IJsland
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Eugénie Le Sommer 86. / Penalty

90'
Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen, maar vlak voor tijd ging het toch mis voor IJsland en goed voor Frankrijk. Invalster Jensen stond nog geen 3 minuten op het veld, toen ze Henry neertrok in het strafschopgebied. De bal ging op de stop, Le Sommer scoorde en er kwam toch nog een winnaar: Frankrijk.
90'
90'
Blessuretijd (minuten): 4
86'
Doelpunt voor Frankrijk, 1:0 door Eugénie Le Sommer
Le Sommer pakt het cadeautje uit en schiet Frankrijk op voorsprong!
85'
De bal op de stip! Amandine Henry wordt vastgehouden, gaat liggen en dé kans om toch te winnen voor Frankrijk.
84'
IJsland pegelt elke bal blind naar voren: weg is weg.
82'
Wissel in bij IJsland -> Elín Metta Jensen
82'
Wissel uit bij IJsland -> Fanndís Friðriksdóttir
80'
De laatste 10 minuten zijn ingegaan! Komt er nog een winnaar vanavond?
78'
Wissel in bij Frankrijk -> Marie-Laure Delie
78'
Wissel uit bij Frankrijk -> Élodie Thomis
76'
Harpa Þorsteinsdóttir maakte 10 doelpunten in de kwalificatie en werd daarmee (gedeeld) topscorer! Zij begon dankzij de geboorte van een kind op de bank, maar mag in het laatste kwartier het tij proberen te keren.
76'
Wissel in bij IJsland -> Harpa Þorsteinsdóttir
76'
Wissel uit bij IJsland -> Sigríður Lára Garðarsdóttir
75'
De lat redt IJsland!
Het gevaar komt weer uit een hoekschop en Renard kopt goed in. De lat brengt redding. Zo dicht bij een doelpunt was nog niemand vanavond.
72'
Élodie Thomis ontsnapt aan de rechterkant, maar weer het schot door het midden... En weer kan Gunnarsdóttir een dergelijke inzet simpel keren. Op deze manier gaat er niet gescoord worden vanavond.
70'
Weer een hachelijk moment voor het Franse doel! De lange bal op Friðriksdóttir wordt onderschept door doelvrouw Bouhaddi, die wel heel ver uit haar doel is. Dat ging maar net goed.
65'
In de omschakeling komt ook ruimte voor IJsland, dat gokt op de counter. Tot echt groot gevaar komen de dames echter niet, omdat het net als de Franse aanvalslinie te slordig is in balbezit.
64'
Wissel in bij Frankrijk -> Gaëtane Thiney
64'
Wissel uit bij Frankrijk -> Élise Bussaglia
62'
Kans uit de tweede lijn voor Frankrijk! Bussaglia krijgt alle tijd en ruimte om vanaf de rand van het strafschopgebied een goed schot te produceren, maar ze schiet recht door het midden.
61'
Wissel in bij IJsland -> Katrín Ásbjörnsdóttir
61'
Wissel uit bij IJsland -> Agla María Albertsdóttir
57'
Opeens de grote kans voor IJsland! Een lange inworp wordt verlengd en Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir hoeft alleen haar hoofd tegen de bal te zetten. Dat lukt niet en kans verkeken.
57'
De IJslandse muur begint steeds meer te kraken. De Franse mogelijkheden volgen elkaar op na rust, maar tot hele grote uitgespeelde kansen leidde dat nog niet.
55'
Élise Bussaglia schiet de vrije trap via de muur over: een corner volgt en die wordt moeizaam weggewerkt. De Franse druk neemt toe.
54'
Gele kaart voor Agla María Albertsdóttir (IJsland)
Albertsdóttir maakt vlak buiten haar eigen strafschopgebied hands en krijgt daarvoor de gele kaart. Nu nog de vrije trap op een mooie positie.
52'
Renard, de absolute vedette van de Fransen, stoomt op en kan bijna de openingstreffer binnenkoppen. Goede aanval van Frankrijk, maar de voorzet is net te scherp en gaat voorlangs.
49'
Weer een kans voor Frankrijk uit een standaardsituatie. Opnieuw is het een indraaiende vrije trap die doorschiet, maar Gunnarsdóttir brengt uitstekend redding. Uit open spel wil het de Fransen nog niet lukken, het gevaar komt uit vrije trappen en corners.
46'
De tweede helft is van start! Hopen op wat meer spektakel dan in de eerste helft.
46'
45'
Nederland won in april nog met 4-0 van IJsland. De OranjeLeeuwinnen verpletterden het land dat vanavond uitstekend standhoudt tegen favoriet Frankrijk.
