Vitesse Vrijdag, 26. Augustus 2016
20:00 uur
FC Utrecht
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ricky van Wolfswinkel 28. / Schot met rechts  (Milot Rashica)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 68. / Kopbal  (Giovanni Troupée)

90'
Utrecht heeft in Arnhem een puntje gestolen. Ondanks dat Vitesse ook in de tweede helft lange tijd de beste ploeg was, viel ruim twintig minuten voor tijd uit het niets de gelijkmaker. Haller kon de breed gelegde rebound van Troupée bij de tweede paal binnenkoppen. Richting het einde van de wedstrijd wilde beide ploegen vooral niet verliezen, waardoor er weinig meer gebeurde in Arnhem.
90'
90'
In de blessuretijd valt Braafheid geblesseerd uit, maar de bezoekers hebben al drie keer gewisseld. Utrecht moet dus met tien man verder.
90'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Leerdam vangt op de zijlijn Živković veel te hardhandig op, waardoor de speler van Vitesse op de valreep nog een kaart mee naar huis neemt deze avond.
90'
Er komen in deze tweede helft nog minimaal drie extra minuten bij.
87'
Het einde van de wedstrijd nadert rap en beide ploegen lijken liever gelijk te spelen dan alles te riskeren in de jacht op een eventuele zege.
83'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
83'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
80'
Živković en Ludwig staan klaar voor een vrije trap. Eerstgenoemde neemt deze, maar schiet de bal op onbegrijpelijke wijze bijna tegen het dak van het stadion aan.
77'
Van Bergen levert vanaf rechts een lage voorzet af, maar deze is te scherp en kan eenvoudig door Ruiter worden onderschept.
73'
Met nog ruim een kwartier te gaan kan de wedstrijd ineens weer alle kanten op. Utrecht heeft een boost gekregen van de goal en voetbalt pardoes weer met meer zelfvertrouwen.
70'
Vitesse krijgt hier keihard de deksel op haar neus. Utrecht hing in de touwen, maar kreeg de genadeklap maar niet. De bezoekers doen nu gewoon weer helemaal mee.
69'
Wissel in bij Vitesse -> Mitchell van Bergen
69'
Wissel uit bij Vitesse -> Nathan
68'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Sébastien Haller
Uit het niets is daar ineens de gelijkmaker. Wie anders dan Haller kopt de bal uiteindelijk binnen. Het schot van Ludwig is voor Room erg lastig, waardoor de doelman een rebound moet toestaan. Deze wordt door Troupée hoog verlengd naar de tweede paal, waar Haller deze kan binnenkoppen.
66'
Het is eigenlijk al bijna een half uur lang wachten op de tweede treffer van Vitesse, maar de thuisploeg verzuimt de wedstrijd vooralsnog op slot te gooien.
64'
Rashica maakt het zichzelf te lastig. De buitenspeler dribbelt naar binnen, de drukte in. Hij wil teveel tegenstanders passeren loopt zichzelf dan uiteindelijk ook vast.
61'
Wissel in bij FC Utrecht -> Edson Braafheid
61'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rico Strieder
61'
Wissel in bij FC Utrecht -> Richairo Živković
61'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
59'
Daar moet Room dan in actie komen, maar dat gaat niet helemaal goed. Een corner van Utrecht lijkt een makkelijke prooi voor de doelman, maar de bal schiet door zijn handen. Gelukkig voor Vitesse staat er geen tegenstander in de buurt en kan zijn verdediging het verder oplossen.
55'
Room heeft aan de kant van Vitesse een uitermate rustige avond. In de eerste tien minuten van de tweede helft is hij ook nog bijna niet aan de bal geweest.
52'
Nog altijd weet men bij FC Utrecht elkaar maar moeizaam te vinden. Er wordt heel erg veel gepraat in de groep, maar het lost vooralsnog de problemen niet op bij de bezoekers.
48'
Een heerlijke indraaiende vrije trap van Baker lijkt de 2-0 te gaan betekenen, maar Kashia kopt de bal recht op Ruiter af, in plaats van naar de hoek. Utrecht ontsnapt wederom.
46'
Met dezelfde 22 spelers als voor de rust is de tweede helft inmiddels begonnen.
