Feyenoord
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Reza Ghoochannejhad 18. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 56. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 70. / Schot met links  (Steven Berghuis)

90'
De taken waren omgebogen in de tweede helft. Waar Heerenveen in het eerste bedrijf ijzersterk was, was het in de tweede gedeelte de beurt aan Feyenoord. De Rotterdammers wisten de opgelopen achterstand zelfs helemaal om te buigen. Jørgensen zorgde na tien minuten voor de gelijkmaker na een toevallig doelpunt. Vilhena zorgde twintig minuten voor tijd voor de winnende treffer door de bal goed mee te nemen na een pass van Berghuis en lekker in de verre hoek te schieten. Zo loopt Feyenoord ook bij Heerenveen geen schade op in de titelstrijd.
90'
90'
Heerenveen probeert wel, maar heeft moeite om tot 100% kansen te komen in deze laatste minuten. Feyenoord stevent af op een volgende zege.
90'
Nog vier minuten blessuretijd voor Heerenveen. Krijgen we nog een kans op de 2-2?
89'
Feyenoord staat met man en macht achterin om een late 2-2 te voorkomen. Het zou precies hetzelfde scoreverloop betekenen als in de eerste seizoenshelft, toen Zeneli voor de 2-2 zorgde namens Heerenveen.
87'
Michiel Kramer maakt de wedstrijd vol namens Feyenoord. Hij vervangt Jørgensen, die weer belangrijk was voor de koploper.
87'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
87'
Wissel uit bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
86'
Mindere fase van Heerenveen. De slotfase breekt nu echt aan, het moet nu gebeuren voor de thuisploeg.
82'
Jørgensen krijgt een levensgrote kans om het te beslissen namens Feyenoord. Hij schuift naast.
81'
Arber Zeneli komt er voor de laatste tien minuten in. Hij vervangt Slagveer.
81'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Arber Zeneli
81'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
80'
Ook Sam Larsson krijgt een goede mogelijkheid! Hij probeert de bal voor te leggen, maar weer zit Jones ertussen.
80'
Daar is de volgende kans voor Heerenveen op de 2-2! Slagveer krijgt de bal mee en volleert richting doel. Niet genoeg in een hoek geplaatst om Jones veel zorgen te brengen.
79'
Beide Rotterdamse goals werden gemaakt met de voet. Hierdoor zet Feyenoord de indrukwekkende serie doelpunten zonder kopbal voort. Sinds de kopgoal van Toornstra tegen Willem II heeft het al achttien goals gemaakt zonder een kopbal ertussen.
78'
Veerman wordt behoorlijk gehinderd, maar komt wel tot een schot uit de draai. Geen gevaar voor Jones.
74'
Voor Kuyt zit het erop. Met Bart Nieuwkoop komt er wat meer defensieve zekerheid in de ploeg van Feyenoord.
74'
Wissel in bij Feyenoord -> Bart Nieuwkoop
74'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
71'
Heerenveen wisselt gelijk na de 1-2. Doelpuntenmaker Ghoochannejhad verlaat het veld, supersub Henk Veerman komt erin.
71'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
71'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Reza Ghoochannejhad
70'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Tonny Vilhena
Feyenoord komt nu op voorsprong! Een heerlijke treffer van Tonny Vilhena. Hij neemt een hoge pass van Berghuis mee met zijn hoofd en ramt op erg fraaie wijze in de verre hoek. Mulder compleet kansloos: 1-2.
69'
Uitstekende dieptebal van Karsdorp richting Jørgensen. De Deen neemt de bal net niet goed aan, waardoor de kans verkeken is.
68'
Veelzeggende statistiek: het schotenaantal in de eerste helft was 11-3, in de tweede helft is dat 0-9.
66'
Een corner van Berghuis belandt op het hoofd van Botteghin, die goed naar de grond kopt. Mulder brengt redding.
64'
Even bezinning voor Heerenveen. Het wisselt. Kobayashi gaat eruit, Younes Namli maakt het laatste halfuur vol.
64'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
64'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Yuki Kobayashi
63'
Feyenoord blijft dreigend. Karsdorp brengt de bal ditmaal in richting Kuyt, die net niet tot een schot komt.
59'
Tonny Vilhena komt tot een goed schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Puike redding van Mulder.
56'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Nicolai Jørgensen
Daar is dan de gelijkmaker voor Feyenoord! De goed beginnende Rotterdammers komen gelijk op gelijke hoogte. De bal komt uit de kluts terecht bij Jørgensen, die de bal heel simpel in een leeg doel kan lopen.
