NAC Breda Donderdag, 25. Mei 2017
18:30 uur
NEC Nijmegen
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Cyriel Dessers 84. / Schot met rechts  (Giovanni Korte)

90'
NAC Breda heeft de eerste stap gezet in de strijd om promotie. Daar leek het lange tijd niet op want NEC was in de tweede helft de betere ploeg. Invaller Taiwo Awoniyi kopte op de lat en ook Grot zorgde voor gevaar. Vooral in de laatste twintig minuten werd NAC flink achteruit gedwongen, maar via Dessers werd het alsnog een Bredaas feestje. Een fraaie pass van Korte werd binnengeschoten door Dessers.
90'
90'
Gele kaart voor Julian von Haacke (NEC Nijmegen)
Von Haacke trapt de bal toch nog richting het doel als er al gefloten is en hij krijgt geel van Higler. Daardoor mist hij de clash van zondag in Nijmegen.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
85'
Inmiddels zijn er wat wissels doorgevoerd. Bij NAC Breda gaat doelpuntenmaker Cyriel Dessers naar de kant voor Fisayo Adarabioyo. André Fomitschow en Ferdi Kadıoğlu zijn bij NEC binnen de lijnen gekomen voor Lorenzo Burnet en Jay-Roy Grot.
85'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
85'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
85'
Wissel in bij NAC Breda -> Fisayo Adarabioyo
85'
Wissel uit bij NAC Breda -> Cyriel Dessers
84'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Cyriel Dessers
Raak! NEC is veel beter, maar staat wel met 1-0 achter. Korte zet Dessers alleen voor doelman Delle en de spits blijft rustig. 1-0 voor NAC Breda!
83'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> André Fomitschow
83'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Lorenzo Burnet
79'
NAC Breda komt er niet meer aan te pas in de laatste twintig minuten. Alleen Dessers staat voorin en moet nog wat proberen te forceren terwijl de rest aan het verdedigen is.
74'
Trainer Stijn Vreven grijpt in bij de thuisploeg. Hij ziet dat zijn team wankelt en brengt met Gianluca Nijholt een middenvelder in de ploeg. Aanvaller Thomas Agyepong gaat voor hem naar de kant.
74'
Wissel in bij NAC Breda -> Gianluca Nijholt
74'
Wissel uit bij NAC Breda -> Thomas Agyepong
73'
Op de lat! Een vrije trap van Julian von Haacke wordt hard tegen de lat gekopt door invaller Taiwo Awoniyi. De rebound wordt naast geschoten door de huurling van Liverpool.
71'
NEC dringt steeds meer aan. Grot knalt hard van ver en ziet zijn schot belanden op de vuisten bij Brondeel. De Nijmegenaren jagen op de belangrijke uitgoal.
69'
NAC Breda wisselt voor de eerste keer vanavond. Smaakmaker Manu García gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Grad Damen, een echte Bredanaar.
69'
Wissel in bij NAC Breda -> Grad Damen
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Manu García
67'
NEC scoort uit een hoekschop, maar arbiter Higler heeft al gefloten. Verdediger Dumić heeft zijn tegenstander geduwd en krijgt de vrije trap tegen.
65'
Paniek in de defensie van NAC! Jay-Roy Grot heeft nog weinig goed gedaan, maar zorgt nu voor gevaar. Bij de tweede paal werkt NAC'er Sporkslede de bal bijna achter zijn eigen doelman.
62'
Fraaie actie van Thomas Agyepong! De handige buitenspeler stuurt een aantal NEC'ers het bos in, maar zijn schot is veel te slap om doelman Delle te verschalken.
62'
Gele kaart voor Taiwo Awoniyi (NEC Nijmegen)
Awoniyi krijgt direct geel! Hij laat zijn been handen ten opzichte van Mounir el Allouchi en gaat in het boekje van scheidsrechter Higler.
