PEC Zwolle Donderdag, 27. Oktober 2016
18:30 uur
VVV-Venlo
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kingsley Ehizibue 29. / Schot met links  (Calvin Verdonk)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 52. / Schot met rechts  (Kingsley Ehizibue)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Sleegers 83. / Schot met rechts  (Ralf Seuntjens)

90'
PEC Zwolle kwam in de slotfase nog onnodig in de problemen door een fraai doelpunt van Joey Sleegers. PEC Zwolle was vanavond overduidelijk de betere, maar verzuimde omdat om te zetten in een hogere score. Het maakt wel zijn bijnaam van cupfighter waar door de achtste finale te bereiken. VVV mag zich volledig gaan richten op promotie naar het hoogste niveau.
90'
90'
Zwolle is het meest dreigend geweest in de laatste minuten, maar het moet oppassen voor een snelle uitbraak van de bezoekers.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
89'
Mokhtar! De aanvaller vergeet de wedstrijd op slot te gooien. Vanuit precies dezelfde positie als bij zijn treffer, kiest de aanvaller nu voor de korte hoek. Op aangeven van Thomas schuift Mokhtar de bal ditmaal naast.
89'
Een slordige fout van Seuntjens. De spits neemt in gevaarlijke positie de bal aan, maar blijkt uit buitenspelpositie te komen.
88'
Het publiek lijkt ook niet meer zo zeker te zijn van haar zaak. Hier en daar is zenuwachtig gefluit te horen. De tijd kan niet snel genoeg gaan in de ogen van iedereen die voor Zwolle is.
86'
Gele kaart voor Vito van Crooy (VVV-Venlo)
Een typische overtreding van een aanvaller die probeert te verdedigen. Van Crooy trekt Schenkeveld aan zijn arm naar de grond.
86'
Het is nu alles of niets voor VVV-Venlo. Een verdediger naar kant en een aanvaller erbij in. Dit belooft een hectische slotfase te worden.
85'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Leandro Resida
85'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jerold Promes
85'
Opoku! De bezoekers zijn wakker. Opokua loopt weg bij zijn verdediger en schiet vanuit een moeilijke hoek de bal rakelings voor het doel van PEC Zwolle langs.
83'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 2:1 door Joey Sleegers
Het is weer spannend in Zwolle. Ditmaal staat de thuisploeg achterin te schutteren. Seuntjens wipt de bal vervolgens over de verdediging heen, waarna Sleegers dat doet bij de uitkomende doelman.
82'
Mokhtar mag ver komen in het strafschopgebied en probeert uiteindelijk tot een schot te komen. Hij wordt van achteren ogenschijnlijk aangetikt, maar de scheidsrechter laat het gaan.
79'
Het publiek is de hele avond al opvallend rustig. Wellicht zitten de meesten al met hun hoofd bij de derby van aankomend weekend tegen Go Ahead Eagles. Die wedstrijd zorgt veelal voor de nodige spektakel, vooral beide teams nu redelijk dicht bij elkaar staan op de ranglijst.
76'
Zo mag Ron Jans met PEC Zwolle niet meer wisselen, terwijl Maurice Steijn met VVV-Venlo nog een mogelijkheid over heeft.
76'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
76'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
75'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Torino Hunte
75'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Clint Leemans
72'
De wedstrijd is aan het doodbloeden in Zwolle. PEC Zwolle doet het rustig aan en VVV-Venlo lijkt zich neer te hebben gelegd bij een nederlaag.
68'
De eerste wissel aan de kant van VVV-Venlo is een feit. Dekker moet proberen de bezoekers terug in de wedstrijd te krijgen.
67'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Tristan Dekker
67'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Evren Korkmaz
66'
Op deze manier is het slechts een kwestie van tijd voordat Zwolle de derde van de avond in de touwen heeft liggen. De aanvallers van PEC Zwolle willen graag de score uitbreiden.
64'
De paal! Mokhtar bijna met zijn tweede van de avond. Hij komt vanaf de linkerkant gevaarlijk naar binnen en zoekt de verre hoek. Ditmaal staat het aluminium voor hem in de weg.
