1:0
(Heenwedstrijd 1:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Yevhen Seleznyov 58. / Kopbal  (Yevgen Konoplyanka)

90'
Napoli had na rust opvallend weinig in te brengen. Dnipro heeft deze overwinning zelf afgedwongen. Het had op 0-0 kunnen spelen, maar koos voor een aanvallende tactiek. De Italianen wisten na het tegendoelpunt niet meer langs de defensieve muur van Dnipro te komen.
90'
90'
De laatste minuut tikt weg en Dnipro is op weg naar de eerste Europacup-finale ooit.
90'
Gele kaart voor Denis Boyko (Dnipro Dnipropetrovsk)
De keeper gaat in het boekje vanwege tijdrekken. Hij zal er vannacht niet wakker van liggen.
90'
Een knullig moment van Mertens. Hij denkt de bal slim over de achterlijn te laten lopen voor een corner. Maar Higuaín raakte de bal en daarom mag Dnipro alle tijd nemen voor een doeltrap.
90'
Zo lijkt het niet meer te gaan gebeuren voor Napoli.
90'
De lat! Matheus wordt helemaal vrijgelaten in het strafschopgebied. De vlag van de grensrechter blijft omlaag, maar Matheus heeft niet door hoeveel ruimte hij heeft. Hij kopt de bal achteruit op de lat.
90'
De supporters blijven hun ploeg onverminderd steunen en zingen de spelers uit volle borst toe. Op het veld lokken de spelers van Dnipro slim overtredingen uit.
90'
De extra tijd in Kiev bedraagt maar liefst vijf minuten.
90'
Ondertussen beginnen er flinke plassen op het veld te ontstaan. Dat is in het voordeel van Dnipro.
89'
Kalinić! Tot tweemaal toe krijgt de aanvaller van Dnipro de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar beide keren is het de doelman van Napoli die zijn werkgever op de been houdt.
88'
Boyko vertrouwt zijn eigen handschoenen niet helemaal meer, zo lijkt het. Vanwege de regen probeert de keeper alles weg te boksen en niks klem te pakken.
86'
Gele kaart voor José Callejón (SSC Napoli)
De aanvaller van Napoli gaat in het boekje, omdat hij Konoplyanka een forse duw geeft. In de ogen van Callejón rekt hij namelijk te veel tijd bij zijn wissel.
85'
Wissel in bij Dnipro Dnipropetrovsk -> Bruno Gama
85'
Wissel uit bij Dnipro Dnipropetrovsk -> Evgen Konoplyanka
85'
Gele kaart voor Matheus (Dnipro Dnipropetrovsk)
Een geniepige overtreding van Matheus. Hij gaat met zijn noppen over de bal en raakt daarbij Ghoulam van Napoli. De scheidsrechter staat er bovenop.
84'
De bezoekers ogen niet bij machte om een slotoffensief te forceren. Dnipro staat daarvoor te goed georganiseerd.
80'
Napoli komt bijna op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Dnipro. Cheberyachko probeert een voorzet van Mertens tegen te houden, maar ziet de bal richting zijn eigen doel gaan. Gelukkig voor hem in de handen van de keeper.
80'
Gele kaart voor Faouzi Ghoulam (SSC Napoli)
Ghoulam onderbreekt een veelbelovende aanval van Dnipro en wordt daarvoor bestraft.
79'
Benítez is uitgewisseld en kan nu niets anders doen dan toekijken vanaf de zijlijn. Hij zou graag de eerste trainer worden die driemaal beslag legt op de Europacup.
79'
Wissel in bij SSC Napoli -> Henrique
79'
Wissel uit bij SSC Napoli -> David López
77'
Scrimmage! Higuaín probeert tot tweemaal toe de bal terug voor het doel te brengen. Het zorgt ogenschijnlijk voor paniek bij de verdedigers van Dnipro. Uiteindelijk lukt het Douglas om de bal met zijn hoofd naar voren te werken.
75'
Wissel in bij Dnipro Dnipropetrovsk -> Nikola Kalinić
75'
Wissel uit bij Dnipro Dnipropetrovsk -> Evgen Seleznev
75'
Gele kaart voor Jaba Kankava (Dnipro Dnipropetrovsk)
Met zijn noppen vooruit glijdt Kankava in op zijn tegenstander. Met dit gladde veld zorgt dat voor een gevaarlijke situatie en dus geel.
