2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fran Sol 72. / Kopbal  (Jordy Croux)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jari Schuurman 82. / Schot met links  (Obbi Oularé)

90'
Go Ahead was machteloos na rust. De club streed voor zijn laatste kans, maar dat was niet te zien op het veld. Het was Willem II die dankzij de invallers Fran Sol en Jari Schuurman de winst pakte. Het lijkt over en uit voor Go Ahead Eagles.
90'
89'
Er komen twee minuten bij
85'
Gele kaart voor Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles)
Ritzmaier krijgt geel na protesteren
82'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Jari Schuurman
Wat een heerlijke goal van Schuurman. De invaller plukt de bal uit de lucht en haalt direct uit. Het is over en uit voor de Eagles.
80'
Een snelle dubbele wissel. Achenteh en Duits gaan naar de kant en De Kogel en Lum Rexhepi moeten voorkomen dat Go Ahead gaat verliezen bij Willem II.
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lum Rexhepi
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Rochdi Achenteh
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
77'
Gele kaart voor Jordy Croux (Willem II)
Croux neemt wraak op Achenteh. De aanvaller krijgt geel als hij te laat is bij de verdediger.
76'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles)
Achenteh vindt dat hij niets heeft gedaan ten opzichte van Croux. Hij protesteert te hevig en krijgt geel.
74'
Gele kaart voor Fran Sol (Willem II)
De doelpuntenmaker krijgt geel nadat hij een te felle tackle inzette.
73'
Wissel in bij Willem II -> Jari Schuurman
73'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
72'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Fran Sol
Daar is het doelpunt voor Willem II. Croux geeft goed voor en Fran Sol kopt de bal buiten het bereik van Zwarthoed.
70'
Gele kaart voor Pedro Chirivella (Go Ahead Eagles)
De frustratie is zichtbaar bij Chirivella en krijgt geel na een onnodige overtreding.
69'
De achterstand op de directe concurrenten zijn vijf punten. Go Ahead moet winnen in Tilburg om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Toch is het Willem II die in de tweede helft de bovenliggende partij.
67'
Croux wordt net buiten de zestien vastgehouden door Groenbast. Willem II krijgt een vrije trap op een mooie plek.
65'
Pedro Chirivella wordt vastgehouden binnen de zestien, maar scheidsrechter Jeroen Manschot ziet er geen overtreding in.
64'
Haye zoekt de tweede paal, maar doelman Zwarthoed staat goed opgesteld en bokst de bal uit zijn doel.
62'
Schenk houdt Oublaré vast en dat levert Willem II op de rand van de zestien een vrije trap op.
61'
Nog een half uur te gaan in Tilburg. De vraag is of er nog gescoord zal worden?
58'
Pedro Chirivella wordt niet aangepakt door de Willem II-spelers en haalt uit. Zijn schot wordt nog aangeraakt dus corner.
57'
Het begon zo leuk, maar in deze fase ligt het niveau net zo laag als voor rust. Nu wel een kans voor Willem II. Haye haalt uit, maar Zwarthoed heeft de bal.
53'
Daar is Go Ahead voor het eerst na rust. De voorzet van Antonia kan zonder problemen uit de lucht gepakt worden.
50'
De eerste vijf minuten na rust zijn al leuker dan de gehele eerste helft. Willem II gaat vol voor de aanval.
49'
Groenbast krijgt de val van Croux vol in zijn gezicht. De verdediger ligt op het gras en heeft verzorging nodig.
48'
Goede actie van Croux eindigt in de handen van Zwarthoed. Wel is het duidelijk. Willem II komt sterk uit de kleedkamer met veel dreiging naar voren.
47'
Eerste actie van Sol levert Willem II een hoekschop op.
46'
Een wissel bij Willem II. Spits Fran Sol komt in de plaats van Elmo Lieftink. Dat betekent dat de Tilburgers van 4-4-2 naar 4-3-3 overschakelen en dat Falkenburg op het middenveld staat na rust.
46'
Wissel in bij Willem II -> Fran Sol
46'
Wissel uit bij Willem II -> Elmo Lieftink
46'
De tweede helft is begonnen in Tilburg!
46'
45'
Een tegenvallende eerste helft in Tilburg. Het is Willem II met het meeste balbezit, maar de Tilburgers spelen in een te laag tempo. Dat gaf Go Ahead de kans om in de wedstrijd te komen. De bezoekers waren het gevaarlijkst voor rust, ook al kwam dat gevaar voornamelijk uit afstandsschoten.
45'
44'
Duits probeert het, maar zijn harde poging gaat wel langs de muur maar net naast de paal.
42'
Schenk heeft veel vrijheid, de voorzet wordt gepakt door Lamprou, maar de Griek heeft hem niet klemvast. Zo krijgt Hendriks een schietkans, maar Lamprou redt. Vervolgens blijft de bal in het spel en krijgt Go Ahead een vrije trap voor het doel op zo'n 18 meter.
40'
Go Ahead is de gevaarlijkste ploeg van de eerste helft, maar de dreiging kwam vooral uit afstandsschoten.
38'
Go Ahead Eagles lijktniet goed te weten wat te doen met de bal. De bal wordt eindeloos rond getikt en de voorzet komt maar niet. Nu komt er wel dreiging als Antonia uithaalt. Lamprou heeft geen moeite om de bal te pakken.
35'
Nog tien minuten aan de rust. Er zijn nog geen grote kansen geweest in de eerste helft.
