2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lotta Schelin 22. / Kopbal  (Magdalena Eriksson)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Stina Blackstenius 52. / Schot met rechts

90'
De tweede helft was niet veel anders dan de eerste helft. Het sterkere Zweden had geen kind aan Rusland en maakte vlug weer een doelpunt. Stina Blackstenius liep een paar tegenstanders voorbij waarna zij de bal eenvoudig het doel in kon tikken.
90'
90'
Zweden mag weer een hoekschop nemen. Tatyana Shcherbak is niet sterk in de lucht en Magdalena Eriksson zal proberen de bal bij haar in de buurt te leggen.
90'
Blessuretijd (minuten): 3
85'
Nadat Zweden de bal maar niet over de doellijn krijgt, zet Rusland een counter in. De 3 tegen 1 situatie lijkt niet te kunnen falen maar de Russinnen krijgen de bal niet bij een medespeelster.
82'
Nogmaals een wissel bij Rusland. Ekaterina Sochneva gaat eruit en Marina Kiskonen mag nog een kleine tien minuten spelen.
81'
Wissel in bij Rusland -> Marina Kiskonen
81'
Wissel uit bij Rusland -> Ekaterina Sochneva
78'
Nogmaals een goede aanval van de Zweedse ploeg. Hanna Folkesson komt tot een schot maar voorlopig vliegt elke bal nog de tribune in.
74'
Beide ploegen hebben gewisseld. Stina Blackstenius kon bij Zweden inderdaad niet door en gaat daarom het veld af. Voor haar in het veld komt Pauline Hammarlund. Bij de Russinnen verlaat Elena Danilova het veld en Nadezhda Karpova komt erin.
73'
Wissel in bij Zweden -> Pauline Hammarlund
73'
Wissel uit bij Zweden -> Stina Blackstenius
73'
Wissel in bij Rusland -> Nadezhda Karpova
73'
Wissel uit bij Rusland -> Elena Danilova
70'
Stina Blackstenius is nogmaals naar de kant gegaan. De speelster liep al rond met verband maar lijkt nu een ergere blessure te hebben.
66'
Marina Fedorova betrad het veld. Voor haar gaat Margarita Chernomyrdina het veld af.
66'
Wissel in bij Rusland -> Marina Fedorova
66'
Wissel uit bij Rusland -> Margarita Chernomyrdina
66'
Slechte aanname luidt een aanval in voor Zweden. Kosovare Asllani pakt de bal op en kan schieten van 18 meter. De bal gaat echter over.
63'
Zweden heeft nogmaals gewisseld. Lisa Dahlkvist neemt plaats op de bank en Hanna Folkesson komt voor haar in het veld.
63'
Wissel in bij Zweden -> Hanna Folkesson
63'
Wissel uit bij Zweden -> Lisa Dahlkvist
63'
Doelpuntenmaakster Stina Blackstenius loopt, vanwege een botsing, momenteel rond met een verband op het hoofd.
62'
Ook Zweden heeft af en toe moeite met uitverdedigen. Linda Sembrant trapt mis maar kan haar fout daarna direct herstellen.
58'
Prachtige aanval van Zweden!
De lange bal wordt prachtig achter de verdediging aangenomen en klaargelegd door Lotta Schelin maar de Zweedse aanvalster kan de bal niet op het doel schieten. De bal vliegt een paar meter over.
55'
Gele kaart voor Elena Morozova (Rusland)
Zweden kon omschakelen maar wordt door Morozova op een verkeerde manier tegengehouden. Het shirtje trekken verdient een gele kaart.
52'
Doelpunt voor Zweden, 2:0 door Stina Blackstenius
Stina Blackstenius gaat een paar speelsters voorbij en komt oog in oog met de keepster. Ze tikt de bal voorbij Tatyana Shcherbak en ook de Russische verdedigster die in komt glijden kan geen redding meer brengen.
50'
Elena Danilova zag dat de keepster ver voor het doel staat en haalt uit. De keepster kan redding brengen en houdt het doel schoon.
46'
Zweden heeft in de rust gewisseld. Olivia Schough heeft het veld verlaten en haar vervangster is Fridolina Rolfö die de vorige wedstrijd wel begon maar vandaag op de bank zat.
46'
Grote misser van de Russische verdediging. De Zweedse aanvalster Stina Blackstenius speelt de bal echter te ver voor zich uit waardoor de keepster redding kan brengen.
46'
Wissel in bij Zweden -> Fridolina Rolfö
46'
Wissel uit bij Zweden -> Olivia Schough
46'
45'
Geen van beide ploegen kreeg grote kansen maar Zweden had wel de overhand in de eerste helft. Rusland wist niet waar het zoeken moest en kreeg een doelpunt tegen in de 22e minuut. De vrije trap vloog over de doelvrouw heen en Lotta Schelin kon de bal makkelijk in het doel koppen.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 2
45'
Linda Sembrant kopt de bal vanuit de hoekschop naast.
45'
Anna Kozhnikova kopt de voorzet over het eigen doel om te voorkomen dat de Zweedse aanvalster kan scoren.
43'
Daria Makarenko probeert de bal op het doel te schieten maar schiet de bal naast.
42'
Na een overtreding gaat Ekaterina Sochneva een vrije trap nemen. De bal ligt langs de zijlijn op een afstand van ongeveer 40 meter.
38'
Lotta Schelin nogmaals met een schot. De aanvalster kan haarzelf in het strafschopgebied richting het doel draaien maar ziet haar schot net voor het doel langsgaan.
37'
Weer zit Shcherbak mis in de lucht. De bal komt hoog aan maar door de druk van de Zweden verliest zij het duel.
