Nederland Donderdag, 20. Juli 2017
20:45 uur
Denemarken
1:0
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sherida Spitse 20. / Penalty

90'
Samenvatting tweede helft
Oranje had het zwaar in de tweede helft. Met name Troelsgaard-Nielsen en Harder kregen geweldige mogelijkheden. Vaak lag echter Sari van Veenendaal in de weg. Zodoende hield Nederland het vol en grijpt het de tweede overwinning op rij. De kwartfinales zijn zodoende heel dichtbij!
90'
Einde wedstrijd
90'
Blessuretijd (minuten): 3
89'
Door de tweede overwinning is een plaats in de kwartfinale heel dichtbij. Maandagavond is een gelijkspel tegen België genoeg voor de groepswinst.
88'
Wissel in bij Nederland -> Lineth Beerensteyn
88'
Wissel uit bij Nederland -> Shanice van de Sanden
86'
Goeie trap van Spitse! Dat ze een goede trap heeft is wel zichtbaar. Dit keer schiet doelpuntenmaakster Spitse een vrije trap van flinke afstand net naast het doel.
85'
Nederland heeft weer iets van het initiatief terug te pakken. Dat is goed nieuws want de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd zijn in gang gezet. De spanning is om te snijden!
82'
Gele kaart voor Simone Sørensen (Denemarken)
81'
Nog tien minuten te spelen op het Kasteel. De Denen zijn in de tweede helft al een paar keer heel dichtbij een doelpunt geweest. De vroege 1-0 voorsprong staat echter nog steeds op het scorebord.
78'
Wissel in bij Nederland -> Renate Jansen
78'
Wissel uit bij Nederland -> Lieke Martens
77'
Gele kaart voor Maja Kildemoes (Denemarken)
Kildemoes duwt Van de Donk naar de grond, krijgt geel en is geschorst voor de wedstrijd tegen Noorwegen.
77'
Van Veenendaal is de heldin! Wie women of the match wordt is geen twijfel over mogelijk. Doelvrouw Van Veenendaal pakt opnieuw een inzet van dichtbij via Troelsgaard-Nielsen.
73'
Harder is weer kansrijk voor het doel van Sari van Veenendaal. De doelvrouw van Arsenal komt echter goed uit, verkleint haar doel en keert al glijdend de inzet van Harder.
69'
Wissel in bij Denemarken -> Stine Larsen
69'
Wissel uit bij Denemarken -> Katrine Veje
69'
Nog ruim twintig minuten heeft Denemarken om een gelijkmaker te forceren. De ploeg van bondscoach Nils Nielsen komt daar steeds dichter bij. Oranje heeft het lastig in de tweede helft.
64'
Wissel in bij Denemarken -> Maja Kildemoes
64'
Wissel uit bij Denemarken -> Nanna Christiansen
64'
Paniek! Denemarken wordt steeds meer gevaarlijk! Opnieuw staat Harder aan de basis van een gevaarlijke counter. Anouk Dekker haalt in het vervolg van de actie de bal van de lijn op een schot van Troelsgaard-Nielsen.
62'
Stefanie van der Gragt laat zich zien als invalster aan de kant van Oranje. Bij een hoekschop torent ze hoog in de lucht om de bal vervolgens naast het Deense doel te knikken.
59'
In deze fase van de wedstrijd moeten even alle zeilen worden bijgezet. Denemarken komt namelijk sterk uit de startblokken na rust. De verdedigende taak telt nu eerst voor de Oranjeleeuwinnen.
54'
Billen knijpen! Denemarken is hier heel dichtbij de gelijkmaker. Met drie speelsters rukken de vrouwen op richting het Nederlandse doel. Oog in oog met Van Veenendaal mikt Troelsgaard-Nielsen uiteindelijk net over.
53'
Wissel in bij Nederland -> Stefanie van der Gragt
53'
Wissel uit bij Nederland -> Mandy van den Berg
52'
Na de forse overtreding van Troelsgaard-Nielsen moet Martens even naar de kant. Na wat op en neer lopen moet ze terug kunnen keren in het veld.
50'
Gele kaart voor Sanne Troelsgaard-Nielsen (Denemarken)
Forse overtreding van achteren bekeurd met een terechte gele kaart.
48'
Nadia Nadim heeft de tweede helft in gang gezet. Zonder wijzigingen bij beide teams gaan we kijken of Nederland de voorsprong kan behouden.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Nederland leidt comfortabel met 1-0 dankzij een benutte strafschop van Sherida Spitse. Daarvoor werden al een paar kansen gemist door met name Vivianne Miedema. Vlak na het openingsdoelpunt kreeg Harder een goede mogelijkheid. De poging werd echter uitstekend gekeerd door doelvrouw Sari van Veenendaal.
45'
Einde eerste helft
43'
Defensief staat Nederland vanavond weer als een huis. Topspeelsters als Nadia Nadim en Pernille Harder komen maar amper in beeld.
40'
Het is bijna rust in het Sparta Stadion. Nederland heeft het even wat lastiger tegen de Denen. Mogelijkheden voor het doel blijven dan ook in deze fase even uit.
35'
8 jaar geleden troffen Denemarken en Nederland elkaar ook al in de groepsfase van het EK. In Finland won Oranje met 1-2 door doelpunten van Manon Melis en Sylvia Smit.
32'
Spitse, de 27-jarige middenvelder geboren in Sneek, maakte zojuist haar 21e interlandgoal. Spitse doel al een geruime tijd mee en speelt vanavond haar 135e wedstrijd voor Oranje.
28'
De Oranje vrouwen spelen wederom een uitstekende wedstrijd. De bal wordt zuiver naar elkaar gespeeld in een hoge concentratie. Behoudens de kans voor Harder is Denemarken niet gevaarlijk geworden.
23'
Wat een kans voor Harder! Nederland gaat defensief enorm in de fout waarna Pernille Harder vrij komt voor het doel. Doelvrouw Sari van Veenendaal keert de bal echter op fantastische wijze uit de hoek.
20'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Sherida Spitse
De middenvelder van Oranje schuift de bal beheerst en buiten het bereik van doelvrouw Petersen in de hoek. Oranje pakt de voorsprong!
19'
Strafschop voor Oranje! Daniëlle van de Donk duikelt naar de grond in het strafschopgebied. De wedstrijdleiding legt de bal op de stip!
18'
Miedema met de kopbal! Ook de derde mogelijkheid voor Miedema belandt niet tussen de palen. Na een voorzet van Lieke Martens kopt de spits net over het Deense doel.
16'
Consternatie in het doelgebied van de Deense vrouwen. Opnieuw zorgt Spitse met een indraaiende vrije trap voor gevaar. De bal wordt uiteindelijk weggewerkt door Denemarken.
12'
En wederom een uitstekende voorzet van Van de Sanden richting Miedema. Dit keer kan de topscorer van Oranje de bal niet goed op het hoofd krijgen. Nederland dicteert voorlopig de wedstrijd!
8'
Uitstekende dieptepass van Shanice van de Sanden richting de diepgaande Vivianne Miedema. De spits van Oranje kan de bal echter niet voldoende toucheren.
6'
Een vrije trap van Sherida Spitse zorgt voor onrust in het Deense strafschopgebied. De indraaiende bal moet weggebokst worden door doelvrouw Stina Petersen.
3'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van Kika van Es. De linksback van Oranje poogt een metertje naast met een schot van grote afstand.
1'
Aanvang wedstrijd
De opstellingen
Bij Nederland veranderd er helemaal niets ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Noorwegen. Bondscoach Sarina Wiegman houdt het vertrouwen in haar bekende basiself.

Bij Denemarken zijn er wel wijzigingen doorgevoerd. Mie Jans, Cecilie Sandvej en Luna Gevitz krijgen de voorkeur boven Line Røddik, Janni Arnth en Stine Larsen.
Statistieken
Vivianne Miedema is de topscorer van dit jaar. De Oranje-spits maakte al 12 doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijden van 2017.
Nederland won pas één keer eerder twee wedstrijden op een EK. Bij winst op Denemarken wordt het persoonlijke record zodoende geëvenaard.
In 20 onderlinge ontmoetingen wist Denemarken 10 maal te winnen van Nederland. 5 keer wonnen de Oranjeleeuwinnen en 5 maal eindigde het onderonsje onbeslist.
Denemarken en Nederland zijn de leiders in groep A. Beide landen wonnen hun eerste pouleduel met 1-0. Een gelijkspel kan ervoor zorgen dat de kwartfinale binnen handbereik is.
De laatste 4 duels werden allen gewonnen door Nederland. De laatste ontmoeting eindigde in een 1-2 winst door een late goal van Daniëlle van de Donk.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner