12:30 uur
Helmond Sport
1:1
(Heenwedstrijd 1:0)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Furhgill Zeldenrust 50. / Schot met rechts  (Steven Edwards)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Gyliano van Velzen 90. / Schot met links  (Nathan Rutjes)

90'
Roda JC ontsnapt tegen Helmond Sport. Vlak na rust kwamen de bezoekers via Zeldenrust op voorsprong. De club uit Helmond leek op weg naar de 0-2, maar Van Leer hield zijn ploeg keer op keer in de wedstrijd. De batterij leek in de slotfase op bij de nummer dertien van de Eerste Divisieclub en dat hielp Roda in de wedstrijd. Via invaller Van Velzen viel de gelijkmaker uiteindelijk in de negentigste minuut en zijn de Limburgers door in de play-offs.
90'
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Gyliano van Velzen
Daar is de bevrijding voor Roda. De tien van Kerkrade komen op 1-1. Het zijn de invallers Rutjes en Van Velzen die het doen.
89'
Gele kaart voor Giovanni Hiwat (Helmond Sport)
Hiwat krijgt geel na vasthouden.
87'
Van Velzen met een heerlijke uithaal van buiten de zestien, maar Van Gassel kan in tweede instantie de bal vangen.
85'
Ajagun met de 1-1 op de schoen
Ajagun met een geweldige rush, maar hij komt net wat snelheid te kort omdat op het moment dat hij uithaalt Van Koesveld kan ingrijpen.
84'
Het lijkt toch richting een verlenging te gaan.
81'
De laatste minuten zet Roda aan. De Limburgers lijken nog vol te willen gaan voor de 1-1 om verlenging te voorkomen. Helmond is wat terug gezakt.
80'
Thomassen kan niet verder en wordt vervangen door Hiwat.
80'
Wissel in bij Helmond Sport -> Giovanni Hiwat
80'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Jordy Thomassen
78'
Wat een kans!
Ten Den komt voor Van Leer, maar hij krijgt de bal niet langs de doelman. Daar ontsnapt Roda.
78'
Nog ruim tien minuten op de klok voor Roda JC en Helmond Sport.
76'
Het spel ligt even stil, omdat Thomassen geblesseerd op de grond blijft liggen.
74'
Misschien kan een standaardsituatie Roda JC een kans geven.
74'
71'
Helmond Sport heeft nog twintig minuten om de 0-2 te maken en zo de verlenging te voorkomen. Roda JC moet hopen op een counter, want de thuisploeg heeft nog maar zelden de bal.
68'
Gele kaart voor Dani Schahin (Roda JC Kerkrade)
Schahin tikt de bal weg na het fluitsignaal en krijgt geel.
66'
Badibanga gaat naar de kant en hij wordt vervangen door Van Velzen. Dat is alweer de laatste wissel van Roda.
66'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Gyliano van Velzen
66'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Beni Badibanga
66'
Edwards met veel ruimte om de bal voor te geven, maar zonder goed te kijken schiet hij de bal wild voor.
64'
Hoekschop voor Helmond, nadat de voorzet van Zeldenrust eruit werd gehaald.
60'
Roda liijkt eruit te kunnen, maar Schahin staat buitenspel.
57'
Onder luid applaus maakt publiekswisseling Rutjes zich klaar voor een invalbeurt. Hij vervangt aanvoerder Tom Van Hyfte.
57'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
57'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tom Van Hyfte
54'
Helmond Sport gaat direct na de openingstreffer op zoek naar de 0-2. Zeldenrust was daar dichtbij, maar zijn kopbal gaat over.
50'
Doelpunt voor Helmond Sport, 0:1 door Furhgill Zeldenrust
Daar is de voorsprong al voor Helmond. De bal van Edwards gaat over de verdediging van Roda heen. Zeldenrust is alert, neemt de bal aan en schiet binnen. De stand in Limburg is 0-1, bij deze stand is het gelijk.
46'
De bal rolt weer in Limburg. Een hele zware helft wacht Roda...
46'
45'
Roda JC heeft het heel moeilijk in de eerste helft tegen Helmond Sport. De Limburgers kregen binnen tien minuten een penalty tegen. Doelman Benjamin van Leer kon de bal van Edwards tegen houden. Dat was niet de gewenste wake-up call voor Roda, want Helmond bleef de betere ploeg. Vlak voor rust worden de problemen voor Roda nog groter als Rosheuvel met direct rood moet vertrekken. Roda JC moet met een man minder de minimale voorsprong vast houden.
45'
44'
Rode kaart voor Mikhail Rosheuvel (Roda JC Kerkrade)
Weer krijgt Roda direct rood. Rosheuvel gaat hard door op Bourdouxhe en mag direct vertrekken.
44'
Het spel lag even stil nadat Van Hyfte op de grond blijft liggen na een botsing.
43'
De rust komt in zicht. Helmond had voor moeten staan, maar Van Leer wist de penalty van Edwards te stoppen.
40'
Ook al een wissel voor Helmond Sport in de eerste helft. Verkennis had het moeilijk in de eerste helft. Trainer Roy Hendriksen wil geen risico nemen met de rechtsback die al geel op zak heeft. Hij vervangt hem voor Fecunda.
