geen

90'
90'
Gele kaart voor Abdul Ajagun (Roda JC Kerkrade)
Roda JC krijgt ver in de blessuretijd een vrije trap en Abdul Ajagan doet er veel te lang over om de bal goed te leggen. Dat kost hem een gele kaart.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
88'
Tweemaal Willem II! Benjamin van Leer lijkt een punt te redden voor Roda JC. Erik Falkenburg krijgt in het strafschopgebied de bal op zijn borst en haalt al draaiend uit. Van Leer stopt het schot met de voet en iets later zeilt een poging van Thom Haye maar net naast.
85'
Nog iets meer dan vijf minuten officiële speeltijd in Tilburg. Na een levendige fase spelen beide teams nu iets meer behouden. Het is geen typische 0-0 wedstrijd, maar wel een duel dat geen verliezer verdiend.
84'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nestoras Mitidis
84'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Simon Church
83'
Anouar Kali maakt zijn eerste minuten van het seizoen. De middenvelder is teruggekeerd van een blessure.
82'
Wissel in bij Willem II -> Anouar Kali
82'
Wissel uit bij Willem II -> Branco van den Boomen
81'
Als het zo doorgaat, dan kan het bijna niet anders dat een van de twee ploegen nog tot scoren komt.
78'
Het blijft kansen regenen! Ditmaal is het niet Roda JC, maar Willem II dat bijna scoort. Asumah Abubakar legt terug op Thom Haye, die de bal laag op doelman Benjamin van Leer schiet.
77'
Bijna Roel Brouwers! De ervaren rot van Roda JC schiet van afstand en zijn poging gaat richting de kruising. Het is weer Kostas Lamprou die Roda JC van scoren afhoudt.
76'
Roda JC krijgt een hoekschop na een goede actie van Mikhail Rosheuvel. De Limburgers dringen na de drinkpauze plots aan. Een vreemde wending in deze wedstrijd!
74'
Willem II blijft overeind! Na de mogelijkheid voor Simon Church krijgt Roda JC via Tom Van Hyfte weer een enorme kans. Het is Kostas Lamprou die met een uitstekende redding voorkomt dat de kopbal van Van Hyfte in het doel verdwijnt.
73'
Daar is bijna Simon Church! De Welshman duikt op achter de verdediging van Willem II en neemt de bal met zijn borst mee. Vanuit een moeilijke hoek probeert de spits vervolgens de bal over Kostas Lamprou te liften, maar zijn poging wordt gekeerd.
72'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
72'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> David Boysen
72'
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof besluit dat het tijd is voor een laatste drinkpauze. Deze lijkt korter te duren dan die voor rust.
71'
Met een zwabberschot probeert Adil Auassar doelman Kostas Lamprou te verrassen. Voor heel even lijkt het alsof Lamprou op het verkeerde been staat, maar de goalie redt uiteindelijk eenvoudig.
68'
Het is duidelijk: Willem II wil de slotfase van de wedstrijd dicteren en de tweede zege op rij te boeken. Roda JC lijkt een gelijkspel ook goed te vinden.
66'
Willem II voert de druk op de verdediging van Roda JC andermaal op. Het belooft een leuke slotfase van de wedstrijd te worden in Tilburg.
64'
Zo wordt het wat leuker in Tilburg. Beide ploegen hebben al grotere kansen gekregen dan voor rust. Het is nu nog wachten op een doelpunt voor een van de teams.
62'
Wissel in bij Willem II -> Asumah Abubakar
62'
Wissel uit bij Willem II -> Andreas Calcan
62'
Mega-kans voor Mikhail Rosheuvel! De buitenspeler verzuimt een cadeautje van Jordens Peters uit te pakken. De verdediger van Willem II speelt de bal niet hard genoeg terug richting Kostas Lamprou, die in een uiterste poging de inzet van Rosheuvel stopt.
60'
Gele kaart voor Frederic Ananou (Roda JC Kerkrade)
De verdediger van Roda JC gaat iets te hard door op Thom Haye en wordt door scheidsrechter Martin van den Kerkhof met geel bestraft.
59'
Tom Van Hyfte komt ver! De Belg stoomt op en wordt door niemand aangepakt. Op twintig meter van het doel besluit hij uit te halen, maar zonder succes. Kostas Lamprou kan het schot door het midden eenvoudig pareren.
57'
Bijna de 1-0! Erik Falkenburg verzuimt een prachtig aanval van Willem II af te ronden. Fran Sol stuurt Thom Haye weg, die op zijn beurt met een mooie hoge bal Falkenburg bereikt. De middenvelder heeft de tijd en ruimte om te schieten, maar mikt de bal hoog over.
57'
Daar is de wissel al. Martin Milec kan niet door en wordt vervangen door Roel Brouwers, die deze wedstrijd werd gepasseerd door Yannis Anastasiou.
56'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roel Brouwers
56'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Martin Milec
56'
Martin Milec lijkt zich lelijk te hebben geblesseerd. De rechtsback probeerde een hoge bal te halen, maar leek zich daarbij te verstappen. Strompelend gaat hij naar de zijlijn.
55'
Wissel in bij Willem II -> Dico Koppers
55'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Joppen
54'
Guus Joppen heeft last en zal zometeen worden vervangen door Dico Koppers.
53'
De druk van de Tilbugers houdt in. Thom Haye draait weg bij zijn tegenstander een trekt vanaf de linkerkant naar binnen. Zijn schot dat volgt gaat ruim naast.
51'
Uitstekende redding! Daar houdt Benjamin van Leer zijn ploeg op de been! De hoekschop komt terecht bij Erik Falkenburg, die richting de korte hoek kopt. Van Leer is attent en tikt de inzet naast.
50'
Willem II krijgt twee hoekschoppen achter elkaar. Roda JC wordt onder druk gezet!
49'
Tom Van Hyfte beproeft zijn geluk en haalt uit vanaf een meter of twintig. Het schot is hard, maar mist richting. Kostas Lamprou kan rustig blijven staan, want de inzet zeilt een meter over zijn doel.
47'
De teams zijn zonder wijzigingen aan de tweede helft begonnen. Simon Church, die wat pijntjes had aan het einde van het eerste bedrijf, staat ook gewoon op het veld.
46'
45'

