14:30 uur
FC Volendam
2:0
(Heenwedstrijd 2:2)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Cyriel Dessers 6. / Schot met rechts  (Fabian Sporkslede)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Cyriel Dessers 24. / Kopbal  (Manu García)

90'
De tweede helft was stukken minder aantrekkelijk en vol met harde duels. Doelkansen kwamen amper aan bod en FC Volendam had al snel door dat er geen winst meer inzat vandaag. NAC Breda gaat daarom door naar de finale voor een plek in de Eredivisie.
90'
90'
Het publiek juicht, al een minuut voor het einde, voor de winst. NAC Breda gaat met deze stand verder naar de finale van de play-offs.
90'
De vierde man geeft aan dat er vier minuten blessuretijd bij komen.
89'
Weer een kort momentje rust voor beide teams. Schouten deelt, volgens slachtoffer Manu García, een elleboog uit waardoor hij even op de grond blijft liggen. De scheidsrechter zag er echter geen bewuste elleboog in.
86'
Goede vrije trap van FC Volendam-speler Veerman kan weggewerkt worden door Shane O'Neill. De hoekschop die hieruit voortkomt vormt ook geen dreiging voor NAC Breda.
85'
Wissel in bij NAC Breda -> Vinnie Vermeer
85'
Wissel uit bij NAC Breda -> Cyriel Dessers
83'
Bij een onnauwkeurige pass van FC Volendam kan Cyriel Dessers de bal overnemen. De Belg is echter zodanig moe dat hij de bal niet kort bij zich kan houden en er een verdediger tussenkomt.
80'
Wissel in bij NAC Breda -> Grad Damen
80'
Wissel uit bij NAC Breda -> Bart Meijers
78'
Cyriel Dessers probeert iets teveel ditmaal. Met een mooie hakbal probeert hij direct zijn medespeler in te spelen. In gedachten was het hem al gelukt, maar in de realiteit faalde hij kansloos en zag het er klunzig uit.
76'
Een hele mooie opening van Veerman op Atwi die de bal ook direct aan kan nemen. De Bredase verdediging zit echter weer snel genoeg op de tegenstanders en FC Volendam kan niet de weg richting het doel vinden.
74'
Rihairo Meulens verlaat, vanwege het gemak en de snelheid, het veld aan de overkant van de dug-outs. Voor hem in het veld komt Jack Tuyp die nog een doelpunt moet gaan maken voor de Volendammers.
73'
Wissel in bij FC Volendam -> Jack Tuyp
73'
Wissel uit bij FC Volendam -> Rihairo Meulens
71'
Weer is Dessers weg achter de verdediging. Hij heeft de bal echter in een moeilijke hoek waardoor de verdedigers de tijd hebben om in positie te komen. De bal kan hierdoor weggewerkt worden en het gevaar is geweken.
70'
Om de wedstrijd nieuw leven in te blazen brengt NAC Breda een wisselspeler in het veld. Thomas Agyepong verlaat het veld voor Gianluca Nijholt in de hoop de laatste twintig minuten beter te gaan voetballen.
69'
Wissel in bij NAC Breda -> Gianluca Nijholt
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Thomas Agyepong
67'
NAC Breda wordt door het publiek nogmaals herinnert aan het feit dat ze er nog niet zijn. De eerste twintig minuten van de tweede helft lijken op weinig aan de kant van de Brabanders en FC Volendam heeft de bovenhand.
61'
Slordig verdedigd door FC Volendam waardoor Cyriel Dessers de bal over kan nemen. De spits speelt de bal echter te ver voor zich uit en ziet de bal verloren gaan aan de verdediging van de Volendammers.
58'
Gele kaart voor Shane O'Neill (NAC Breda)
In de tweede helft zien we meer en meer harde tackles. Zo ook een van Shane O'Neill die onbesuisd invliegt op zijn tegenstander. Het resultaat is de tweede gele kaart van de wedstrijd.
53'
FC Volendam had veel ruimte om tot een schot te komen. Maar de spits, Jordy Hilterman, kan de bal niet goed aannemen om zichzelf tot het doel te draaien.
50'
Het eerste schot van de tweede helft wordt gelost door FC Volendam. Rihairo Meulens kan de bal uit de lucht richting het doel schieten maar zorgt daarbij amper voor gevaar bij NAC Breda.
48'
De tweede helft is weer onderweg en FC Volendam lijkt, net zoals in de eerste minuten van de wedstrijd, meer in de aanval te zijn. Een echte kans blijft voorlopig nog uit.
46'
45'
De eerste helft was de helft van NAC Breda-spits Cyriel Dessers. Met twee doelpunten zorgde hij er persoonlijk voor dat de teams met een 2-0 stand gaan rusten. FC Volendam lijkt op deze manier de wedstrijd niet te gaan winnen en moet dus iets veranderen in de tweede helft.
45'
45'
De laatste minuut loopt en vanwege de lange blessurebehandeling van Paul Kok komen er vier minuten blessuretijd bij.
43'
Rihairo Meulens heeft net genoeg tijd om de bal in het zestienmetergebied aan te nemen en spits Jordy Hilterman op te zoeken. De NAC Breda-verdediging staat echter kort op de man en kan voor de man komen waardoor de aanval eindigt.
42'
FC Volendam begint de laatste minuten voor rust iets slordiger te worden. Terwijl het eerder nog een paar keer tot aan het strafschopgebied kwam, heeft het nu op het middenveld moeite met het rondspelen van de bal. Zo gaat er weer een onnodige ingooi naar NAC Breda.