55'
Jørgensen geeft de bal mee aan Kuyt, maar het passje is net te traag. Daardoor kan Jerry St. Juste voorkomt dat Kuyt de bal op doel krijgt. Goed begin van Feyenoord.
53'
Mulder voorkomt weer de gelijkmaker! Botteghin kopt in na een voorzet van Jørgensen, maar de keeper zit er weer goed tussen. De Braziliaan mikt de rebound vervolgens over.
53'
Een hoekschop van Toornstra valt zowaar bijna in het doel van Mulder. De goalie weet de bal nog net over de lat te tikken.
48'
Gele kaart voor Morten Thorsby (sc Heerenveen)
Thorsby neemt geen afstand bij een vrije trap van Kuyt en ontvangt geel.
46'
45'
Heerenveen ging met een bijzonder opportunistische intentie de wedstrijd in en kende een buitengewoon goede eerste helft. De Friezen hielden koploper Feyenoord onder de duim en kwamen na een kleine twintig minuten spelen zelfs op een terechte voorsprong. Ghoochannejhad creëerde zelf een strafschop en benutte deze, zij het ietwat onzeker. Op het einde van de tweede helft kwam Feyenoord steeds vaker in de buurt van het Friese doel, dus het rustsignaal kwam goed uit voor Heerenveen. De Friezen gaan met een knappe voorsprong de rust in.
45'
45'
Na een poging van Jørgensen ontstaat een scrimmage, waarin Mulder de bal zowaar voor zijn voeten krijgt. Hij weet de bal weg te trappen.
44'
Feyenoord kwam dit seizoen zeven keer eerder op achterstand. Daarvan boog het de wedstrijd twee keer om tot overwinning, drie keer werd het nog gelijk en tweemaal verloor de ploeg van Van Bronckhorst.
42'
Gele kaart voor Steven Berghuis (Feyenoord)
Berghuis voorkomt met een overtreding dat Thorsby een goede aanval op kan zetten. Geel voor de linksbuiten.
41'
Heerenveen houdt nu even vast aan de voorsprong en lijkt tevreden zijn met 1-0 als ruststand. Feyenoord probeert ondertussen de gelijkmaker te maken. Die zou goed uitkomen, zo vlak voor rust.
37'
Bijker komt tot een schot op doel na enkele mislukte pogingen van teamgenoten. Met buitenkant links mikt hij richting de verre hoek, waar Jones er goed tussenzit.
33'
Nu begint Feyenoord wat beter in de wedstrijd te komen. Ditmaal ontvangt Kuyt een hoge voorzet van Karsdorp en daaruit is hij al een stuk gevaarlijker. Hij kopt maar een metertje naast.
32'
Gele kaart voor Jens Toornstra (Feyenoord)
Jens Toornstra begaat een flinke overtreding op Kobayashi en ontvangt geel van Dennis Higler.
31'
Feyenoord krijgt zeeën van ruimte aan de rechterkant omdat Lucas Bijker onderuit glijdt. De lage voorzet van Rick Karsdorp levert echter niets op, omdat Kuyts poging om de bal met de hak te verlengen mislukt.
28'
Een week training en twee aanpassingen in het basiselftal doet wonderen. Acht dagen na de inspiratieloze afgang tegen Excelsior speelt Heerenveen buitengewoon overtuigend tegen de veel grotere Rotterdamse broer.
26'
Weer is Heerenveen dicht bij een treffer! Van Amersfoort krijgt de bal in het strafschopgebied en probeert af te leggen bij Ghoochannejhad, die een leeg doel zou hebben. Jones grijpt net op tijd in.
22'
Heerenveen blijft aanzetten. Nu weet het zelfs Nicolai Jørgensen te dwingen bijna een eigen doelpunt te maken. Jones zit nog net bij de kopbal van zijn verdediger.
21'
Gele kaart voor Miquel Nelom (Feyenoord)
Miquel Nelom begaat een overtreding op Marzo bij de zijlijn. Opgeteld met de overtreding voorafgaand aan de penalty een gele kaart.
18'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Reza Ghoochannejhad
Ghoochannejhad gaat zelf achter de bal staan en dat blijkt de juiste keuze. Hij schiet hard binnen en zet Heerenveen op een terechte voorsprong. Zijn achtste treffer van dit kalenderjaar.
17'
Strafschop voor Heerenveen! Een heerlijke aanval van Heerenveen, via Ghoochannejhad, Thorsby, een hakje van Slagveer en weer Ghoochannejhad. De Iraniër passeert vervolgens Miquel Nelom, die hem illegaal tegenhoudt en daarmee een strafschop veroorzaakt.
