SBV Excelsior
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ryan Koolwijk 10. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nigel Hasselbaink 23. / Kopbal  (Jurgen Mattheij)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Stanley Elbers 44. / Schot met links  (Mike van Duinen)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Nigel Hasselbaink 48. / Schot met rechts  (Fredy)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Martin Pušić 87. / Schot met rechts  (Paco van Moorsel)

90'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Bas Kuipers
90'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
90'
De tweede helft was minstens net zo spannend als de eerste helft. Na een vlugge goal van Nigel Hasselbaink scoorde Martin Pušić pas in de 88e minuut de aansluitingstreffer. Sparta Rotterdam geloofde geen enkel moment de hoop en ging tot diep in de blessuretijd met veel man naar voren. Uiteindelijk is het Excelsior dat aan het langste eind trekt. Excelsior wint de derby, net zoals de thuiswedstrijd, met 2-3.
90'
90'
Veel kansen heen en weer nog in de laatste seconden van de wedstrijd.
90'
Laatste wissel van de wedstrijd. Doelpuntenmaker Stanley Elbers verlaat het veld in de poging van de trainer om wat tijd te winnen. In het veld komt Bas Kuipers.
90'
Met nog drie minuten blessuretijd lijkt Sparta Rotterdam nog zeker niet op te geven.
90'
Ryan Sanusi schiet de bal voorlangs waarna een corner gegeven wordt waarbij de Sparta doelman zelfs meegaat.
89'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (SBV Excelsior)
Omdat de score weer dicht bij elkaar ligt, lijkt Anouar Hadouir het slim om tijd te gaan rekken. De scheidsrechter heeft dit door en geeft er een gele kaart voor.
87'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:3 door Martin Pušić
Pušić weet de bal makkelijk in te tikken nadat hij voor open doel gezet wordt na het afleggen van Paco van Moorsel.
83'
Nigel Hasselbaink geeft een voorzet waar Stanley Elbers maar net niet uit weet te scoren.
79'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Terell Ondaan
79'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Mike van Duinen
79'
Een van de laatste wissels in deze wedstrijd. De goed presterende Mike van Duinen mag gaan rusten en de op scherp staande Terell Ondaan komt er nog in.
75'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Anouar Hadouir
75'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Fredy
75'
Nogmaals een wissel in deze wedstrijd. Fredy gaat het veld af om frisse kracht te brengen. Anouar Hadouir mag het laatste kwartier nog minuten maken.
73'
Ryan Sanusi met de vrije trap maar Warner Hahn die met twee vuisten de bal wegstoot.
73'
Jordy de Wijs moet invaller Mathias Pogba met een overtreding tegenhouden het doel op te zoeken.
71'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
71'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Jerson Cabral
71'
Een extra aanvaller in het veld voor Sparta Rotterdam. Jerson Cabral zal het veld moeten ruimen voor Thomas Verhaar. Frisse benen weten misschien nog een doelpunt te maken.
69'
Een afstandsschot van Fredy kan simpel gekeerd worden door de Sparta doelman.
67'
Hasselbaink krijgt tot de verbazing van het publiek niet de bal mee waardoor Sparta de bal op kan pakken en de aanval kan opzoeken.
65'
Prachtige volley van Mathias Pogba kan nog net naast het doel verwerkt worden door Warner Hahn!
62'
Er is vandaag officieel nog geen doelpunt gemaakt door Sparta Rotterdam. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was een eigen doelpunt van Ryan Koolwijk en niet van Loris Brogno.
57'
In de counter van een van deze hoge ballen is het Excelsior dat weer met Mike van Duinen voor het doel komt. Deze verzuimt echter om de stand op 1-4 te zetten.
56'
Sparta Rotterdam nu met een paar hoge ballen de zestienmeter in om nieuweling Mathias Pogba te bereiken.
56'
Khalid Karami weet een hard schot ver de lucht in te schieten. De bal bereikt zo niet het doel en de doelman hoeft niets te doen.
54'
Dubbele wissel aan de kant van Sparta Rotterdam. In het veld komen Craig Goodwin en Mathias Pogba. Het veld wordt verlaten door Rick Ketting en Loris Brogno. Op deze manier hoopt Alex Pastoor nog wat nieuwe krachten in het veld te brengen een op zijn minst een gelijkspel te behalen.
53'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Mathias Pogba
53'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Rick Ketting
53'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
53'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
50'
Gele kaart voor Jeffry Fortes (SBV Excelsior)
Jeffry Fortes ontvangt zijn derde gele kaart van het seizoen. Een flinke sliding op Denzel Dumfries vindt de scheidsrechter niet onbestraft kunnen gaan.
48'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:3 door Nigel Hasselbaink
Weer is het Nigel Hasselbaink die een doelpunt maakt deze wedstrijd. Na de pass van Fredy in de diepte kan Hasselbaink zijn snelheid gebruiken om voor de doelman te komen te staan. Met een geplaatst schot met binnenkant voet eindigt de bal rechtsonder in de hoek buiten bereik van de doelman.
46'
Nadat Fredy te vroeg het veld van de tegenstander betreedt fluit scheidsrechter Allard Lindhout nogmaals waarna de tweede helft dan toch echt begint.
46'
45'
Een eerste helft met een paar doelpunten. Het waren de eerste twintig minuten die veel beloofden. Na slecht presteren van Warner Hahn belandde de corner voor de voeten van Loris Brogno die de bal erin kon tikken. Iets meer dan tien minuten later kwam de gelijkmaker ook uit een corner. Jurgen Mattheij legde de bal vanaf de tweede paal terug op Nigel Hasselbaink die de bal in kon koppen. Net voor rust sloeg Excelsior nogmaals toe. Een nette dribbel van Stanley Elbers zorgde ervoor dat de aanvaller met links de bal door de benen van de doelman kon schuiven.
