ADO Den Haag
5:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 34. / Kopbal  (Karim El Ahmadi)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 50. / Penalty
3 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 63. / Schot met links  (Nicolai Jørgensen)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Karim El Ahmadi 68. / Schot met rechts  (Rick Karsdorp)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 79. / Penalty
5 : 1 Torinfos in de Ticker Gervane Kastaneer 87. / Schot met rechts  (Sheraldo Becker)

90'
Een hattrick voor Dirk Kuyt! Dat was het verhaal van de wedstrijd in de tweede helft. De aanvoerder van Feyenoord werkte het hele duel erg hard en bleef op zoek naar treffers. Deze kwamen er in de via twee strafschoppen en een knappe intikker na een fantastische aanval. De Rotterdammers waren oppermachtig in het tweede bedrijf en ook El Ahmadi profiteerde nog van de geboden ruimte. ADO Had helemaal niets in te brengen tegen dit Feyenoord, maar mocht toch de eretreffer maken. Kastaneer werd vrijgelaten en tikte de bal achter Jones.
90'
90'
Het duel lijkt gespeeld. Feyenoord vindt het welletjes en ADO Den Haag heeft de eretreffer te pakken. De wedstrijd stevent dus af op een 5-1 uitslag.
87'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 5:1 door Gervane Kastaneer
Kastaneer redt de eer voor ADO Den Haag. Becker kan de bal laag voorzetten en de spits van ADO ontsnapt aan de aandacht van Kongolo en Van der Heijden. Voor Kastaneer vervolgens een koud kunstje om de bal achter Jones te tikken.
85'
Dit is een prachtig moment voor Kuyt! De aanvoerder van de Rotterdammers moest zondag nog toekijken toen Van Bronckhorst hem op de bank posteerde, maar de spits is vandaag enorm belang voor zijn ploeg met een hattrick.
82'
Schaken, die onder luid applaus het veld verlaat, is vervangen door Duplan. De Fransman krijgt nog wat speeltijd.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
81'
Gele kaart voor Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
De verdediger van ADO kan Berghuis niet bijbenen en is te laat met zijn sliding en legt de aanvaller van Feyenoord neer.
79'
Doelpunt voor Feyenoord, 5:0 door Dirk Kuyt
Een hattrick voor de aanvoerder van Feyenoord! Ditmaal schuift hij de bal wel in de hoek, maar Zwinkels staat op het verkeerde been.
79'
Gele kaart voor Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Als Kuyt goed doorjaagt als Beugelsdijk te kort terug naar Zwinkels kopt, moet de doelman van ADO hem wel neerhalen om een treffer te voorkomen. De bal gaat daarom op de stip.
76'
Daar had Kuyt zijn derde moeten maken! De aanvoerder promoveert de lage voorzet van Berghuis echter niet tot een doelpunt, hoewel hij totaal werd vrijgelaten door de verdedigers van ADO Den Haag.
75'
Een aanvallende wissel voor ADO Den Haag. Wilde ploeg nog een doelpunt forceren en de eer redden?
75'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Jerdy Schouten
75'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Achraf el Mahdioui
73'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
De middenvelder houdt El Mahdioui vast aan zijn shirt en krijgt daarvoor de gele kaart van Janssen.
73'
Beugelsdijk krijgt de bal uit een vrije trap op zijn hoofd geslingerd en knikt richting het doel van Jones. De bal mist echter de juiste richting en kan dus worden gevangen door de Feyenoord-doelman.
71'
Kongolo legt daar Becker neer en dat lijkt een penalty te zijn, maar scheidsrechter Janssen geeft een vrije trap aan ADO Den Haag.
70'
Een mooi moment voor Kongolo! De verdediger die tegen Go Ahead Eagles geblesseerd raakte aan zijn hamstring is in de ploeg gekomen en maakt dus zijn rentree.
70'
Wissel in bij Feyenoord -> Terence Kongolo
70'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eric Botteghin
69'
Tijdens het vieren van de treffer heeft ADO Den Haag gewisseld. Kanon is naar de kant gehaald en mag uitrusten.