31'
En nu weer een poging van Ritzmaier. Ook dit schot mist het doel. Het publiek van Willem II trakteert de ploeg op een fluitconcert. Ze zijn ontevreden over het spel van de Tilburgers.
30'
En nu een schot van Hendriks die over gaat. Het is duidelijk dat Go Ahead langzaam maar zeker de weg naar Lamprou heeft gevonden.
29'
Ritzmaier ziet een gaatje op de rand van de zestien om uit te halen. Zijn poging mist kracht en kan daarom makkelijk gepakt worden door Lamprou.
27'
De vrije trap van Achenteh van zo'n 35 meter wordt uit de lucht geplukt door Lamprou.
24'
Een lekker schot van Lieftink van zo'n twintig meter gaat net naast het doel van Zwarthoed.
22'
Go Ahead lijkt wat meer de aanval te kiezen in deze fase. De bezoekers doen dit echter nog wel in een te laag tempo waardoor ze met moeite tot de zestien komen.
18'
Het is toch een redelijk kalm begin van deze degradatiekraker. Er wordt door beide ploegen rustig opgebouwd waardoor het tempo laag ligt.
15'
Met een omhaal van zo'n vijftien meter probeert Hendriks doelman Lamprou te verrassen. De Griek kan de bal, die snelheid mist, makkelijk pakken.
13'
De voorzet van Duits wordt door de vrijstaande Schenk naast gekopt. Dat was een goede kans voor de Eagles om de voorsprong te pakken.
13'
Hoekschop voor de hekkensluiter.
10'
De eerste tien minuten zitten erop in het Koning Willem II Stadion. De thuisploeg is de bovenliggende partij in de openingsfase, maar het is nog wachten op de eerste kans.
8'
Buitenspel
Haye scoort, maar wordt terug gefloten om buitenspel. Bij het hakballetje van Oularé stond Haye in buitenspelpositie en gaat het feestje niet door.
6'
...hoekschop is te kort en kan makkelijk weggehaald worden door Go Ahead.
6'
De vrije trap van Haye wordt verwerkt tot hoekschop. Misschien komt hier de eerste kans van de wedstrijd...
4'
Daar lijkt voor het eerst Go Ahead te komen, maar de pass op Antonia is zelfs niet te belopen voor de rappe buitenaanvaller. De bal rolt over de achterlijn.
3'
De supporters van de Eagles hebben een duidelijke boodschap voor hun team. Een spandoek met daarop 'Vecht voor onze trots'. Toch heeft in de eerste minuten vooral de thuisploeg de bal.
1'
De bal rolt in Tilburg. Lukt het Go Ahead Eagles om belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie?
1'
Dries Wuytens is niet fit genoeg om tot de Willem II-selectie te horen. De verdediger kwam vorige week tegen PSV in botsing met ploeggenoot Obbi Oularé en heeft nog te veel last van zijn hoofd. Trainer Erwin van de Looi kiest ervoor om Funso Ojo een linie te laten zakken waardoor er ruimte in de basis ontstaat voor Jordy Croux. Dat is de enige wijziging bij Willem II.

Robert Maaskant kiest voor een verrassende vervanger voor de geschorste Elvis Manu. Rochdi Achenteh krijgt een plek in de basis. Dat betekent dat Sander Duits zijn plek achterin afstaat om een rol van verdedigende middenvelder op zich te nemen. En ook is er een basisplaats voor Joey Groenbast. Dat gaat ten koste van Sébastien Locigno.
Statistieken
De punten zijn hard nodig in Deventer. De club heeft nog vier wedstrijden de tijd om de vijf punten achterstand op Sparta Rotterdam en NEC goed te maken. Dat moet dan gebeuren op bezoek bij Willem II en Ajax en in eigen huis tegen FC Groningen en Sparta Rotterdam.
De laatste keer dat het gebeurde dat de hekkensluiter na dertig speelronden alsnog rechtstreekse degradatie wist te voorkomen was in het seizoen 2003/2004. Dat seizoen stond FC Volendam na dertig wedstrijden op de laatste plaats met 23 punten. In de laatste vier wedstrijden pakten de Volendammers vier punten waardoor uiteindelijk FC Zwolle rechtstreeks degradeerde. Veel had Volendam er niet aan, want in de nacompetitie ging het alsnog mis voor die club.
Het is ruim een maand geleden dat Willem II voor het laatst een wedstrijd won in de Eredivisie. De tegenstander was destijds PEC Zwolle (2-0 winst). Sindsdien volgden nederlagen tegen PSV (5-0), ADO Den Haag (1-2) en FC Utrecht (2-0). Tegen FC Groningen werd een punt gepakt.
Geen enkele ploeg kreeg zoveel treffers tegen als hekkensluiter Go Ahead Eagles. Al 61 keer werd de verdediging gepasseerd. Met als absolute dieptepunt de 8-0 nederlaag in De Kuip. Een groot verschil met de tegenstander van vandaag, Willem II. De Tilburgers kregen slechts 39 doelpunten tegen. Dat verklaart waarom Willem II elfde staat, terwijl de ploeg dit seizoen drie doelpunten minder maakte dan de Eagles.
Go Ahead wist dit seizoen slechts twee uitwedstrijden te winnen. De club uit Deventer pakte op bezoek bij FC Twente en NEC (beide 1-2 winst) de drie punten. Op bezoek bij Excelsior, FC Groningen, sc Heerenveen en AZ werd een punt behaald. Dat betekent dat van de 23 punten er tien punten in uitwedstrijden werden gepakt.