Na een helft spelen is er nog niet gescoord in Tilburg. Willem II is de bovenliggende partij en kreeg via Darryl Lachman (schot) en Erik Falkenburg) kopbal aardige mogelijkheden. Roda JC kwam bijna tot een grote kans via Simon Church, maar de nieuwe spits kreeg de bal niet onder controle.
45'
45'
De waarschijnlijk laatste poging van de eerste helft komt op naam van Ard van Peppen, die met zijn rechterbeen vanaf een meter of twintig schiet. De inzet gaat hoog over.
44'
Abdul Ajagun krijgt een afvallende bal voor zijn voeten, maar weet er eigenlijk geen raad mee. Via een speler van Willem II houdt de middenvelder toch een hoekschop over aan zijn schot.
43'
Abdul Ajagun houdt Thom Haye vast en krijgt van scheidsrechter Martin van den Kerkhof een laatste waarschuwing.
41'
Willem II verovert de bal op de eigen helft en komt er heel gevaarlijk uit. Fran Sol houdt voorin echter iets te lang de bal vast en passt te laat richting Andreas Calcan. De Roemeen wordt teruggevlagd wegens buitenspel.
40'
We naderen het einde van de eerste helft. Willem II heeft het betere van het spel, maar Roda JC komt er zo nu en dan ook gevaarlijk uit. Het kan alle kanten op gaan in Tilburg.
37'
Erik Falkenburg, net naast! Willem II krijgt de beste kans tot nu toe. Thom Haye neemt namens de Tilburgers een vrije trap en legt de bal bij de tweede paal. Daar staat Falkenburg, die het leder in de korte hoek probeert te koppen. Tot zijn teleurstelling gaat de kopbal naast.
34'
Beide ploegen voetballen aardig, maar het lukt Willem II en Roda JC nauwelijks om kansen te creëren. Welk team opent de score en breekt de ban?
32'
De vrije trap van Ard van Peppen is zwak en kan simpel worden weggewerkt door de Tilburgse defensie. Daar zat meer in!
32'
Roda JC krijgt een vrije trap op een interessante positie, op ongeveer tien meter vanaf de hoek van het strafschopgebied, na een overtreding van Andreas Calcan op Christian Kum.
31'
Gele kaart voor Guus Joppen (Willem II)
Het eerste geel van de wedstrid is voor Guus Joppen. De verdediger wordt voorbij gespeeld door Mikhail Rosheuvel en haalt daarna de buitenspeler van Roda JC onderuit.
28'
Mikhail Rosheuvel zet vanaf rechts de bal voor het doel, waar Simon Church opduikt. De spits uit Wales schiet over, maar het maakt allemaal niet uit: Adil Auassar werd teruggefloten voor een overtreding.
27'
Roda JC laat net als aan het begin van de wedstrijd het initiatief weer aan Willem II. De bezoekers waren voor de theepauze de bovenliggende partij.
26'
We gaan weer verder!
24'
Drinkpauze in Tilburg! De spelers kunnen wat drinken, beide trainers krijgen even de tijd om hun spelers instructies te geven.
23'
Willem II antwoordt snel! Daar is de eerste echte poging van de thuisploeg. Darryl Lachman stoomt op, gaat de één-twee aan met Fran Sol en schiet op doel. Benjamin van Leer kan de inzet simpel keren.
