19:45 uur
SC Cambuur
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kelechi Nwakali 8. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sander van de Streek 17. / Schot met rechts  (Robbert Schilder)

93'
Gele kaart voor Bo Geens (MVV)
Hoewel arbiter Siemen Mulder het hele duel haast geen kaart hoefde te trekken, moet hij dat in de slotfase wel. Geens pakt de vierde gele prent van de wedstrijd.
93'
Ook in de tweede helft zorgde vooral de thuisploeg voor de meeste dreiging. Cambuur had vooral moeite met de linkerkant van MVV, in het bijzonder Schroyen. Scoren deden hij, zijn ploegmakkers en de tegenstander niet. Hierdoor houden de geel-blauwen uit Leeuwarden de beste papieren over aan de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Aankomende zondag om 14.30 is de return bij Cambuur.
93'
93'
Gele kaart voor Steven Pereira (MVV)
Montero lijkt doorgebroken en Pereira trekt hem naar beneden. De scheidsrechter vindt dat Montero niet is doorgebroken en houdt het bij geel.
90'
De extra tijd is drie minuten.
88'
Gele kaart voor Marvin Peersman (SC Cambuur)
Vlak voor tijd ontvangt Peersman een gele kaart. Dit is nog maar de tweede gele prent van het duel en de eerste voor een Cambuur-speler.
87'
Pedro was net ook aangever bij de kans voor N'Koyi en nu brengt hij invaller Verheydt in scoringspositie. De aanvaller kopt de bal via een Cambuur-speler over de achterlijn. De corner levert niks op.
86'
Wissel in bij MVV -> Thomas Verheydt
86'
Wissel uit bij MVV -> Patrick N'Koyi
85'
Grote kans voor N'Koyi. Uit een voorzet krijgt hij de bal net niet in het doel. De stadionspeaker roept vervolgens om dat de aanvaller gewisseld wordt.
80'
Leroy Labylle vindt de constant dreigende Schroyen in de zestien. Die laatstgenoemde schiet zo hard op de vuisten van Zeinstra, waardoor de keeper pijn heeft.
78'
Hoefdraad lijkt tevreden te zijn met een gelijkspel, want hij heeft ruim een halve minuut nodig om het veld te verlaten.
78'
Wissel in bij SC Cambuur -> Delvechio Blackson
78'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jergé Hoefdraad
73'
Schroyen kijkt en geeft vervolgens een hoge voorzet vanaf links. Luís Pedro komt inlopen, maar Zeinstra heeft de bal klemvast in tweede instantie.
71'
Het niveau van het duel is in het tweede bedrijf zeer matig. Bijvoorbeeld Pereira van MVV heeft nog niet diep in de problemen gezeten. Eerder deze week werd zijn contract verlengt met één seizoen.
68'
Van de Streek verlaat geblesseerd het veld en heeft daar flink de pest over in. Lilipaly was vooraf aan de wedstrijd niet volledig fit, maar moet nu toch de laatste kleine 20 minuten volmaken.
67'
Wissel in bij MVV -> Luís Pedro
67'
Wissel uit bij MVV -> Emrullah Güvenç
66'
Wissel in bij SC Cambuur -> Stefano Lilipaly
66'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sander van de Streek
65'
Een kans voor Van de Streek na een fase waarin weinig tot niets gebeurde. De doelpuntenmaker schiet van 20 meter, maar dit is niet dreigend voor MVV.
60'
Daar is meteen een kans voor Martijn Barto. Uit een vrije trap van Mannes kopt de aanvaller recht in de handen van Geens.
59'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
59'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Tarik Tissoudali
57'
Weer is daar Schroyen dreigend over links. Güveric stuurt hem diep en dit keer staat hij niet buitenspel. Uiteindelijk wordt Schroyens schot goed tegengehouden door Harm Zeinstra.
55'
Güveric vindt zijn aanvalspartner N'Koyi in de zestien. Peersman staat niet te slapen en gebruikt zijn lichaam goed, waardoor N'Koyi niet aan de bal kan komen.
53'
Schroyen scoort, maar de grensrechter heeft al gevlagd voor buitenspel. Sommige MVV'ers winden zich hierover op, want zij zijn het niet eens met de grens.