34'
Rusland heeft haar eerste schot op doel. Vanuit de hoekschop kan Margarita Chernomyrdina de voet tegen de bal krijgen. Het schot was niet hard waardoor doelvrouw Hedvig Lindahl de bal kon pakken.
33'
De vrije trappen worden door Rusland allemaal ver en hard de diepte ingeschoten. Voorlopig nog zonder succes.
31'
Overtreding van Olivia Schough op Elena Morozova. Rusland mag vanaf de eigen helft een vrije trap nemen.
27'
Tatyana Shcherbak heeft geleerd van het tegendoelpunt. Bij de hoge bal besluit zij niet uit te komen en het uitverdedigen over te laten aan haar verdediging.
27'
Lotta Schelin komt knap langs haar verdediger maar wordt dan vastgehouden door Daria Makarenko. Zweden mag zo de vrije trap nemen dichtbij de hoekvlag.
25'
Nadezhda Smirnova krijgt een bal vol in het gezicht. De scheidsrechter legt het spel even stil waardoor de rest van de speelsters een drinkpauze kan nemen.
22'
Doelpunt voor Zweden, 1:0 door Lotta Schelin
De vrije trap van Zweden gaat langs de keepster heen waardoor topscorer Schelin de bal in een leeg doel kan koppen.
21'
Gele kaart voor Ekaterina Sochneva (Rusland)
Het hoge been van Sochneva komt in de buurt van het gezicht van haar tegenstander. Het resultaat is een vrije trap en een gele kaart.
21'
Weer heeft Zweden niemand die de voorzet in kan tikken. Caroline Seger geeft een bal voor het doel maar Zweden is net minder scherp in de aanval dan dat Rusland bij het verdedigen is.
19'
Nilla Fischer komt in duel met Elena Danilova en wordt daarbij geraakt op de hak. Fischer blijft even liggen en Zweden schiet daarom de bal over de zijlijn.
17'
Rusland nu met bijna iedereen op de helft van de tegenstander. De lange bal is echter volledig buiten bereik van een medespeelster.
17'
Gele kaart voor Magdalena Eriksson (Zweden)
De tackle van Magdalena Eriksson kan niet ongestraft blijven en de scheidsrechter trekt een gele kaart.
14'
De druk van Zweden vermindert. Ook Rusland staat nu af en toe op de helft van de tegenstander.
11'
Schot op de lat!
Kosovare Asllani krijgt veel ruimte en legt aan voor een afstandsschot. Tatyana Shcherbak kan nog net een hand uitsteken maar de Russinnen worden gered door de lat.
9'
Rusland heeft moeite met het wegwerken van de bal en is voorlopig alleen nog maar aan het tegenhouden.
8'
Weer is het Shcherbak die de bal weg kan stoten. De Russinnen zetten daarna een hoopvolle counter in maar bereiken de middenlijn niet.
7'
De hoekschop wordt door de Russische keepster weggewerkt tot nogmaals een inworp voor de Zweden.
6'
Olivia Schough neemt de bal vanuit de volley op de schoen en verrast doelvrouw Tatyana Shcherbak. De keepster is net op tijd en moet een hoekschop weggeven.
6'
Het gevaar is echter nog niet geweken aangezien Zweden weer een inworp mag nemen.
5'
De bal wordt hard voor het doel geschoten in de hoop dat er een Zweedse speelster tegen aan loopt. De bal kan echter door Elena Danilova weggewerkt worden.
5'
Terwijl de scheidsrechter de muur neerzet, gaat Magdalena Eriksson achter de bal staan.
4'
Natalya Solodkaya vangt de bal op de armen waardoor Zweden schuin voor het doel een vrije trap mag nemen. Mocht Solodkaya een halve meter dichterbij het doel staan, was het een penalty geweest.
1'
Zweden zet direct een aanval in en komt tot centimeters van de doellijn. Tatyana Shcherbak is alert en kan de bal voor Olivia Schough weggrijpen.
1'
Zweden begint met twee verschillende namen ten opzichte van de eerste wedstrijd in de poule tegen Duitsland. Jonna Anderson en Fridolina Rolfö beginnen de wedstrijd op de bank. Voor hen in de plaats starten Stina Blackstenius en Magdalena Eriksson.

Bij de Russische ploeg zijn er geen aanpassingen verricht in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Italië. Bondscoach Elena Fomina was na de 1-2 winst zodanig tevreden dat zij dezelfde elf speelsters het veld instuurt.
Statistieken
Vanavond staan er weer twee wedstrijden in groep B op de planning. Om 18:00 staan Zweden en Rusland tegen over elkaar. Om 20:45 zullen Duitsland en Italië tegen elkaar spelen.
Rusland staat na de eerste wedstrijd bovenaan in groep B vanwege de 1-2 winst op de Italiaanse ploeg afgelopen maandag. Zweden speelde de vorige wedstrijd tegen Duitsland doelpuntloos gelijk en staat dus samen met Duitsland tweede.
Zweden en Rusland speelden pas enkele keren tegen elkaar. Driemaal eerder zaten zij bij elkaar in een groep ingedeeld op een EK. Zweden wist elk van deze wedstrijden te winnen.
Eerder dit jaar troffen de ploegen elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd. Zweden was toen een maatje te groot voor de Russinnen. Mede dankzij twee doelpunten van Kosovare Asllani won de Zweedse ploeg met 4-0.
Een andere speelster om op te letten bij Zweden is de 33-jarige Lotta Schelin. De aanvalster van FC Rosengård speelde al 171 wedstrijden voor de Zweedse nationale ploeg. Hierin scoorde zij 85 doelpunten.
Zweden doet de laatste edities goede zaken op Europese Kampioenschappen. De laatste zes edities behaalde het steeds minstens de kwartfinale. Bij het vorige EK werd Zweden derde.