TOP Oss Maandag, 11. Mei 2015
VVV-Venlo
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Randy Wolters 16. / Schot met rechts  (Melvin Platje)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Paul Kok 22. / Schot met links  (Istvan Bakx)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Melvin Platje 37. / Penalty

90'
FC Oss was de gehele tweede helft de bovenliggende partij. Toch wist het daar niet goed mee om te gaan. Het kwam niet verder dan afstandsschoten die niet gevaarlijk waren en daardoor is het niet echt in de buurt geweest van een gelijkspel. Daardoor wordt de return in VVV-Venlo enorm lastig voor FC Oss.
90'
90'
Geel-rode kaart voor Paul Kok (FC Oss)
De linksback mist de return vanwege een domme tweede gele kaart. Hij is te laat met zijn sliding en gaat daarvoor op de bon. De kans is groot dat Kok zijn laatste wedstrijd van dit seizoen heeft gespeeld.
90'
FC Oss maakt haast om de gelijkmaker te forceren. Het kan nu ook meer risico nemen, omdat VVV met het wisselen van Wolters de nodige snelheid mist voorin.
90'
De extra speeltijd bedraagt minimaal vier minuten.
90'
De bussen rijden achter voor de uitsupporters. Zij moeten straks richting Venlo en dat doen ze waarschijnlijk met een 1-2 zege op zak. Een goed begin van de eerste ronde in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.
88'
En FC Oss brengt juist een breekijzer in het veld. Go Ahead-huurling Ten Den mag proberen om zich in de slotfase te kronen tot held van FC Oss.
87'
Wissel in bij FC Oss -> Teije ten Den
87'
Wissel uit bij FC Oss -> Jorzolino Falkenstein
86'
Duidelijk een defensieve wissel van VVV-trainer Steijn. Hij haalt een aanvaller naar de kant voor een centrale verdediger. Het enige wat nu telt is het vasthouden van de minimale voorsprong.
86'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Pim Balkestein
86'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Randy Wolters
85'
De spelers van FC Oss lijken te beseffen dat het mogelijk is om nog de gelijkmaker te maken. Hoewel het in de tweede helft vooral gevaar moest proberen te stichten met afstandsschoten.
83'
Het is spannend in Oss. De thuisploeg zet volle bak druk vooruit en wil koste wat kost de gelijkmaker maken. VVV-Venlo is niet in staat om gebruik te maken van de ruimte in de omschakeling, want het staat met de rug tegen de muur.
81'
Bijna een eigen doelpunt! Van Crooy passeert bijna zijn eigen doelman. De aanvaller wil een voorzet wegkoppen, maar ziet tot zijn eigen geluk de bal rakelings langs de paal van het eigen doel gaan.
77'
Sanusi legt aan voor een vrije trap van een kleine dertig meter. Hij levert een aardige poging af, maar de goalie van VVV-Venlo ziet de bal een meter naast het doel stuiteren.
77'
Het fanatieke gedeelte van de aanhang van FC Oss gelooft in ieder geval nog in minimaal een gelijkspel. Al de gehele tweede helft moedigt het de thuisploeg aan.
75'
Een wijziging in de verdediging van VVV-Venlo. Steijn wil in de slotfase in ieder geval niet al te veel risico meer nemen.
75'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Robin Buwalda
75'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jeffrey Altheer
72'
VVV-trainer Maurice Steijn neemt geen risico met Nijholt na diens gele kaart. Het is een middenvelder die soms op het randje speelt en dat kan de uitploeg nu niet gebruiken.
71'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Quin Kruijsen
71'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Gianluca Nijholt
71'
Het blijft vooral éénrichtingsverkeer in de tweede helft. Maar desondanks wordt doelman Mäenpää, behoudens de kopbal van Kamacı, niet echt op de proef gesteld door de spelers van FC Oss.
68'
Gele kaart voor Dennis Janssen (FC Oss)
Weer een kaart in deze wedstrijd. Janssen verspeelt de bal en haalt daarna hard Nijholt onderuit. De middenvelder had vlak daarvoor net de bal naar een teamgenoot gespeeld.
68'
Opoku is fit genoeg om twintig minuten mee te doen. De speler van Oss staat pikant genoeg in de belangstelling van VVV-Venlo. Kamacı kreeg vanavond twee levensgrote kansen, maar wist niet te scoren.
67'
Wissel in bij FC Oss -> Johnathan Opoku
67'
Wissel uit bij FC Oss -> Fatih Kamacı
66'
Gele kaart voor Gianluca Nijholt (VVV-Venlo)
De middenvelder kan absoluut niet meer de bal raken, maar toch zet hij zijn sliding in. Hij heeft geluk dat zijn tegenstander kan opspringen, maar de scheidsrechter staat er bovenop.
64'
Eindelijk meldt VVV-Venlo zich weer eens voor het doel van FC Oss. Voorn krijgt knap zijn hoofd tegen een voorzet vanaf rechts. De speler van VVV ziet zijn bal rakelings voor het doel langs gaan.
62'
Oss weet ogenschijnlijk eenvoudig tot aan het strafschopgebied van VVV-Venlo te komen. Daarna stokt het echter bij de gastheren. De bezoekers staan te compact te verdedigen om er makkelijk doorheen te komen.
59'
Gele kaart voor Danny Post (VVV-Venlo)
Hij kreeg in de eerste helft al een waarschuwing na meerdere overtreding. De arbiter vindt het genoeg na een tackle op Bakx op twintig meter van het eigen doel.
59'
VVV-Venlo komt absoluut niet meer aan voetballen toe. De ploeg uit Venlo weet telkens slechts een paar seconden de bal in het team te houden, waarna Oss weer de aanval zoekt. Het wordt nog een lastig half uur voor VVV-Venlo.
56'
Gele kaart voor Ramon Voorn (VVV-Venlo)
De speler van VVV-Venlo legt Van den Ouweland nogal onbeholpen over het been. Hij wordt daarvoor bestraft door de arbiter, waarna ook nog eens een klein opstootje ontstaat.
54'
Mäenpää klungelt bij een voorzet vanaf de linkerkant. Hij laat niet alleen de bal los, maar komt bovendien hard in botsing met Bakx van Oss. De aanvaller heeft daar wel even last van.
54'
VVV-Venlo begint nu toch wat in de verdrukking te komen. FC Oss is wat scherper in de passing en schuift op naar voren om de bezoekers niet de controle te gunnen.
52'
Kok moet zich even langs de zijkant van het veld laten behandelen. De linksback van Oss kwam ongelukkig terecht op het kunstgras. De verdediger lijkt het spel wel te kunnen hervatten.
