Duitsland
0:0
geen

90'
Italië probeerde na rust op zoek te gaan naar een doelpunt. Lange tijd wist het geen gevaar te stichten, totdat Duitsland diverse malen had gewisseld. Belotti was vanavond het dichtst bij met een schot op de paal, nadat hij zichzelf op knappe wijze ruimte had verschaft. Duitsland kwam niet verder dan een gevaarlijk moment in de eerste helft.
90'
90'
Twee wissels aan de kant van Italië die de moeite eigenlijk niet waard zijn in zo'n wedstrijd.
89'
Wissel in bij Italië -> Simone Zaza
89'
Wissel uit bij Italië -> Ciro Immobile
88'
Wissel in bij Italië -> Nicola Sansone
88'
Wissel uit bij Italië -> Andrea Belotti
88'
Zo stevenen we toch af op een doelpuntloos gelijkspel in Milaan. Italië heeft het meeste aanspraak gemaakt op een overwinning.
84'
Gele kaart voor İlkay Gündoğan (Duitsland)
De middenvelder van Manchester City denkt op een slimme manier een strafschop te versieren. De scheidsrechter heeft helaas voor hem door dat niemand hem raakt en bestraft hem voor een schwalbe.
83'
De paal! Italië verdient een doelpunt. Belotti verschalkt doelman Leno met een hard en laag schot. Zijn vuurpijl belandt echter op de paal, waardoor Duitsland ontsnapt aan een achterstand.
81'
Het thuisland maakt op dit moment het meeste aanspraak op een doelpunt. Duitsland zal nog tien minuten moeten volhouden.
79'
Italië probeert de rust wat weer terug in de wedstrijd te krijgen. Maar het verliest gewoonweg te snel de bal om dat plan ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren.
76'
Ook in de tweede helft laat de scheidsrechter veel toe. Dat zorgt vooral in de slotfase voor een wedstrijd die op en neer golft.
73'
De invallers willen zich ongetwijfeld laten zien in deze wedstrijd en door de vele wisselingen gaan er ruimtes op het veld ontstaan.
71'
Bernardeschi krijgt een aardige kans. Vanaf rand zestien wil hij de bal in de verre hoek schuiven, maar Leno staat op te letten en gaat gestrekt om de poging te stoppen.
71'
Bondscoach Joachim Löw maakt van de mogelijkheid gebruik om te blijven wisselen. Dat kan de spanning ten goede komen.
70'
Wissel in bij Duitsland -> Mario Götze
70'
Wissel uit bij Duitsland -> Julian Weigl
68'
Wissel in bij Italië -> Federico Bernardeschi
68'
Wissel uit bij Italië -> Éder
68'
Echt grote kansen zijn er in de tweede helft nog niet geweest. Dat komt onder meer omdat beide verdedigingen goed staan.
63'
Afgekeurd! Duitsland denkt op voorsprong te komen, maar de vlag gaat de lucht in voor buitenspel. Volland tikt van dichtbij een lage voorzet binnen. Het is niet goed te zien of de aanvaller wel of niet achter de bal stond op het moment van spelen.
61'
Gele kaart voor Jonathan Tah (Duitsland)
De eerste keert van de wedstrijd. Tah wil voorkomen dat een aanvaller op doel kan schieten, maar schoffelt zijn tegenstander nogal hardhandig onderuit.
61'
Gnabry maakte eerder deze week zijn debuut voor Duitsland. Hij produceerde een hattrick tijdens de 8-0 overwinning op San Marino. Eens kijken hoe hij het doet tegen een grotere tegenstander. Volland scoorde tegen San Marino zijn eerste voor de Duitsers.
60'
Wissel in bij Duitsland -> Kevin Volland
60'
Wissel uit bij Duitsland -> Thomas Müller
60'
Wissel in bij Duitsland -> Serge Gnabry
60'
Wissel uit bij Duitsland -> Leon Goretzka
59'
Het thuisland is een stuk scherper, maar dat gaat ook ten koste van overtredingen. De supporters kunnen de inzet van de spelers wel waarderen.
56'
Dit had een moment kunnen zijn voor de videoscheidsrechter. Belotti gaat na een duel met twee verdedigers neer in de zestien. De arbiter is overtuigd van zijn bevinding en geeft een doeltrap zonder de videoref te raadploegen. In de herhaling blijkt de leidsman goed te zitten.
55'
Duitsland zet ook nu hoog druk op de tegenstander, maar Italië weet nog steeds de ruimtes te vinden om zich daar onderuit te spelen. Duitsland lijkt minder kort te zitten in de duels.
53'
Italië toont het meeste initiatief na de rust. Bijna alle spelers bevinden zich op de speelhelft van Duitsland.
51'
Het stadion in Milaan is bij lange na niet uitverkocht. Dat komt omdat de Italiaanse voetbalbond hoge prijzen hanteerde voor deze wedstrijd.
48'
Met enkele wissels zijn beide landen aan de tweede helft begonnen. Een vriendschappelijke pot is daar natuurlijk uitstekend geschikt voor.
46'
Wissel in bij Duitsland -> Jonathan Tah
46'
Wissel uit bij Duitsland -> Mats Hummels
46'
Wissel in bij Italië -> Davide Astori
46'
Wissel uit bij Italië -> Alessio Romagnoli
46'
Wissel in bij Italië -> Gianluigi Donnarumma
46'
Wissel uit bij Italië -> Gianluigi Buffon
46'
45'
