0:0
(Heenwedstrijd 3:0)
geen

90'
AZ gaat naar de groepsfase van de Europa League! De Alkmaarders hoefden zich ook in de tweede helft niet in te spannen om de Servische tegenstander in bedwang te houden. Friday kreeg de enige echte kans in het tweede bedrijf, maar faalde in kansrijke positie.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
87'
Vojvodina wil nog op zoek naar de eretreffer, maar komt niet langs de defensie van AZ.
83'
Gele kaart voor Miloš Trifunović (Vojvodina)
Ook Trifunović gaat nog op de bon na een conflictje met Johansson.
78'
Ook de laatste wissel aan de kant van de bezoekers. Filip Malbašić wordt vervangen door Miloš Trifunović.
78'
Wissel in bij Vojvodina -> Miloš Trifunović
78'
Wissel uit bij Vojvodina -> Filip Malbašić
76'
Laatste wissel bij AZ. Alireza Jahanbakhsh maakt plaats voor Joris van Overeem.
76'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
76'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Alireza Jahanbakhsh
71'
Bij Vojvodina maakt Novica Maksimović plaats voor Marko Vukasović.
71'
Wissel in bij Vojvodina -> Marko Vukasović
71'
Wissel uit bij Vojvodina -> Novica Maksimović
70'
Friday heeft zijn kansen gehad, maar niet gescoord. Hij wordt vervangen door Wout Weghorst.
70'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Wout Weghorst
70'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Fred Friday
70'
Beide heren zijn na een blessurebehandeling terug binnen de lijnen.
68'
Gele kaart voor Stijn Wuytens (AZ Alkmaar)
Domme gele kaart voor Wuytens, die hard doorgaat ten opzichte van Paločević. Ook Luckassen raakt geblesseerd door de actie van zijn ploeggenoot.
67'
Kordić moet tot zijn schrik nog even in actie komen na een schot van Henriksen. De doelman tikt de bal over de lat.
65'
Ook een wissel aan de kant van AZ. Levi García staat zijn plaats af aan Dabney dos Santos.
65'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
65'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Levi García
61'
Wat een kans voor Friday! De spits staat vogelvrij in het zestienmetergebied van de bezoekers, maar knikt de bal ver naast het Servische doel.
60'
De eerste wissel aan de kant van Vojvodina. Spits Nikola Ašćerić wordt naar de kant gehaald en hij wordt vervangen door Siniša Babić.
60'
Wissel in bij Vojvodina -> Siniša Babić
60'
Wissel uit bij Vojvodina -> Nikola Ašćerić
59'
Dat had de 1-0 moeten zijn! Henriksen legt de bal panklaar voor de rechtervoet van Johansson, maar hij vindt doelman Kordić op zijn weg.
58'
Weer stoomt Vlaar op en haalt hij van ver uit. Deze poging met links gaat ruim naast het doel van Kordić.
57'
Het spel is inmiddels hervat met Van Eijden binnen de lijnen. Gelukkig voor AZ lijkt hij verder te kunnen.
55'
Van Eijden klapt vol door zijn enkel als hij een voorzet wil blokken. De verdediger ligt op de grond en wordt momenteel verzorgd.
51'
Meleg! Een handige actie van de middenvelder die besluit met links uit de halen. Rochet ziet de bal net voorlangs gaan.
49'
Gele kaart voor Nikola Antić (Vojvodina)
Lompe overtreding van Antić op Jahanbakhsh. Hij gaat als eerste in het boekje van de Duitse arbiter.
47'
Grote kans voor Henriksen! Wuytens krijgt de bal met een gelukje mee en geeft goed af aan Henriksen, die de bal niet lekker voor zijn voeten krijgt.
46'
AZ heeft de tweede helft weer in gang gezet. De Alkmaarders zijn nog 45 minuten verwijderd van de groepsfase van de Europa League.