41'
Gele kaart voor Rodney Antwi (FC Volendam)
37'
NAC Breda wilt voor rust de wedstrijd beslissen. Er is nu weer een kans voor de Brabanders om op 3-0 te komen. Manu García stuurt Fabian Sporkslede diep die kan kiezen tussen Dessers of voor eigen succes gaan. Hij besluit het laatste te doen tot ergernis van Cyriel Dessers aangezien de bal op de handen van de doelman stuit.
36'
Thomas Agyepong besluit weer om van een afstandje uit te halen. Dit keer gaat de bal wel op het doel af maar kan de doelman de bal tegenhouden door zichzelf maximaal te strekken.
33'
Cyriel Dessers vecht zich een weg richting het doel zodra Schilder de bal niet goed weg kan werken. De verdediger herstelt zich en verwerkt de bal tot een hoekschop.
32'
De hoekschop van NAC Breda is gevaarlijker, maar weet ook geen doel te treffen. De bal wordt eerst weggekopt door de verdediging van FC Volendam maar Thomas Agyepong kan de bal randje zestien oppakken om voor een schot te gaan. Deze gaat echter een paar meter over en knalt het bier uit de handen van het publiek.
30'
Inmiddels weer een corner van FC Volendam. De Volendammers komen telkens wel in de buurt van het vijandig strafschopgebied maar weten geen weg naar het doel te vinden. De hoekschop gaat echter voorbij de FC Volendam-spelers.
24'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:0 door Cyriel Dessers
Cyriel Dessers flikt het weer. Hij verdubbelt de stand door een kopbal uit de vrije trap van Manu García. Voor FC Volendam verandert er weinig, de ploeg moet nog steeds tweemaal scoren.
21'
Paul Kok houdt een flinke blauwe plek over onder zijn rechteroog aan het duel. De wedstrijd uitvoetballen is geen verstandig idee en daarom komt Ties Evers voor hem in het veld.
21'
Wissel in bij FC Volendam -> Ties Evers
21'
Wissel uit bij FC Volendam -> Paul Kok
19'
Het spel ligt even stil nu FC Volendam-speler Paul Kok bewusteloos op de grond blijft liggen. De medische staf buigt zich over hem heen en laat merken een brancard nodig te hebben voordat Kok het veld verlaten kan.
16'
FC Volendam dringt aan bij het doel van NAC Breda maar de schoten gaan voorlopig nog naast. Zo ook de laatste waarbij NAC Breda-doelman Hobie Verhulst zich niet hoeft te verroeren.
13'
Weer een goede aanval van FC Volendam. Rodney Antwi laat aan de zijkant zijn techniek zien waarbij twee verdedigers van NAC Breda amper op hun benen kunnen blijven staan. De voorzet is echter weer niet goed en wordt weggewerkt.
11'
Het is niet zo dat FC Volendam niets in te brengen heeft. De Volendammers komen al een paar keer tot een goede voorzet die net geen teamgenoot vinden kan.
6'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Cyriel Dessers
Het is al vroeg raak voor NAC Breda. Na balverlies bij de tegenstander kan NAC Breda overnemen en clubtopscorer Cyriel Dessers in positie brengen. De spits neemt de bal feilloos aan in het strafschopgebied en werkt met rechts de bal voorbij de doelman. FC Volendam moet nu tweemaal scoren wil het doorgaan.
4'
Het publiek van NAC Breda doet er alles aan om hun ploeg in de Eredivisie te krijgen. Voorlopig is het nog geen moment stil geweest in het stadion.
1'
Het is FC Volendam dat vandaag met twee wijzigingen aantreedt vergeleken met de vorige wedstrijd tegen NAC Breda. Aanvaller Kevin van Kippersluis en centrale verdediger Henny Schilder mogen vanaf het begin weer meedoen bij de ploeg van Johan Steur
NAC Breda, dat thuis aantreedt, is tevreden geweest over de eerste wedstrijd en heeft ook geen last van blessures. Het blijft daarom ook bij dezelfde elf spelers die het de vorige wedstrijd het veld instuurde.
Statistieken
Dat FC Volendam moeite heeft met het invullen van de spitsenpositie is duidelijk. Bij NAC Breda is Cyriel Dessers clubtopscorer met 22 doelpunten in het afgelopen seizoen. FC Volendam daarentegen komt amper in de buurt van de top tien als het aankomt op topscorers in de Eerste Divisie. Kevin van Kippersluis is met 13 doelpunten topscorer van FC Volendam en neemt daarmee de vijftiende plek in op de topscorerslijst.
De laatste keer dat beide ploegen in een competitieduel in de Eredivisie tegenover elkaar stonden dateert alweer uit het seizoen 2008/2009. In dit seizoen won NAC Breda de uitwedstrijd met 2-4 en eindigde het thuis bij NAC Breda in een 1-1 gelijkspel.
De ranglijst van de Jupiler League geeft ook aan dat de beide ploegen gelijk opgaan. Aan het einde van het seizoen stonden de teams maar twee punten uit elkaar waar NAC Breda 64 punten had vergaard en FC Volendam 62.
Het zal zondagmiddag de 46e keer zijn dat beide ploegen tegenover elkaar staan in de geschiedenis van de ploegen. NAC Breda is daarin 23 keer als winnaar uit de strijd gekomen tegenover een aantal van 14 keer dat FC Volendam wist te winnen. De overige 8 keer eindigde de wedstrijd gelijk.
Goedemiddag en welkom bij de liveblog van de tweede wedstrijd in de tweestrijd tussen NAC Breda en FC Volendam. Om 14:30 trappen de ploegen af in het Rat Verlegh-stadion.