2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jules Reimerink 2. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jop van der Linden 76. / dir. vrije trap

90'
Feyenoord verliest ook zijn vierde wedstrijd op rij. De Rotterdammers wisten aanvallend alleen wat te brengen na de fraaie 2-0 van Van der Linden. Zaterdag gaan de ploegen in Deventer op herhaling en ook dat gaat een zware klus worden voor Feyenoord.
90'
90'
Van der Hart met nog een ultieme poging in de laatste minuut. Hij tikt een voorzet van Toornstra uit de verre hoek. De huurling van Ajax staat prima te keepen.
90'
Feyenoord blijft het in de laatste minuten van dit duel proberen, maar het zijn pogingen die niks opleveren voor de Rotterdammers.
90'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
De aanvoerder van Feyenoord uit in de blessuretijd zijn frustratie en gaat daarvoor in het boekje van Nijhuis.
90'
Duits heeft geel op zak en speelde al met vuur in de slotfase met een pittige overtreding. Een verstandige beslissing van Booy om geen risico meer te nemen.
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
90'
Ten Den krijgt terecht een massaal applaus van de supporters. De jongeling heeft een goede wedstrijd gespeeld tegen Feyenoord.
89'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
89'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Tije ten Den
88'
Het heeft er steeds meer weg van dat Go Ahead daadwerkelijk met de zege aan de haal gaat. Feyenoord is al de hele avond niet bij machte geweest om iets te forceren. Het uitvak staat er verslagen bij.
84'
Manu! De invaller laat een grote kans liggen. Een lage voorzet van Toornstra wordt door Manu verlengd. Hij passeert daarmee Van der Hart, maar ook de verkeerde kant van de doelpaal.
82'
In de laatste tien minuten van deze wedstrijd gaat vooral voor Go Ahead meer ruimte ontstaan. Feyenoord zal ten slotte blijven proberen om een doelpunt te maken, maar uitschakeling dreigt voor de mannen van Rutten.
79'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Nick de Bondt
79'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
78'
Van der Hart! Een geweldige redding van de jonge doelman. Van dichtbij kopt Richards op doel, maar een katachtig reflex van Van der Hart voorkomt de aansluitingstreffer.
76'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Jop van der Linden
Wat een beauty! Van der Linden etaleert zijn klasse met een schitterende vrije trap. Met een bal in de rechter bovenhoek wordt Vermeer kansloos gelaten door de verdediger van Go Ahead.
75'
Gele kaart voor Sven van Beek (Feyenoord)
De jonge verdediger voorkomt dat Rijsdijk op doel kan schieten. Daarmee voorkomt Van Beek een veelbelovende aanval van Go Ahead Eagles.
73'
Het wordt een alles of niets variant van Rutten. Hij haalt een verdediger naar de kant voor een vleugelaanvaller.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçikoğlu
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Luke Wilkshire
70'
Reimerink! Met een listige steekpass zet Rijsdijk teamgenoot Reimerink vrij voor de uitkomende Vermeer. De keeper is zo snel bij de bal, dat Reimerink alleen maar tegen de goalie op kan schieten.
69'
Het begint steeds lastiger te worden voor Go Ahead Eagles om Feyenoord op een gepaste afstand te houden. Aan alles is te merken dat de thuisploeg steeds meer moeite heeft om de organisatie gesloten te houden.
67'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
De zomeraankoop maakt zich terecht boos op Reimerink. De spits verspeelt de bal bij een afvallende corner, waarna Feyenoord probeert te counteren. Duits moet daardoor Nelom aan het shirt naar beneden trekken.
66'
De samenwerking tussen de vier aanvallers van Feyenoord loopt niet vlekkeloos. Te Vrede heeft moeite om Richards in de voeten te vinden en andersom.
64'
De supporters van Go Ahead Eagles laten zich al de hele avond op een goede manier horen. Dat zorgt voor een prima sfeer op deze woensdagavond in Deventer.
61'
Rutten kiest ogenschijnlijk voor een 4-4-2 variant, waarbij de rechter- en linkermiddenvelder ook als buitenspeler moet fungeren. Aan de rechterkant is dat Toornstra, die hangend gaat spelen. Op links zal dat Manu zijn.
60'
Fred Rutten wil meer druk vooruit gaan zetten met het brengen van Te Vrede. Clasie en Toornstra moeten sneller druk gaan zetten op de spelers van Go Ahead. Booy voorziet zijn spelers direct van instructies.