49'
VVV-Venlo laat zich door het slippertje achterin niet van de wijs brengen. Het blijft ook in de tweede helft gewoon de aanval zoeken om de score uit te breiden.
47'
Kamacı! De aanvaller van FC Oss laat voor de tweede keer vanavond een levensgrote kans liggen. Altheer kopt de bal verkeerd terug, waarna Kamacı de bal voor het binnen koppen heeft. Toch lukt het hem niet om de uitkomende keeper te verschalken.
46'
Met een aftrap van VVV-Venlo is de tweede helft begonnen.
46'
45'
VVV-Venlo staat verdiend op voorsprong in Oss. De Venlonaren waren alleen in een korte periode na de gelijkmaker de onderliggende partij, maar beschikken over het algemeen over meer kwaliteit dan de thuisploeg.
45'
44'
VVV-Venlo laat zich na de benutte strafschop van Platje wat meer terugzakken. Het probeert Oss verder naar voren te lokken, waardoor in de omschakeling meer ruimte ontstaat voor de razendsnelle aanvallers.
41'
Gele kaart voor Rick Stuy van den Herik (FC Oss)
De bal springt van de voeten van Van den Herik, die dat direct probeert te herstellen. Hij raakt echter Van Crooy en niet de bal.
40'
Voorn! Nijholt slingert de bal vanaf links perfect voor vanuit een hoekschop. Voorn wordt door niemand gedekt en zet zijn rechter voet tegen de halfhoge bal. Het lukt hem niet om de bal laag genoeg te houden.
39'
Wat opvalt is dat VVV-Venlo alleen nog maar over de rechterkant gevaarlijk is geworden. Zoals voorspelt is het een zware avond voor doelpuntenmaker Kok. Wolters en Van Crooy wisselen nog al eens van kant.
37'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 1:2 door Melvin Platje
De strafschop is raak, maar het scheelde niet veel. De keeper is kansloos op de inzet die via de binnenkant van de paal tegen het doelnet gaat. VVV-Venlo weer op voorsprong tegen Oss.
36'
Gele kaart voor Paul Kok (FC Oss)
Wolters kruist in het strafschopgebied slim voor Kok langs. Die kan een botsing niet meer voorkomen en wordt dubbel gestraft met een gele kaart en een strafschop tegen.
36'
Strafschop! Wolters gaat naar de grond in de zestien en krijgt een strafschop van de scheidsrechter.
35'
Wolters krijgt in een counter de bal aan de rechterkant ingespeeld. Hij trekt automatisch naar binnen, naar zijn goede linker. Het schot vanaf dertig meter gaat ruim over het doel van FC Oss.
33'
Zodra FC Oss in balbezit komt, zoekt het razendsnel de voorhoede. Op die manier wil het de verdedigers van VVV-Venlo verrassen. Op dit moment slaagt het daar niet in.
30'
Platje legt in het strafschopgebied van Oss heel fraai de bal uit de lucht dood op zijn schoen. De hoek is daarna te lastig om de keeper van Oss op het verkeerde been te zetten.
29'
VVV-Venlo heeft moeite om FC Oss weer onder druk te zetten. De voorhoede van de Venlonaren is lastig te bereiken en Oss weet wat eenvoudiger de bal in de ploeg te houden.
26'
Zo lijkt FC Oss de schroom van zich af te hebben gegooid na de gelijkmaker en kan het eindelijk vrijuit spelen. Dat komt de wedstrijd alleen maar ten goede.
25'
Kamacı! VVV-Venlo ontsnapt vlak na het tegendoelpunt aan nog een tegentreffer. Kamacı heeft op vier meter van het doel de bal voor het inschieten, maar toch lukt het hem niet om de bal langs Mäenpää te krijgen.
22'
Doelpunt voor FC Oss, 1:1 door Paul Kok
Oss had tot een indraaiende vrije trap van Bakx niks te vertellen, maar staat wel op gelijke hoogte. De voorzet vanaf de rechterkant wordt door Kok op fraaie wijze verlengd met zijn linkerbeen en zo zijn de ploegen weer in evenwicht.
21'
Scheidsrechter Jeroen Manschot houdt het kort in de eerste twintig minuten. De arbiter staat er vooral bij de duels rondom de middenlijn bovenop.
19'
VVV-Venlo blijft de aanval zoeken na het openingsdoelpunt. FC Oss wordt momenteel overlopen en heeft voor eigen publiek niets te vertellen.
18'
Platje! Wolters trekt vanaf links de bal met een boogbal voor het doel. Platje komt alleen niet goed uit met zijn passen, terwijl hij in vrije positie kon koppen. De aanvaller ziet zijn poging het doel niet bereiken.
16'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 0:1 door Randy Wolters
Platje wordt aan de rechterkant de diepte in gestuurd en behoudt keurig het overzicht op het moment dat hij in de zestien komt. De spits geeft laag voor en van dichtbij tikt Wolters binnen. Verdediger Jochem Janssen raakt mogelijk ook nog de bal.
16'
VVV-Venlo zal vanavond over de vleugels voor gevaar kunnen zorgen. Met Wolters en Van Crooy beschikt de uitploeg over voldoende snelheid. Alleen komt dat bij Wolters er in het eerste kwartier nog niet uit.
13'
Het is heel angstig wat de spelers van FC Oss laten zien. Ze durven bijna niet de bal naar voren te spelen, terwijl ze zichzelf met rondspelen achterin ook in de problemen brengen.
10'
FC Oss is in de openingsfase overduidelijk de onderliggende partij. Het heeft kwalitatief dan ook een minder team dan VVV-Venlo. Oss is in het begin nauwelijks over de middenlijn geweest, laat staan in de buurt van de zestien van VVV.
7'
Opvallend is de aanwezigheid van Willy Boessen vanavond. De trainer wist Oss naar de derde periode te leiden, maar werd onlangs op non-actief gezet vanwege tegenvallende resultaten.
5'
Kok lijkt als linksback van FC Oss een lastige wedstrijd tegemoet te gaan. Hij moet alle zeilen bijzetten om de rappe Van Crooy bij te houden in de sprint en tot stoppen te brengen.
4'
VVV-Venlo heeft voornamelijk het balbezit in de eerste minuten. De bezoekers zoeken geconcentreerd naar een aanval en wisten al tweemaal over de rechterkant goed door te komen.
2'
Dat Oss over een kleine fangroep beschikt, blijkt wel uit deze wedstrijd. Op de tribunes zijn ontzettend veel lege plekken te zien. Wellicht speelt de dag van het duel ook nog mee in de lage bezetting.
1'
FC Oss heeft afgetrapt voor de eerste helft van deze wedstrijd.
1'
FC Oss en VVV-Venlo spelen vanavond hun eerste wedstrijd tegen elkaar in de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Eerst wacht de confrontatie in Oss, waarna vrijdag de return in Venlo op het programma staat.