14'
Luciano Slagveer komt in de buurt van de openingstreffer! Yuki Kobayashi brengt de bal in richting de rechtsbuiten, die de bal over Jones heen weet te koppen. Maar net naast.
13'
Goed begin van Heerenveen. De Friezen hebben koploper Feyenoord onder de duim. De Rotterdammers moeten nog even wakker worden.
10'
Daar krijgt Pelle van Amersfoort een uitstekende kans op de 1-0! Stefano Marzo brengt de bal vanaf de zijkant in en Jones gaat onder de bal door. Van Amersfoort moet de bal eigenlijk alleen nog maar inkoppen, maar hij mikt centimeters over.
9'
Dreigende voorzet van Steven Berghuis richting de tweede paal. Eric Botteghin komt net niet tot een kopbal op doel.
6'
Goede pass van Dirk Kuyt richting, Karim El Ahmadi, die met een goede aanname oog in oog staat met Erwin Mulder. Dat lukt de Marokkaan echter niet.
5'
Het opportunistische Heerenveen komt tot een doelpoging. Sam Larsson komt, gesandwicht tussen twee Feyenoorders, tot een schot. Over het doel van Brad Jones.
3'
Heerenveen zet gelijk flink druk in de openingsfase. Feyenoord is een beetje beduusd van de bevlogen thuisploeg. Ook het publiek staat er gelijk achter.
1'
We zijn begonnen in Heerenveen! Zet Feyenoord vanmiddag een volgende stap naar het kampioenschap of zorgt Heerenveen voor nog meer spanning in de titelstrijd?
1'
Arber Zeneli moet voor het eerst dit seizoen al voor het eerste fluitsignaal op de bank plaatsnemen bij Heerenveen. In zijn 26 opeenvolgende basisplaatsen werd hij al vijftien keer naar de kant gehaald. Nu begint hij zelfs op de bank, aangezien Luciano Slagveer de voorkeur krijgt.

Bij Heerenveen staat daarnaast Morten Thorsby in de basis, ten koste van Martin Ødegaard. Giovanni van Bronckhorst heeft zich in het bij elkaar puzzelen van zijn opstelling beperkt tot één verwachte wijziging. De van een blessure teruggekeerde Brad Jones neemt de plek onder de lat weer over van Kenneth Vermeer.
Statistieken
Nicolai Jørgensen staat na zijn hattrick vorige week tegen AZ zielsalleen op kop als het gaat om de topscorerstitel. Hij staat vier goals voor op nummer twee Reza Ghoochannejhad, met achttien treffers in de 26 speelronden tot nog toe. Hiermee kan hij de eerste door Feyenoord afgeleverde topscorer worden sinds het seizoen 2004/05. Toen was Dirk Kuyt de meest productieve man van de Eredivisie, met 29 goals.
Spelers van Feyenoord en Heerenveen vormen samen de gehele top vijf van de spelersranking van voetbal.com dit seizoen. Karim El Ahmadi, Stijn Schaars, Jens Toornstra, Eric Botteghin en Nicolai Jørgensen zijn respectievelijk de best presterende spelers in dit Eredivisieseizoen. In de verdere top twintig is naast vijf Feyenoorders ook nog Sam Larsson vertegenwoordigd.
De laatste zestien doelpunten van Feyenoord zijn, buiten de beruchte eigen goal van Jeroen Zoet om, allemaal gescoord met de voet. Uitgerekend Jens Toornstra was in januari tegen Willem II de laatste die scoorde middels een kopbal. Geen enkele andere ploeg in de Eredivisie heeft zo'n lange serie doelpunten achter elkaar staan zonder eentje met het hoofd.
Arbiter Dennis Higler is de mildste van de negen gevestigde Eredivisiescheidsrechters. Hij deelde gemiddeld weliswaar iets meer gele kaarten uit dan Kevin Blom, maar Higler is met maar één rode kaart tegenover de drie van Blom het minst streng. In achttien wedstrijden deelde hij 49 gele kaarten uit. Twee daarvan werden opgeteld naar rood.
Heerenveen is samen met Ajax de enige ploeg die Feyenoord dit seizoen punten heeft kunnen afsnoepen in De Kuip. Een week nadat de Amsterdammers 1-1 speelden in Rotterdam pakten de Friezen een punt met een 2-2 eindstand. Dat was al de derde keer op rij dat Feyenoord in eigen huis niet wist te winnen van Heerenveen.