59'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
59'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
58'
Bij Feyenoord krijgt Te Vrede de laatste instructies. De clubtopscorer van Feyenoord gaat in het veld komen.
56'
Het initiatief ligt wederom bij de bezoekers uit Rotterdam. Het probeert via de zijkant gevaar te zoeken, maar Boëtius en Manu komen telkens ver naar binnen. Daardoor moeten de vleugelverdedigers van Feyenoord meer meters maken.
53'
Feyenoord heeft met Manu meer dreiging in de voorhoede. Voor de verdedigers van Go Ahead is het een stuk lastiger om hem af te stoppen dan Schaken in de eerste helft tegen te houden.
50'
Toornstra laat een prima mogelijkheid liggen. De middenvelder van Feyenoord mag aanleggen voor een vrije trap vanaf rand zestien. Toornstra kiest voor de korte hoek, maar daar verwachtte Van der Hart de bal.
49'
Ook in de eerste minuten van de tweede helft is het balbezit voornamelijk voor Feyenoord. Go Ahead gokt nog altijd op de counter en lijkt dat de hele wedstrijd te willen volhouden.
47'
Ten Den zet zijn goede lijn van de eerste helft voort. Hij is een prima aanspeelpunt en weet het goed te vinden met Reimerink. De verdediging van Feyenoord heeft het daar knap lastig mee.
46'
Door de wissel verhuist Boëtius naar de rechterkant. Manu komt als linksbuiten te spelen tegen Go Ahead Eagles.
46'
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Elvis Manu
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
45'
Dankzij een vroege voorsprong hing Go Ahead Eagles al vrij snel achterover en moest Feyenoord het spel maken. Daar slagen de Rotterdammers niet echt in. Er wordt nog geen enkel schot op doel gelost en verdediging staat ook niet geheel vlekkeloos te verdedigen. Een zware avond voor de bezoekers.
45'
44'
Elke keer dat Go Ahead in de buurt van de zestien van Feyenoord komt, ontstaat er paniek bij de verdedigers. Ze verdedigen dan vooral richting de bal, waardoor een afvallende bal telkens in de voeten komt van een speler van Go Ahead.
42'
Het blijft slechts rondspelen wat Feyenoord laat zien. Kazim klaagt continu dat hij niet goed wordt aangespeeld door zijn teamgenoten. Boëtius is vrijwel niet te bereiken en Schaken begint te zwerven over het veld.
39'
Feyenoord heeft het overwicht en het heft in handen. Toch levert het vrijwel niets op voor de Rotterdammers, dat ziet ook Rutten. Het valt niet uit te sluiten dat hij in de rust enkele omzettingen zal doen.
35'
Schaken produceert het eerste gevaar namens Feyenoord. Door naar binnen te trekken ontsnapt hij eindelijk een kaar aan zijn tegenstander. Via het been van een Go Ahead-verdediger verdwijnt de bal in het zijnet.
35'
Op de onderste rijen van de tribunes ziet je niet droog in Deventer. Daar zijn dan ook de poncho's en de mutsen tegen de regen te zien. De technische staf van Feyenoord zit verstopt onder enkele paraplu's.
32'
Over het balbezit hoeft trainer Fred Rutten niet te klagen. Zijn ploeg speelt veelvuldig de bal rond. In de buurt van het strafschopgebied wordt echter telkens de verkeerde keus gemaakt of is de pass niet op orde.
30'
Duits! Een indraaiende vrije trap vanaf links komt door een Feyenoorder voor de voeten van Duits. De zomeraankoop van Go Ahead zoekt de korte hoek, maar daar ligt Vermeer in de weg.
28'
Het gevaar van de thuisploeg komt vooral via de rechterkant. Daar proberen Rijsdijk, Ten Den en Reimerink voor gevaar te zorgen. De linkerkant met Lewis en Wijnaldum wordt vrijwel niet gebruikt door Go Ahead.
27'
Go Ahead richt zich na de vroege voorsprong van Reimerink vooral op countermogelijkheden. Het laat Feyenoord komen en gokt op een foutje bij de opponent. Daardoor kreeg Lewis al twee prima kansen op een doelpunten.
24'
Een identieke aanval van Go Ahead! Opnieuw houdt Ten Den de bal goed vast en geeft hij het leder mee aan Reimerink. Ditmaal komt de voorzet wel bij Lewis. De aanvaller besluit te koppen en raakt in vrije positie de bal helemaal verkeerd.