72'
De supporters van Dnipro staan al de hele wedstrijd te springen en feest te vieren. Zij zijn in ieder geval overtuigd van een goede afloop vanuit hun oogpunt.
70'
Gele kaart voor Evgen Seleznev (Dnipro Dnipropetrovsk)
Met zijn noppen vooruit komt de doelpuntenmaker in bij David López. Hij raakt daarbij de speler van Napoli vervelend in zijn buik.
69'
Dnipro moet ruim twintig minuten Napoli van zich af zien te houden. Dat lijkt niet de hele tijd goed te kunnen gaan. Het begint al een beetje te kraken bij de thuisploeg.
67'
Wissel in bij Dnipro Dnipropetrovsk -> Matheus
67'
Wissel uit bij Dnipro Dnipropetrovsk -> Valeri Luchkevych
66'
Napoli begint dan toch grip te krijgen op de wedstrijd. Dnipro staat met man en macht te verdedigen. Voor de aanvallers van de bezoekers is het lastig daar door te komen.
64'
Callejón slingert vanaf rechts de bal perfect voor het doel. Hij heeft de pech dat hij dat doet op het hoofd van Mertens. De kleine dribbelaar krijgt geen kracht achter zijn poging.
63'
Napoli maakt de indruk haast te hebben. Dat komt niet ten goede aan de kwaliteit van het spel van de Napolitanen. De passing is juist slordig, waardoor het nog harder moet werken om een kans te creëren.
61'
Mertens laat zich direct zien met een fraaie dribbel. Uiteindelijk wordt hij gestuit op de rand van het strafschopgebied van Dnipro.
61'
Wissel in bij SSC Napoli -> Dries Mertens
61'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Lorenzo Insigne
60'
Benítez reageert razendsnel op het tegendoelpunt. Mertens staat langs de kant om in te vallen.
59'
Napoli moet nu nog steeds één keer scoren, maar dan heeft het niet meer dan een verlenging. Twee doelpunten betekent uiteraard een plek in de finale van de Europa League.
58'
Doelpunt voor Dnipro Dnipropetrovsk, 1:0 door Evgen Seleznev
Dnipro zet een grote stap richting de finale door te scoren. Net zoals in Napels is het weer Seleznev die Dnipro op voorsprong staat. Al vallend kopt hij een voorzet op fraaie wijze in de linker bovenhoek.
57'
Insigne attendeert de scheidsrechter op een handsbal van Fedetskiy in het strafschopgebied van Dnipro. De arbiter weigert mee te gaan in het verzoek van de Napoli-speler.
56'
Hamšík krijgt ruim een half uur de tijd om te laten zien dat hij wel degelijk een toegevoegde waarde is voor Napoli.
55'
Wissel in bij SSC Napoli -> Marek Hamšík
55'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Manolo Gabbiadini
54'
Callejón heeft iets moois in gedachten. Een hoge voorzet wil hij vanaf twintig meter ineens uit de lucht nemen, maar zijn schot is net zo hoog als de voorzet.
54'
Konoplyanka laat vanavond zien waarom hij in de belangstelling staat van onder meer Liverpool. Hij speelt zichzelf voorbij drie tegenstanders en stelt dan een teamgenoot in staat om te schieten. Het schot verdwijnt in de handen van de keeper.
54'
Met dit spel ligt het voor de hand dat Napoli-trainer Benítez straks een wijziging gaat doorvoeren in zijn elftal. Onder meer de snelheid van Hamšík of Mertens kan hij goed gebruiken.
51'
De controle ligt in de eerste minuten na de rust volledig bij Dnipro. Napoli moet zich beperken tot achter de bal aan lopen en hopen op een foutje bij de thuisploeg.
49'
Razendsnelle counter! Na slordig balverlies is Seleznev er razendsnel vandoor aan de linkerkant. Uiteindelijk brengt hij een teamgenoot op rechts in stelling. Die schuift de bal echter voorlangs.
