Oostenrijk Dinsdag, 18. Juli 2017
18:00 uur
Zwitserland
1:0
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nina Burger 15. / Schot met rechts  (Sarah Zadrazil)

90'
Samenvatting tweede helft
Ook de tweede helft slaagt Zwitserland er niet in om een doelpunt te maken. Na een kwartier spelen moet het zelfs door met een speelster minder vanwege de rode kaart voor Rahel Kiwic. Sindsdien leek de hoop op een doelpunt ook verdwenen.
90'
Einde wedstrijd
90'
Vanwege balverlies bij Nina Burger kijkt Oostenrijk nu tegen een vrije trap aan. De keepster van Zwitserland besluit ook mee naar voren te gaan.
90'
Oostenrijk is de laatste minuten met niets anders bezig dan uitverdedigen. Menig bal wordt naar voren geschoten en komt met dezelfde snelheid weer terug.
90'
Blessuretijd (minuten): 4
88'
In de laatste minuten van de wedstrijd wordt Nina Burger nog een keer op het doel afgestuurd. De spits besluit van afstand een lob in te zetten om de bal over de keepster te schieten. De bal gaat echter net over en de wedstrijd is zo nog niet gelopen.
85'
Beide teams spelen, vanwege de blessure van Zadrazil, met tien speelsters. De trainer heeft zijn laatste wissel al gebruikt dus een andere speelster het veld in sturen is niet mogelijk.
84'
Vanessa Bernauer haalt Sarah Zadrazil stevig onderuit waardoor laatstgenoemde blijft liggen. De aanvalster laat merken flinke pijn te hebben en gaat voorlopig even naar de zijkant.
83'
Wissel in bij Oostenrijk -> Viktoria Pinther
83'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Nicole Billa
81'
Het schot van Ramona Bachmann gaat via de hand van Verena Aschauer plotseling de andere kant op waardoor de keepster kansloos is. De bal vliegt desondanks over het doel en Oostenrijk haalt opgelucht adem.
78'
Nina Burger loopt, desondanks haar buitenspelpositie, door op de doelvrouw. Hierbij raakt zij met haar rechterbeen de keepster waardoor behandeling noodzakelijk is.
77'
Oostenrijk heeft gewisseld. Uit het veld gaat Katharina Schiechtl en haar vervangster heet Viktoria Schnaderbeck.
77'
Wissel in bij Oostenrijk -> Viktoria Schnaderbeck
77'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Katharina Schiechtl
73'
Een goed schot van de Zwitserse ploeg. Manuela Zinsberger kan met de punt van de handschoen de bal overtikken.
70'
Gele kaart voor Nina Burger (Oostenrijk)
De scheidsrechter geeft een gele kaart aan doelpuntenmaakster Nina Burger.
67'
Nina Burger wordt nu meerdere malen richting het doel van de tegenstander gestuurd. Voorlopig zijn de ballen in de tweede helft nog iets te strak waardoor een poging op doel uitblijft.
63'
Zwitserland heeft gedwongen moeten wisselen. Uit het veld gaat Géraldine Reuteler en voor haar in het veld komt Jana Brunner.
62'
Wissel in bij Zwitserland -> Jana Brunner
62'
Wissel uit bij Zwitserland -> Géraldine Reuteler
61'
De vrije trap wordt hard door het midden geschoten. De doelvrouw kan nog net bij de bal en voorkomt een doelpunt.
60'
Rode kaart voor Rahel Kiwic (Zwitserland)
Rahel Kiwic moet aan de noodrem trekken om een grotere achterstand te voorkomen. Het resultaat is een rode kaart en een vrije trap op een gevaarlijke plek.
57'
Wissel in bij Zwitserland -> Eseosa Aigbogun
57'
Wissel uit bij Zwitserland -> Fabienne Humm
57'
Wissel in bij Zwitserland -> Vanessa Bernauer
57'
Wissel uit bij Zwitserland -> Caroline Abbé
56'
De vrije trap, waar veel hoop op lag vanuit Zwitserse hoek, wordt laag geschoten maar landt daardoor tegen het been van de verdediger.
55'
Gele kaart voor Virginia Kirchberger (Oostenrijk)
Virginia Kirchberger komt te hard in waardoor Zwitserland dichtbij het doel een vrije trap mag gaan nemen. Kirchberger krijgt ook een gele kaart.
52'
Zwitserland komt voor het eerst met een bal op doel. De hoekschop belandt op het hoofd van Rahel Kiwic maar die weet de bal niet buiten het bereik van de doelvrouw te plaatsen.
49'
Ingestudeerde hoekschop van Oostenrijk, waar een speler over de bal stapt, krijgt geen verdiend einde. De Zwitserse verdediging is op tijd bij de bal.
46'
Zwitserland zoekt de aanval maar Oostenrijk lijkt dezelfde druk te willen zetten als de eerste helft.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Oostenrijk zette vanaf het begin goed druk op de tegenstander waardoor Zwitserland niet wist waar het zoeken moest. Na een kwartier gespeeld te hebben, belandde de bal na een paar korte combinaties voor de voeten van Nina Burger. De topspits van Oostenrijk faalt niet vaak als zij oog in oog met de doelvrouw komt. Ze schoof de bal in de korte hoek en zette zo ook de ruststand op het scorebord.
45'
Einde eerste helft
45'
Blessuretijd (minuten): 2
43'
Zwitserland kan voor de rust toch nog eenmaal het vijandige doel bestormen. De uitwerking in de laatste fase is echter slordig en tot een schot komt de ploeg niet.
39'
Lisa Makas kan de wedstrijd niet afmaken en strompelt met behulp van de medische staf het veld af. Voor haar in het veld komt Nadina Prohaska.
39'
Wissel in bij Oostenrijk -> Nadine Prohaska
39'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Lisa Makas
35'
Oostenrijk lijkt de druk te verminderen op Zwitserland. Ingezakt tot het midden van eigen helft kijkt Oostenrijk wat Zwitserland teweeg kan brengen.
31'
De Zwitserse Abbé wordt momenteel op het veld behandeld aan haar scheenbeen. Een ideaal moment voor de Oostenrijkse medische staf om het verband rond het hoofd van Lisa Makas te vervangen.
29'
Nog steeds lukt het Zwitserland niet om onder de Oostenrijkse druk uit te komen. Gaëlle Thalmann schiet de bal voor de derde keer over de zijlijn.
24'
Oostenrijk breekt weer uit. De bal van Lisa Makas kan echter net niet topspits Nina Burger bereiken.
20'
De vrije trap van Oostenrijk wordt op een soortgelijke manier genomen als tien minuten geleden. Vier vrouwen bij de bal maar het harde schot belandt weer in de handen van de doelvrouw.
19'
Gele kaart voor Caroline Abbé (Zwitserland)
Het feit dat de Zwitserse speelsters vaak te laat zijn, zorgt ervoor dat zij een paar keer moeten ingrijpen. Abbé doet dat nu iets te fel en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd toegewezen.
18'
Bij de hoekschop van Oostenrijk krijgt Zwitserland een vrije trap toegewezen. De gevaarlijke situatie zorgt ervoor dat de arbitrage besluit te fluiten.
15'
Doelpunt voor Oostenrijk, 1:0 door Nina Burger
14'
Lisa Makas staat weer in het veld en de teams hebben weer evenveel speelsters.
11'
Lisa Makas blijft even liggen na een duw in de rug van Ana-Maria Crnogorčević. De behandeling gaat verder langs het veld en Oostenrijk gaat door met een vrouw minder.
9'
Na een onstuimige eerste minuten lijkt Zwitserland haar medespeelsters nu wat beter te kunnen vinden.
5'
Oostenrijk mist een enorme kans na het slechte opbouwen van de Zwitserse ploeg! Het resultaat is een doeltrap.
4'
Paniek bij de Zwitserse verdediging bij het verdedigen van de hoekschop. De Oostenrijkse ploeg kan de bal maar niet op het doel schieten en ziet de tegenstander uiteindelijk de bal uiteindelijk wegschieten.
1'
Oostenrijk zoekt direct met lange ballen het strafschopgebied van Zwitserland en lijkt op die manier de tegenstander te doen verrassen.
1'
Aanvang wedstrijd
Opstellingen
Oostenrijk: Zinsberger, Schiechtl, Wenninger, Zadrazil, Burger, Kirchberger, Billa, Puntigam, Feiersinger, Aschauer, Makas.

Zwitserland: Thalmann, Maritz, Reuteler, Moser, Crnogorčević, Bachmann, Dickenmann, Wälti, Kiwic, Abbé, Humm.
Statistieken
Er staan vandaag twee debutanten tegen over elkaar. Het is dit jaar namelijk de eerste keer dat Oostenrijk en Zwitserland meedoen aan een Europees Kampioenschap.
Bij Zwitserland heeft Martina Moser de meeste interlands gemaakt. De middenveldster heeft 109 keer het shirt van Zwitserland mogen aantrekken. Aangezien Moser ook dit toernooi aanwezig is, zal dit aantal hoogstwaarschijnlijk oplopen.
Topscoorster van de Oostenrijkse vrouwen is Nina Burger. Aangezien Burger 29 jaar is, is de aanvalster nog steeds actief op het Europees Kampioenschap. Inmiddels staat Nina Burger op 32 gemaakte doelpunten voor haar land, maar de kans is groot dat er nog meer gaan bijkomen.
De teams kwamen elkaar vaak tegen in vriendschappelijk verband. Van de vijf wedstrijden die gespeeld werden, won Zwitserland er vier en eindigde er een gelijk.
De dames van beide ploegen zijn elkaar nog niet veel vaker tegengekomen. Bij de kwalificaties van het Europees Kampioenschap speelden de ploegen tweemaal tegen elkaar in 1995 en 1996. Destijds won de thuisspelende ploeg de wedstrijd.
Goedemiddag en welkom bij het live-verslag van de eerste wedstrijd uit groep C op het Europees Kampioenschap. De wedstrijd tussen Oostenrijk en Zwitserland zal om 18:00 beginnen.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner