De Graafschap
1:1
(Heenwedstrijd 1:0)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dean Koolhof 56. / Schot met links  (Edwin Linssen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-David Beauguel 58. / Schot met links  (Romeo Castelen)

90'
RKC Waalwijk kruipt door het oog van de naald. De Graafschap had in de slotfase meerdere kansen op een overwinning. Onder meer doelman Zwarthoed had bijna een treffer achter zijn naam staan. RKC haalt opgelucht adem en maakt zich op voor de laatste ronde.
90'
90'
Wat een scrimmage! Zwarthoed kopt bijna raak, waarna de bal blijft handen en iedereen tegen de bal wil schoppen. Een Waalwijker slaagt er uiteindelijk in om het leder weg te werken.
90'
Een corner zal het laatste wapenfeit zijn. Zwarthoed mee naar voren!
90'
De bal rolt tergend langzaam richting doel! Een schot wordt van richting veranderd, waarna iedereen bij RKC de bal tergend langzaam richting doel ziet hobbelen, maar tot hun opluchting langs de paal.
90'
De Graafschap speelt het erg slordig uit. Van Ewijk gaat te veel voor eigen succes in de slotfase. Anders had hij wellicht een teamgenoot in stellingen kunnen brengen.
90'
Een wissel van Erwin Koeman om wat tijd te pakken. Wiedemeijer zal straks ongetwijfeld wat langer door laten spelen.
90'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
90'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
90'
Schet zoekt naar een opening in de defensie van De Graafschap. Hij schiet tevergeefs tegen een verdediger op. De spanning is om te snijden in Waalwijk.
90'
Van Ewijk nog met een poging voor de bezoekers. Sno ligt genoeg in de weg om een schot op doel te voorkomen. Vijf minuten bedraagt de extra tijd in Waalwijk.
90'
Het publiek uit Doetinchem vraag om 'alles of niets' en dat wordt gehonoreerd door trainer Vreman. Bijna alle spelers van De Graafschap zijn in de voorhoede te vinden.
89'
Wissel in bij De Graafschap -> Caner Cavlan
89'
Wissel uit bij De Graafschap -> Ties Evers
89'
Het gevaar voor RKC is dat het bij een tegendoelpunt bijna geen tijd zal hebben om nog gelijk te maken. Het publiek is er dan ook zeker nog niet gerust op.
86'
Het zijnet! Vincken duikt op aan de rechterkant en probeert dicht tegen de achterlijn aan de bal langs Van Dijk te krijgen. De invaller ziet zijn inzet in het zijnet verdwijnen.
85'
RKC slaagt er aardig in om De Graafschap van zich af te houden in de laatste minuten. De Doetinchemmers hebben moeite om gevaar te stichten.
81'
Een aanvallende wissel van De Graafschap. Lazic, een middenvelder, naar de kant voor een aanvaller. Er zal veel ruimte gaan ontstaan voor RKC.
81'
Wissel in bij De Graafschap -> Tim Vincken
81'
Wissel uit bij De Graafschap -> Vlatko Lazić
80'
De wedstrijd duurt nog tien minuten en De Graafschap zal met een slotoffensief moeten komen om hier als winnaar van het veld te stappen. Anders gaat RKC door naar de finale van de play-offs.
77'
De doelpuntenmaker is moegestreden en wordt logischerwijs vervangen door Vreman. Wellicht kan nieuw bloed voor wat extra energie zorgen bij De Graafschap.
76'
Wissel in bij De Graafschap -> Jerry van Ewijk
76'
Wissel uit bij De Graafschap -> Dean Koolhof
73'
Koolhof ligt met ogenschijnlijk veel pijn op de grond. De doelpuntenmaker van De Graafschap voelt aan zijn knie. Hinkelend gaat Koolhof verder met dit duel.
69'
Castelen! RKC had hier de wedstrijd kunnen beslissen. Beauguel zet goed door op links en geeft daarna de bal mee aan Castelen. De aanvaller ontdoet zich van Massop, maar schiet recht op de uitkomende Zwarthoed.
67'
Geen van beide ploegen lukt het momenteel om de controle naar zich toe te trekken. Het spelbeeld golft redelijk op en neer. De slotfase gaat ongetwijfeld spannend worden.