De thuisploeg begint met doelman Luuk Koopmans in het doel. Hij maakt in de zomer mogelijk de overstap naar PSV. Verder is voorin een plek ingeruimd voor Istvan Bakx en moet Go Ahead Eagles-huurling Teije ten Den genoegen nemen met een plek op de bank.

Aan de kant van de Venlonaren staat Melvin Platje zoals gebruikelijk in de spits. Hij wordt bijgestaan door Randy Wolters en Vito van Crooy. Achterin is plaats voor het vertrouwde gezicht van Niels Fleuren.
Afgelopen vrijdag speelden beide ploegen nog hun laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen in de Jupiler League. Vanavond staan ze in Oss alweer tegenover elkaar voor de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze ontmoeting. Onder de knop wedstrijddetails zijn de opstellingen te vinden.

Geluk
De Venlonaren hebben enigszins geluk gehad als het gaat om het halen van de nacompetitie. Pas na de laatste speelronde wist het zeker dat het in de eerste ronde mag uitkomen. Bovendien had het dat niet in eigen hand. VVV-Venlo moest in eigen huis winnen van kampioen NEC Nijmegen en was daarna alsnog afhankelijk van Sparta Rotterdam. Sparta had voor eigen publiek voldoende aan een overwinning op De Graafschap, maar wist dat niet te bewerkstelligen.

Boessen
Onlangs besloot het bestuur van FC Oss om hoofdtrainer Willy Boessen per direct op straat te zetten. Het was de trainer weliswaar gelukt om een periodetitel te pakken, maar het verloor de laatste wedstrijden van de competitie. Daarop werd besloten afscheid te nemen van de eindverantwoordelijke. Opmerkelijk genoeg is Boessen wel genomineerd voor de beste trainer van de Jupiler League.