50'
Monteiro is de afgelopen minuten even de gebeten hond. Weer wordt een overtreding op hem begaan, maar dit keer heeft hij minder pijn dan bij de vorige overtreding.
48'
Gele kaart voor Joeri Schroyen (MVV)
Schroyen die in de eerste helft gevaarlijk was op de linkerkant, laat zich nu in negatief opzicht gelden. Hij maakt een overtreding op Jamiro Monteiro. Gevolg: geel en een vrije trap tegen. De vrije trap komt bij Van de Streek die zijn schot gestuit ziet worden door Geens.
47'
Net als in de eerste helft is het eerste moment in de tweede helft een kans die wordt afgevlagd vanwege buitenspel. Nu geldt dit niet voor Cambuur, maar voor N'Koyi van MVV.
46'
De wedstrijd is weer aan de gang. Dezelfde 22 spelers als in de eerste helft staan op het veld.
46'
45'
Cambuur is boven MVV geëindigd in de Jupiler League, maar wie deze wedstrijd ziet zou eerder denken dat het andersom is. Nwakali, de vervanger van Luís Pedro, zette de thuisploeg van dichtbij op voorsprong. Kort daarna stond het al 1-1, via een heerlijke goal van Van de Streek. Vervolgens waren de meeste kansen voor de rood-witten uit Maastricht.
45'
44'
Cambuur is de beste play-offkandidaat, maar dit is nog niet aan hun spel te merken. MVV is zeker niet de mindere en krijgt meer kansen dan de uitploeg.
41'
Schroyen heeft alle tijd en ruimte en geeft laag voor vanaf links. Aanvaller Patrick N'Koyi denkt dat hij alleen nog maar een voet tegen de bal hoeft te zetten om te scoren, maar een Cambuur-speler voorkomt dat zijn schot voor gevaar zorgt.
38'
Een overtreding van Alessandro Ciranni op Marvin Peersman levert Cambuur een vrije trap op. Mannes slingert de bal in de zestien, maar Geens kan makkelijk vangen. Emrullah Güveric kopt net naast na een counter.
36'
Oei, oei, oei. Dat gaat net goed voor MVV. Steven Pereira staat in de zestien en verwacht dat de keeper rustig de bal op kan pakken. Toch moet de doelman haast maken, want Jergé hoefdraad komt instormen.
33'
De goed voetballende Ippel stuurt Schroyen diep. Echter staat die laatstgenoemde buitenspel op het moment dat hij aanneemt. Toch schiet hij de bal nog richting doel en de scheidsrechter spreekt hem hierop aan.
30'
Wat een rush van Ricardo Ippel. Vanaf eigen helft begint hij aan een sprint met de bal aan de voet. Hij is veel Cambuur-spelers te snel af, maar uiteindelijk kan hij geen groot gevaar stichten.
26'
De ontmoeting zit in een rommelige fase. De ploegen wisselen balbezit af en niet één van de teams is overduidelijk de betere.
23'
De 1-1 van Van de Streek was alweer zijn 23e doelpunt van dit seizoen. Hiermee staat hij bovenaan het topscorerklassement van Cambuur, gevolgd door Martijn Barto en Stefano Lilipaly.
20'
Corner voor Cambuur. Mannes neemt hem, maar dit doet hij veel te hard. Tissoudali kan de bal nog net binnenhouden en probeert zich vervolgens te ontdoen van een aantal MVV'ers. Dit lukt hem niet en Geens mag een doeltrap nemen.
17'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:1 door Sander van de Streek
Wat een beauty van een doelpunt. Sander van de Streek krijgt een lange bal aangespeeld en ligt het leer in 1 keer stil op z'n voet. Na een korte dribbel scoort hij met een krullend schot.
15'
Doelpuntenmaker Nwakali heeft alle tijd, maar hier doet hij niks mee. Zo snel mogelijk als hij kan geeft hij een voorzet, maar die bereikt bij lange na geen medespeler.
11'
Hoewel tussen deze wedstrijd en de vorige twee weken zit, is Cambuur de ploeg in vorm. In de afgelopen 8 wedstrijden werden 19 punten gepakt. In datzelfde aantal duels behaalde MVV 5 punten.