45'
44'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:2 door Stanley Elbers
Stanley Elbers zet Excelsior op slag van rust op een 1-2 voorsprong. De lange bal kan hij meenemen waarna hij met links de bal door de benen van de doelman weet te schuiven!
43'
Ryan Koolwijk schiet de bal een meter over de lat waardoor het gevaar snel verdwenen is.
42'
Vrije trap op een interessante positie voor Excelsior. Rick Ketting vindt het nodig om Mike van Duinen een meter buiten het strafschopgebied neerhalen. Ryan Koolwijk legt nu aan voor de vrije trap.
40'
Nu een kans voor Paco van Moorsel die de bal ook niet op het doel weet te krijgen.
40'
Jurgen Mattheij raakt klunzig de bal kwijt waardoor Ryan Sanusi de bal kan voorgooien. Hij vindt alleen geen medespelers.
38'
Een aardige schietkans vanaf een meter of 25 voor Mart Dijkstra die minder goed kan schieten dan gedacht. Resultaat is een doeltrap voor Warner Hahn.
36'
Sparta neemt de ingooi weer en schiet de bal geheel sportief terug naar de Excelsior doelman Warner Hahn.
36'
Een gestrekt been van Denzel Dumfries op Milan Massop zorgt ervoor dat de Excelsior-speler nu even de tijd nodig heeft voordat hij verder kan spelen. Behandeling is niet nodig maar de bal werd wel even uitgeschoten.
34'
Goede combinatie van Jerson Cabral en Denzel Dumfries vindt helaas de Excelsior verdediging die de bal vooruit schiet.
31'
In eerste instantie weggewerkt maar terug in de zestienmeter gekopt waardoor Excelsior tot schot komt. Deze is geblokt en de bal ligt weer op het middenveld.
31'
Mike van Duinen weet niet langs zijn tegenstander Michel Breuer te dribbelen die de bal tot corner kan verwerken.
30'
Ondanks de gelijke stand is het Sparta Rotterdam dat veel meer met bal op het veld van de tegenstander te vinden is.
24'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Nigel Hasselbaink
Een goed ingestudeerde corner van Excelsior trekt de stand weer gelijk! Het is Jurgen Mattheij die de bal vanaf de tweede paal teruglegt waardoor Nigel Hasselbaink hem in kan knikken. 1-1!
20'
Sparta Rotterdam is in staat de bal nu wel weg te werken en Excelsior zal opnieuw moeten opbouwen.
19'
Het uitglijden van Rick Ketting eindigt maar net goed. De voorzet die hij probeert weg te werken wordt nu noodgedwongen tot corner verwerkt.
18'
Jurgen Mattheij weet de bal echter weg te koppen en het gevaar te doen verdwijnen.
17'
Weer een hoekschop voor Sparta Rotterdam. Tot nu toe ligt Excelsior flink onder druk door de strakke ballen voor van Jerson Cabral.
10'
Doelpunt voor Sparta, 1:0 eigen doelpunt Ryan Koolwijk
De corner van Sparta Rotterdam eindigt pal voor het doel waar Ryan Koolwijk in duel met Loris Brogno de bal per ongeluk in eigen doel tikt.
9'
Sparta Rotterdam lijkt gebruik te willen maken van de verre inworp van Mart Dijkstra. Excelsior heeft het trucje door en de bal kan niet doorgekopt worden.
6'
Fijne statistiek voor de ploeg van Sparta Rotterdam. Alle vier de Rotterdamse duels die dit seizoen gespeeld zijn, zijn gewonnen door de thuisploeg.
4'
Het is de Sparta Rotterdam doelman Warner Hahn die de eerste redding moet verrichten. Ryan Sanusi komt dankzij een pass van Jerson Cabral achter de verdediging maar schiet de bal in het bereik van de doelman.
1'
Statistieken
Vanavond is het ook een speciaal duel voor trainer Alex Pastoor. Inmiddels trainer voor Sparta Rotterdam, maar hij was het met Excelsior dat Sparta Rotterdam zeven jaar geleden uit de Eredivisie knokte in de finale van de play-offs om promotie/degradatie.
Deze wedstrijd kan er ook een record geëvenaard worden. Sparta verdediger Denzel Dumfries is twee gele kaarten verwijderd van het record van twaalf gele kaarten in een seizoen. Dit record wordt nu nog gedeeld door Guy Ramos en Joeri de Kamps.
Ook de statistieken in uitwedstrijden liegen er niet om voor Excelsior. Pas eenmaal wist de club een uitwedstrijd te winnen dit seizoen. Dat is ook al een tijd terug, namelijk de eerste wedstrijd die zij uit moesten spelen bij FC Twente.
De kans dat Excelsior vandaag winnen gaat is klein. De club is van de Eredivisie de slechtst presterende club in het kalenderjaar 2017. Samen met NEC haalden zij dit jaar pas negen punten.
Vanavond zal de vijftiende keer zijn dat beide ploegen in de Eredivisie in Het Kasteel elkaar zullen treffen. In deze wedstrijden trok Sparta Rotterdam het meest aan het langste eind. Negenmaal wisten zij te winnen van Excelsior. Drie wedstrijden gingen er voor Sparta Rotterdam verloren en tweemaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
Goedenavond, en welkom bij de liveblog van de Rotterdamse derby die vanavond op de planning staat. Het thuispelende Sparta Rotterdam ontvangt in Het Kasteel de voetballers van SBV Excelsior.