22'
Oh, Simon Church! Met een fantastisch balletje bereikt Adil Auassar spits Church in het strafschopgebied. De Welshman staat vogeltjevrij, maar moet nog wel de bal aannemen. Daar slaagt hij echter niet in, waardoor de kans verkeken is.
20'
Roda JC komt heel ver! Via een soepel lopende aanval aan de linkerkant dringen de bezoekers het strafschopgebied van Willem II in. De eindpass richting Mikhail Rosheuvel is echter niet hard genoeg.
19'
En ook rechtsback Martin Milec waagt een poging. Zijn schot gaat eveneens ruim over het doel van Kostas Lamprou. Het zijn speldenprikjes, maar misschien ook voortekenen dat Roda JC wat beter in de wedstrijd komt.
18'
Daar meldt Roda JC zich in het strafschopgebied van Willem II! De inzet van Tom Van Hyfte wordt geblokt en in de rebound schiet Ard van Peppen ruim over.
17'
De verdediging van Roda JC staat flink onder druk, maar tot nu toe slagen de Limburgers erin om weinig weg te geven.
14'
Een vrije hopeloze poging van Mikhail Rosheuvel. De aanvaller van Roda JC trekt vanaf rechts naar binnen en probeert van grote afstand - met zijn minder sterke linkerbeen - Kostas Lamprou te verrassen. De inzet van de buitenspeler gaat ruim naast.
12'
Naast! Het is Thom Haye die achter de bal gaat staan en het doel van Benjamin van Leer onder vuur probeert te nemen. Van Leer hoeft helemaal niet in actie te komen, want het schot gaat een meter of twee naast het doel.
12'
Willem II krijgt een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Het is Abdul Ajagun die een overtreding op Jordens Peters begaat.
11'
De nieuwe spits van Roda JC, Simon Church, is nog niet in het stuk voorgekomen. De bezoekers zijn überhaupt nog weinig op de helft van Willem II geweest.
9'
Beide ploegen hebben nog geen echte kans gekregen, maar het is een vermakelijke beginfase in Tilburg. Willem II en Roda JC houden het tempo hoog.
6'
Roda JC voert de boventoon in de openingsfase van de wedstrijd. De Tilburgers dwingen Roda JC ver terug en zetten bij balverlies meteen druk.
4'
Uit een vrije trap schiet Adil Auassar de bal het strafschopgebied in. De bal gaat aan alles en iedereen voorbij, behalve Christian Kum. De verdediger krijgt de tijd om aan te nemen, maar laat de bal van zijn voet glippen.
3'
Een enorme, gele rookbom is afgegaan in het uitvak van Roda JC. De sfeer zit er in de eerste minuten van de wedstrijd goed in.
1'
Bijna een flitsende start voor Willem II! Erik Falkenburg brengt de bal in het strafschopgbied, maar Fran Sol kan zijn hoofd niet tegen het leder zetten. Bij de tweede paal duikt nieuweling Pele van Anholt op, die de bal compleet verkeerd raakt.
1'
We zijn los in Tilburg! Erik Falkenburg en Fran Sol hebben namens Willem II de aftrap verricht.
1'