48'
De bezoekers zullen gedurende het tweede bedrijf steeds meer risico vooruit moeten nemen. Want het moet minimaal één keer scoren vanavond.
46'
Napoli heeft de bal beroerd voor het begin van de tweede helft!
46'
45'
Het eerste kwartier was in het voordeel van de thuisploeg, maar daarna kroop Napoli uit zijn schulp. Dat resulteerde in twee kansen voor Higuaín, die zeker zijn eerste mogelijkheid had moeten benutten. Door de regen wordt het veld steeds slechter bespeelbaar en dat kan na rust mee gaan spelen.
45'
45'
Paniek in de zestien van Dnipro! De keeper tast mis bij een voorzet en is vervolgens te laat terug op zijn post bij een volgende voorzet. Tot zijn geluk ziet hij een teamgenoot de bal weg koppen.
44'
Gele kaart voor Artem Fedetskiy (Dnipro Dnipropetrovsk)
Insigne wordt op onbenullige wijze over het been gelegd en daarvoor gaat de speler van Dnipro op de bon. Op dit gladde veld zijn slidings vrij gevaarlijk.
42'
Seleznev ligt geblesseerd op de grond, maar de spelers van Napoli weigeren om de bal buiten de lijnen te trappen. Vervolgens blaast de scheidsrechter af, terwijl dat volgens de regels niet mag.
40'
Vanwege de regenachtige omstandigheden gaat het voor Napoli met de minuut lastiger worden om middels een goede aanval een kans te creëren.
37'
Met nog een kleine tien minuten op de klok, begint Napoli toch wat in de verdrukking te komen. Bovendien lukt het de voorhoede van de Italianen steeds minder om de bal in de ploeg te houden.
34'
Seleznev! Uit het niets staat Dnipro opeens op voorsprong. Napoli verspeelt slordig de bal, waarna Seleznev vanaf een ruimte twintig meter de trekker overhaalt. De keeper houdt met moeite diens poging uit het doel.
33'
Dnipro komt na de openingsfase nauwelijks nog in de buurt van het strafschopgebied van Napoli. De Italianen hebben de schroom van zich af gespeeld en weten het spel te controleren.
31'
Even onduidelijkheid in het stadion, omdat de scheidsrechter fluit voor een voorval in de zestien van Dnipro. Uiteindelijk kiest de arbiter ervoor om de hoekschop opnieuw te laten nemen.
28'
Higuaín! Eindelijk krijgt de spits van Napoli een bruikbare voorzet. Higuaín probeert de bal richting de verre hoek te knikken. Daar krijgt de doelman nog net zijn vingers tegen de bal.
27'
Gele kaart voor Manolo Gabbiadini (SSC Napoli)
Ook een speler van Napoli in het boekje van de arbiter. Hij tikt met zijn tackle op de hakken van Fedorchuk. De bal had hij niet meer kunnen spelen.
27'
Higuaín loopt nu al opzichtig te balen in de voorhoede van Napoli. De spits krijgt maar weinig bruikbare ballen om van daaruit gevaarlijk te worden.
25'
Het regent ontzettend hard in Kiev. Op de hardloopbaan rondom het veld zijn al flinke plassen te zien. Het speelveld oogt vooralsnog goed genoeg om op te voetballen.
23'
Gele kaart voor Léo Matos (Dnipro Dnipropetrovsk)
De Braziliaanse linksback is iets te gretig met zijn tackle op Callejón. De arbiter bestraft hem daarom met de eerste gele kaart van deze wedstrijd.
20'
Callejón krijgt een flinke preek van de scheidsrechter. De spits wipte nog even de bal over de doelman heen, terwijl er al gefloten was voor buitenspel. Hij komt nu weg met een waarschuwing.
19'
Hamšík kijkt teleurgesteld toe vanaf de bank. De aanvaller van Napoli kampt al enige tijd met een vormdip, terwijl hij normaal gesproken een van de bepalende spelers hoort te zijn bij de Italianen.
17'
Het is een rommelig begin van deze wedstrijd. Er zijn al de nodige overtredingen gemaakt in de ogen van de scheidsrechter. Daardoor stokt het spelbeeld enigszins.