63'
Gele kaart voor Edwin Linssen (De Graafschap)
Evers verspeelt de bal, waarna de aanvoerder genoodzaakt is om in te grijpen. Linssen legt Castelen neer. De routinier maakt zich vervolgens terecht boos op Evers. Linssen is geschorst voor het volgende duel in de play-offs.
62'
Wellicht zijn deze twee doelpunten goed voor de wedstrijd. De Graafschap moet nu wel beseffen dat het wel degelijk kan scoren tegen RKC. Het blijft dan ook zoeken naar een opening in de defensie van de Waalwijkers.
60'
Zo raakte het publiek even in paniek, maar is de rust al vrij snel teruggekeerd. Voor De Graafschap blijft de opdracht hetzelfde. Eén doelpunt maken om door te gaan.
58'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Jean-David Beauguel
RKC trekt de stand vliegensvlug weer gelijk. Castelen wordt aan de rechterkant weggestuurd. De aanvaller trekt de zestien in en geeft laag en hard voor. Daar loopt Beauguel de gelijkmaker binnen.
56'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:1 door Dean Koolhof
Linssen ziet Koolhof vertrekken en verstuurt dan een lange bal. De speler van De Graafschap profiteert van miscommunicatie in de defensie van RKC en schiet vernietigend via de onderkant van de lat binnen. De wedstrijd is los!
55'
Gele kaart voor Nathaniël Will (De Graafschap)
De verdediger van De Graafschap voorkomt dat Braber hem kan passeren. Aan de zijlijn legt Will de aanvaller over de heup.
54'
Kabasele met een poging vanaf twintig meter. De spits probeert een lage voorzet ineens richting doel te schieten. De bal verdwijnt over het doel in de tribune.
53'
Gele kaart voor Peter Jungschläger (RKC Waalwijk)
De speler van RKC gaat als eerste in het boekje van Wiedemeijer. De 29-jarige Jungschläger komt met een gestrekt been in bij Linssen en zorgt daarmee voor gevaarlijk spel.
51'
RKC Waalwijk zoekt de aanval in de eerste minuten van de tweede helft. Dat zorgde ervoor dat Zwarthoed reddend moest optreden bij een voorzet van Beauguel.
49'
Een goede kopbal van Prince. De centrale verdediger probeert via de grond op doel te koppen. De voet van Vermeij voorkomt dat Zwarthoed hoeft in te grijpen.
46'
Aanvoerder Sander Duits was voor de wedstrijd al niet volledig fit. In het heenduel moest hij zich eveneens laten vervangen. Hij is echter vooralsnog wel de enige die in dit tweeluik heeft gescoord.
46'
46'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
46'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Sander Duits
45'
Het begin was veelbelovend van De Graafschap. Het kwam sterk uit de startblokken en liet aanvallende intenties zien. Uiteindelijk kreeg RKC grip op de wedstrijd en sindsdien valt er weinig te bleven in Waalwijk.
45'
45'
De wedstrijd is in een impasse beland. Beide ploegen spelen op een betrekkelijk laag tempo. Voor RKC is dat uiteraard geen probleem, zij verdedigen ten slotte een 1-0 voorsprong.
42'
Een speldenprikje van De Graafschap. Koolhof komt door de as van het veld opzetten en creëert ruimte voor een schot. Vanaf twintig meter hobbelt de bal naast het doel van Van Dijk.
42'
Vreman zal in de rust met een nieuw tactisch plan moeten komen om RKC Waalwijk vandaag te verslaan. De Waalwijkers hebben controle over de wedstrijd. De Graafschap brengt na de kans van Verweij aanvallend niets meer.
39'
Na een redelijk goede openingsfase is het nu wat zoeken voor de spelers van De Graafschap. Bijna het hele elftal staat op de eigen speelhelft en de voorhoede is al helemaal niet bereikbaar.
38'
RKC Waalwijk blijkt geleerd te hebben van de eerste wedstrijd. In het heenduel kwam Massop continu op aan de linkerkant. De linksback krijgt daar nu niet de ruimte voor.
36'
Wiedemeijer laat veel toe vandaag in Waalwijk. De scheidsrechter is niet van plan om overal voor te fluiten en dat komt de wedstrijd ten goede. Daardoor blijft het tempo enigszins behouden.
33'
Het speltempo is omlaag gegaan. RKC Waalwijk begint iets meer grip te krijgen op De Graafschap. De Doetinchemmers zakken noodgedwongen verder terug en kunnen daardoor niet gevaarlijk worden.