64'
Maurice Steijn vindt het blijkbaar nog niet nodig om over te gaan tot wisselen. Hij zal straks toch meer aanvallende druk moeten creëren om het Zwolle gevaarlijk te maken.
62'
Door deze wissel gaat Warmerdam in de verdediging spelen en komt Brama naast Holla op het middenveld.
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Wout Brama
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Calvin Verdonk
61'
Van de Pavert! De centrale verdediger knikt bijna raak. Verdonk brengt een afvallende bal terug in de zestien en Van de Pavert kan de bal met zijn hoofd toucheren. Hij mist het doel op een metertje.
59'
Mokhtar! De aanvaller is gevaarlijk vanuit een vrije trap vanaf twintig meter. Mokhtar tilt de bal weliswaar over de muur heen, maar niet voldoende naar de hoek om de keeper kansloos te laten.
57'
De ruimtes beginnen steeds groter te worden in het voordeel van PEC Zwolle. VVV-Venlo neemt nu meer risico omdat de achterstand twee doelpunten bedraagt.
54'
Thomas probeert de doelman vanaf dertig meter te verrassen met een schot van afstand. Zijn bal daalt te langzaam, waardoor hij het doel op een meter mist.
53'
Zo gaat er wederom geschutter van de defensie aan het doelpunt van PEC Zwolle vooraf. Op die manier is het lastig om de tegenstander van het scoren te houden.
52'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:0 door Youness Mokhtar
Met een gelukje krijgt Ehizibue de bal mee aan de rechterkant. Hij legt de bal perfect voor de inlopende Mokhtar. De vleugelaanvaller schiet de bal snoeihard in de verre hoek. Een flinke klap voor VVV-Venlo na de bal op de paal.
51'
Zo deelt VVV-Venlo de eerste waarschuwing uit dat het zich niet zomaar laat verslaan door PEC Zwolle.
50'
De paal! VVV-Venlo staat bijna op gelijke hoogte met PEC Zwolle. Uit een verre ingooi komt de bal via Seuntjens voor de voeten van Sleegers. Zijn volley verdwijnt buiten het bereik van Van der Hart op de paal.
50'
Ook de tweede helft voltrekt zich vooralsnog op een rustig tempo. VVV-Venlo zou toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om gevaarlijk te worden.
47'
PEC Zwolle schuift met de laatste linie direct op tot de middenlijn. Het wil VVV-Venlo vroeg onder druk zetten en op die manier tot een foutje dwingen.
46'
Saymak is uit voorzorg naar de kant gehaald vanwege lichte pijntjes. Het elftal wordt er echter niet slechter op met het inbrengen van Thomas.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
46'
45'
Spectaculair is het nog niet in Zwolle. De thuisploeg is veruit de betere, mede omdat VVV-Venlo weinig aanvallende intenties toont. De enige kans van Zwolle was ook direct een doelpunt. Ehizibue profiteerde daarmee van geschutter achterin bij VVV-Venlo. De Venlonaren stelden daar alleen een schot van afstand tegenover.
45'
44'
Gele kaart voor Nils Röseler (VVV-Venlo)
De centrale verdediger ziet een handsbal in de zestien van Zwolle en komt van achteruit helemaal naar voren gerend om dat duidelijk te maken aan de arbiter. Kamphuis is daar niet van gediend.
43'
Op deze manier gaat PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk niet in de problemen komen. VVV-Venlo probeert soms snel om te schakelen, alleen is voorin niet bij machte om het spel voort te zetten.
40'
Leemans zorgt eindelijk eens voor een poging van richting doel van VVV-Venlo. De middenvelder schiet van grote afstand echter ver over het doel van Mickey van der Hart.
38'
Danny Holla kiest vanaf twintig meter voor een geplaatste bal richting de verre hoek. Hij heeft de pech dat een verdediger van VVV-Venlo nog net bij de inzet kan met zijn hoofd.
