Zweden
0:0
geen

90'
Ook in de tweede helft zou er niet gescoord worden. Wel lag het niveau hoger na rust. Duitsland ging op zoek naar de treffer en kwam via invalster Islacker een paar keer dichtbij. Zweden was tweemaal in de omschakeling gevaarlijk, maar ook de Zweedse vrouwen konden het net niet vinden. Zo eindigde de topper op papier in een tegenvallende wedstrijd in 0-0.
90'
90'
Blessuretijd (minuten): 3
89'
Zal er nog gescoord worden in Breda? Duitsland lijkt de meeste aansprak op de winst te maken.
87'
Laatste wissel bij Zweden. Jonna Andersson gaat naar de kant en Magdalena Eriksson speelt de wedstrijd uit.
87'
Wissel in bij Zweden -> Magdalena Eriksson
87'
Wissel uit bij Zweden -> Jonna Andersson
85'
Een heerlijke pass van Simon op Maier, maar de poging van de invalster kan in tweede instantie klemvast gepakt worden door Lindahl.
82'
Weer krijgt Islacker een goede kans, maar de vingertoppen van Lindahl voorkomen een treffer. Dat was de derde mogelijkheid voor de Duitse invalster.
78'
De tijd tikt weg voor Duitsland. De achtvoudig Europees Kampioen heeft nog altijd niet weten te scoren tegen Zweden, terwijl de Duitsers wek aandringen.
75'
Gele kaart voor Lina Magull (Duitsland)
Magull krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Ze houdt vast aan het shirt van Rubensson en krijgt voor die overtreding een gele kaart.
73'
Laatste wissel bij Duitsland. Blässe gaat naar de kant en Leonie Maier mag de wedstrijd uitspelen.
73'
Wissel in bij Duitsland -> Leonie Maier
73'
Wissel uit bij Duitsland -> Anna Blässe
71'
Invaller Blackstenius is er opeens razendsnel vandoor en komt tot een goed schot, maar doelvrouw Schult staat goed opgesteld en redt met de voet. Daar was opeens een goede mogelijkheid voor Zweden.
69'
Duitsland is hard op zoek naar het doelpunt, maar door onnauwkeurigheid in de eindpassing blijft het staken op inzet.
65'
Wissel bij Duitsland. Mittag wordt naar de kant gehaald en haar vervangster is Hasret Kayikci.
65'
Wat een kans!
Islacker krijgt van dichtbij een goede kans, maar de poging van de invalster gaat voorlangs. Dat had de 1-0 moeten zijn.
65'
Wissel in bij Duitsland -> Hasret Kayikci
65'
Wissel uit bij Duitsland -> Anja Mittag
64'
Linda Sembrant met een goede kopbal, maar haar poging gaat enkele meters naast. Daar had meer ingezeten voor Zweden.
60'
Het niveau is wat omhoog gegaan in de tweede helft. Duitsland speelt sterker na rust, maar toch blijven grote kansen uit.
56'
Een dubbele wissel bij Zweden. De blesseerde Schough gaat naar de kant. Evenals Rolfö. De vervangers zijn Elin Rubensson en Stina Blackstenius.
56'
Wissel in bij Zweden -> Stina Blackstenius
56'
Wissel uit bij Zweden -> Fridolina Rolfö
56'
Wissel in bij Zweden -> Elin Rubensson
56'
Wissel uit bij Zweden -> Olivia Schough
55'
Het spel ligt even stil door een blessure bij Schough. Ze heeft last van het bovenbeen en lijkt niet verder te kunnen.
53'
Duitsland is sterk uit de kleedkamer gekomen. De Duitse vrouwen zetten aan, maar nog geen schot tussen de palen na rust.
51'
Dzsenifer Marozsán krult de vrije trap bij de eerste paal, maar Lindahl let goed op en kan de bal simpel pakken.
48'
Direct een goede kans voor Duitsland, maar invaller Islacker komt centimeters te kort om de bal bij de tweede paal erin te tikken.
46'
De bal rolt weer in Breda. Komen er na rust wel doelpunten?
46'
45'
Een tegenvallende eerste helft in Breda. Duitsland was de bovenliggende partij, maar de achtvoudig Europees kampioen kon niet imponeren. Er was slechts één kans in de eerste helft voor de Duitsers, maar keepster Lindahl kon de bal uit haar doel houden.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 1
45'
Er komt één minuut blessuretijd bij.
42'
We kruipen richting de rust. Er viel weinig te beleven in de eerste helft waar er slechts één kans was in de wedstrijd voor Duitsland.
39'
Een noodgedwongen wissel bij Duitsland. Huth is geblesseerd geraakt aan haar bovenbeen en moet naar de kant. Islacker is haar vervanger.
39'
Wissel in bij Duitsland -> Mandy Islacker
39'
Wissel uit bij Duitsland -> Svenja Huth
39'
Blässe kruipt naar binnen toe en haalt uit, maar haar poging mist de juiste richting.
37'
Schelin krijgt de bal nog knap voor, maar doelman Schult kan de bal pakken voordat het gevaarlijk wordt.