46'
45'
Van Wolfswinkel heeft zijn oude ploeg pijn gedaan. Utrecht kon in het eerste half uur redelijk mee in het spel van Vitesse, maar beide ploegen waren slordig. Een versnelling van Rashica aan de rechterkant was de bezoekers uiteindelijk te machtig, waarna Van Wolfswinkel de 1-0 binnen kon tikken. Na de openingstreffer was het alleen nog maar Vitesse wat de klok sloeg. Utrecht zal het in de tweede helft anders aan moeten gaan pakken om een resultaat mee naar huis te kunnen nemen.
45'
43'
Van der Werff zet Ruiter aan het werk met een schot van afstand. De poging lijkt niet al te moeilijk, maar Ruiter heeft toch twee pogingen nodig om het leer onder controle te krijgen.
42'
De rust nadert en Utrecht heeft het nog altijd zeer lastig. Na de tegentreffer weten de bezoekers zich helemaal niet meer in de wedstrijd te voetballen.
40'
Van Wolfswinkel moet hier zijn tweede maken! De spits wordt door Nathan weggestuurd en staat oog in oog met Ruiter. De doelman blijft lang staan en kijkt goed naar de bal, waardoor hij met zijn voet redding kan brengen.
37'
Nathan probeert het met een schot van afstand, maar de aanvaller stuurt zijn inzet niet naar een hoek. Ruiter kan de bal eenvoudig na de stuit oppikken.
34'
Vitesse wint in deze fase van de wedstrijd elk duel om een afvallende bal. De felheid zit er momenteel meer in bij de thuisploeg dan bij de bezoekers, wat Vitesse dan ook direct een groot overwicht in de wedstrijd geeft, op dit moment.
31'
Vitesse lijkt het beste om te gaan met de veranderde tussenstand. De thuisploeg, die dus op voorsprong is gekomen, gaat makkelijker voetballen en lijkt snel door te willen pakken.
28'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Ricky van Wolfswinkel
Rashica loopt op de rechterkant zijn tegenstanders heel eenvoudig voorbij. Voor het doel kan Van Wolfswinkel goed positie kiezen, waarna de breedtebal van Rashica eenvoudig binnen geschoven kan worden.
27'
Voor de tweede keer in de eerste helft gaat Willem Janssen in de fout in de opbouw, doordat Van Wolfswinkel enorm lastig stoort. Gelukkig voor de aanvoerder van Utrecht loopt het tot tweemaal toe met een sisser af.
24'
Gele kaart voor Andreas Ludwig (FC Utrecht)
Ludwig krijgt de eerste kaart van de avond. De Duitser vangt Nakamba op wanneer Vitesse aan een snelle uitbraak denkt. Hij doet dit zo opzichtig dat Kuipers niet anders kan dan hem geel geven.
22'
Halverwege de eerste helft hebben beide ploegen een aardige mogelijkheid gehad, maar loopt het telraam verder nog maar matig vol met echte doelkansen.
18'
Na een kleine twintig minuten spelen is het nog geen hoogstaande pot in Arnhem. Of het aan het weer ligt of aan beide tactische opstellingen is lastig te zeggen, maar voetballend krijgen beide ploegen nog maar weinig voor elkaar.
15'
Ayoub probeert het in de zestien van Vitesse met een volley, maar in de drukte raakt hij de bal niet goed genoeg. Hij kan de bal niet genoeg richting meegeven, waardoor deze naast gaat.
13'
Vitesse weet de bal al minutenlang maar amper in de ploeg te houden. Vanuit de achterhoede probeert de thuisploeg zo nu en dan snel om te schakelen, maar doet dit zeer onzorgvuldig.
10'
De eerste tien minuten zijn voorbij en de wedstrijd wordt steeds rommeliger. Wel lijkt het erop dat Utrecht de wedstrijd beetje bij beetje meer naar de helft van Vitesse weet te verplaatsen.
8'
Ayoub neemt de eerste corner van de wedstrijd voor Vitesse. De bal gaat door de lucht richting Haller, maar de spits van Jong Frankrijk kan net niet goed bij de bal en schampt deze ruim naast.
