0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dico Koppers 62. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 63. / Kopbal  (Jordy Croux)

90'
De spelbeeld na rust bleef hetzelfde. De klap kwam dan ook hard aan voor het beter spelende Excelsior dat het opeens 0-2 stand. Dico Koppers en Erik Falkenburg zorgden binnen een minuut voor de ruime Tilburgse voorsprong. Excelsior probeerde wel de aansluitingstreffer te forceren maar waren niet bij machte om het Lamprou moeilijk te maken. Er kwam nog meer slecht niets. Invaller Danilo Pantić maakte een harde tackle op Lachman en kon met de rode kaart vertrekken.
90'
90'
Lachman kan na de aanslag niet verder spelen en wordt eruit gehaald door Wuytens. Een trieste aftocht van de Willem II'er.
90'
Wissel in bij Willem II -> Dries Wuytens
90'
Wissel uit bij Willem II -> Darryl Lachman
90'
Rode kaart voor Danilo Pantić (SBV Excelsior)
Danilo Pantić komt hard in op Lachman en krijgt direct rood van scheidsrechter Janssen. Een domme en lompe overtreding van de Chelsea-huurling.
88'
Het debuut voor Sakor is een feit. Hij komt in het veld voor doelpuntenmaker Koppers.
88'
Wissel in bij Willem II -> Vajebah Sakor
88'
Wissel uit bij Willem II -> Dico Koppers
86'
Nee, het lijkt Excelsior niet meer te lukken om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Dit keer is de voorzet van Elbers niet goed.
83'
Fran Sol komt los van Jordy de Wijs en lijkt op weg naar de 0-3. De spits schiet echter naast het doel van Hahn en vergeet de genadeklap te geven.
82'
De tijd tikt weg voor Excelsior om de dertiende nederlaag van het seizoen te voorkomen.
80'
Nog tien minuten. Excelsior is op zoek naar de 1-2...
77'
Gele kaart voor Jordy de Wijs (SBV Excelsior)
En weer een gele kaart. De Wijs is te laat bij Falkenburg en geeft een behoorlijk duw in de lucht aan de doelpuntenmaker. Ook De Wijs wordt op de bon geslingerd.
76'
Gele kaart voor Stanley Elbers (SBV Excelsior)
Croux en Elbers worden als aanstichters gezien door de scheidsrechter en krijgen geel.
76'
Gele kaart voor Jordy Croux (Willem II)
76'
De vlam in de pan in Rotterdam. Wat ruzie tussen de spelers. En scheidsrechter Janssen moet ingrijpen.
74'
Laatste wissel bij Excelsior. Het bleek de laatste actie van Hasselbaink. Hij gaat naar de kant voor Danilo Pantić.
74'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Danilo Pantić
74'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
73'
Excelsior is op zoek naar de aansluitingstreffer. Hasselbaink probeert het, maar hij jaagt de bal hoog over.
70'
Excelsior heeft nog twintig minuten om wat aan de 0-2 achterstand te doen.
67'
Falkenburg mist de kans op 0-3. De aanvaller schiet de voorzet van Koppers naast.
66'
Mitchell van der Gaag grijpt in. Van Duinen moet voor de doelpunten zorgen. Hij komt erin voor Vermeulen.
66'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Mike van Duinen
66'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
65'
Zo is er niets aan de hand voor Excelsior. De Rotterdammers hadden de wedstrijd in handen. In binnen een minuut slaat Willem II tweemaal toe.
63'
Doelpunt voor Willem II, 0:2 door Erik Falkenburg
Zo gaat het snel. Goede actie van Croux wordt door doelpunt gepromoveerd met het hoofd door Falkenburg.
62'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Dico Koppers
Uit het niets staat Willem II voor. Excelsior krijgt de bal niet weg en in tweede instantie schiet Koppers raak.
60'
Nog een half uur te gaan in Rotterdam. Ook in de tweede helft worden de toeschouwers niet vermaakt.
57'
Croux met een poging van afstand. Zijn schot gaat meters naast het doel van Hahn.
54'
Een goed schot van Hasselbaink binnen de zestien kan Lamprou niet verrassen.
53'
Het spelbeeld is na rust hetzelfde als de eerste helft. De thuisploeg met het balbezit en de dreiging en een afwachtend Willem II.
50'
De voorzet van Fredy draait gevaarlijk richting het doel en Lamprou moet de bal overtikken.
48'
Joppen houdt Elbers vast, maar uit deze vrije trap komt geen gevaar.
47'