8'
Doelpunt voor MVV, 1:0 door Kelechi Nwakali
De eerste kans voor MVV Maastricht is direct een goal. Joeri Schroyen gaat diep en via een speler van Cambuur komt de bal bij Kelechi Nwakali. Hij schiet van dichtbij beheerst raak.
5'
Daar is de eerste grote kans van de wedstrijd voor de uitploeg. Sander van de Streek stuur Tarik Tissoudali diep en vanaf ongeveer 16 meter schiet hij op de vuisten van Bo Geens.
3'
De eerste schotpoging van Jurjan Mannes. Van een meter of 25 schiet hij ruim naast. De commentator van Fox Sports zegt het goed: 'de bal gaat nog net over de achterlijn.'
1'
De play-offwedstrijd tussen MVV Maastricht en SC Cambuur is begonnen.
1'
De opstellingen
De belangrijke speler Stefano Lilipaly van SC Cambuur is niet fit genoeg om te beginnen in het play-offs duel tegen MVV Maastricht. Jurjan Mannes vervangt hem. Dit is de enige wijziging in de basis ten opzichte van de vorige ontmoeting. Bij MVV zijn 2 wissels in de basis gepleegd vergeleken met de vorige wedstrijd. Nick Kuipers en Luís Pedro spelen niet, Kelechi Nwakali en Shermaine Martina doen dit wel.

Een enkelblessure houdt Lilipaly vanavond vanaf het begin aan de kant in een 1e halve finale van de play-offs. Hij zit wel op de bank. De middenvelder is dit seizoen al goed voor 12 goals en 8 assists. Hiermee staat hij 3e op de Cambuur-topscorerlijst. Martijn Barto staat tweede met 13 doelpunten, maar hij speelt ook niet. Sander van de Streek scoorde 22 keer en verschijnt om 19.45 uur wel aan de aftrap.

MVV moet het stellen zonder aanvoerder Kuipers, want hij is geschorst. In de vorige ontmoeting tegen RKC Waalwijk deelde hij een bodycheck uit en dat kostte hem een rode kaart. Martina is zijn vervanger.
Statistieken
- MVV Maastricht-SC Cambuur is een 1e halve finale van de play-offs. De return is aankomende zondag. De teams uit Maastricht en Leeuwarden kwamen elkaar 1 keer eerder tegen in play-offs. Cambuur was aan het eind van de rit de sterkste, want uit zegevierde het met 0-2 en thuis verloor het met 0-1.
- MVV en Cambuur treffen elkaar vandaag vanaf 19.45 uur voor de 41e keer. De voorgaande ontmoetingen werden 13 keer gewonnen door de rood-witten uit Maastricht, 10 keer eindigde het in een gelijkspel en 17 keer pakten de geel- blauwen uit Leeuwarden de 3 punten. Dit seizoen wonnen de Maastrichtenaren met 2-1 en verloren ze met 4-0.
- Cambuur is de best gekwalificeerde play-offs kandidaat van de Eerste Divisie. Dit hebben ze vooral te danken aan een ijzersterke seizoenshelft. Hierin behaalden ze 41 punten. De tegenstander van vanavond kende een goede eerste seizoenshelft, waarin de club als 3e was geëindigd. Het tweede gedeelte van dit seizoen wilde minder vlotten. Zo sprokkelden ze 22 punten bij elkaar.
- MVV scoorde dit seizoen 55 maal en Cambuur deed 78 keer. In het topscorerklassement blijkt ook dat het team uit Maastricht minder scorende spelers heeft dan de Leeuwardenaren. Thomas Verheydt is met 11 goals de meest scorende speler bij de rood-witten uit Maastricht, maar hij moet Sander van de Streek (22 goals), Martijn Barto (13 doelpunten) en Stefano Lilipaly (12 goals) van de tegenstander van vanavond voor zich dulden.
- Alessandro Ciranni en Bo Geens van MVV misten dit seizoen geen competitiewedstrijd. Bij Cambuur was niemand die dit Jupiler League seizoen alles speelde. Erik Bakker was met 37 volledige duels in de benen de hoogst geklasseerde.