40'
Wissel in bij Helmond Sport -> Maiky Fecunda
40'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Jeroen Verkennis
37'
Hoekschop voor Helmond als de voorzet van Ten Den eruit wordt gehaald door El Makrini.
35'
Werker met de kopbal, maar Justiana staat op de doellijn en schiet zijn doelman ter hulp.
32'
Gele kaart voor Jeroen Verkennis (Helmond Sport)
Verkennis houdt vast en dat levert de rechtsback een gele kaart op.
30'
Een half uur gespeeld in Limburg. Roda heeft het moeilijk in eigen huis. Helmond is de bovenliggende partij en kreeg al enkele kansen om de voorsprong te pakken.
28'
Een hele snelle wissel bij Roda JC. Kum gaat naar de kant en wordt vervangen door Ognjen Gnjatić.
28'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Ognjen Gnjatić
28'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Christian Kum
25'
Roda wederom in de problemen. Thomassen krijgt op de rand van de zestien een goede schietkans, maar de clubtopscorer mikt de bal net naast het doel. Fluitconcerten in Limburg. Roda heeft het moeilijk in eigen huis tegen Helmond.
22'
Een goede aanval van Helmond Sport. De voorzet van Ten Den komt uiteindelijk terecht bij Braber, maar zijn poging gaat hoog over het doel van Van Leer.
19'
De vrije trap van Schahin belandt in de muur. Geen gevaar voor Helmond Sport.
18'
Gele kaart voor Stepen Warmolts (Helmond Sport)
Warmolts is te laat en pakt een gele kaart. Deze kaart heeft geen gevolgen voor hem.
15'
Een leuk begin van de wedstrijd. Roda JC begon beter aan de wedstrijd, maar Helmond was dichtbij de voorsprong via elfmeter. Helaas voor de bezoekers kan Van Leer redding bieden en blijft de stand na een kwartier spelen 0-0.
11'
Penalty gemist door Steven Edwards, Helmond Sport
Van Leer redt! De penalty wordt zwak ingeschoten en Van Leer houdt zijn doel schoon.
10'
PENALTY! Braber wordt binnen de zestien onderuit gehaald en Helmond krijgt een penalty.
10'
Gele kaart voor Mohamed el Makrini (Roda JC Kerkrade)
El Makrini verspeelt simpel de bal aan Braber. In de poging zijn fout goed te maken haalt hij de speler van Helmond Sport onderuit binnen de zestien. Dat levert hem geel, en een schorsing op, en Roda een penalty tegen.
8'
Badibanga zoekt de korte hoek, maar Van Gassel keept alert en tikt de bal uit zijn doel.
7'
Ajagin wordt onderuit gehaald door Van Koesveld en Roda mag de vrije trap nemen. Met achter de bal Badibanga.
5'
Hoekschop voor Helmond nadat de voorzet van Edwards wordt weggehaald voordat Ten Den zijn hoofd er tegen krijgt.
3'
Verkennis verspeelt simpel de bal aan Badibanga, maar de voorzet kan makkelijk gevangen worden door Stijn van Gassel.
1'
De bal rolt in Limburg. Kan Roda JC op eigen veld Helmond Sport van zich af schudden?
1'
Daryl Werker is de vervanger van de geschorste Adil Auassar. De oud-Feyenoorder pakte in de heenwedstrijd een directe rode kaart en moet op de tribune plaatsnemen in Limburg. Voor de rest stuurt trainer Yannis Anastasiou dezelfde spelers het veld op als afgelopen donderdag.

Bij Helmond Sport geen wijzigingen. Trainer Roy Hendriksen geeft dezelfde spelers het vertrouwen die donderdag op eigen veld nipt onderuit gingen tegen de Limburgers.
Statistieken
In Helmond eindigde de eerste wedstrijd tussen Roda JC en Helmond Sport in een 0-1 overwinning voor de Limburgers. Dankzij een doelpunt van Dani Schahin verdedigt de club uit Roda JC een minimale voorsprong in het Parkstad Limburg Stadion.
Roda JC is drie thuiswedstrijden op een rij ongeslagen. De ploeg versloeg in de laatste drie thuiswedstrijden van de Eredivisie PEC Zwolle (2-1), Sparta Rotterdam (3-1) en Willem II (1-0).
Jordy Thomassen is de man om in de gaten te houden voor Roda JC. Thomassen was met dertien doelpunten in de Eerste Divisie de clubtopscorer van de nummer dertien. De Limburgse verdedigers zullen hem dus in de gaten moeten houden.
Het is vijf jaar geleden dat Helmond Sport voor het laatst de finaleronde haalde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Mocht Helmond Sport het lukken om te promoveren naar het hoogste voetbalpodium van Nederland dan zal dat voor het eerst zijn in 33 jaar tijd, maar dan zal eerst Roda JC en de winnaar van het duel MVV-Cambuur aan de kant gezet moeten worden.
Voor Roda JC is het opletten in de play-offs. In de laatste drie jaar wist slechts één Eredivisieclub zich te handhaven via de play-offs. Dat was vorig seizoen Willem II. Voor De Graafschap, Go Ahead Eagles, NAC Breda, NEC en RKC Waalwijk ging het mis. De laatste keer dat beide Eredivisieclubs zich wel wisten te handhaven was in het seizoen 2010/2011. Dat lukten destijds VVV Venlo en Excelsior.