België
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sanne Troelsgaard 6. / Kopbal

90'
Ondanks meer verzet na rust kwam België niet echt dichtbij een gelijkmaker. De Deense vrouwen hielden goed stand en kreeg zelfs mogelijkheden op een eventuele 2-0. In de tweede helft golfde het spel op en neer waardoor de aantrekkelijkheid werd verhoogd. België raakte nog de lat. Denemarken trekt echter aan het langste eind en pakt 3 belangrijke punten.
90'
90'
Blessuretijd (minuten): 3
89'
Gele kaart voor Maja Kildemoes (Denemarken)
Ook de invalster aan Deense kant dingt mee in het kaartenfestival. De 5e kaart van de avond is voor Kildemoes.
89'
Kopbal op de lat! Dit had de 1-1 gelijkmaker moeten zijn van België. Janice Cayman kopt een voorzet van Tessa Wullaert vanuit het niets op de lat.
87'
Wissel in bij België -> Yana Daniels
87'
Wissel uit bij België -> Davina Philtjens
87'
De Vlaamse vrouwen gaan nog een slotoffensief inzetten. Met de aanvallend ingestelde Jana Corbyn en Yana Daniels resten er slechts enkele minuten om de 1-1 op het scorebord te zetten.
86'
Gele kaart voor Theresa Nielsen (Denemarken)
De middenvelder maakt nu de overtreding op Philtjens.
83'
Gele kaart voor Davina Philtjens (België)
De linksback van Ajax is veel te laat bij een tackle op Simone Sørensen en krijgt geel.
82'
Wissel in bij België -> Jana Coryn
82'
België neemt het aanstaande donderdag op tegen Noorwegen. De Deense vrouwen mogen op die dag voor de tweede groepswedstrijd aantreden tegen onze Oranjeleeuwinnen.
80'
Wissel uit bij België -> Julie Biesmans
79'
Toch bewonderenswaardig hoe de Belgische vrouwen vanavond acteren als debutant op het EK. Met veel lef bestrijden ze de favoriete Deense vrouwen.
75'
Nog een kwartier te spelen op De Vijverberg. De Vlaamse dames spelen een stuk beter dan voor rust, maar kunnen niet echt doordrukken. De grote mogelijkheden blijven dan ook uit.
71'
Wissel in bij Denemarken -> Frederikke Thøgersen
71'
Wissel uit bij Denemarken -> Nadia Nadim
70'
Een van de opvallendste dames, Nadia Nadim, moet uit het veld en wordt vervangen door Frederikke Thøgersen. Nadim was aanwezig met twee grote kansen en een gele kaart.
66'
Sterke actie van Harder richting het doel van de Vlaamse dames. De sterspeelster van Denemarken blijft sterk in de bal, maar bereikt Nadim uiteindelijk in buitenspelpositie.
65'
Gele kaart voor Line Røddik (Denemarken)
De linksback van FC Barcelona dames is te traag voor Cayman en moet de Belgische tegenstandster halt toe roepen.
63'
Davinia Vanmechelen komt in het veld voor Elke Van Gorp. Vanmechelen is pas 17 jaar oud en speelt bij Standaard Luik. Benieuwd hoe de jongeling zich kan presenteren.
62'
Wissel in bij België -> Davinia Vanmechelen
62'
Wissel uit bij België -> Elke Van Gorp
60'
Wissel in bij Denemarken -> Maja Kildemoes
60'
Wissel uit bij Denemarken -> Stine Larsen
58'
Nadim weer kansrijk! Voor rust werd een inzet gekeerd door een Vlaamse hand, nu ligt doelvrouw Odeurs in de weg. Nadim kan het net nog niet vinden.
54'
België heel dichtbij! Coutereels kopt de bal uit een hoekschop keurig richting de benedenhoek. Janice Cayman staat er nog voor en probeert het met een hakje. Doelvrouw Stina Petersen grijpt echter op tijd in.
52'
De Belgen beginnen goed aan de tweede helft. De aanvallende intenties zijn in ieder geval duidelijk. Tine De Caigny gaat wat dieper spelen op het Vlaamse middenveld.
51'
Gele kaart voor Nadia Nadim (Denemarken)
De Deense spits brengt Elke Van Gorp naar de grond met een sliding van achteren en krijgt terecht geel.