45'
Het is nog geen enerverende wedstrijd in Tilburg. IJsland houdt gemakkelijk stand tegen Frankrijk. Les Blues zijn favoriet voor de eindzege, maar weten nog absoluut niet te imponeren. De statistieken zijn veelzeggend: 1 schot op doel.
45'
De bal niet op de stip! Op slag van rust een penaltymoment als Fanndís Friðriksdóttir te nadrukkelijk op zoek gaat naar een penalty. Er is een uitgestoken been, maar het is geen strafschop waardig.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 2
43'
De eerste wissel van de wedstrijd komt noodgedwongen. Le Bihan heeft teveel last van een blessure aan de voet en kan niet verder.
42'
Wissel in bij Frankrijk -> Kadidiatou Diani
42'
Wissel uit bij Frankrijk -> Clarisse Le Bihan
40'
Frankrijk kende een onwaarschijnlijk sterke EK-kwalificatie:
8 wedstrijden
8 zeges
8 clean-sheets
37'
Kansje voor IJsland! Dagný Brynjarsdóttir kopt uit een hoekschop over. Dit zijn wel de momenten waar IJsland op mikt.
35'
Goede kans voor de Fransen! De vrije trap van de zijkant wordt slecht verwerkt door doelvrouw Guðbjörg Gunnarsdóttir, die er half naast zit. In de kluts kan de bal vervolgens worden weggewerkt.
34'
Gele kaart voor Sandra Sigurðardóttir (IJsland)
Een keiharde tackle in de categorie 'onbesuisd'. Sigurðardóttir mag niet klagen met geel, nadat ze met gestrekt been op kniehoogte inkomt.
30'
Een botsing tussen doelman Sarah Bouhaddi en Renard levert een blessurebehandeling op voor de centrale verdediger. Het ziet er niet ernstig uit op de beelden en Renard staat ook alweer.
28'
Oostenrijk - Zwitserland, de andere wedstrijd in deze poule C, eindigde in een 1-0 overwinning voor Oostenrijk.
25'
Het is nog geen spektakelstuk. Frankrijk komt er niet doorheen en speelt ontzettend slordig, terwijl IJsland het allemaal wel prima vindt zo.
22'
In de gehele basiself van IJsland eindigt de achternaam met 'dóttir'. De dames zijn vernoemd naar hun vader, waar dan vervolgens 'dochter' achter wordt geplakt.
20'
Frankrijk moet dit toernooi de grote uitdager worden van Duitsland, dat de laatste 6 EK's won. Les Blues maken echter nog geen sterke indruk in de eerste twintig minuten.
17'
Gele kaart voor Wendie Renard (Frankrijk)
Een vroege gele kaart voor de centrale verdediger, nadat ze een IJslandse aanvalster op de hakken loopt.
14'
De indrukwekkende IJslandse hakka komt ook van de tribunes in Tilburg! De speelsters worden flink aangemoedigd.
11'
De IJslanders houden zich nog prima staande. Frankrijk mag dan wel op papier betere speelsters hebben, tot een groot veldoverwicht leidde dat nog niet.
9'
Clarisse Le Bihan dicht bij de openingstreffer! Een prachtige aanval eindigt bij de Franse nummer 7, die de bal rakelings naast schiet.
7'
Frankrijk is, zoals verwacht, de bovenliggende partij. IJsland ligt al de gehele openingsfase in de verdrukking.
3'
IJsland wist pas 1 keer een EK-wedstrijd te winnen. Dat was tegen Nederland in 2013, waarmee het de OranjeLeeuwinnen ook uitschakelde.
1'
De wedstrijd staat op het punt van beginnen! De volksliederen hebben geklonken en in Tilburg is iedereen klaar voor de aftrap.
Frankrijk wordt getipt als een van de grote kanshebbers voor de eindzege. Les Blues zijn over 2 jaar gastland van het WK en dit EK moet de opmars vormen naar een zegereeks.
De Fransen hebben meer ervaring. In Nederland wordt gestart aan het elfde eindtoernooi. De vierde plaats (WK2011 en Olympische Spelen2012) was de hoogste eindklassering.
IJsland is er voor de derde keer bij op een eindtoernooi. Op de EK's van 2009 en 2013 werd ervaring opgedaan, waarin de kwartfinale (2013) de beste eindpositie was.
In Frankrijk leeft de wedstrijd enorm. De live-uitzending van de Tour de France werd onderbroken voor de voorbeschouwing in Tilburg.
Frankrijk en IJsland spelen hun eerste groepswedstrijd tegen elkaar. Dat was ook het geval op het EK2009. Toen was Frankrijk met 3-1 te sterk.