FC Emmen Donderdag, 18. Mei 2017
NEC Nijmegen
1:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Alexander Bannink 4. / Schot met rechts  (Issa Kallon)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Gregor Breinburg 54. / Schot met links  (Michael Heinloth)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jay-Roy Grot 68. / Schot met links  (Julian von Haacke)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Taiwo Awoniyi 88. / Schot met rechts  (Lorenzo Burnet)

90'
NEC stelde in de tweede helft orde op zaken. Aanvoerder Breinburg schoof na een fout van Telgenkamp de 1-1 binnen en tien minuutjes later zorgde Grot voor de 1-2. FC Emmen kwam er in de tweede helft niet aan te pas en wist niks meer te forceren. In de slotfase besliste Taiwo Awoniyi het duel door de verre hoek te vinden.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
89'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:3 door Taiwo Awoniyi
Het is beslist in Emmen! Invaller Awoniyi frommelt zich door de drukte heen en knalt de 1-3 tegen de touwen.
87'
Bij NEC heeft jongeling Arnaut Groeneveld zijn plicht voor vanavond gedaan. Hij wordt vervangen door Mohamed Rayhi.
87'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
87'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Arnaut Groeneveld
84'
De laatste wissel aan de kant van FC Emmen. Aanvoerder Frank Olijve gaat naar de kant. Hij wordt voor de slotfase vervangen door aanvaller Género Zeefuik.
84'
Wissel in bij FC Emmen -> Género Zeefuik
84'
Wissel uit bij FC Emmen -> Frank Olijve
82'
NEC lijkt het met 1-2 wel best te vinden en voetbalt de wedstrijd rustig uit. Een derde treffer lijkt geen must voor de bezoekers.
78'
Dick Lukkien wisselt nog twee keer en laat zien er nog geloof in te hebben. Issa Kallon en Oğuzhan Türk worden vervangen door Kai Huisman en Henk Bos.
78'
Wissel in bij FC Emmen -> Kai Huisman
78'
Wissel uit bij FC Emmen -> Oğuzhan Türk
78'
Wissel in bij FC Emmen -> Henk Bos
78'
Wissel uit bij FC Emmen -> Issa Kallon
72'
Wat kan FC Emmen nog in de laatste twintig minuten. De thuisploeg is in de tweede helft nog niet bij doelman Joris Delle in de buurt geweest.
68'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:2 door Jay-Roy Grot
NEC komt op voorsprong in Emmen! Von Haacke bezorgt de bal bij Grot en via de binnenkant van de paal zorgt hij voor de 1-2!
66'
Gele kaart voor Wojciech Golla (NEC Nijmegen)
Golla voorkomt een aanval van FC Emmen met zijn handen en daarvoor krijgt hij een gele kaart van arbiter Lindhout.
64'
De druk van NEC is wat afgenomen na de gelijkmaker. FC Emmen kan wat meer op de helft van de bezoekers voetballen, maar kansen blijven uit.
60'
Kévin Mayi heeft vanavond weinig kunnen betekenen voor zijn ploeg en verlaat het veld. Zijn vervanger is Liverpool-huurling Taiwo Awoniyi.
60'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Taiwo Awoniyi
60'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kévin Mayi
58'
FC Emmen komt er in de tweede helft helemaal niet meer aan te pas. De bezoekers dicteren in het tweede bedrijf. Trainer Dick Lukkien moet iets gaan bedenken.
54'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Gregor Breinburg
Raak! NEC zet aan en krijgt waar het recht op heeft. Breinburg haalt uit en ziet dat Telgenkamp mis zit. 1-1 in de JENS Vesting!
50'
De bezoekers worden sterker. De manschappen van Ron de Groot zetten aan en lijken FC Emmen bij de strot te hebben na de pauze. De druk op het doel van Telgenkamp neemt stevig toe.
46'
De tweede helft is begonnen in de JENS Vesting. FC Emmen verdedigt een 1-0 voorsprong tegen NEC Nijmegen, dat iets moet gaan bedenken in het tweede bedrijf.
46'
45'
NEC heeft het lastig in Emmen. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Alexander Bannink zorgde met een schuiver voor de 1-0. FC Emmen liet hun gasten vervolgens aan de bal en was enkele keren razendsnel weg op de counter. Dat leverde een kopkans op voor Peters, maar hij liet na voor de 2-0 te zorgen. In de slotseconde vergat Messaoud de 1-1 te maken op aangeven van Grot.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
44'
Toch nog een grote kans voor de bezoekers. Grot zet hard voor, maar bij de tweede paal vergeet Ali Messaoud de 1-1 binnen te lopen.
40'
Gele kaart voor Oğuzhan Türk (FC Emmen)
Türk haalt zijn directe tegenstander opzichtig onderuit en gaat in het boekje van scheidsrechter Lindhout.
39'
FC Emmen breekt maar weer eens uit en via de kluts krijgt Klok de bal. De aanvaller bedenkt zich niet en schiet de bal naast het doel van keeper Delle.
35'
Nog zo'n tien minuten tot de rust. FC Emmen leidt met 1-0 in eigen huis en weet NEC vooralsnog eenvoudig van gevaar te weerhouden.
30'
Plotseling is er ruimte op de helft van FC Emmen. Grot geeft een goede steekbal op Groeneveld, die hard tegen het lichaam van Telgenkamp schiet. De hoekschop wordt over geknikt door Grot.
29'
NEC moet waken voor de snelle counters van FC Emmen want tot nu toe komt daar veel gevaar uit. Peters gaat naar de grond, maar arbiter Lindhout weigert een strafschop te geven.
24'
De bezoekers komen iets beter in de wedstrijd en dwingen FC Emmen terug op hun helft. De thuisploeg staat daar echter goed gegroepeerd en voorkomt gevaar van de club uit de Eredivisie.
20'
Een razendsnelle counter van FC Emmen. Bannink en Klok zijn er vliegensvlug uit en uiteindelijk belandt de voorzet op het hoofd van Peters. Doelman Delle ziet tot zijn opluchting dat de bal naast vliegt.
18'
FC Emmen kwam dit seizoen in de Jupiler League acht keer eerder op voorsprong. Acht keer bleven de punten na een voorsprong daadwerkelijk in Drenthe.
14'
De JENS Vesting in Emmen is goed gevuld voor de eerste halve finale tussen FC Emmen en NEC Nijmegen. De supporters van de thuisploeg laten zich goed horen in de beginfase en hebben daar natuurlijk ook alle reden toe.
10'
Julian von Haacke zorgt voor het eerste kansje voor NEC. De middenvelder haalt uit van een meter of twintig, maar daar heeft doelman Telgenkamp geen enkel probleem mee.
9'
NEC begint bijzonder zwak aan de wedstrijd in Drenthe. FC Emmen start brutaal en staat verdiend op voorsprong. De Nijmegenaren moeten uit een ander vaatje gaan tappen.
4'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:0 door Alexander Bannink
FC Emmen komt op voorsprong! Kallon sticht gevaar en de bal belandt bij middenvelder Bannink, die prima raak schiet in de linkerhoek. 1-0 voor FC Emmen!
1'
Na Roda JC is ook NEC Nijmegen begonnen aan de play-offs. De ploeg van trainer Ron de Groot begint met een uitwedstrijd bij FC Emmen.
1'
FC Emmen begint met oud-NEC'er Youri Loen aan de wedstrijd tegen NEC. Voorin is er een basisplaats voor Cas Peters en ook Oğuzhan Türk staat aan de aftrap.

De gasten uit NEC wonnen de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie en beginnen met dezelfde elf spelers. Dat betekent dat jongelingen Groeneveld en Grot in de basis starten.
Statistieken
Naast Roda JC moet ook NEC Nijmegen het verblijf in de Eredivisie proberen te verlengen in de play-offs. NEC speelt in de halve finale tegen FC Emmen. Dat duel stond slechts twee keer eerder op het programma. In seizoen 2014/2015 speelden beide ploegen al eens tegen elkaar in de Jupiler League. In Emmen wonnen de bezoekers met 2-3 en in de Goffert wist NEC met 4-0 te winnen.
De Nijmegenaren gaan in ieder geval met vertrouwen naar Emmen. Na het ontslag van trainer Peter Hyballa gaat het beter met de ploeg uit Gelderland. Onder Hyballa werd nog zeven keer op rij verloren. Zijn vervanger Ron de Groot doet het vooralsnog beter. Thuis werd met 2-1 gewonnen van AZ en op bezoek bij sc Heerenveen werd een knappe 0-2 zege geboekt. Dat bleek niet genoeg om de play-offs te ontlopen.
FC Emmen bereikte met een negende plaats in de Jupiler League op eigen kracht het toetje van de competitie. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft niets te verliezen, maar zal graag willen ruiken aan de Eredivisie. De laatste twee thuiswedstrijden gingen echter niet als gepland. Jong FC Utrecht won met liefst 0-3 en ook RKC Waalwijk was te sterk in Emmen (0-1).
Het slechte seizoen van NEC moet worden gered door degradatie te voorkomen. Enkele jongelingen hebben daar behoorlijk wat invloed op. Jay-Roy Grot (19), Arnaut Groeneveld (20) en Ferdi Kadıoğlu (17) kregen dit seizoen de kans zich te laten zien in het eerste elftal. Groeneveld was afgelopen zondag nog trefzeker in Heerenveen. Grot was al vijf keer doeltreffend en Kadıoğlu maakte vier doelpunten.
NEC heeft geen goede herinneringen aan het spelen in de nacompetitie. De vorige keer vlogen de Nijmegenaren eruit tegen Sparta Rotterdam en degradeerde de Gelderlanders naar de Jupiler League. FC Emmen deed al verschillende keren mee aan de play-offs, maar zij wisten nog nooit te promoveren. Daar wil de ploeg uit de JENS Vesting graag verandering in brengen.