69'
Wissel in bij ADO Den Haag -> José San Román
69'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
68'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:0 door Karim El Ahmadi
Daar is toch de treffer van de Rotterdammers. Opnieuw wordt de corner kortgenomen en ditmaal profiteert El Ahmadi. De Marokkaanse middenvelder krijgt alle ruimte en schuit de bal in de verre hoek.
68'
Geen 4-0! Karsdorp wordt geen strobreedte in de weg gelegd en kan vrij voorgeven op Toornstra. De middenvelder annex aanvaller stuit echter op doelman Zwinkels. Wel een corner voor Feyenoord.
65'
Hevel schiet van afstand! De ijverige middenvelder kan aanleggen van ongeveer 25 meter en schiet op het doel van Jones. De doelman van Feyenoord kan het afstandsschot tot corner verwerken, waar geen gevaar maar uitkomt.
64'
De assist is het laatste kunstje van Jørgensen. Hij is naar de kant gehaald en mag gaan rusten van trainer Van Bronckhorst.
64'
Wissel in bij Feyenoord -> Steven Berghuis
64'
Wissel uit bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
63'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Dirk Kuyt
Een knappe aanval van de Rotterdammers wordt afgerond door de aanvoerder, die de bal krijgt aangespeeld door Jørgensen. Kuyt staat helemaal vrij en kan eenvoudig raakschieten.
59'
ADO heeft nog niet opgegeven. De bezoekers proberen de laatste strohalm aan te grijpen, maar tot grote kans leidt het niet. Het is ditmaal Kanon die zich langs wat verdedigers werkt en op doel schiet. De poging is echter eenvoudig te vangen voor Jones.
55'
Een vrije trap vanaf de linkerkant wordt voorgezet door Toornstra. Het is Toornstra die dat doet, maar omdat niemand de bal raakt, kan Zwinkels de bal makkelijk vangen.
53'
Nelom is naar de kant gehaald en Woudenberg, begin dit seizoen nog basisspeler, mag zich laten zien in het laatste half uur.
53'
Wissel in bij Feyenoord -> Lucas Woudenberg
53'
Wissel uit bij Feyenoord -> Miquel Nelom
52'
Zo ljkt het erop dat Feyenoord al vroeg in de tweede helft het duel op slot heeft gegooid. Dat is mooi nieuws voor Van Bronckhorst, die zodoende enkele spelers rust kan geven.
50'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Dirk Kuyt
Het is uiteraard de aanvoerder die zich achter de bal zet. Dat lijkt altijd een zekerheidje voor Feyenoord en dat is nu niet anders. Kuyt schiet de bal door het midden, terwijl Zwinkels de hoek in duikt!
49'
Gele kaart voor Thomas Meißner (ADO Den Haag)
De Duitser houdt Jørgensen vast aan zijn shirt en dat gebeurt in het strafschopgebied. Daarom legt Janssen de bal op de stip.
49'
Kongolo loopt warm namens Feyenoord. Dat is mooi nieuws voor de Rotterdammers, want de verdediger is er aantal weken uit geweest met een hamstringblessure. Ook Berghuis, tegen AZ nog een van de uitblinkers, loopt zich warm.
48'
De Rotterdammers moeten echter wel op de hoede blijven, want de voorsprong is maar een doelpunt. De bal hoeft maar een keer goed te vallen voor ADO en de kansen zijn weer gelijk.
46'
De tweede helft is weer op gang gebracht door ADO Den Haag. Lukt het de ploeg van Željko Petrović om nog langszij te komen bij de Rotterdammers?
46'
45'
De verwachting was dat ADO Den Haag ver teruggedrongen zou worden op de eigen helft, maar niets was minder waar. De bezoekers hielden relatief eenvoudig stand in de eerste helft, al kon de ploeg van Petrović zelf niets creëren. Namens de thuisploeg was Kuyt tweemaal gevaarlijk. Al vroeg in de wedstrijd met een kopbal, daarna met een hard schot. ADO-doelman Zwinkels kon echter tweemaal keren. Op de kopbal van Jørgensen, tien minuten voor rust, had de doelman geen antwoord waardoor de Rotterdammers met een minimale voorsprong de rust in gingen.
45'
45'
ADO komt er nog een keer gevaarlijk uit, als Becker de diepte in gestuurd wordt. De linksbuiten wil de bal op Schaken spelen, maar daar staat Nelom tussen. Slordig uitgespeeld van de bezoekers.