36'
PEC Zwolle speelt het voorin wat slordig uit, anders kan het prima tot meerdere mogelijkheden komen. VVV-Venlo heeft weinig te vertellen in Zwolle.
35'
Achterin heeft PEC Zwolle het wel op orde. Het moet echter oppassen dat het zich niet in slaap laat sukkelen door VVV-Venlo, dat nog geen aanpassingen heeft gedaan aan de tactiek.
32'
Een flinke tegenvaller voor Maurice Steijn en VVV-Venlo. Zij hadden ongetwijfeld gehoopt zo lang mogelijk de nul te houden. De verdediging stond echter te schutteren bij het tegendoelpunt.
29'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Kingsley Ehizibue
Een beetje uit het niets staat Zwolle op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant van Verdonk gaat aan vier verdedigers voorbij. Vanaf rand zestien schuift Ehizibue de bal vervolgens laag in de verre hoek.
28'
Het spel houdt vanavond nog niet over. Desondanks lijkt het publiek zich wel te vermaken. Iedereen is gezellig met elkaar aan de klets, terwijl de bal op het kunstgras rustig rondgaat.
26'
De verdedigende instructies aan de kant van VVV-Venlo zijn duidelijk. Mokhtar krijgt dubbele dekking en ook Ehizibue staat veelal tegenover twee tegenstanders.
25'
De onderlinge confrontaties van deze ploegen leveren overigens bijna nooit een doelpuntenfestijn op. De winnaar stapt meestal met een verschil van één doelpunt van het veld.
22'
Ehizibue lijkt een laatste waarschuwing te krijgen van scheidsrechter Kamphuis. De vleugelaanvaller maakt een onhandige overtreding op Janssen van VVV-Venlo.
19'
De wedstrijd moet nog een beetje tot leven komen in Zwolle. Beide ploegen maken weinig haast tot het maken van het eerste doelpunt.
17'
Vito van Crooy komt met het eerste schot op doel namens VVV-Venlo. De vleugelspeler komt vanaf rechts naar binnen en schiet met links recht op doelman Mickey van der Hart af.
17'
De bezoekers maken geen haast met het opzetten van een aanval. VVV-Venlo speelt achterin rustig rond en wordt daarbij ook nauwelijks opgejaagd door PEC Zwolle.
15'
Het speltempo ligt niet heel hoog in de eerste fase van de wedstrijd. PEC Zwolle zou, als het het gaspedaal dieper intrapt, een stuk gevaarlijker kunnen worden. Alleen loert VVV dan op de counter.
13'
VVV-Venlo staat met bijna iedereen rondom het eigen strafschopgebied te verdedigen. Desondanks lukt het PEC Zwolle aardig om door de defensie heen te komen. Alleen de voortzetting is nog niet voldoende.
10'
PEC Zwolle is in de openingsfase duidelijk de betere van de twee. Het zoekt voornamelijk via de vleugels de aanval en daar heeft VVV-Venlo het lastig mee.
9'
Saymak met een aardige poging. Hij krijgt de bal op links en zoekt de korte hoek met een krachtig schot. Van Crooy weet de bal uit het doel te houden.
8'
Schenkeveld met een hoogstandje als rechtsbuiten, de positie waar hij nooit staat. De verdediger verdient slechts een corner, waar vervolgens niets uitkomt.
6'
De laatste linie van VVV kiest er bij een vrije trap voor om massaal te stappen op buitenspel. Daar slaagt het in, waarna doelman Delano van Crooy nog wel even de bal uit zijn handen laat glippen. Gelukkig voor hem staat er niemand in de buurt.
5'
Gele kaart voor Roel Janssen (VVV-Venlo)
Dat is een snelle kaart voor de verdediger van VVV-Venlo. Met een pittige tackle speelt hij de bal, maar tegelijkertijd ook het been van Ehizibue. Een onbesuisde actie van Janssen.
4'
Dankzij speciale acties is het PEC Zwolle gelukt om het stadion vanavond goed gevuld te krijgen op dit redelijk vroege tijdstip.
2'
VVV-Venlo lijkt in te willen zakken, waardoor PEC Zwolle het spel moet maken. Een rustig begin is het resultaat.
1'
PEC Zwolle heeft de bal aan het rollen gebracht voor de eerste helft.
1'
De spelers verzamelen zich alvast in de spelerstunnel voor deze wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker.
Voor Danny Holla is het vanavond een bijzondere wedstrijd. Hij neemt het op tegen zijn oud-werkgever. Hij speelde een half seizoen voor de Venlonaren.
Anass Achahbar lijkt zijn plek in de punt van de aanval voorlopig kwijt te zijn. De speler van PEC Zwolle moet ook in het bekerduel met VVV-Venlo op de bank plaatsnemen. Zijn vervanger in de voorhoede is wederom Queensy Menig.

De van Feyenoord overgekomen Achahbar is zijn basisplaats kwijtgeraakt na de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Uit de opstelling blijkt wel dat Zwolle-trainer Ron Jans de tegenstander zeker niet onderschat. Hij stuurt dezelfde elf spelers het veld op als afgelopen weekend tegen Excelsior (2-0 overwinning). Dat betekent een plek op de bank voor Wout Brama en Ryan Thomas.

Bram van Polen, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk en Bart Schenkeveld vormen de vertrouwde achterhoede van Zwolle. Youness Mokhtar staat samen met Kingsley Ehizibue op de vleugel gepositioneerd. Het middenveld van Zwolle bestaat uit Django Warmerdam, Mustafa Saymak en Danny Holla.

Maurice Steijn kiest op zijn beurt voor een andere doelman. Delano van Crooy staat op de plek van Maarten de Fockert. Daarnaast mag Joey Sleegers zich vanaf het begin laten zien. Hij zat afgelopen weekend tijdens de 3-1 overwinning op FC Den Bosch nog op de bank. Uiteraard staat doelpuntenmachine Ralf Steuntjes in de punt van de aanval.
Een interessant affiche in de tweede ronde van de KNVB beker vanavond in Zwolle. PEC Zwolle neemt het dan op tegen VVV-Venlo. De Venlonaren kunnen vanwege hun recente prestaties in ieder geval niet onderschat worden door Zwolle-trainer Ron Jans en zijn mannen. De opstelling is ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Positieve flow Zwolle
PEC Zwolle kende een tegenvallende seizoenstart in de Eredivisie en stond onlangs zelfs onderaan de ranglijst. Door de recente prestaties klimt het elftal langzamerhand weer richting de middenmoot van de Eredivisie. De laatste drie competitiewedstrijden leverden Zwolle maar liefst zeven punten op. Het boekte een knappe 1-2 zege bij ADO Den Haag, hield vervolgens FC Twente op 2-2 en afgelopen weekend was PEC Zwolle met 2-0 te sterk voor Excelsior. De Eredivisie-club wil die positieve flow voortzetten in de KNVB beker.

Spitspositie
Zwolle-trainer Ron Jans lijkt nog wel moeite te hebben om zijn voorhoede te vormen. Een echte doelpuntenmaker loopt er op dit moment niet rond. Vorig seizoen had Zwolle nog de beschikking over schutter Lars Veldwijk. Met hoge verwachtingen nam de club afgelopen zomer Anass Achahbar over van Feyenoord. Hij heeft echter moeite om zijn draai te vinden in het elftal. Zo moest hij onlangs zijn plek afstaan aan Queensy Menig en is Stef Nijland eveneens een optie voor de spitspositie.

VVV voor promotie
Het zal in ieder geval geen eenvoudige wedstrijd worden voor PEC Zwolle. Tegenstander VVV-Venlo presteert onder trainer Maurice Steijn meer dan behoorlijk in de Jupiler League. De Limburgers staan op een knappe derde plek met een achterstand van drie punten op koploper Jong PSV. Daarmee houdt het onder meer concurrenten NAC Breda en FC Volendam onder zich. Het verloor dit seizoen drie van de elf duels, waaronder van Jong PSV, Volendam en Fortuna Sittard.