46'
45'
Een weinig verheffende wedstrijd tot nu toe in Alkmaar. De bezoekers begonnen fel, maar moesten het initiatief al snel aan AZ geven. De thuisploeg hoeft niet zo nodig in de hitte en maakt vooralsnog weinig aanstalten tot aanvallen. Vlaar en Friday waren wel dicht bij met schoten van afstand. Aan de overkant kwamen de bezoekers niet verder dan wat afzwaaiers.
45'
45'
Toch nog een leuk momentje in de eerste helft. Een Servische verdediger struikelt over zijn eigen benen als zijn doelman hem aanspeelt. AZ weet niet te profiteren.
44'
Vlaar neemt de afgeslagen vrije trap op zijn pantoffel, maar zijn schotje vliegt over het doel.
43'
Haps verdient een vrije trap na een fraaie actie. De linksback wordt gehaakt door Paločević.
40'
Nogmaals Vojvodina! Paločević slingert de bal maar eens voor en Meleg probeert het met een kopbal, die ruim naast gaat.
39'
De bezoekers melden zich weer eens op de helft van AZ. Doelman Rochet raapt de bal uiteindelijk gemakkelijk op na een slappe kopbal van Ašćerić.
36'
Vlaar! De centrale verdediger stormt het gehele veld over en schiet de bal maar net naast het doel van Kordić.
35'
Vojvodina breekt snel uit na balverlies van AZ. Puškarić is echter veel te zelfzuchtig en pegelt de bal ver naast het Alkmaarse doel.
32'
Veel miscommunicatie aan de kant van de thuisploeg. Dit keer levert Van Eijden de bal zomaar in bij doelman Kordić.
31'
Van Eijden met een schitterende pass op Levi García, die bal net zo fraai aan kan nemen. Het komt echter niet tot een poging tussen de palen.
27'
Wederom bijzonder mooi gecombineerd van Henriksen en Jahanbakhsh. Uiteindelijk komt de bal bij Friday, die wordt aangepakt door Puškarić.
26'
Daar is de eerste goede kans van de wedstrijd! Friday is sterk en haalt met links hard uit in de korte hoek. Doelman Kordić weet zijn doel vooralsnog schoon te houden.
25'
Prima vrije trap van oud-Ajacied Meleg. Zijn scherpe voorzet gaat net voorbij aan spits Ašćerić.
22'
Een fraaie aanval van AZ wordt besloten met een afstandsschot van Levi García. Zijn poging gaat echter ruim over het doel van Kordić.
18'
Daar lijkt Vojvodina voor het eerst gevaarlijk te worden, maar de ploeg uit Novi Sad mag niet door vanwege buitenspel.
17'
Het tempo ligt nog niet bepaald hoog in het AFAS Stadion. AZ doet het rustig aan in balbezit en Vojvodina probeert de thuisploeg onder druk te zetten. Dat levert nu wel balbezit op na een slordigheid van Rochet.
14'
De vrije trap levert niet op, maar uiteindelijk weet Levi García een kopballetje af te leveren richting het Servische doel. Nog altijd 0-0 in Alkmaar.
13'
Puškarić heeft twee overtredingen nodig om Jahanbakhsh af te stoppen. De buitenspeler van AZ verdient een vrije trap op een kansrijke plek.
9'
Nu wordt de Noorse middenvelder hard geraakt door een Servische verdediger. De vrije trap wordt door Jahanbakhsh in de handen van Kordić geschoten.
6'
Henriksen gaat goed door aan de rechterkant en zet voor richting Friday. De spits duikt op bij de eerste paal, maar knikt de bal naast het doel van Kordić.
6'
Het publiek veert voor de eerste keer op als Jahanbakhsh een corner ineens op het dak van het doel draait.
5'
Fred Friday met zijn eerste actie van de avond. De spits probeert Jahanbakhsh te vinden, maar Vojvodina weet uit te verdedigen.
3'
De laatste supporters zoeken hun plekje op in een zonovergoten AFAS Stadion. Vojvodina probeert het initiatief te pakken in de beginfase.