Italië en Duitsland maken er een leuke vriendschappelijke wedstrijd van. Leon Goretzka en Ciro Immobile hadden allebei een grote kans om hun land op voorsprong te zetten. Duitsland heeft de controle, terwijl Italië vooral snel de bal naar voren hanteert om het de bezoekers lastig te maken. Vooralsnog staan bij defensies als een huis.
45'
44'
Müller krijgt een aardige schotkans op rand zestien. Zijn poging met links lijkt richting de onderhoek te gaan, maar een verdediger voorkomt dat Müller kan juichen.
43'
De videoscheidsrechter heeft vooralsnog een rustige avond. Er zijn nog geen momenten op het veld geweest waarbij de videoref nodig was.
41'
De scheidsrechter laat veel duels doorgaan en dat is vooral in het nadeel van Duitsland. Enkele spelers beklagen zich dan ook bij de leidsman.
38'
Zappacosta wil de bal vanaf rechts voor het doel brengen, maar ziet zijn poging bijna ineens tussen de palen verdwijnen. Leno staat goed op te letten en pluk de bal uit de lucht.
35'
Darmian zet op fraaie wijze Kimmich op het verkeerde been. Hij geeft de bal daarna mee aan Immobile. De aanvaller ziet zijn voorzet echter hoog achter het doel verdwijnen.
34'
Italië probeert de controle terug te pakken door ook wat geduldiger te zijn in balbezit. Vooralsnog hanteren de Italianen nogal snel de bal naar voren en dat resultaat veelal in balverlies.
31'
Een fraaie combinatie door het midden van Gündoğan en Goretzka. De middenvelder van Manchester City ontvangt de bal terug, maar zijn poging ineens krijgt te weinig kracht mee om Buffon in vertwijfeling te brengen.
29'
Balverlies op het middenveld luidt een counter van Italië in. De aanvallers van het thuisland halen zelf het tempo eruit en verspelen daarna knullig de bal.
27'
Thomas Müller geeft vanaf rechts een bal hard een laag voor. Debutant Gerhardt wil de bal intikken, maar wordt daarbij gehinderd door twee verdedigers. Buffon moet desondanks zijn uiterste best doen om de bal te pakken.
25'
Immobile! Daar is dan een kans voor Italië. De aanvaller wordt vanaf het middenveld weggestuurd. Leno komt snel uit zijn doel, wat Immobile dwingt om direct te schieten. Zijn poging gaat rakelings over.
25'
Het publiek is niet echt tevreden met wat ze te zien krijgen van het thuisland. Onder maar Mario Balotelli is vanavond aandachtig toeschouwer, hij steekt op dit moment in topvorm voor Nice.
22'
Italië is op de eerste vijf minuten na niet in de buurt geweest van het strafschopgebied van Duitsland. Ze komen niet uit de greep van de bezoekers.
20'
Duitsland probeert het maar eens met een schot uit de tweede lijn. Buffon heeft geen enkele moeite om de schuiver van Goretzka klem te pakken.
19'
Het speltempo is ineens omlaag gegaan. Duitsland trekt de controle naar zich toe en schuift langzaam op naar voren. Dat levert tot nu toe nog geen mogelijkheden op.
16'
Beide ploegen proberen aanvallend te spelen. Dat maakt het voor de supporters een interessante wedstrijd om naar te kijken.
12'
Goretzka! Met een geweldige steekbal van İlkay Gündoğan komt Leon Goretzka vrij voor de keeper. Hij probeert Gianluigi Buffon te omspelen, maar hij steekt daar een stokje voor met zijn voeten. Maar de pass van Gündoğan was van grote schoonheid.
10'
Het is Italië dat in de openingsfase het meeste aan voetballen toe komt. De Italianen spelen zich goed onder de druk van de Duitsers uit en dwingen de opponent tot nu toe vaak tot een lange bal.
7'
Opeens ligt er veel ruimte voor Italië aan de linkerkant. Darmian ontvangt daar de bal en wil een voorzet geven, maar Mustafi is attent en voorkomt gevaar voor het doel door de voorzet te blokken.
5'
Immobile ontsnapt handig aan de buitenspelval van Duitsland. Helaas voor hem stuitert de bal ongelukkig terug, waarna hij het duel verliest van een verdediger. Anders had hij een vrije doortocht naar het doel gehad.
3'
Een poging van Rudy aan de andere kant brengt Italië niet aan het bibberen. Zijn poging vanaf dertig meter rolt over de grond recht in de handen van Buffon.
2'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van Italië. Immobile schiet de bal over het doel van Leno.
2'
Net zoals Italië lijkt ook Duitsland met drie verdedigers te spelen: Mustafi, Hummels en Höwedes. Joshua Kimmich komt daardoor meer op het middenveld te spelen.
1'
Duitsland heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft tegen Italië.
1'
Van sportiviteit vanaf de kant van een groep thuisfans is geen sprake. Ze fluiten door het volkslied van Duitsland heen. De spelers van Italië proberen ze met applaus op andere gedachten te brengen.
Yannick Gerhardt had zich een slechter duel kunnen voorstellen om zijn debuut te maken voor Duitsland. De speler van VfL Wolfsburg maakt zijn opwachting tijdens het oefenduel met Italië. Bondscoach Joachim Löw heeft een basisplaats voor hem.

