1 : 0 Torinfos in de Ticker Nigel Hasselbaink 56. / Schot met links  (Fredy)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Stanley Elbers 59. / Schot met links
3 : 0 Torinfos in de Ticker Ryan Koolwijk 65. / dir. vrije trap

90'
Feyenoord begon sterk aan de tweede helft, maar het was Excelsior dat Feyenoord in een tijdsbestek van tien minuten in rouw dompelde. Eerst was het Nigel Hasselbaink die de score opende in Kralingen op aangeven van Fredy. Drie minuten later was het Stanley Elbers die er een schepje bovenop deed. Ryan Koolwijk schoot in de 65ste minuut Excelsior naar 3-0. Feyenoord moet nu volgende week tegen Heracles winnen om kampioen van Nederland te worden.
90'
90'
Gele kaart voor Terence Kongolo (Feyenoord)
In de slotfase krijgt Terence Kongolo ook nog een gele kaart. Waarom is niet helemaal duidelijk.
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Daar gaat Elbers. Hij wordt in de laatste minuten nog vervangen door Hadouir.
89'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Anouar Hadouir
89'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
88'
Elbers is nu echt op. Hij is erbij gaan zitten en maakt een gebaar dat hij gewisseld wil worden.
85'
Lekkere pegel van El Ahmadi. De bal wordt weggekopt uit de zestien, waarna El Ahmadi de bal op de volley neemt. Zijn inzet wordt wederom gekeerd door Warner Hahn, die een sterke wedstrijd keept.
82'
Bart Nieuwkoop maakt de wedstrijd vol voor Feyenoord. Rick Karsdorp gaat voor hem naar de kant.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Bart Nieuwkoop
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
81'
Van Duinen kan daar het duel op slot gooien, als die nog niet op slot was. De aanvaller kan alleen door op Jones, maar Kongolo trekt een sprint en haalt hem bij. De verdediger van Feyenoord tikt de bal weg.
80'
Daar is de eerste, echte kans voor Jørgensen. De aanvaller krijgt de bal wat lastig mee in de zestien, maar krijgt de bal toch op doel. Warner Hahn gaat gestrekt en keert de bal.
78'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
Vilhena krijgt geel van Blom. De middenvelder gaat door op Luigi Bruins en dat vindt Blom genoeg voor geel. Pijnlijk, want Vilhena mist daardoor het duel met Heracles volgende week.
77'
Elbers kan vooralsnog verder. Hij staat weer.
76'
Voor Stanley Elbers lijkt het duel er op te zitten. Al eerder greep de aanvaller naar zijn kuiten en nu ligt hij op het veld met kramp.
72'
Elia kan uithalen in de zestien en doet dat dan ook. De aanvaller schiet de bal echter hard aan tegen het been van Excelsior-verdediger Henrico Drost.
69'
De doelpuntenmaker van zojuist, Ryan Koolwijk, heeft het veld verlaten. Luigi Bruins maakt de overige minuten vol voor Excelsior.
69'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
69'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Ryan Koolwijk
65'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 3:0 door Ryan Koolwijk
Koolwijk maakt er zelfs 3-0 van. Excelsior krijgt een vrije trap en Koolwijk weet daar wel raad mee. De aanvoerder krult de bal over de muur en in de korte hoek bij Brad Jones.
64'
Dirk Kuyt moet Feyenoord gaan redden. De buitenspeler vervangt Steven Berghuis, die vandaag onzichtbaar was.
64'
Wissel in bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
64'
Wissel uit bij Feyenoord -> Steven Berghuis
64'
Feyenoord is de kluts kwijt. Het is stil in het stadion. De frustraties bij de Feyenoord-spelers nemen toe.
59'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:0 door Stanley Elbers
Excelsior maakt ook de 2-0! Wat gebeurt hier! Een snelle uitbraak van Excelsior en die wordt, na enig gerommel, afgemaakt door Elbers. Kongolo haalt in eerste instantie de bal van de lijn, maar in de rebound is het Elbers die raak schiet.
58'
Na de openingstreffer van Excelsior is Dirk Kuyt zich onmiddellijk gaan warmlopen. Ook Kramer is zich nog steeds aan het voorbereiden voor een eventuele invalbeurt.
56'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Nigel Hasselbaink
Het is niet Feyenoord wat op voorsprong komt, maar Excelsior. Fredy komt buiten de zestien in balbezit en lepelt de bal vakkundig met zijn rechter over het been van een tegenstander, waardoor Hasselbaink in balbezit kan komen. De oud-Ajacied rond vakkundig in de korte hoek af.