34'
Duitsland kan nog niet profiteren van de ruimte die het krijgt. De Duitse vrouwen zijn slordig in de passing waardoor er weinig gevaar komt van de Duitse dames.
30'
Een half uur gespeeld in Breda. En tot nu toe tegenvallende topper. Duitsland kreeg de beste kans van de wedstrijd, Zweden kan nog weinig gevaar stichten.
26'
Een slordige fase in de wedstrijd. Beide ploegen verspelen de bal telkens simpel waardoor een goede aanval opzetten moeilijk is.
23'
Fischer voorkomt dat Duitsland een snelle uitbrak beloont met een doelpunt. De Zweedse verdediger haalt de bal weg voor de voeten van Demann.
19'
Het lukt Zweden nog niet om gevaar te stichten uit hoekschoppen.
15'
Na een sterke start van Zweden krijgt nu favoriet Duitsland steeds meer controle over de wedstrijd. De Duitse vrouwen kregen de beste kans van de wedstrijd, maar Lindahl wist haar doel schoon te houden.
12'
Schelin krijgt zomaar de bal voor haar voeten binnen de zestien, maar ze raakt de bal niet goed waardoor de Duitse verdedigers de kans krijgen om de bal weg te trappen.
9'
Gevaarlijk moment voor het Zweedse doel! De Duitsers komen er goed uit en Mittag kan uithalen aan de rand van de zestien, maar ze raakt de bal niet goed waardoor keepster Lindahl de bal uit haar goal kan houden. Daar was de eerste waarschuwing.
4'
Vier minuten gespeeld en Zweden krijgt al de derde hoekschop. Tot nu toe zonder dreiging, maar dit keer komt Linda Sembrant tot een kopbal. Ze kan de bal geen richting mee geven.
2'
Een hoekschop voor Zweden na wat geklungel achterin.
1'
We zijn begonnen! Nog nooit won Zweden op een eindtoernooi van Duitsland. Lukt het vanavond wel?
1'
Bij Duitsland zijn er twee wijzigingen ten opzichte van de uitzwaaiwedstrijd tegen Brazilië. Josephine Henning en de ervaren Anja Mittag starten in de basis tegen Zweden. Dat gaat ten koste van Hasret Kayikci en Linda Dallmann.

Geen verrassingen bij Zweden. Bondscoach Pia Sundhage begint met dezelfde elf spelers die in de uitzwaaiwedstrijd tegen Mexico wisten te winnen.
Statistieken
De eerste wedstrijden van poule B gaan vanavond van start. En direct wacht in deze poule een topper. Een herhaling van de finale van de Olympische Spelen 2016: Duitsland tegen Zweden. Toen waren de Duitse dames met 2-1 te sterk. Een eigen doelpunt van Linda Sembrant deed Zweden toen de das om.
Duitsland hoort bij de grote favorieten voor dit Europees Kampioenschap. Van de negen keer dat het Duitse vrouwenteam deelnam aan het EK wisten de Duitsers maar liefst acht keer te winnen. Alleen in 1993 ging die eer de Duitsers voorbij. Ook bekroonden de Duitsers zich tweemaal tot wereldkampioen en pakten de dames vorig jaar op de Olympische Spelen de gouden plak.
En de Duitse vrouwen bewezen op weg naar WEURO 2017 wederom in blakende vorm te verkeren. De ongeslagen Duitsers wisten gedurende de acht kwalificatiewedstrijden 35 keer het net te vinden en de vrouwen kregen geen enkel doelpunt tegen.
Op de FIFA-ranking staat Duitsland op een tweede plaats, achter nummer één Amerika. De tegenstander van de Duitse dames, Zweden, staat op een negende plaats.
Ook het onderling resultaat is in het voordeel van Duitsland. Van de 26 ontmoetingen gingen de Duitsers er negentien keer met de winst vandoor. Zweden wist zeven keer te winnen en nog niet eerder eindigde een wedstrijd tegen Duitsland en Zweden in een gelijkspel. Vier jaar geleden op het EK kwamen Duitsland en Zweden elkaar tegen in de halve finale. Toen waren de Duitsers met 1-0 te sterk.
De Duitse verdedigers zullen op moeten passen voor Lotta Schelin. Deze Zweedse spits is de all time topscorer van het nationale Zweedse vrouwenteam. In 171 wedstrijden wist deze voormalig speelster van Olympique Lyon al 86 keer te scoren. In 2013 wist Schelin vijfmaal te scoren voor haar land op het WEURO.
Duitsland heeft nog nooit de eerste wedstrijd op het EK verloren sinds de invoering van groepswedstrijden in 1993. Wel speelden de Duitsers tweemaal gelijk in hun openingsduel. In 2013 was er het doelpuntloos gelijkspel tegen Nederland en in 1997 tegen Italië. In 2001 speelde Duitsland ook de eerste wedstrijd tegen Zweden (3-1). Ditzelfde affiche zou later dat toernooi ook de finale zijn. Beide wedstrijden werden een prooi voor Duitsland.