In het doel staat Bernd Leno, ook hij staat normaliter niet in de basis aan de kant van de Duitsers. Het centrale duo bestaat uit Mats Hummels en Shkodran Mustafi. Ook Dortmund-talent Julian Weigl krijgt de kans om zich te laten zien tegen de Italianen. Thomas Müller moet in de voorhoede voor de doelpunten gaan zorgen.

Aan de kant van Italië bestaat de voorhoede uit Andrea Belotti en Ciro Immobile. Zoals gebruikelijk verdedigt Gianluigi Buffon het doel, wat zijn 140ste interland is voor de Italianen. Op het middenveld staat de ervaren AS Roma-speler Daniele De Rossi.
Een vriendschappelijk potje om naar uit te kijken, dat is de wedstrijd tussen Italië en Duitsland van vanavond. Twee grootmachten die elkaar echt geen overwinning zullen gunnen. Daarnaast kunnen we enkele experimenten van beide bondscoaches verwachten. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Geen Pellè
De voetbalfans uit Nederland moeten het vanavond doen zonder Graziano Pellè. De oud-spits van AZ Alkmaar en Feyenoord is voorlopig niet welkom bij het nationale elftal van Italië. Pelle weigerde onlangs zijn bondscoach Giampiero Ventura een hand te geven nadat hij tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd werd gewisseld. Dat kwam de aanvaller op de nodige kritiek te staan. Pellè bood weliswaar snel zijn excuus aan, maar het kwaad was al geschied.

Serge Gnabry
Het is nog niet duidelijk of Gnabry een basisplaats heeft tegen Italië, maar het Duitse talent is aan een opmars bezig. In zijn periode bij Arsenal werd hij al gezien als een groot talent, maar het geduld van Gnabry raakte op. Arsène Wenger kon hem geen minuten in het eerste elftal beloven, waardoor hij afgelopen zomer zijn heil ergens anders zocht. Op dit moment is hij het enige lichtpuntje bij het kwakkelende Werder Bremen. Daarnaast maakte hij afgelopen weekend tegen San Marino (8-0) zijn debuut en dat deed hij met een hattrick.

Gianluigi Buffon
Bij de Italianen staat een levende legende onder de lat. Op 38-jarige leeftijd blijft de doelman zowel in het doel van Juventus als het doel van Italië voor veel spelers een onneembare vesting. Onlangs dachten critici dat het voorbij was na enkele foutjes bij het nationale elftal en in de Serie A, maar in de Champions League tegen Olympique Lyon liet Buffon vervolgens zien waarom hij nog altijd nummer één is. Onlangs bereikte hij het aantal van 600 Serie A-duels. Bovendien staat hij voor zijn 140ste interland in het shirt van Italië. De voetbalwereld is nog lang niet van hem af. Aan Duitsland te taak hem te verschalken.