14:30 uur
FC Emmen
2:2
(Heenwedstrijd 1:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Raymond Gyasi 7. / Schot met links  (Mitchel Paulissen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Boy Deul 27. / Schot met rechts  (Tim Siekman)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchel Paulissen 45. / Schot met rechts  (Anco Jansen)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Roland Bergkamp 71. / Schot met rechts  (Saïd Bakkati)

90'
Met de hakken over de sloot plaatst Roda JC zich voor de finale van de play-offs. FC Emmen heeft in de tweede helft vol gas gegeven en was dicht bij de laatste ronde. Het mocht niet zo zijn voor de mannen van Joop Gall. De supporters vieren ondertussen flink feest en maken zich op voor nog een ronde.
90'
90'
Laghmouchi! Hij komt vlak voor tijd nog tot een omhaal. De bal vliegt echter langs het doel van Roda JC.
90'
Swinkels is op dit moment de rots in de branding bij Roda JC Kerkrade. Elke bal geeft hij een roei naar voren.
90'
De extra tijd in Kerkrade bedraagt maar liefst vijf minuten. Daar zijn de supporters het uiteraard niet mee eens. Het wordt nog even nagelbijten voor de fans.
90'
Misidjan produceert nog een aardig schot van afstand. Van Leer ziet de bal van grote afstand aankomen en plukt het leder ogenschijnlijk eenvoudig uit de lucht.
90'
De spanning is om te snijden in de laatste minuten. Beide ploegen hebben niet meer de rust om de bal in eigen bezit te houden.
88'
Roda JC neemt geen risico en houdt alleen Jansen nog voorin. Hij moet zich daar maar zien te redden en de verdedigers bezig houden.
86'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Bart Biemans
86'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
84'
Gele kaart voor Tim Siekman (FC Emmen)
De linksback van FC Emmen wordt bestraft vanwege een harde overtreding op Duikhuizen. Siekman was te laat met zijn tackle en raakte daardoor alleen de speler.
84'
Zo hebben beide ploegen flink gewisseld en kan het nu volledig losgaan in Kerkrade.
84'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
84'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Raymond Gyasi
83'
Wissel in bij FC Emmen -> Rosario Almeida
83'
Wissel uit bij FC Emmen -> Leandro Resida
83'
Wissel in bij FC Emmen -> Soufiane Laghmouchi
83'
Wissel uit bij FC Emmen -> Saïd Bakkati
82'
De tijd tikt weg in het voordeel van Roda JC. De bezoekers weten niet de druk te creëren wat het wel deed vlak voor de gelijkmaker.
80'
Gall haalt een verdediger naar de kant en gooit een aanvaller binnen de lijnen om volle bak vooruit te gaan spelen.
80'
Wissel in bij FC Emmen -> Cendrino Misidjan
80'
Wissel uit bij FC Emmen -> Marcel Seip
79'
Gele kaart voor Marcel Seip (FC Emmen)
De centrale verdediger van FC Emmen deelt een harde beuk uit aan Jansen. Door de gele kaart is Seip in ieder geval geschorst voor het volgende duel als FC Emmen alsnog doorgaat.
78'
Roda JC begint meer ruimte te krijgen om zelf ook aan aanvallen te denken. Dat komt vanwege het risico dat Emmen gaat nemen in de slotfase van deze spannende wedstrijd.
76'
Van Hyfte heeft zich leeg gespeeld en staat zijn plek af aan Dijkhuizen. Hij moet Roda JC helpen te overleven in de slotfase.
76'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
76'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tom Van Hyfte
75'
De spelers van Roda JC worden massaal toegezongen door het publiek. Alleen zijn ze soms ook akelig stil, omdat ze weten dat FC Emmen het betere van het spel heeft op dit moment.
73'
Gele kaart voor Niek Vossebelt (FC Emmen)
Vossebelt maakt een nuttige overtreding aan de rechterkant van het veld. De rechtsback voorkomt dat Jansen anders richting het doel van FC Emmen had gekund.