1'
We zijn begonnen in Alkmaar! Gaat AZ zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League?
1'
De opstelling van AZ kent geen veranderingen. Trainer John van den Brom ziet na de gewonnen wedstrijden met Vojvodina (0-3) en FC Utrecht (1-2) geen reden om zijn basiself te wijzigen. Dat betekent dat Fred Friday wederom aan de aftrap staat. Ook Levi García zal in Alkmaar aan de aftrap verschijnen. Hij krijgt de voorkeur boven Dabney dos Santos. De uitblinker van vorige week in Novi Sad, Stijn Wuytens, begint ook in de basis. Bij de gasten van Vojvodina zien we wederom vrijwel onbekende namen. De enige bekende speler is oud-Ajacied Dejan Meleg. Hij staat andermaal als aanvoerder aan de aftrap namens de bezoekers.
AZ Alkmaar en Vojvodina ontmoeten elkaar donderdagavond voor de tweede keer in een week tijd. Op het spel staat een ticket voor de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarders hebben na de 0-3 uitzege van vorige week een prima uitgangspositie voor de return. Vanavond kan het karwei in het eigen AFAS Stadion worden afgemaakt. Om 20:00 uur zal de Duitse scheidsrechter Tobias Stieler het beginsignaal geven in Alkmaar. De opstellingen van beide ploegen zullen ongeveer een uur voor de aftrap verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Heenwedstrijd
Vorige week donderdag speelde AZ Alkmaar en Vojvodina al tegen elkaar in Servië. In Novi Sad wist de ploeg van trainer John van den Brom met liefst 0-3 te winnen. In de eerste helft waren het de gastheren die echter twee goede mogelijkheden kregen. Via oud-Ajacied Dejan Meleg en Siniša Babić wisten zij niet tot scoren te komen. Aan de overkant bleken de bezoekers uit Alkmaar erg effectief. Eerst kopte uitblinker Stijn Wuytens raak na een voorzet van Levi Garcia en vlak voor de pauze schoof Fred Friday op aangeven van Markus Henriksen raak. Na de pauze kreeg AZ via Garcia en Henriksen goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat werd uiteindelijk gedaan door Wuytens, die een vrije trap prachtig achter de kansloze doelman Marko Kordić krulde.

Goede generale
AZ Alkmaar wist afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Na een gelijkspel tegen sc Heerenveen en een nederlaag bij PSV, wist de ploeg uit Noord-Holland wel te winnen op bezoek bij FC Utrecht. Henriksen bracht zijn ploeg in Utrecht op voorsprong, maar Patrick Joosten maakte namens de Domstedelingen gelijk. In de tweede helft kroonde Alireza Jahanbakhsh zich tot matchwinner door de 1-2 te verzorgen. Na drie duels staat AZ op de tiende plaats met vier punten. De tegenstander uit Novi Sad is erg sterk begonnen aan de competitie in eigen land. Afgelopen weekend werd door twee doelpunten van Aleksandar Paločević en een treffer van Filip Malbašić met 1-3 gewonnen bij FK Čukarički-Stankom. Vojvodina heeft na vijf wedstrijden dertien punten en staat daarmee tweede achter koploper Rode Ster Belgrado.

Nadelig
AZ zag dat provinciegenoot AFC Ajax woensdagavond door FK Rostov uit de Champions League werd gehouden. Dat komt de Alkmaarders niet zo goed uit. Omdat de Amsterdammers nu ook instromen in de Europa Leauge, ontvangt AZ minder geld dan wanneer Ajax in de Champions League zou spelen. De kans is bijzonder groot dat AZ, net als AFC Ajax en Feyenoord, vrijdagmiddag aanwezig is bij de loting voor de groepsfase van de Europa League. De loting begint om 13:00 uur en vindt plaats in Monaco. AZ zal dan terug te vinden zijn in pot 1.