61'
Daar is de eerste wissel van NEC-trainer Ron de Groot. Hij haalt aanvaller Kévin Mayi naar de kant. Zijn vervanger is Liverpool-huurling Taiwo Awoniyi.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Taiwo Awoniyi
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kévin Mayi
59'
NEC countert razendsnel na balverlies van Thomas Agyepong. Kévin Mayi is er vandoor, maar wacht veel te lang met het afspelen van de bal en lijdt balverlies.
55'
Eredivisionist NEC krijgt weer wat meer grip. Eerst schiet Messaoud naast en nu krijgen de bezoekers een hoekschop. Die levert niets op.
50'
De thuisploeg probeert na de pauze het initiatief in handen te krijgen. NEC weet de rijen echter goed gesloten te houden, zelfs door topschutter Dessers.
46'
NAC Breda en NEC Nijmegen hebben hun jacht op de Eredivisie hervat in Breda. Beide ploegen kwamen voor de pauze niet tot scoren en zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Het is nog 0-0 in Breda en dat mag beste een wonder heten. NEC begon sterk en raakte al snel twee keer de lat. Eerst tikte doelman Brondeel de bal zelf tegen het houtwerk en in de rebound knikte Dumić tegen de lat. Ook Kévin Mayi kreeg een goede kant, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Nadat Dario Dumić van afstand net naast het geschoten, kopte Dessers aan de overkant over. Verdediger Golla kreeg daarna een rode kaart, maar mocht op basis van de videobeelden toch blijven staan.
45'
45'
Nog een kans voor NAC! Thomas Agyepong fopt de verdedigers van NEC en ziet dat Delle het lastig heeft met zijn voorzet. Voordat Dessers kan binnenschuiven heeft de doelman de bal te pakken.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste twee minuten.
42'
Golla krijgt een rode kaart na het neerleggen van de doorgebroken Dessers, maar op basis van de videobeelden wordt besloten de vrije trap juist aan NEC te geven.
39'
En aan de overkant weer gevaar van NAC. Een harde vrije trap van Manu García wordt door Dessers geschampt en zo gaat de bal er ook hier net niet in.
37'
Drie keer blijkt niet scheepsrecht voor NEC. Opnieuw zijn de Nijmegenaren gevaarlijk, maar staat het nog altijd 0-0. Verdediger Dumić knalt een afvallende bal net aan de verkeerde kant van de paal.
34'
NAC Breda verdient een vrije trap na een domme overtreding van Von Haacke. Arno Verschueren neemt plaats achter de bal, maar doelman Delle hoeft niet in actie te komen. Het schot vliegt over.
33'
Fraaie aanval van NEC! Een mooie steekbal van Ali Messaoud wordt op waarde geschat door Kévin Mayi. De Franse aanvaller lijkt te gaan scoren, maar de bal gaat net naast.
30'
Breinburg knalt hard van afstand en de bal lijkt onderweg naar de verre hoek. Via een Bredaas been vliegt de bal echter over het doel. De hoekschop levert niets op.
26'
Nu heeft NEC het even moeilijk. De defensie van de gasten heeft de handen vol aan de bedrijvige Agyepong. Vooralsnog blijft de schaden beperkt.
22'
NAC Breda heeft zich prima terug geknokt in de wedstrijd. Nadat NEC in de beginfase duidelijk de betere ploeg was, zijn de verschillen nu klein.
18'
De eerste serieuze kans voor de Bredanaars! Thomas Agyepong heeft een goede actie in huis en geeft met een gelukje mee aan Dessers. De spits mag doorlopen en schiet uiteindelijk op het lichaam van doelman Delle.
16'
NAC denkt er snel vandoor te kunnen gaan aan de linkerkant, maar daar steekt Breinburg een stokje voor. De aanvoerder van NEC ontsnapt aan een gele kaart.
13'
Korte zorgt voor de opwinding in het Rat Verlegh Stadion. De handige aanvaller vindt de bal plotseling voor zijn voeten en bedenkt zich niet. Zijn schot gaat ruim naast het doel van Delle.
9'
De thuisploeg heeft het lastig in de beginfase. NEC is de betere partij en NAC mag van geluk spreken dat het nog 0-0 staat. Beetje bij beetje komt NAC er uit.
5'
NAC ontsnapt! Doelman Brondeel heeft last van de zon en ziet een voorzet zomaar tegen de lat belanden. De goalie heeft geluk dat Dario Dumić de bal in de rebound tegen de paal knikt.
4'
Daar is NEC voor het eerst gevaarlijk. Heinloth krijgt de bal en geeft goed voor. Daar kan Grot er net niet bij en voorkomt Fabian Sporkslede dat er gevaar kan worden gesticht.
3'
De bezoekers beginnen fel in een zonnig Breda. De supporters van NAC Breda realiseren zich dat dit de laatste stap is in hun Operatie Eredivisie en laten zich flink gelden in beginfase.
1'
NEC Nijmegen heeft afgetrapt in een Eredivisie waardige sfeer. Er is volgend seizoen echter maar plek voor een van beide ploegen. NAC Breda - NEC Nijmegen is begonnen!
1'
NAC Breda start met doelman Jorn Brondeel onder de lat. Ongeacht het resultaat in de play-offs speelt hij volgend seizoen in de Eredivisie. Hij speelt dan bij FC Twente. Cyriel Dessers speelt in de spits. Hij scoorde al drie doelpunten in deze nacompetitie.

NEC start met de vertrouwde namen in Breda. Het sterke centrale duo Wojciech Golla en Dario Dumić is van de partij en voorin speelt de sterke aanvaller Jay-Roy Grot.
Statistieken
NAC Breda en NEC Nijmegen gaan in twee wedstrijden uitmaken wie er volgend seizoen in de Eredivisie speelt en wie actief zal zijn in de Jupiler League. Beide ploegen kwamen zonder nederlaag de vorige ronde door. Thuisploeg NAC speelde op bezoek bij FC Volendam met 2-2 gelijk, maar klaarde de klus in eigen huis met een 2-0 overwinning. De bezoekers uit Nijmegen wonnen twee keer. FC Emmen werd met 1-3 en 1-0 opzij gezet.
Beide ploegen hebben geen goede herinneringen aan de finale van de play-offs. De laatste keer dat eredivisionist in de eindstrijd van de nacompetitie stond, bleek Sparta Rotterdam te sterk. NAC Breda degradeerde twee jaar geleden door een nederlaag tegen Roda JC Kerkrade uit de Eredivisie. Vorig jaar kregen de Bredanaars de kans om via rivaal Willem II weer op het hoogste niveau terecht te komen, maar de Tilburgers trokken aan het langste eind.
De ontmoetingen uit het verleden beloven donderdagavond een spannende wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. NAC en NEC stonden namelijk al zeventig keer eerder tegenover elkaar. De Brabanders wonnen 24 keer en 18 maal gingen de Gelderlanders er met de zege vandoor. Liefst 28 keer werd het gelijk. De laatste ontmoeting in Breda eindigde in 2013 in 1-1.
De trainerswissel bij NEC Nijmegen pakt vooralsnog goed uit. De Nijmegenaren wonnen de laatste twee wedstrijden in de competitie werden gewonnen en ook de eerste twee duels in de play-offs werden omgezet in een zege. Na AZ Alkmaar (2-1), sc Heerenveen (2-0) en FC Emmen (3-1, 1-0) hoopt interim-trainer Ron de Groot ook NAC Breda aan zijn zegekar te binden. Dat zou de vijfde zege op rij betekenen voor NEC.
NAC Breda kende een aardig seizoen in de Jupiler League en zet alles op alles op hun 'Operatie Eredvisie' te doen slagen. Daarbij is de inbreng van spits Cyriel Dessers van enorm belang. De Belgische aanvaller scoorde in de competitie 22 doelpunten en is ook in play-offs op schot. In het tweeluik met FC Volendam scoorde hij drie van de vier Bredase goals.