71'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:2 door Roland Bergkamp
Eindelijk is daar de beloning voor FC Emmen. Bakkati komt aan de rechterkant goed door en ontsnapt aan zijn tegenstander. Hij legt vervolgens prima terug voor het doel, waar Bergkamp de bal binnen tikt.
71'
Ondertussen begint de sfeer op het veld aardig om te slaan. De spelers van Roda JC halen alles uit de kast om de collega's van Emmen uit de tent te lokken.
69'
Roda JC is serieus aan het wankelen en de supporters zijn ook niet helemaal zeker meer van hun zaak. FC Emmen ruikt bloed en gaat vol voor de overwinning in de laatste twintig minuten.
67'
Paal! Deul probeert een laag schot, waarna een flinke scrimmage ontstaat in het strafschopgebied van Roda JC. Luis Pedro ziet de bal dan voor zijn voeten stuiteren en haalt snoeihard uit. Helaas voor hem staat de paal in de weg.
66'
Gele kaart voor Guy Ramos (Roda JC Kerkrade)
De verdediger vergrijpt zich aan de behendige Resida. De gebeurt op de rand van het strafschopgebied van Roda JC. Anders had Resida wel eens heel gevaarlijk kunnen worden.
65'
Gele kaart voor Luis Pedro (FC Emmen)
De verdediger van FC Emmen gaat in het boekje, omdat hij commentaar heeft op de leiding. Daarvoor ging eerder deze wedstrijd Paulissen al in het boekje van Nijhuis.
65'
Resida zorgt ervoor dat de supporters even hun adem inhouden. Hij komt vanaf de rechterkant naar binnen en waagt dan een poging met zijn linker. Via een verdediger van Roda JC stuitert de bal rakelings naast het doel.
64'
Gele kaart voor Roland Bergkamp (FC Emmen)
De spits van FC Emmen gaat op de bon vanwege een overtreding op Ramos. Gall is het er absoluut niet mee eens en maakt zich daar behoorlijk druk om, omdat Ramos het nodige theater speelt.
63'
Nadat alle voorgaande vrije trappen voor Deul waren, neemt ditmaal Olijve een variant. Hij probeert de bal met gevoel over de verdediging te leggen. De keeper van Roda JC is op tijd uit zijn doel om gevaar te voorkomen.
61'
Het spel ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Van Hyfte. Hij kwam nogal ongelukkig in botsing met de centrale verdediger van FC Emmen en hield daar hoofdpijn aan over.
59'
De supporters van Roda JC zitten naar een voor hun saaie tweede helft te kijken. Het ziet de eigen ploeg weinig uitrichten, maar ook FC Emmen wordt niet echt gevaarlijk.
56'
Bergkamp baalt als een stekker nadat hij een hoekschop naast het doel kopt. De spits weet de bal net niet de juiste richting mee te geven, anders was Emmen op gelijke hoogte gekomen in Kerkrade.
56'
De spelers van FC Emmen voelen dat een doelpunt in de lucht hangt. Roda JC heeft zelfs moeite om de bal buiten het eigen strafschopgebied te houden. Een doelpunt zou de spanning volledig terugbrengen.
54'
De fans van FC Emmen laten zich een keer horen als de uitploeg voor hun vak een hoekschop mag nemen. Maar zij zien de bal bij de eerste paal weggehaald worden.
52'
Plum is er als trainer van Roda JC toch niet helemaal zeker van. Hij probeert zijn elftal verder naar voren te schreeuwen, maar effect heeft dat nog niet. FC Emmen voert de druk op.
50'
Peters schiet vanaf de rand van het strafschopgebied hopeloos over. Hij scoorde dit seizoen het ene na het andere doelpunt, maar zit de laatste tijd in een mindere periode. Ook vandaag wil het nog niet vlotten.
48'
Het is de vraag of Gall zijn ploeg in het restant van deze wedstrijd anders gaat laten spelen. Want aanvallend bracht het voor rust veel te weinig.
46'
De tweede helft tussen Roda JC en FC Emmen is begonnen.
46'
45'
Gyasi zorgde al vrij snel voor het openingsdoelpunt. FC Emmen had lange tijd niets in te brengen, maar na een fraai doelpunt van Deul kwam het los. Toch kijkt het halverwege tegen een achterstand aan, omdat Paulissen volkomen vrij werd gelaten bij een counter van Roda JC.
45'
45'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Mitchel Paulissen
Een ongelofelijke dekkingsfout aan de kant van FC Emmen. Jansen mag vanaf links het veld oversteken en ziet Paulissen volkomen vrij staan aan de rechterkant. Niemand dekt de aanvaller, die oog in oog met de keeper dodelijk is.
44'
Weer zorgt Deul met een vrije trap voor het nodige gevaar. Alleen is de bal ditmaal een stuk makkelijker te pakken voor de doelman van Roda JC.
42'
Roda JC heeft steeds meer overtredingen nodig om FC Emmen op afstand te houden. Het zorgt voor frustratie bij de spelers, omdat Nijhuis in hun ogen wel heel vaak tegen Roda fluit.
39'
De verdediging van FC Emmen zoekt relatief vaak de lange bal richting Bergkamp. De spits is voorin vaak op zijn eentje aangewezen, want de andere linies sluiten niet snel genoeg bij om hem te ondersteunen.
37'
FC Emmen begint wat meer vrijuit te voetballen en lijkt te beseffen dat ze eigenlijk niets te verliezen hebben. De supporters van Roda JC kijken dan ook een stuk minder vrolijk toe dan ze voor de gelijkmaker deden.
34'
Gele kaart voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
De speler van Roda JC is de eerste die in het boekje van scheidsrechter Nijhuis gaat. De arbiter is het gezeur van de assistgever zat en bestraft hem daarvoor.
33'
Deul! Bijna zette de speler van FC Emmen zijn naam weer op het scorebord. De middenvelder krult een vrije trap perfect voor de muur en dreigt in het doel te vallen. Van Leer krijgt zijn handschoen nog net tegen de bal.
32'
Roda JC zal dus weer uiterst scherp moeten zijn als FC Emmen probeert aan te vallen. Want als de bezoekers met één doelpunt verschil winnen is het afgelopen voor de thuisploeg.
30'
Gall lijkt hoop te putten uit de gelijkmaker van Deul. Want hij staat ineens druk te coachen langs de zijlijn.
27'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:1 door Boy Deul
En zo staat het ineens gelijk in Kerkrade. Deul ontvangt de bal aan de linkerkant en haalt vanaf een kleine dertig meter uit. Zijn poging verdwijnt schitterend over de doelman in het doel.
25'
Een vrije trap van FC Emmen vanaf de rechterkant valt recht in de voeten van Vossebelt. Hij weet niet goed met de situatie om te gaan, want de poging vanaf elf meter gaat huizenhoog over het doel van Roda JC.
23'
Gyasi moet bij Roda JC voor de dreiging zorgen. Hij laat zich telkens aan de linker- of rechterkant uitzakken, waardoor hij lastig te dekken is voor de verdedigers van FC Emmen. Bovendien beschikt Gyasi over de nodige snelheid.
20'
Resida! Roda JC verspeelt achterin de bal, waarna Resida de bal krijgt op twintig meter van het doel. Het schot van de speler van FC Emmen gaat rakelings langs het doel van de thuisploeg.
20'
Roda JC komt bijna niet meer op de speelhelft van FC Emmen. Het is voor de supporters te hopen dat de thuisploeg wat meer aanvallende drang laat zien.
17'
Voor het eerst waagt een speler van FC Emmen een schot. Een afvallende bal wordt door Bakkati ineens uit de lucht genomen. Zijn schot verdwijnt hoog de tribunes in.
17'
Nee, het loopt niet bij FC Emmen. Waar de ploeg een groot deel in de competitie leuk aanvallend voetbal liet zien, daar heeft het nu zelfs moeite om de bal langdurig in de ploeg te houden.
15'
Gall zit voorlopig rustig in zijn dug-out toe te kijken. Het lijkt er niet op dat de hoofdtrainer de tactiek ineens overhoop wil gooien na het snelle doelpunt van Roda JC.
12'
Roda JC zal nu helemaal defensief gaan spelen. FC Emmen staat de komende tachtig minuten dan ook een loodzwaar karwei te wachten.
10'
De taak voor FC Emmen blijft onveranderd: met minimaal één doelpunt verschil winnen. Alleen moet het daarvoor nu minimaal twee keer scoren. We gaan vandaag in ieder geval niet verlengen in Kerkrade.
7'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Raymond Gyasi
Roda JC lijkt al vroeg in de wedstrijd op weg naar de finale van de play-offs. Deul glijdt uit op het middenveld, waarna Paulissen overneemt en vervolgens Gyasi vrij voor de keeper zet. Hij schuift de bal in de verre hoek.
6'
FC Emmen zakt iets terug, zodat Roda JC wel vooruit moet voetballen. Daarmee zal er voor Emmen in de omschakeling ruimte ontstaan om gevaarlijk te worden.
3'
Roda JC Kerkrade vangt FC Emmen pas rondom de middenlijn op. De thuisploeg lijkt zeker niet van plan aanvallend veel risico te nemen. Het staat ten slotte voor vanwege de vorige wedstrijd.
1'
De strijdwijze van de bezoekers is duidelijk. Hoofdtrainer Joop Gall gaf van tevoren al aan vol op de aanval te willen spelen. Roda JC mag zich dus opmaken voor een stormloop.
1'
FC Emmen heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft.
1'
Joop Gall houdt als hoofdtrainer van FC Emmen grotendeels vast aan de elf spelers die hij vorige week het veld opstuurde tijdens de verloren wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De plek van de afwezige Alexander Bannink wordt overgenomen door Leandro Resida.

Opvallend is overigens de plek op de bank van jongeling Jeremy Gall. Hij is de zoon van de hoofdtrainer en mag vanwege de afwezigheid van Bannink plaatsnemen naast zijn vader.

Roda JC moet zich vandaag zien te redden zonder doelman Bram Verbist. Zijn positie wordt tegen Emmen overgenomen door Benjamin van Leer. Net zoals bij de thuisploeg is er niet meer dan één wijziging doorgevoerd in de basisopstelling. Doelpuntenmaker Marc Höcher start dus wederom van het begin.
Roda JC Kerkrade probeert vanmiddag een 1-0 voorsprong tegen FC Emmen te verdedigen. De winnaar van dit tweeluik gaat door naar de laatste ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze spannende ontmoeting. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Tegenvallend
Emmen speelde het gehele seizoen aanvallend voetbal, maar liet het in het eerste duel afweten. Hoofdtrainer Joop Gall was dan ook flink teleurgesteld met het vertoonde spel van zijn ploeg. In de Jupiler League scoorde Emmen aan de lopende band. Bovendien heeft het veel spelers die een doelpunt kunnen maken. Zij zullen vanmiddag in Kerkrade alsnog moeten opstaan en hun team bij de hand nemen om nog kans te maken op de laatste ronde.

Onderling
Dat het voor Emmen niet onmogelijk is om te winnen bij Roda JC bleek eerder dit seizoen wel. FC Emmen ging op vrijdag 8 mei met een 1-3 overwinning aan de haal. Alle drie de doelpunten werden door een andere speler gemaakt. Opvallend genoeg verloor FC Emmen eerder dit seizoen ook al de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De bezoekers gingen met een 2-3 zege naar huis. Guy Ramos kreeg tijdens die ontmoeting een rode kaart, maar Emmen kwam te laat terug in de wedstrijd.