Manchester United
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Marcus Rashford 67. / dir. vrije trap

90'
Ook het tweede bedrijf kende weinig spektakel. Opnieuw kreeg Celta de eerste kans. Een schot van Sisto werd van richting veranderd en belandde bijna in het doel, maar keeper Romero wist redding te brengen. Aan de overkant brak Marcus Rashford de ban. Hij knalde een vrije trap fraai achter de goed acterende doelman Sergio Álvarez. Volgende week wacht de return op Old Trafford.
90'
90'
Nog een wissel aan de kant van Celta. Hugo Mallo wordt vervangen door Claudio Beauvue.
90'
Wissel in bij Celta Vigo -> Claudio Beauvue
90'
Wissel uit bij Celta Vigo -> Hugo Mallo
90'
Blessuretijd (minuten): 5
90'
Invaller Ashley Young gaat met een hamstringblessure naar de kant. Zijn vervanger voor de laatste vijf minuten is Chris Smalling.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vijf minuten.
90'
Wissel in bij Manchester United -> Chris Smalling
90'
Wissel uit bij Manchester United -> Ashley Young
86'
En als Pogba de vrije trap dan toch neemt, verrast hij bijna doelman Sergio Álvarez. Die ziet tot zijn opluchting dat de bal net naast gaat.
86'
Gele kaart voor Paul Pogba (Manchester United)
Pogba wacht wel heel lang met het nemen van een vrije trap en dat vindt scheidsrechter Karasev niet leuk. Gele kaart voor de Fransman.
80'
Ook José Mourinho voert wat wissels door. Henrikh Mkhitaryan en doelpuntenmaker Marcus Rashford mogen hun rust gaan pakken. Zij worden vervangen door Ashley Young en Anthony Martial.
80'
Wissel in bij Manchester United -> Anthony Martial
80'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcus Rashford
78'
Wissel in bij Manchester United -> Ashley Young
78'
Wissel uit bij Manchester United -> Henrikh Mkhitaryan
77'
Inmiddels heeft Daniel Wass het veld verlaten aan de kant van Celta de Vigo. Hij is vervangen door Jozabed. De thuisploeg heeft nog een kwartiertje om wat aan de achterstand te doen.
75'
Weer een grote kans voor Lingard. De aanvaller van Manchester United heeft zijn vizier vanavond niet op scherp staan en knalt nu hard naast.
74'
Wissel in bij Celta Vigo -> Théo Bongonda
74'
Wissel uit bij Celta Vigo -> Daniel Wass
71'
Wat kan Celta de Vigo nog in de laatste twintig minuten? De Spanjaarden lijken niet bij machten om het de bezoekers nog lastig te maken in het laatste deel van de wedstrijd.
67'
Doelpunt voor Manchester United, 0:1 door Marcus Rashford
GOAL! Rashford doet het zelf. Blind stapt over de bal heen de de jongeling knalt de vrije trap in de verre hoek. Manchester United op een 0-1 voorsprong.
66'
Gele kaart voor Hugo Mallo (Celta Vigo)
Mallo stopt aan veelbelovende aanval door Rashford onderuit te halen en krijgt daarvoor de gele kaart.
58'
Dat scheelt niks! De thuisploeg is heel dicht bij de 1-0. Een poging van Sisto wordt van richting veranderd en verdwijnt bijna achter Romero, maar de doelman voorkomt een achterstand voor Manchester United.
57'
Ook nog weinig spektakel in het tweede bedrijf. Nog ruim een half uur te gaan in Vigo. Komen er nog doelpunten?
52'
En daar zijn de Spanjaarden ineens weer gevaarlijk. Iago Aspas raakt de bal niet goed en ziet zijn poging net naast het doel hobbelen.
51'
De ploeg van José Mourinho begint goed aan de tweede helft. Celta de Vigo wordt teruggedrongen op de eigen helft en komt er even niet aan te pas.
46'
We zijn weer begonnen in Estadio Balaídos. De aanwezige supporters hopen op meer spektakel in de tweede helft. Er is nog niet gewisseld.
46'
45'
Celta de Vigo en Manchester United gaan aan de thee met een 0-0 ruststand. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Wass knikte naast. Vervolgens waren de bezoekers beter. Rashford zag doelman Sergio Álvarez fraai redding brengen op zijn pegel en Jesse Lingard was tot twee keer toe niet scherp genoeg voor het doel.
45'
44'
Doelman Sergio Álvarez keept een puike eerste helft in Vigo. Manchester United zet voor de rust weer even aan, maar de doelman heeft geen problemen met een voorzet van Antonio Valencia.
39'
Lingard! De aanvaller krijgt plotseling veel ruimte en besluit maar eens uit te halen. Zijn poging is echter veel te slap om doelman Sergio Álvarez te verrassen.