Willem II verraste vorige week door in Amsterdam Ajax met 1-2 te verslaan. Toch begint Erwin van de Looi niet met dezelfde elf namen aan het duel met Roda JC: Bruno Andrade start op de bank en de Roemeen Andreas Calcan krijgt een basisplaats.

Roda JC versterkte zich deze week met Simon Church en de spits uit Wales begint in Tilburg meteen in de basis. Ook David Boysen en Frederic Anano krijgen basisplaatsen van trainer Yannis Anastasiou. Nathan Rutjes, Roel Brouwers en Farshad Noor, die tegen Vitesse (0-1) startten, beginnen op de bank.

De Eredivisie begint zaterdagavond met een wedstrijd in Tilburg. Willem II ontvangt Roda JC, dat hoopt de eerste zege van het seizoen te boeken. De thuisclub won vorige week van Ajax en hoopt die overwinning voor eigen publiek een goed vervolg te geven. Welke 22 namen aan de aftrap beginnen, is een uur voor aanvang van het duel hier te vinden.

Goed gevoel

Met nul punten uit twee wedstrijden vertrok de selectie van Willem II vorige week met knikkende knietjes naar de Amsterdam ArenA. Men verwachtte een ruime overwinning voor Ajax, maar na negentig minuten stond een verrassende 1-2 op het scorebord. Door de knappe zege in Amsterdam ziet de wereld er plots heel anders uit voor Willem II, dat zich op de twaalfde plaats bevindt in de Eredivisie.

Willem II zag deze zomer trainer Jurgen Streppel naar sc Heerenveen verhuizen. Zijn opvolger, trainer Erwin van de Looi, haalde onder meer spits Fran Sol, Thom Haye, Darryl Lachman en Branco van der Boomen naar Tilburg. Van de Looi heeft dit seizoen de taak om Willem II in de Eredivisie te houden en met die doelstelling in het achterhoofd is het duel met directe concurrent Roda JC vrij belangrijk.

Dezelfde tegenstanders

Roda JC trof net als in de eerste drie speelrondes Heracles (1-1), Ajax (2-2) en Vitesse (0-1). Met twee punten uit drie wedstrijden hebben de Limburgers het echter iets minder gedaan dan de tegenstander van vanavond. Dat zegt echter vrij weinig, want het team van trainer Yannis Anastasiou maakte in de eerste wedstrijden van het seizoen een zeer aardige indruk.

Anastasiou is de opvolger van Darije Kalezić. Hij zag deze zomer de selectie van Roda JC een enorme metamorfose ondergaan. Een enorm aantal bassispelers vertrok uit Kerkrade, maar daar kreeg Anastasiou ook veel spelers voor terug. De laatste aanwinst van de Limburgers is Simon Church, die de afgelopen zomer nog met Wales actief was op het EK in Frankrijk.