55'
Meteen daarna komt El Ahmadi in de zestien opnieuw in balbezit, althans zo lijkt dat. Mattheij zit er nog net tussen.
55'
Hasselbaink verdedigt daar goed mee. El Ahmadi wil uithallen, maar de aanvaller van Excelsior tikt de bal weg voor de voeten van de aanvoerder van Feyenoord.
53'
Feyenoord gooit het tempo omhoog. Berghuis slingert de bal voor het doel, maar Mattheij kopt de bal voor Jørgensen weg.
51'
Einde wedstrijd voor Jordy de Wijs. De verdediger lijkt last te hebben van zijn linkerbeen. Al strompelend verlaat hij het veld en wordt vervangen door een andere centrale verdediger: Henrico Drost.
51'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Henrico Drost
51'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jordy de Wijs
46'
Feyenoord en Excelsior zijn begonnen aan de tweede helft. Geen wijzigingen aan beide kanten, wel is Michiel Kramer begonnen aan de warming-up.
46'
45'
Excelsior begon goed aan de wedstrijd. Het leek erop dat Feyenoord niet met de spanning om kon gaan. Stanley Elbers kreeg in de eerste helft een grote kans, maar zijn inzet ging naast het doel van Jones. Halverwege de eerste helft werd Feyenoord sterker. El Ahmadi punterde de bal in de korte hoek, maar Hahn was goed bij de les. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw Hahn die goed keepte. De goalie tikte een schot van Vilhena uit de kruising. Feyenoord is iets beter, maar het kan nog alle kanten op.
45'
45'
Warner Hahn redt Excelsior. Uit de vrije trap die voortkomt uit de overtreding van De Wijs, wordt bijna gescoord. Tonny Vilhena krult de bal richting het doel, maar Hahn redt.
44'
Gele kaart voor Jordy de Wijs (SBV Excelsior)
Daar is de eerste kaart van de wedstrijd. Jordy de Wijs plant zijn elleboog in het gezicht van Jørgensen en haalt de spits naar beneden. Blom geeft geel en dat betekent dat De Wijs er de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen ADO Den Haag, er niet bij is.
43'
Daar was Kongolo heel dichtbij!
Feyenoord krijgt een vrije trap die ineens voor het doel wordt geslingerd. Kongolo wint in het centrum van zijn tegenstander Fortes, maar de bal gaat millimeters naast. Het halve stadion telde 'm al.
40'
De eerste helft zit er bijna op in Kralingen. Beide ploegen gaan gelijk op. Elbers kreeg een grote kans voor de thuisploeg, terwijl El Ahmadi Feyenoord op voorsprong had kunnen zetten.
38'
Jørgensen zit nog totaal niet in de wedstrijd. De spits wordt amper bereikt en als hij al wordt bereikt, dan doet de Deen er weinig mee. Zo ook nu, wanneer de spits aan een sprint begint en inhoudt. Nonchalant houdt hij de bal onder de voet, terwijl een Excelsior-verdediger dan makkelijk kan ingrijpen.
36'
Daar ligt ruimte voor Hasselbaink. De aanvaller komt na balverlies van Elia in balbezit en moet een goede voorzet afleveren. De bal gaat echter aan alles en iedereen voorbij.
34'
Feyenoord krijgt een vrije trap op de rand van de zestien. Toornstra staat achter de bal, maar hij schiet de vrije trap matig in. De bal belandt in de muur.
30'
Hasselbaink met een kans! De bal komt vanaf rechts in de zestien. Hasselbaink controleert de bal knap op de borst en weet dan direct te schieten. Zijn schot gaat net naast en daarnaast stond de spits van de Kralingers ook in buitenspelpositie.
27'
Nu is er wat dreiging voor het doel van Feyenoord. Elbers krijgt de bal aan de rechterkant en moet de bal voorgeven. Via een been van een Feyenoord-verdediger belandt de bal in het zijnet. De corner die erop volgt loopt op niets uit.
25'
Feyenoord wordt nu wel sterker. Elia zet goed door op links, passeert Koolwijk en op de achterlijn legt hij de bal terug. Vilhena is als eerste bij de bal en jaagt de bal met zijn linker over het doel.
22'
Feyenoord met een snelle omschakeling. Vilhena dribbelt met de bal over het middenveld, terwijl Excelsior de verdedigende stellingen inneemt. Berghuis staat helemaal vrij aan de rechterkant, maar Vilhena weet hem niet te bereiken.
18'
El Ahmadi!
Opnieuw een lekkere steekpass van Berghuis, ditmaal in de loop van El Ahmadi. De middenvelder kan de bal nog net op doel punteren, maar Warner Hahn ligt in de weg. Dit was de eerste serieuze kans van Feyenoord deze wedstrijd.
18'
Het wil nog niet echt lukken voor Feyenoord. Veel matige passes en ook het creëren van kansen is lastig in de openingsfase. Jørgensen is nog amper in balbezit geweest.
16'
Lekker balletje van Berghuis op Vilhena. De middenvelder dribbelt de zestien binnen, maar krijgt niet goed de controle over de bal. Daarna kan Berghuis nog uithalen, maar zijn schot ketst af op een verdediger.
13'
Twee spelers van Feyenoord spelen vandaag een jubileumwedstrijd. Rick Karsdorp speelt zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord en in het betaalde voetbal. Steven Berghuis speelt zijn 175ste wedstrijd als profvoetballer.
10'
Excelsior blijft aandringen. Fredy legt de bal vanuit de zestien goed terug op de inlopende Fortes. De middenvelder haalt uit, maar het schot gaat hoog over.
7'
Eerste dreiging is van Elbers!
Daar is de eerste, echte kans van de wedstrijd. Excelsior begint aan een tegenaanval en dat wordt bijna een doelpunt. Een voorzet van net buiten de zestien wordt door Elbers net naast geschoten. De defensie van Feyenoord let even niet op.
5'
Daar is Feyenoord dan voor het eerst. Het is Elia die aan de linkerkant van het veld in balbezit komt. Hij geeft de bal hoog voor ter hoogte van de penaltystip. Steven Berghuis komt in de bal, maar kopt tegen een Excelsior-speler aan.
4'
Het is voornamelijk Excelsior wat in de eerste minuten de bal heeft. Een corner liep op niets uit, maar het is duidelijk dat Feyenoord er nog even in moet komen.
1'
Excelsior heeft afgetrapt voor het eerste bedrijf van de wedstrijd.
1'
Feyenoord speelt uit in Kralingen in het Van Donge & De Roo Stadion, maar het oogt alsof Feyenoord thuis speelt. Zowel in Kralingen als bij De Kuip staat het bomvol met Feyenoord supporters.
Rick Karsdorp is teruggekeerd van een blessure en start tegen Excelsior in de basis. De rechtsback vervangt Bart Nieuwkoop, die naar de bank is verwezen. Karsdorp gaat zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord spelen. Bij Excelsior ook één wijziging in de verdediging: Henrico Drost heeft het veld verlaten voor Jurgen Mattheij. Verder geen wijzigingen bij beide ploegen.
Statistieken
Excelsior en Feyenoord treffen elkaar voor de veertigste keer in de Eredivisie. Van de 39 voorgaande wedstrijden, wist Excelsior er slechts vier te winnen, drie van die overwinningen waren in eigen huis. Feyenoord trok 34 keer aan het langste eind.
Excelsior zou vandaag het kampioenschap van Feyenoord kunnen uitstellen. Dan moeten de Kralingers wel weten te winnen van de grote broer uit Rotterdam. De laatste keer dat Excelsior dat lukte, was in het seizoen 2010/2011. In de tweede speelronde van het seizoen won Excelsior in eigen huis met 3-2. Guyon Fernandez was destijds de grote man bij de thuisploeg met twee doelpunten.
Als Rick Karsdorp speelt vandaag bij Feyenoord, dan is dat zijn honderdste duel voor de Rotterdammers. De 22-jarige back speelde zijn allereerste wedstrijd voor Feyenoord tijdens de Champions League-kwalificatie in het seizoen 2014/2015 tegen Beşiktaş.
Steven Berghuis speelt vanmiddag zijn 175e duel in het betaalde voetbal. De vleugelaanvaller van Feyenoord maakte in de 175 wedstrijden 38 doelpunten. De meeste duels speelde hij voor AZ: 92.
Feyenoord-verdediger Eric Botteghin mistte dit seizoen nog geen minuut. De centrale verdediger maakte vanaf de allereerste wedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen, tot aan deze wedstrijd tegen Excelsior de volle negentig minuten vol. Bij Excelsior is Khalid Karami de speler met de meeste minuten achter zijn naam. Hij mistte de allereerste wedstrijd van het seizoen, maar speelde daarna alles.
Naast Botteghin zijn NEC-verdediger Dario Dumic en Heracles-speler Justin Hoogma de enige veldspelers die alles hebben gespeeld in de Eredivisie dit seizoen. Daarnaast hebben negen doelmannen ook het volle aantal wedstrijden achter hun namen staan.