5'
De eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Zowel Rashica als Van Wolfswinkel krijgen de bal er echter niet in. Van Wolfswinkel lijkt Rashica in eerste instantie in de weg te lopen, maar van binnen de zestien puntert de buitenspeler de bal alsnog tegen doelman Ruiter aan. De rebound lijkt een goede kopbal voor de spits, maar Van Wolfswinkel raakt deze helemaal verkeerd.
4'
De openingsfase in Arnhem is zeer voorzichtig. In de eerste minuten tikken beide ploegen de bal wat rond in de ploeg, maar risico's worden er nog niet genomen.
1'
Speelronde vier is onderweg. Vitesse is op jacht naar de eerste zege in eigen huis, FC Utrecht is überhaupt op zoek naar de eerste zege van dit seizoen.
1'
De goede start van Vitesse is voor trainer Henk Fraser de reden om niet te sleutelen aan zijn basisopstelling. De trainer van de Arnhemmers start met dezelfde elf namen als in de uitwedstrijd tegen Roda JC van een week geleden. Dat betekent onder andere dat Mitchell van Bergen, die vorige week de tweede helft mocht spelen in plaats van Nathan, gewoon weer op de bank begint.

Bij FC Utrecht is er één wijziging in de basisopstelling. Andres Ludwig neemt de basisplaats over van Rubio Ruben. Voor Ludwig is dit de eerste basisplaats van het nieuwe seizoen. Nadat hij in zijn eerste seizoen al drie keer in de basis mocht starten bij de ploeg uit de Domstad, moest hij het dit seizoen vooralsnog doen met drie invalbeurten.
Na een week vol Europese perikelen begint vanavond de laatste speelronde voor datde belangrijke WK kwalificatiereeks van Oranje van start gaat. Vitesse ontvangt in eigen huis FC Utrecht. De Arnhemmers kennen een prima start van dit seizoen, de Utrechtenaren allerminst. Weet Utrecht de negatieve spiraal vanavond te doorbreken? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
Op de misstap tegen ADO Den Haag na, kan men bij Vitesse best tevreden zijn over de start van dit seizoen. Op bezoek bij Willem II en Roda JC werd er gewonnen. Het is nu tijd voor de nieuwe trainer, Henk Fraser, om zijn eerste overwinning in eigen huis te gaan boeken. In de aanloop naar dit duel heeft Fraser besloten kunnen trainen. Aangezien hij beide ploegen zeer aan elkaar verwacht te zijn, was dit vooral op tactisch vlak een welkome afwisseling van de openbare trainingen. Fraser kan vanavond zeer waarschijnlijk voor het eerst een beroep doen op Navarone Foor, die hersteld is van zijn blessure en zijn eerste opwachting in de wedstrijdselectie denkt te kunnen gaan maken. Vorig seizoen ging Vitesse in eigen huis nog onderuit tegen FC Utrecht. In speelronde 33 kwam de ploeg via Guram Kashia nog wel op voorsprong, maar ging FC Utrecht uiteindelijk met een 1-3 zege terug naar huis.

FC Utrecht
Ondanks dat het programma in de eerste drie speelrondes niet gemakkelijk was, zal er binnen FC Utrecht niemand tevreden zijn met het feit dat er pas één punt is behaald. De ploeg van trainer Erik ten Hag is daarnaast ook nog eens bezig aan een zeer lastige reeks uitwedstrijden. Van de laatste zes competitiewedstrijden buitenshuis wist de ploeg slechts één keer te winnen. Dat was saillant genoeg op bezoek bij Vitesse. Vitesse is sowieso een ploeg die FC Utrecht wel goed ligt, aangezien de Domstedelingen de laatste vijf onderlinge ontmoetingen niet wisten te verliezen. In aanloop naar de vierde wedstrijd van dit seizoen heeft Ten Hag zich zeer positief uitgelaten over zijn nieuwe spits, Ajax-huurling Richairo Živković. De jonge spits kan al bouwen op veel ervaring. En dat naast zijn talent maakt het dat Ten Haag veel vertrouwen in hem heeft. Of de jongeling zijn basisdebuut voor Utrecht gaat maken is echter nog niet bekend.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.