30'
Eén van de sporadische momenten dat RKC in de zestien van De Graafschap te vinden is. Schet speelt zich met een snelle beweging vrij, maar schiet vervolgens over het doel van Zwarthoed.
29'
Op dit moment speelt ook de andere eredivisieclub haar duel in de play-off. NEC Nijmegen verloor eerder met 1-0 van Sparta en staat nu 0-2 achter, waardoor RKC straks waarschijnlijk de enige club uit de Eredivisie is in de play-offs.
27'
Kabasele krijgt aan de zijlijn instructies van hoofdtrainer Vreman. De spits lijkt niet helemaal tevreden te zijn met hoe de wedstrijd tot nu toe verloopt.
24'
Het positiespel van de bezoekers is aardig te noemen. RKC Waalwijk doet niets anders dan inzakken en De Graafschap het spel laten maken. Dat kan eigenlijk niet de hele wedstrijd goed gaan.
21'
De Graafschap vergeet het goed uit te spelen. Prince gaat in de fout, waarna drie aanvallers tegenover twee verdedigers van RKC staan. De pass op Kabasele is te hard, waardoor doelman Van Dijk eerder bij de bal is.
18'
Braber! Daar was zo'n snelle uitbraak van RKC. Braber draait zich goed vrij in de zestien en zoekt dan de verre hoek. De bal komt in het midden uit, waar Zwarthoed de bal opvangt.
17'
Het zijn de slordigheden van De Graafschap waar RKC in deze wedstrijd van kan profiteren. Soms speelt een Doetinchemmer de bal verkeerd in en dan kan RKC via Castelen of Schet razendsnel counteren.
15'
RKC Waalwijk is nog lang niet zeker van de volgende ronde, vooral met de manier waarop het nu speelt. De Graafschap is veel beter en zoekt nadrukkelijk naar het openingsdoelpunt.
12'
Onrust in het strafschopgebied van RKC Waalwijk. Van Dijk is net op tijd bij de bal om een kopbal van Kabasele te voorkomen. Daarna lukt het Vermeij ook niet om het leder richting het doel te krijgen.
9'
Net zoals tijdens het heenduel in Doetinchem is het De Graafschap dat voornamelijk het balbezit heeft. Toen wist het haar kansen niet te benutten, vandaag zal dat moeten om door te gaan naar de laatste ronde.
7'
Vermeij! De aanvaller is tot twee keer toe gevaarlijk namens De Graafschap. Oog in oog met de doelman wint de doelverdediger, daarna schiet Vermeij uit de draai alsnog op doel. Wederom houdt Van Dijk met een uiterste inspanning zijn doel schoon.
5'
Opvallend is het grote aantal plekken dat niet bezet is in het Mandemakers Stadion. Dat terwijl seizoenkaarthouders gratis naar deze wedstrijd kunnen.
4'
Het eerste gevaar van de wedstrijd komt van Sno. De middenvelder duikt bij de eerste paal op, maar is te ver voorbij het doel om goed op doel te schieten. Zwarthoed staat op te letten en brengt redding.
2'
Problemen bij aanvoerder Linssen. De speler van De Graafschap voelt aan zijn kuit. Hij moet even behandeld worden, maar lijkt wel verder te kunnen.
1'
Onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer komen de spelers van beide elftallen het veld op. Nog niet iedereen zit op zijn plek. Het uitvak laat zich in ieder geval goed horen.

In Waalwijk zal vandaag bepaald worden wie door gaat naar de laatste ronde van de play-offs voor promotie/degradatie. De Graafschap kijkt tegen een 1-0 achterstand aan, maar er is nog van alles mogelijk. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze wedstrijd. We beginnen met de voorbeschouwing en gaan daarna over op het liveverslag. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Heenduel
Het is een klein wonder te noemen dat RKC Waalwijk vandaag een 1-0 voorsprong verdedigt. De Waalwijkers hadden tijdens het heenduel weinig te vertellen in Doetinchem. De Graafschap liet het echter na om de kansen te verzilveren. Uit een standaardsituatie werd het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord. Nota bene Sander Duits was de doelpuntenmaker. De middenvelder begon zijn loopbaan bij De Graafschap, maar kende daar een alles behalve een fijne periode.