Italië Maandag, 17. Juli 2017
18:00 uur
Rusland
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Elena Danilova 9. / Schot met rechts  (Ekaterina Sochneva)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Elena Morozova 26. / Kopbal  (Ekaterina Sochneva)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Ilaria Mauro 88. / Schot met rechts  (Cristiana Girelli)

90'
90'
Goede actie van Mauro wordt tot een einde geroepen door een Russische overtreding. De vrije trap rond de middellijn zorgt ervoor dat bijna de gehele Italiaanse ploeg plaats gaat nemen in het Russische strafschopgebied.
90'
Blessuretijd (minuten): 5
90'
Wissel in bij Rusland -> Marina Kiskonen
90'
Wissel uit bij Rusland -> Ekaterina Sochneva
90'
Een krankzinnige eindfase nu Italië nog hoop heeft op een gelijkspel. Na een afgekeurd doelpunt door buitenspel wordt de bal nu van de lijn gehaald door de Russische verdediging.
89'
Gele kaart voor Elisa Bartoli (Italië)
Vanwege het protesteren bij het afgekeurde doelpunt krijgt Elisa Bartola een gele kaart.
88'
Doelpunt voor Italië, 1:2 door Ilaria Mauro
Ilaria Mauro schiet de aansluitingstreffer met de punt van haar schoen binnen. De aanvalster benut de kans aangezien de keepster twijfelt bij het uitkomen.
86'
Ditmaal zit de Russische keepster wel goed in de lucht. De voorzet wordt zo gestopt en Rusland kan opbouwen.
79'
Met nog maar tien minuten te spelen schiet Italië de afgelegde bal keihard tegen de nieuwe speelster, Karpova. De kans van de Italianen wordt zo niet benut.
75'
Ook Rusland wisselt maar doet dit ongetwijfeld om de voorsprong te behouden. Elena Danilova, maakster van het eerste doelpunt, verlaat het veld voor Nadezhda Karpova.
75'
Nogmaals een hoekschop voor de Italiaanse ploeg. De doelvrouw van Rusland lijkt weer mis te zitten terwijl er geen Italiaanse speelster in de buurt lijkt. Aangezien niemand de bal raakt, mag de doelvrouw de bal uitnemen.
75'
Wissel in bij Rusland -> Nadezhda Karpova
75'
Wissel uit bij Rusland -> Elena Danilova
71'
Italië wisselt om nog een paar doelpunten te kunnen maken. Barbara Bonansea komt het veld in voor Alia Guagni.
71'
Wissel in bij Italië -> Barbara Bonansea
71'
Wissel uit bij Italië -> Alia Guagni
70'
Merkwaardige variant bij de vrije trap van Rusland. Nadat er twee speelsters over de bal heen rennen, wordt de bal opzij gelegd. Het belooft een gevaarlijke kans maar de bal eindigt in de muur.
69'
Gele kaart voor Elena Linari (Italië)
65'
Bij de hoekschop komt Shcherbak weer op onnauwkeurige manier uit. De bal wordt volkomen gemist maar het gevaar is voor de Russinnen wel verdwenen.
62'
Twee wissels in korte tijd. Rusland haalt Anna Cholovyaga het veld uit en stuurt Ekaterina Pantyukhina het veld in. Italië haalt Marta Carissimi eruit om Cristiana Girelli het veld erin te sturen.
62'
Wissel in bij Italië -> Cristiana Girelli
62'
Wissel uit bij Italië -> Marta Carissimi
61'
De Russische doelvrouw blijft liggen. Bij het uitkomen komt zij in botsing met Cecilia Salvai waarbij ze haar hand bezeert.
61'
De scheidsrechter trekt een gele kaart voor doelvrouw Tatyana Shcherbak. Met een 0-2 voorsprong besluit de doelvrouw haar tijd te nemen bij de uittrap en daardoor besluit de scheidsrechter in te grijpen.
61'
Gele kaart voor Tatyana Shcherbak (Rusland)
59'
Wissel in bij Rusland -> Ekaterina Pantyukhina
59'
Wissel uit bij Rusland -> Anna Cholovyaga
57'
Weer een belangrijke redding van Tatyana Shcherbak. De keepster kan nog maar net bij de hoge bal en stoot de bal tot een hoekschop.
55'
Direct aan de andere kant een kans. Rusland zet een counter in waar de drie tegen twee situatie niet goed uitgespeeld wordt. De laatste steekpass wordt onderschept door de Italiaanse keepster.
55'
Kleine miscommunicatie tussen Tatyana Shcherbak en haar verdediging. De doelvrouw moet uitkomen maar aarzelt waardoor zij de bal nogmaals over zijlijn moet schieten.
51'
De talentvolle Manuela Giugliano lijkt het doel nog niet te kunnen vinden. Terwijl de Italiaanse in het vijandige strafschopgebied staat, schiet zij de bal meters naast het doel.
48'
De Italiaanse aanval wordt tegengehouden door middel van een overtreding. De vrije trap, aan de rand van het Russische strafschopgebied wordt echter hoog overgeschoten door Manuela Giugliano.
46'
De Italiaanse ploeg heeft de tweede helft werk te verzetten. De overige wedstrijden zullen niet makkelijk zijn en daarom wordt nu minstens een gelijkspel verwacht.