35'
Opnieuw een grote kans voor de gasten. Mkhitaryan scoorde al vijf keer dit seizoen en verschijnt oog in oog met Sergio Álvarez. De doelman blijft goed staan en voorkomt de 0-1.
32'
Gele kaart voor Marouane Fellaini (Manchester United)
Fellaini wappert weer eens met zijn armen en daarvoor krijgt hij een gele kaart van scheidsrechter Karasev.
31'
Snelle aanval van The Red Devils. Henrikh Mkhitaryan countert snel en bezorgt de bal goed bij Jesse Lingard, maar hij komt net te kort om de 0-1 te maken.
28'
De wedstrijd komt nog niet echt los in Spanje. Beide ploegen kregen een goede kans, maar het staat nog altijd 0-0. Gevaar voor de doelen blijft nog uit.
24'
Manchester United zet weer wat meer aan. De bezoekers speelden al zestien keer een uitwedstrijd in de halve finale van een Europees toernooi en wonnen maar vier keer.
20'
Nu is Rashford dichtbij! De jongeling komt goed naar binnen en kegelt de bal richting de kruising. Doelman Sergio Álvarez weet een treffer ternauwernood te voorkomen.
15'
De thuisploeg wordt sterker in het eigen stadion en probeert de gasten uit Engeland brutaal onder druk te zetten. De snelle voorhoede zorgt voor problemen.
11'
Grote kans voor Celta! Nemanja Radoja lepelt de bal fraai de zestien in, maar Daniel Wass knikt in kansrijke positie naast. Dat het de 1-0 voor de thuisploeg moeten zijn.
8'
Rashford meldt zich namens United in de zestien van Celta de Vigo. Hij verliest zijn schoen en loopt de bal uiteindelijk zelf over de achterlijn.
4'
De sfeer zit er goed in de Spaanse havenstad. Het stadion is uitverkocht en de supporters van Celta hopen op een stunt tegen de grootmacht uit Engeland. Vooralsnog geen gevaar van beide ploegen.
1'
We zijn van start gegaan in Vigo! Na de stunt van Ajax tegen Olympique Lyon nemen Celta de Vigo en Manchester United het tegen elkaar op in de andere halve finale.
1'
Celta de Vigo begint in deze eerste halve finale met een aanvallende opstelling. Onder meer Iago Aspas (vijf goals) en John Guidetti (vier goals) staan in de basis. Dat geldt ook voor Pione Sisto, die al eens scoorde tegen Manchester United.

De bezoekers uit Manchester starten met Daley Blind in de basis. Henrikh Mkhitaryan is met vijf treffers de topschutter terwijl Zlatan Ibrahimović vanwege een blessure ontbreekt. Wayne Rooney zit op de bank.
Statistieken
Celta de Vigo en Manchester United speelden dit seizoen al twaalf wedstrijden om de halve finales van de Europa League te bereiken. De Spanjaarden wonnen daarvan zes duels, speelden vier keer gelijk en trokken twee keer aan het kortste eind. Op bezoek bij AFC Ajax werd met 3-2 verloren. De bezoekers uit Manchester zegevierden liefst negen keer. Een keer eindigde een wedstrijd onbeslist en twee keer werd verloren. Feyenoord bleek in Rotterdam met 1-0 te sterk.
De ploeg van manager José Mourinho zal zich via de clash met Celta de Vigo graag willen plaatsen voor de finale in Stockholm. Manchester United wist al zeven keer eerder beslag te leggen op een Europese prijs. De Europa League (voorheen UEFA Cup) werd nog nooit gewonnen door The Red Devils. Celta de Vigo wist een keer de UEFA Intertoto Cup te winnen. Dat gebeurde in 2000.
De gastheer uit Vigo speelt donderdagavond voor de tiende keer tegen een opponent uit Engeland. In uitwedstrijden ging het twee keer mis, maar werd ook drie keer gewonnen. In eigen stadion werd eerder al gespeeld tegen Liverpool, Arsenal en twee keer tegen Aston Villa. Twee keer werd er een overwinning geboekt door Celtiñas - Olívicos.
Een uitwedstrijd in een halve eindstrijd blijkt altijd lastig te zijn voor Manchester United. De Engelsen speelden al zestien keer eerder een Europese halve finale en wist daarin maar vier keer te winnen in de uitwedstrijd. Drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en slechts vier keer wist United te winnen. Op bezoek in Vigo gaat Mourinho met zijn ploeg dus op jacht naar de vijfde overwinning.
Doelpunten zullen er donderdag waarschijnlijk wel gaan vallen in Estadio Balaídos. Bij de thuisploeg scoorde Iago Aspas vijf treffers en wist oud-Feyenoorder John Guidetti vier keer het net te vinden. Bij de gasten ontbreekt de geblesseerde Zlatan Ibrahimović, die vijf keer scoorde dit seizoen. Henrikh Mkhitaryan kon eveneens vijf maal juichen.