48'
De tweede helft is in gang gezet door de Deense vrouwen. Beide teams staan weer met dezelfde elf op het veld. De bondscoaches wachten nog even met het aanbrengen van wijzigingen.
46'
45'
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Denen op voorsprong. Het werd 1-0 dankzij Sanne Troelsgaard-Nielsen via een kopbal vanuit de rebound. Ondanks aardig verweer van België bleef Denemarken de betere ploeg. Na een half uur spelen moest het een penalty krijgen na Vlaams hands. Ruststand is echter nog 1-0.
45'
42'
Van de 8 EK-optredens werd Denemarken drie keer uitgeschakeld in de poulefase. De overige 5 maal behaalde de Deense vrouwen de halve finale.
38'
De rust nadert op De Vijverberg. Denemarken is de sterkere ploeg en staat verdiend op een 1-0 voorsprong. Bij deze stand komen de Deense vrouwen op gelijke hoogte met de Oranjeleeuwinnen.
33'
De tweede keer dat verdedigster Jaques de poging van Nadim blokte was het hands. Hier had de wedstrijdleiding dus de bal op de strafschopstip moeten leggen.
31'
Wat een kans voor Nadim! Na een prima actie aan de rechterkant van het veld ontvangt Nadia Nadim de bal in het strafschopgebied. Tot tweemaal toe wordt de poging geblokkeerd door Heleen Jaques.
27'
Doelpuntenmaakster Troelsgaard-Nielsen maakte tot dusver 8 doelpunten in 30 interlands. De 28-jarige middenvelder deed dat met name in vriendschappelijke interlands, namelijk 6 goals.
23'
5 van de 11 Vlaamse speelsters komen uit voor Anderlecht. De hoofdstedelingen zijn zo op en top hofleverancier van de Red Flames.
19'
Ondanks de 1-0 voorsprong voor de Deense vrouwen is het een aardig gelijkopgaande strijd. Het lager geplaatste België doet het naar behoren, maar moet vechten tegen de vroege achterstand.
14'
Ook de Belgen worden voor het eerst gevaarlijk! Maud Coutereels zet de bal voor en ziet Tessa Wullaert deze net over het Deense doel koppen.
11'
Zo is er al de vroege teleurstelling voor de Vlaamse dames. In de openingsfase worden ze overrompeld door het Deense powerhouse. Snel is duidelijk wie hier de favoriet is.
6'
Doelpunt voor Denemarken, 1:0 door Sanne Troelsgaard-Nielsen
Nadat een vrije trap van Pernille Harder op de lat uiteenspat is Troelsgaard-Nielsen zeer attent. De middenvelder van FC Rosengård kopt de rebound in het doel.
5'
Commotie in het Vlaamse strafschopgebied na een gevaarlijk indraaiende hoekschop van de Denen. Uiteindelijk kan doelvrouw Justien Odeurs de bal weg boksen.
4'
Denemarken is vanavond de favoriet tegen het debuterende België. De Denen werden al een paar keer derde op het EK. De Vlaamse dames maken in Doetinchem hun EK-debuut.
1'
De opstellingen
Denemarken start met een aantal sterkhouders in de basisopstelling. Zo beginnen onder meer Katrine Veje (Montpellier) en Pernille Harder (VFL Wolfsburg) in de basis.

Bij België zien we een Ajacied in de basis. Davina Philtjens mag starten bij de dames in de defensie. Nicky Evrard (FC Twente) en Sara Yüceil (PSV)mogen plaatsnemen op de reservebank.
Statistieken
Pernille Harder is dé uitblinkster bij de Denen. De aanvalster van het Duitse VFL Wolfsburg maakte dit jaar al 7 goals in 700 minuten voetbal bij de nationale ploeg.
2017 is voor België een zeer wisselvallig jaar. Er werd bijvoorbeeld met 5-0 gewonnen van Schotland, terwijl Spanje met 7-0 te sterk was voor de dames.
8 van de 10 onderlinge ontmoetingen weren gewonnen door Denemarken. België pakte slechts één overwinning. Het onderonsje eindigde eenmaal in een gelijkspel.
België debuteert op een groot eindtoernooi. De nummer 23 van de FIFA-ranking deed nog nooit eerder mee aan een Europees- of Wereldkampioenschap.
Vier jaar geleden werd Denemarken in de halve finale van het EK in Zweden uitgeschakeld door Noorwegen. 2 van de 4 strafschoppen werden gemist, terwijl de Noren alles scoorden.