SC Cambuur Zondag, 21. Mei 2017
14:30 uur
MVV Maastricht
1:2
(Heenwedstrijd 1:1)
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Martijn Barto 58. / Schot met rechts  (Jamiro Monteiro)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Pereira 80. / Schot met rechts  (Kelechi Nwakali)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Thomas Verheydt 90. / Kopbal  (Joeri Schroyen)

90'
Einde wedstrijd
90'
Doelpunt voor MVV, 1:2 door Thomas Verheydt
MVV gaat naar de finale! Een onwaarschijnlijke comeback van de uitploeg. Invaller Verheydt doet het. Een perfecte lange bal van Schroyen richting de lange spits, die heerlijk langs Zeinstra kopt en het beslist in Leeuwarden. Het wordt MVV - Roda.
90'
Houtkoop beslist het bijna! Hij heeft ineens ontzettend veel ruimte om de 2-1 te maken na een passje van Monteiro. Geens is snel uit zijn doel en zet genoeg druk, waardoor Houtkoop naast mikt.
90'
Blessuretijd (minuten): 4
90'
In Alessandro Ciranni heeft MVV een specialist voor de vrije trappen. Ook nu mag hij er eentje nemen. De bal gaat via de muur naast.
89'
Voor Hoefdraad zit het erop. Ricardo Kip maakt de wedstrijd en eventuele verlenging vol.
89'
Wissel in bij SC Cambuur -> Ricardo Kip
89'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jergé Hoefdraad
87'
Wat een enorme kans voor Pedro! Hij is er op snelheid langs en heeft zeeën van ruimte om het nu al te beslissen. Hij wacht echter veel te lang en biedt Zeinstra een vrij makkelijke prooi.
86'
Als er een ploeg het voor de verlenging gaat beslissen, is dat MVV. De Maastrichtenaren hebben nu het vertrouwen.
82'
Barto legt klaar op de rand van het strafschopgebied voor Lilipaly, maar hij schiet veel te wild.
82'
Schroyen wordt nu de linksback, Labylle gaat in het centrum staan.
80'
Doelpunt voor MVV, 1:1 door Steven Pereira
Het staat weer helemaal gelijk in Leeuwarden! Nwakali speelt een lange bal richting Pereira, die al vallend op heerlijke wijze de bal over Zeinstra heen wipt. De wedstrijd ligt weer helemaal open.
80'
Verheydt is gelijk dichtbij! Zeinstra is net op tijd bij de bal om de spits van een goal te houden.
79'
Elsen wisselt zeer aanvallend. Spits Thomas Verheydt komt erin, hij vervangt Shermaine Martina.
79'
Wissel in bij MVV -> Thomas Verheydt
79'
Wissel uit bij MVV -> Shermaine Martina
77'
Een vrij onschuldig opstootje tussen Pereira en Van de Streek gaat langs Kamphuis heen. Hij geeft daarom op basis van aanwijzingen van zijn vierde official geel aan beide mannen. Pereira is hierdoor geschorst voor de eventuele heenwedstrijd in de finale.
77'
Gele kaart voor Steven Pereira (MVV)
77'
Gele kaart voor Sander van de Streek (SC Cambuur)
75'
Patrick N'Koyi verlengt een lange bal met zijn hoofd richting het doel. Maar net over het doel van Zeinstra.
74'
Daar is hét moment voor MVV! Schroyen is langs Lilipaly en komt erg dicht bij het doel. Hij legt laag voor richting Pedro, bij wie de bal nét niet aankomt. Anders had hij voor open doel de 1-1 mogen maken.
73'
Tissoudali verlaat het veld bij Cambuur. Xander Houtkoop mag de laatste twintig minuten meedoen, met eventueel aansluitend een verlenging.
73'
Wissel in bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
73'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Tarik Tissoudali
69'
Bij MVV verlaat Nys het veld. Met Emrullah Güvenç komt er meer creativiteit in de ploeg van de Maastrichtenaren.
69'
Wissel in bij MVV -> Emrullah Güvenç
69'
Wissel uit bij MVV -> Pieter Nys
66'
Weer komt Barto bijna tot scoren! Hij denkt de bal in te koppen, maar Geens toucheert nog net en werkt hem naast.
65'
Gele kaart voor Pieter Nys (MVV)
Nys voorkomt door vast te houden een dreigende uitbraak van Cambuur. Geel voor de middenvelder.
63'
Pereira weet de bal uit een corner van Joeri Schroyen net niet richting doel te koppen. Ook nadat de bal blijft hangen ontstaat geen écht gevaar.
60'
De opdracht voor MVV blijft natuurlijk hetzelfde: scoren. Nu kan het echter maximaal een verlenging afdwingen.
58'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Martijn Barto
Daar is de openingstreffer voor Cambuur! Een fenomenale pass van Jamiro Monteiro richting invaller Barto, die het ontzettend knap afmaakt. Twee staaltjes kunst van de thuisploeg: 1-0.
54'
De organisatie van MVV staat in principe goed. Het ontbreekt vooral aan een aanvallend plan. Af en toe komt de uitploeg er toevallig uit door een slordigheid van Cambuur, maar daar blijft het dan ook bij.
51'
Een goede vrije trap van Schilder valt net niet goed voor de voeten van Barto. Geens kan de bal uiteindelijk oppikken.