De vrije trap van Faik kan bij de eerste paal gepakt worden door Lamprou.
46'
De tweede helft is begonnen. Bij Excelsior is Koolwijk in de kleedkamer achter gebleven. Hij heeft te last van een liesblessure. Zijn vervanger is Elbers. Ook een wijziging bij Willem II. Haye is naar de kant gehaald voor Croux.
46'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
46'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Ryan Koolwijk
46'
Wissel in bij Willem II -> Jordy Croux
46'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
46'
45'
Nee, de toeschouwers werden niet verwend op Woudestein in de eerste helft. Excelsior was de bovenliggende partij. De Kralingers hadden de meeste dreiging, maar de eindpass was telkens niet zuiver waardoor grote kansen uitbleven. De Tilburgers kregen zelfs de beste kansen via Falkenburg en Sol. Excelsior kwam vlak voor rust nog dichtbij de 1-0 toen een schot van Karami op de lat plofte.
45'
45'
Kopbal van Sol op aangeven van Ojo gaat net naast.
44'
De lat
Met een vlammend schot belandt de bal van Karami op de lat. Daar had Excelsior nog bijna de voorsprong gepakt vlak voor rust.
43'
Nee, er valt nog weinig te beleven op Woudestein. Excelsior wil wel, zoekt het gaatje, maar de eindpass klopt telkens niet.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Kan er nog gescoord worden?
36'
Faik kan bijna de bal binnen tikken op aangeven van Hasselbaink, maar weer zit een Willem II'er tussen.
34'
Zo heeft Excelsior de meeste dreiging, maar kreeg Willem II de beste kans.
31'
Daar is de eerste goede kans. Haye met een goede bal op Falkenburg. De middenvelder-annex-aanvaller stuit op de benen van Hahn.
30'
Half uur gespeeld in Kralingen. Excelsior is de bovenliggende partij. De ploeg heeft veel dreiging, maar kansen blijven uit.
27'
Een hoge voorzet wordt weggebokst door Lamprou. Bruins lijkt in de rebound te profiteren, maar zijn schot gaat naast.
26'
Eerste mogelijkheid voor Willem II. Op aangeven van Tshimanga krijgt Fran Sol een kopkans. Hahn kan makkelijk vangen.
23'
Fredy met veel ruimte, maar zijn voorzet is niet goed en kan makkelijk weggewerkt worden door Willem II.
20'
Bruins kruipt naar binnen en ziet ruimte om uit te halen. Dat probeert de middenvelder dan ook, maar zijn schot met rechts gaat over het doel van Lamprou.
19'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
Daar is geel voor Ojo. Hij is te laat bij zijn tackle op Koolwijk en raakt de middenvelder van Excelsior hard. Een terechte gele kaart voor Ojo.
17'
Wederom de voorzet van Bruins, maar zijn teamgenoten kunnen niet bij de bal komen. Wel een teken dat Excelsior het initiatief naar zich toe trekt.
16'
Joppen zit ernaast en Bruins profiteert. De middenvelder geeft voor, maar Hasselbaink kan net niet bij de bal komen. Wel een hoekschop voor Excelsior.
15'
Een rommelig kwartiertje zit erop in Rotterdam. Beide ploegen zijn nog zoekende waardoor er tot nu toe weinig gebeurt.
12'
Nu is het Willem II aan de bal. De bal wordt rustig achterin getikt totdat de pass op Tshimanga niet zuiver is en over de zijlijn rolt.
9'
De laatste vier wedstrijden op Woudestein eindigden in een gelijkspel. Kan de club uit Kralingen nu wel de drie punten veilig stellen?
6'
Gele kaart voor Katuku Tshimanga (Willem II)
Een snelle gele kaart in de wedstrijd. Tshimanga houdt Fredy vast en krijgt direct geel te zien.
6'
Een rustig begin van de wedstrijd. Excelsior is net iets sterker begonnen en zoekt telkens voorzichtig de aanval.
3'
De eerste poging tussen de palen is van Kevin Vermeulen. Zijn schot kan makkelijk gepakt worden door Kostas Lamprou.
3'
Hoekschop voor Excelsior. De korte corner kan weggehaald worden door Koppers.
1'
De bal rolt in Rotterdam. Kan Excelsior de eerste drie punten van 2017 pakken?
1'
Trainer Mitchell van der Gaag moet de geschorste Jurgen Mattheij missen. Zijn vervanger is Milan Massop. Dat is niet de enige wijziging bij Excelsior. Stanley Elbers en Terell Ondaan mogen een plek op de bank zoeken. De vervangers zijn Kevin Vermeulen en Fredy.

Bij Willem II zijn er twee wijzigingen. Trainer Erwin van de Looi moet Obbi Oularé (hamstring) en Elmo Lieftink (virus) missen tegen Excelsior. De vervangers zijn Funso Ojo, weer terug na een heupblessure, en de man die met een doelpunt tegen AZ een punt redde in de blessuretijd, Erik Falkenburg.

Het is zaterdagavond. Het worstelende Excelsior krijgt Willem II op bezoek. De Rotterdammers wachten nog altijd op de eerste overwinning sinds november. De club uit Kralingen versloegen destijds stadsgenoot Sparta met 3-2. Eerder dit seizoen hielden beide ploegen elkaar in balans in Tilburg. Wat zal de uitkomst in Rotterdam zijn? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zorg ervoor dat je niets mist van dit affiche van de Eredivisie in speelronde vierentwintig.

Excelsior
Het zijn moeilijke weken voor Excelsior. De ploeg van Mitchell van der Gaag staat op een zeventiende plaats met slechts één punt meer dan hekkensluiter ADO Den Haag. Dus onder de degradatiestreep. Trainer Mitchell van der Gaag: "We stonden steeds op een goede plaats, maar altijd met maar één of twee punten verschil. Dat we nu onder die streep staan, schrikt mensen misschien af of juist wakker. Als dat al niet zo was, weten we echt wat ons te doen staat."

Dan moet het gebeuren tegen Willem II. Vorige week kregen de Rotterdammers nog ruim klop van Heracles Almelo. De mannen van Van der Gaag ging, na een snelle rode kaart van aanvoerder Jurgen Mattheij, met 4-0 onderuit. Van der Gaag “Het eerste half uur hebben we prima gespeeld, maar wat blijft hangen is wat je daarna hebt gedaan. In dat eerste deel van de wedstrijd zag ik echter een ploeg die uitvoerde wat wij wilden zien." Over de opstelling wilde hij weinig kwijt: "Je hebt te maken met een tegenstander, dus er zullen misschien wel wat meer wisselingen zijn", was het enige dat Van der Gaag kwijt wilde over de opstelling.

Willem II
De Tilburgers staan op een keurige elfde plek. Een plaats waar voor dit seizoen voor getekend zou zijn. Willem II pakte vorige week tegen AZ een punt. In de slotseconden profiteerden Erik Falkenburg van de te-laat-uitkomende doelman Tim Krul en kon de middenvelder de 1-1 binnen koppen. Een welverdiend punt voor de club uit Tilburg, waar vooral doelman Kostas Lamprou de uitblinker was. De Griek, die aan zijn laatste maanden bij Willem II bezig is, hield al zeven keer de nul dit seizoen.

Trainer Erwin van de Looi onderschat de tegenstander van zaterdag niet. Ondanks de lage positie verwacht hij dat zijn ploeg veel energie in de wedstrijd moet stoppen. "Deze week hebben we op het hoogste niveau op tv kunnen zien wat het belang daarvan is", doelt de oefenmeester op de Champions League-wedstrijden eerder deze week. Van de Looi ziet in de club uit Kralingen een gevaarlijke tegenstander: "Ik heb ze een paar keer gezien en toen verloren ze schlemielig, met rode kaarten ook. Maar ze hebben een goed middenveld en voorin veel snelheid. Zulke tegenstanders laten minder ruimte open om er doorheen te komen. Daarom is winnen van Excelsior geen gemakkelijke opgave. Ook omdat zij de punten hard nodig hebben."

De aftrap is kwart voor acht en een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden. Mis het niet!