22'
Lewis! Een razendsnelle counter van Go Ahead Eagles. Ten Den geeft de bal handig mee aan de opstomende Reimerink. De vleugelaanvaller probeert vanaf rechts Lewis voor het doel te bereiken. Lewis mist op een haar na de bal en knalt tegen Vermeer op.
20'
De eerste corner voor Feyenoord levert geen gevaar op. Toornstra probeert de bal bij de eerste paal te leggen. Het leder komt echter bij de tweede paal in de handen van Van der Hart terecht.
17'
Het regent al de hele tijd aardig hard in Deventer. Dat heeft al eens voor problemen gezorgd in de Adelaarshorst. Dit seizoen kostte het Go Ahead de wedstrijd tegen FC Groningen en een duel met Heracles werd daarom eens afgelast.
15'
Clasie! De spelers van Feyenoord vinden geen opening op de rand van het strafschopgebied. Boëtius besluit daarom af te leggen op de inschuivende Clasie. De middenvelder schiet laag en hard, maar mist het doel op een metertje.
14'
Voor Feyenoord blijft het lastig om een opening te vinden. Zowel op links met Boëtius als op rechts met Schaken lukt het de bezoekers niet om een voorzet af te leveren. Zelfs Reimerink helpt bij Go Ahead verdedigen.
11'
Van der Linden mag vrij onverstoorbaar inschuiven vanuit de verdediging en probeert vanaf dertig meter op doel te schieten. Via een stuiter verdwijnt de bal in de handen van Vermeer.
9'
Dankzij het vroege doelpunt van Reimerink kan Go Ahead terugzakken en Feyenoord het spel laten maken. Voor Feyenoord gaat het lastig worden om door de compacte verdediging van de thuisploeg te komen, vooral als de passing ook niet goed is.
6'
Het elftal van trainer Foeke Booy laat prima combinatievoetbal zien in de eerste minuten van dit bekerduel. Daardoor komt Feyenoord niet aan voetballen toe. De Stadionclub is nauwelijks over de middenlijn geweest.
4'
Go Ahead Eagles oogt lekker scherp in de openingsfase. Het is net alsof Feyenoord daar niet op had gerekend. De Rotterdammers zitten in een slechte fase van het seizoen en zouden een overwinning daarom goed kunnen gebruiken.
2'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Jules Reimerink
Daar is al de eerste treffer van de wedstrijd. Een hoekschop valt af op de rand van het strafschopgebied. Reimerink komt daar inlopen en schiet de bal via Van Beek achter de kansloze Vermeer.
1'
Het veld ligt er werkelijk prachtig bij in Deventer. Het moet voor een voetballer heerlijk zijn om daar op te mogen spelen.
1'
De spelers komen het veld op in een bijna uitverkochte Adelaarshorst. Feyenoord speelt in het uittenue, terwijl Go Ahead uiteraard de traditionele rood/gele kleuren draagt.
Welkom bij dit interessante duel in de tweede ronde van de KNVB Beker. Go Ahead Eagles neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord en is over het algemeen een cupfighter. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze wedstrijd. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails. Een fijne wedstrijd gewenst!

Dubbele ontmoeting
Go Ahead Eagles en Feyenoord staan in een tijdsbestek van vier dagen twee keer tegenover elkaar. Eerst staat vanavond het bekerduel op het programma, waarna zaterdag de twee formaties in de Eredivisie tegenover elkaar staan. Bij de thuisploeg is het zelfvertrouwen groot voor de tweeluik. "We gaan volle bak. Die wedstrijd van zaterdag is voor latere zorg. Ik denk dat Feyenoord te pakken is", reageert Sjoerd Overgoor.

Talenten
Normaal gesproken is de KNVB Beker een ideale mogelijkheid om enkele talenten aan het werk te zien. Bij Feyenoord had dat kunnen gelden voor Rick Karsdorp. Door de matige seizoenstart van de Rotterdammers kan trainer Fred Rutten echter geen risico nemen. De hoofdtrainer zal zijn sterkst mogelijke opstelling het veld van de Adelaarshorst opsturen.

Historie
Go Ahead en Feyenoord kwamen elkaar één keer eerder tegen in het bekertoernooi. In het seizoen 2011/2012 namen de twee ploegen het in de derde ronde tegen elkaar op. Go Ahead speelde destijds in de Jupiler League en was met 2-1 te sterk voor de bezoekers uit Rotterdam. Joey Suk tekende voor het openingsdoelpunt en Marnix Kolder was vanuit een strafschop verantwoordelijk voor de 2-0. Ron Vlaar nam het aansluitingsdoelpunt voor zijn rekening.