46'
Cambuur begint de tweede helft met een nieuw gezicht. Jordy van Deelen verlaat het veld, Lilipaly wordt rechtsback, Van de Streek schuift naar het middenveld en Martijn Barto is de nieuwe spits.
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jordy van Deelen
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Cambuur en MVV maken er vooralsnog een leuke partij van. Het begon vooral fel, naarmate de eerste helft vorderde ontstond er wat meer structuur. Cambuur kwam het vaakst in de buurt van het vijandige doel. Toch was ook de Maastrichtse uitploeg enkele keren in de buurt van de benodigde uitgoal. Met 45 minuten op de klok staat het nog 0-0. MVV heeft nog driekwartier om inderdaad tot die treffer te komen.
45'
Einde eerste helft
45'
Blessuretijd (minuten): 1
42'
Robbert Schilder gaat in de fout, waardoor Kelechi Nwakali een goede kans krijgt. Hij lobt de bal over Zeinstra heen. Matthew Steenvoorden snelt toe, maar ziet dat hij niet hoeft in te grijpen.
41'
Aan de andere kant is het de beurt weer aan Cambuur! Hoefdraad legt voor aan Tissoudali, wiens inzet naast gaat.
40'
Daar is MVV dan gevaarlijk! Een heel leep balletje van Pieter Nys komt terecht bij Pedro, die in een net iets te lastige hoek belandt. Zeinstra pakt zijn inzet.
39'
Gele kaart voor Tarik Tissoudali (SC Cambuur)
De kaartenregen is begonnen. TIssoudali haakt Pereira en kan zijn naam eveneens terugvinden in het boekje van Kamphuis.
37'
Cambuur is daar dichtbij! Een grote fout op het middenveld resulteert in een voorzet richting Jergé Hoefdraad. Een cruciale tussenkomst van Steven Pereira voorkomt dat Hoefdraad kan binnen tikken.
34'
Gele kaart voor Leroy Labylle (MVV)
Ook Leroy Labylle ontvangt geel van Kamphuis. Ditmaal wel terecht; hij staat vol op de voet van Jordy van Deelen.
29'
Gele kaart voor Ricardo Ippel (MVV)
Ricardo Ippel is toeschouwer van een schwalbe van Tissoudali en ontvangt geel.
27'
Cambuur heeft het initiatief. De thuisploeg heeft MVV onder de duim. Feit blijft natuurlijk dat de Maastrichtenaren tenminste één goal nodig hebben.
25'
Een opstootje in het strafschopgebied van MVV na een corner. Jochem Kamphuis houdt de kaarten thuis.
21'
Een lage corner van Cambuur blijft even hangen, tot schrik van menig MVV'er. De bal wordt uiteindelijk veilig weggehaald.
19'
Gevaar van Cambuur daar! Tarik Tissoudali is erdoor, waarop goalie Bo Geens erg veel risico neemt door uit zijn doel te komen. Hij tikt de bal nog net met zijn voet weg.
16'
Ricardo Ippel doet een ietwat lakse poging om de bal terug te geven aan Harm Zeinstra. Hij vliegt er zowaar bijna in. Net over het doel van Cambuur.
13'
Het verhitte begin heeft nog niet geresulteerd in kansen. Veel druk, veel fouten, nog geen doorbraak.
9'
Een grimmige openingsfase in Leeuwarden. De ploegen zijn vooral fel, nog niet zorgvuldig.
5'
Met name Cambuur begint erg fel. De thuisploeg is zeer gebrand, met behulp van de supporters.
1'
Daar gaan we in Leeuwarden! Inmiddels is bekend dat Roda de finale heeft gehaald. Welke van deze twee ploegen wordt de tegenstander van de Kerkradenaren?
1'
Aanvang wedstrijd
Opstellingen
Beide ploegen beginnen met één wijziging aan deze belangrijke return. Bij Cambuur keert Stefano Lilipaly terug in de basis na een blessure, ten koste van Jurjan Mannes. MVV start vanmiddag met Luís Pedro in de aanval. Hij brengt iets meer snelheid op de plaats waar eerst Emrullah Güvenç stond.
Statistieken
Als MVV een kans wil maken om de 1-1 stand van vorige week goed te maken, moet het minstens eenmaal scoren. Op basis van de competitie zou dat geen probleem moeten zijn. De Maastrichtenaren troffen in veertien van de negentien uitduels doel.
Mocht MVV het inderdaad halen in Leeuwarden, dan is de kans groot dat er een affiche met de grote concurrent Roda JC op het programma staat. De laatste keer dat de twee elkaar ontmoetten was in het seizoen 2014/15. Roda wist ondanks de 3-1 zege die MVV toen boekte te promoveren.
Op basis van het resultaat in deze ontmoeting eerder dit seizoen zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn voor Cambuur. De Friezen wonnen op 24 februari met 4-0 van het machteloze MVV.
Sander van de Streek is op dreef. De aanvaller wist in zes van de afgelopen zeven duels te scoren. Cambuur sloot alle wedstrijden waarin Van de Streek scoorde bovendien winnend af, behalve het heenduel met MVV.
Rob Maas haalde in de eerste tien wedstrijden elf punten, een gemiddelde van 1,1 per wedstrijd. Sinds de overname van interim-trainer Sipke Hulshoff is dat gemiddelde bijna het dubbele. Onder Hulshoff pakte Cambuur gemiddeld 2,14 punten. Alleen VVV-Venlo pakte in die periode meer punten.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner