Utrecht er in zestien. Vorig jaar werd het in Kralingen echter 1-0 voor de thuisploeg.
Excelsior is vier Eredivisieduels op rij zonder nederlaag, dat gebeurde anderhalf jaar geleden voor het laatst. Vijf keer op rij verstookt blijven van een nederlaag lukte in het najaar van 2014 voor het laatst.
Toch is niet alles hosanna bij Excelsior: van de laatste vijftien competitiewedstrijden won de club er slechts één. Toch verloor het weinig: zes van de tien potjes in 2017 eindigden namelijk in een 1-1 gelijkspel.
Sébastien Haller kwam afgelopen weekend gelijk met Stefaan Tanghe als meest scorende buitenlander bij Utrecht door zijn veertigste goal voor de Domstedelingen te maken. Als het op Woudestein ook raak is, dan staat zijn naam in de geschiedenisboeken.
Die kans is best aanwezig. Excelsior kreeg sinds augustus in elke wedstrijd een doelpunt tegen, terwijl het Utrecht pas drie keer niet lukte om zelf een doelpunt te maken.