44'
Kuyt gaat op de rand van de zestien naar de grond na een duel met Ebuehi. De Kuip simuleert een vrije trap of penalty, maar Janssen vindt het niets en lijkt de juiste beslissing te nemen.
41'
Nog een paar minuten tot de rust. Feyenoord laat de bal rustig rondgaan en zoekt hoofdzakelijk de linkerkant. Daar heeft Elia al een aantal keren zijn hielen laten zien aan tegenstander Ebuehi.
38'
Na het doelpunt van Feyenoord neemt de thuisploeg geen gas terug. De Rotterdammers zetten aan en lijken het duel nog voor de rust op slot te willen gooien.
34'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Nicolai Jørgensen
De hoekschop, die na een grote fout van Meißner tot stand komt, van Toornstra wordt kort genomen. Daar staat El Ahmadi die de bal ineens voor het doel slingert. Daar valt de bal precies bij de Deense spits die niet veel moeite heeft om de bal in de verre hoek te knikken.
33'
Slordig van Karsdorp! De rechtsback houdt zich nog rustig tijdens dit duel, maar nu stormt hij mee op. Zonder dat er druk op hem wordt gezet verspeelt hij zomaar de bal. De bedoeling was Toornstra in de diepte sturen, maar de pass is veel te hard.
30'
Bijna wordt Jørgensen in stelling gebracht. Kuyt heeft een tempoversnelling en speelt de bal ineens door op de spits, maar de pass is net iets te hard. Daardoor kan Zwinkels de bal oppakken.
27'
Zwinkels redt! Kuyt wordt compleet vrijgelaten op de rand van het strafschopgebied en met een snoeiharde volley vuurt hij op doel van de bezoekers. De bal vliegt echter recht op de ADO-doelman.
25'
Dit was een grote kans voor Feyenoord, maar scheidsrechter Janssen fluit het af. Dat komt omdat Jørgensen de voorzet van Elia met zijn hand beroert.
22'
Meißner kan een pass op Jørgensen maar net onderscheppen. Dat gaat wel ten koste van een corner. De hoekschop van Toornstra kan echter onschadelijk worden gemaakt door doelman Zwinkels.
21'
Becker draait de gashendel even helemaal open en sprint voorbij Karsdorp. De vleugelaanvaller kan zelfs een voorzet geven, maar Botteghin weet deze te toucheren. Daardoor verander de bal van richting en is die eenvoudig te vangen voor Jones.
20'
De bezoekers mogen op ongeveer dertig meter een vrije trap nemen. Dat is natuurlijk veel te ver om ineens te proberen en daarom zet Hevel de bal voor het doel. De lange mensen van ADO zijn mee naar voren geslopen en Beugelsdijk weet ter hoogte van de tweede paal te koppen. De bal gaat echter een paar meter naast het doel van Jones.
18'
ADO voert de druk iets op, maar kan uiteindelijk geen schot op doel lossen. Via de rechterzijde sticht Schaken gevaar en zet slingert de bal in de zestien. Daar staat echter niemand, waardoor deze mogelijkheid is verkeken.
13'
Weer een lage voorzet! Ditmaal van Elia, die Ebuehi na een prima dribbel achter zich laat, maar ook deze keer wordt de voorzet voortijdig onderschept.
12'
Het is de thuisploeg die het spel voorlopig dicteert. Ook nu komen de Rotterdammers er doorheen, over de rechtervleugel. De lage voorzet van Kuyt bereikt Jørgensen echter niet.
8'
Bijna Kuyt! De aanvoerder van de Rotterdammers krijgt de bal vanaf de linkerkant van Elia op zijn hoofd geslingerd. Kuyt, die helemaal wordt vrijgelaten, zet vervolgens zijn hoofd tegen de bal en knikt richting het doel. Hoewel de bal via de grond goed naar de hoek gaat, kan Zwinkels zijn hand tegen de bal zetten.
7'
Het eerste schot komt van ADO Den Haag. Op de linkervleugel zet Hevel goed door en Botteghin te kijk. De middenvelder heeft bovendien een goede pass in huis op Becker, maar de aanvaller krult de bal het doel van Jones.