14'
Napoli laat Dnipro weliswaar het spel maken, maar het weet op dit moment in de omschakeling geen gevaar te stichten. Dat komt omdat Dnipro al vrij vroeg druk zet op de spelers uit Napels.
11'
De thuisploeg laat zich niet uit het veld slaan door de grote kans van Napoli. Dnipro heeft het meeste balbezit en speelt de bal grotendeels rond op de speelhelft van Napoli.
8'
Higuaín! De spits van Napoli vergeet de bezoekers op voorsprong te zetten. Inler geeft de steekpass op de aanvaller precies op het goede moment. Oog in oog met de doelman komt de keeper van Dnipro vervolgens als winnaar uit de bus.
7'
Dnipro heeft aan een 0-0 gelijkspel voldoende, maar is zeker niet te benauwd om aan te vallen. De club uit Oekraïne zet de verdediging van Napoli namelijk vroegtijdig onder druk.
4'
Aan de andere kant waagt Konoplyanka een vrije trap van grote afstand ineens op doel. Zijn poging kan eenvoudig gevangen worden door Napoli-doelman Andújar.
2'
De eerste kleine mogelijkheid is voor Higuaín. Hij zet zijn hoofd tegen een indraaiende vrije trap. De keeper was al onderweg naar de bal en had dus mis gezeten, maar Higuaín kopt ruimschoots naast.
2'
Het stadion in Kiev is goed gevuld voor deze ontmoeting. De supporters van Dnipro zorgen dan ook voor een heerlijke sfeer.
1'
Dnipro heeft de bal aan het rollen gebracht voor de eerste helft!
1'
Napoli zal minimaal één doelpunt moeten maken om kans te houden op de finale van de Europa League. Voorin zal het in ieder geval niet aan de kwaliteit liggen. Met Gonzalo Higuaín en José Callejón in de voorhoede beschikt de formatie uit Napels over voldoende scorend vermogen.

Voormalig PSV-speler Dries Mertens moet genoegen nemen met een plek op de bank. Tot op heden scoorde de Belgische vleugelaanvaller vier doelpunten in het Europese toernooi. Tijdens de kwartfinale tegen VfL Wolfsburg was de international voor het laatst trefzeker voor de Italianen.

Aan de kant van de thuisploeg is Evgen Konoplyanka vanaf de eerste minuut van de partij. De aanvallende middenvelder deed Ajax pijn door in de verlenging een doelpunt te maken. Zijn enige tot nu toe in dit seizoen van de Europa League.
Voor beide ploegen ligt de finale van de Europa League voor het grijpen. Alles ligt nog open dankzij het gelijkspel in het heenduel (1-1), waardoor spanning gegarandeerd is. Dnipro heeft het thuisvoordeel. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze Europese ontmoeting. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Discutabele beslissing
Voor Napoli is te hopen dat vanavond de arbitrage van een hoger niveau is dan vorige week. De grensrechter die in Italië van de partij was, keurde namelijk ten onrechte een doelpunt van de opponent uit Oekraïne toe. Evgen Seleznev schoot de bal vanuit buitenspelpositie tegen de touwen, maar dat was de assistent ontgaan. Daardoor heeft Dnipro een betere uitgangspositie voor de return.

'Road to' van Napoli
De Italianen stroomden in de groepsfase van de Europa League in en rekenden daarin af met Sparta Praag, Slovan Bratislava en Young Boys. Vervolgens was het over twee wedstrijden veel te sterk voor Trabzonspor en werd ook Dinamo Moskou aan de zegekar gebonden. In de kwartfinale was de Serie A-club een maatje te groot voor Wolfsburg, waardoor het nu een gooi mag doen naar de finale.

'Road to' van Dnipro
Ook Dnipro is vanaf de groepsfase van de partij in het Europese toernooi. In een groep met Internazionale, Saint-Etienne en Qarabag wist Dnipro knap door te komen. Daarna rekende het af met zowel Olympiakos Piraeus als Ajax. De Amsterdammers moesten na verlenging uiteindelijk hun meerdere erkennen in Dnipro. Dankzij een minimale zege op Club Brugge staat de club voor de deur van de finale.