46'
45'
In de eerste helft waren de Russinnen te sterk voor de Italiaanse ploeg. De Azzurri wist zich niet onder de Russische druk uit te spelen en keken na negen minuten tegen het eerste tegendoelpunt aan. Elena Danilova wist richting het doel te draaien en de bal hard buiten bereik van de doelvrouw te plaatsen.
Niet veel later was het Elena Morozova die vanuit de voorzet de Russinnen op een 0-2 voorsprong zette. De bal van Ekaterina Sochneva, die tevens de assist gaf bij het eerste doelpunt, kwam op het hoofd van Morozova terecht die de bal alleen nog de juiste richting hoefde mee te geven.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 2
42'
Ilaria Mauro komt na een lange bal in botsing terecht met de Russische doelvrouw. Zodra beide speelsters weer staan mogen de Russen verassend genoeg een vrije trap nemen.
34'
De scheidsrechter fluit een nauwkeurige voorzet van de Russinnen af aangezien de aanvalster in buitenspelpositie staat. De Italianen komen, mede omdat de aanvalster mis trapt, goed weg.
31'
Prachtige poging van de Italianen wordt minstens even knap tegengehouden door de 19-jarige Russische doelvrouw, Tatyana Shcherbak.
27'
Sara Gama kwam even terug op het veld maar bleef naar de pijnlijke heup grijpen. Voor haar in het veld komt Linda Tucceri Cimini.
27'
Wissel in bij Italië -> Linda Tucceri Cimini
27'
Wissel uit bij Italië -> Sara Gama
26'
Doelpunt voor Rusland, 0:2 door Elena Morozova
Rusland verdubbelt de voorsprong! Bij de hoekschop van de Russen weet de ervaren Elena Morozova haar hoofd tegen de bal te krijgen aangezien de verdedigster niet op tijd is. De harde kopbal verdwijnt daarom hard buiten het bereik van de doelvrouw.
23'
Rusland gaat, nu Italië met een vrouw minder speelt, door met druk zetten op de Italiaanse verdediging. Voorlopig spelen de Azzurri zich er met goed voetbal onderuit.
21'
Terwijl de wedstrijd doorgaat, lijkt Sara Gama nog veel last te hebben van haar heup. De speelster is er bij gaan liggen en een terugkomst van Gama lijkt voorlopig onwaarschijnlijk.
19'
Ook Sara Gama blijft even liggen. Voor de behandeling zal de Italiaanse ook het veld moeten verlaten en op deze manier ligt de snelheid van het spel voorlopig nog niet hoog.
16'
Een schitterende aanname van Marta Carissimi zorgt ervoor dat Melania Gabbiadini in scoringskans kan komen. De voorzet komt aan maar wordt niet richting het doel afgemaakt door de aanvoerster van de Italianen.
14'
De doelpuntenmaker van zojuist zal nu even het veld moeten verlaten. Na een ongelukkig duel blijft de Russin op het veld liggen. Het spel wordt hervat door middel van een scheidsrechtersbal.
9'
Doelpunt voor Rusland, 0:1 door Elena Danilova
Italië is niet scherp en komt op achterstand. Elena Danilova wordt tussen de linies ingespeeld en is in staat richting het doel te draaien. Vanaf een meter of twintig haalt Danilova uit en ziet haar bal kort en hard in de onderhoek verdwijnen.
7'
Een flinke overtreding van Nasiba Gasanova wordt niet bestraft met een gele kaart. De counter van Italië is op die manier effectief tegengehouden.
5'
Een goede onderschepping van Rusland leidt tot een counter. De Italiaanse verdediging staat echter, zoals gewend van de Italianen, als een huis en de kans lijkt verspeeld.
3'
Onhandig balverlies bij de Italiaanse doelvrouw. Na het uitspelen van een tegenstander is zij genoodzaakt de bal over de zijlijn uit te schieten.
1'
De wedstrijd is onderweg en Italië zoekt direct haar spits en aanvoerster Melania Gabbiadini. Iets wat Italië gedurende de wedstrijd waarschijnlijk veel vaker zal gaan doen.
1'
Statistieken
De Italiaanse ploeg heeft een paar keer op het podium gestaan na het spelen van een EK. De Italianen pakten maar liefst twee keer zilver en een keer brons.
Het is al een tijd geleden dat de Russische vrouwen succesvol waren op een groot toernooi. In 1993 en 1995 wisten ze nog de kwartfinales te bereiken maar sindsdien kwam de ploeg niet verder dan de eerste ronde van een EK.
Italië en Rusland zitten samen in groep B waar ook Duitsland en Zweden zich in bevinden. De andere groepswedstrijd zal om 20:45 plaatsvinden en ook live bijgehouden worden.
Ook in de laatste wedstrijd tussen beide ploegen was Italië de betere ploeg. In de vriendschappelijke wedstrijd in december 2016 wonnen de Italianen met 3-0 van de Russen.
Het onderlinge resultaat tussen beide ploegen is flink in het voordeel van de Italianen. In de laatste drie wedstrijden wist Italië, telkens met een 2-0 eindstand, als winnaar het veld te verlaten.
Goedemiddag en welkom bij de liveblog van de wedstrijd tussen de vrouwen van Italië en Rusland. Om 18:00 zullen de ploegen aftrappen in Het Kasteel in Rotterdam.