5'
Karsdorp zit mis en Becker heeft ineens veel ruimte voor zich. De oud-Ajacied snelt richting de achterlijn en wil de bal voorzetten, maar vind geen ploeggenoot. Deze mogelijkheid gaat dus voorbij aan de bezoekers.
4'
Het zal zeer waarschijnlijk het beeld vormen van deze wedstrijd. Feyenoord met het balbezit en op zoek naar een treffer, terwijl ADO achterover leunt en via de snelle voorhoede met Becker, Kastaneer en Schaken op de tegenaanval zal acteren.
2'
De eerste hoekschop voor de Rotterdammers is een feit! Vilhena gooit de bal voor het doel, maar Kanon kan wegwerken. Bijna zet hij de rappe Kastaneer aan het werk, maar Nelom voorkomt dat.
1'
Voor een plek in de kwartfinale! De laatste wedstrijd van de woensdagavond is van start gegaan. Laten we hopen dat een echte bekeravondje gaat worden!
1'
Dirk Kuyt heeft een basisplaats gekregen van Giovanni van Bronckhorst voor het KNVB bekerduel met ADO Den Haag. De aanvoerder van der Rotterdammers werd afgelopen weekend tegen AZ (4-0 winst) nog op de bank gehouden. Tegen de Alkmaarders stond Steven Berghuis in de opstelling in plaats van de aanvoerder. Voor de rest kiest Van Bronckhorst ervoor om geen spelers te sparen met het oog op de laatste speelronde in de competitie voor de winterstop.

Bij de ploeg van Željko Petrović keert het gebruikelijk centrum Tom Beugelsdijk en Thomas Meißner terug in de basis. Het tweetal was afgelopen weekend tegen NEC (3-0 verlies) geschorst. Het centrale duo bestond toen uit Wilfried Kanon en Danny Bakker. Petrović kiest als spits wederom voor Gervane Kastaneer, bij afwezigheid van Mike Havenaar. Verder krijgen Édouard Duplan en Ernestas Šetkus rust. Voor hen in de plaats spelen oud-Feyenoorder Ruben Schaken en Ruud Zwinkels.
Welkom bij dit duel uit de achtste finale van de KNVB beker tussen Feyenoord en ADO Den Haag. Deze wedstrijd, welke onder leiding staat van Ed Janssen, start om 20.45u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen onder het kopje ’wedstrijddetails’ te zien. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens deze wedstrijd hier te treffen.

Feyenoord
Jarenlang was de KNVB beker ook voor Feyenoord de ideale route om Europees voetbal te halen, maar dit seizoen is alles anders. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat soeverein aan de leiding in de Eredivisie en dus lijkt plaatsing voor Europees voetbal geen vraag. Desondanks nemen de Rotterdammers het bekertoernooi zeer serieus, wat de wedstrijden van Feyenoord aantrekkelijk maakt om te kijken. Terence Kongolo, de afgelopen weken geblesseerd aan zijn hamstring, is weer teruggekeerd in de selectie.

Na de 3-0 nederlaag van afgelopen weekend bij NEC had Željko Petrović geen goed woord over. "Als je zo speelt, ben je het shirt van ADO Den Haag niet waard. Ga gewoon lekker voetballen en gooi er wat strijd in. Als je dan verliest van een betere tegenstander, is het niet erg. Maar als je zo slap speelt, kun je van alles verzinnen, maar dan houdt het op”, waren de woorden van de trainer na afloop. Voor ADO is het bekertoernooi een mooie kans om de nare bestuurlijke perikelen, rondom eigenaar Wang Hui, en de matige sportieve prestaties weg te spoelen.

Route naar achtste finale
Voor ADO begon het toernooi al in de eerste ronde. In september was NEC de tegenstander en omdat de Hagenezen de strafschoppen beter namen, bekerden zij door. Daarna nam de ploeg van Petrović het in eigen huis op tegen Telstar. Dat duel eindigde in 2-1 voor de ploeg uit Den Haag, waardoor zijn nu tegen Feyenoord aantreden. De Rotterdammers scoorden in de afgelopen twee rondes in beide wedstrijden vier keer. FC Oss (4-1) en stadgenoot SBV Excelsior (4-0) werden in de eigen Kuip verslagen.