1:0
(Heenwedstrijd 0:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Daryl Werker 26. / Kopbal  (Adil Auassar)

90'
In het tweede bedrijf ging het iets meer gelijk op in Kerkrade. Toen MVV-aanvoerder Nick Kuipers een directe rode kaart kreeg, leek de wedstrijd beslist. De verdediger ging op het been van Mitchel Paulissen staan en werd door arbiter Ed Janssen van het veld gestuurd. MVV was vervolgens wel dreigend, maar kansen kregen de Sjengen niet meer. Roda JC had het duel in de slotfase kunnen beslissen. Via invaller Célestin Djim kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schoot op doelman Bo Geens.
90'
90'
Roda JC pakt nog wat tijd door in de blessuretijd te wisselen. De moegestreden Ognjen Gnjatić wordt nog vervangen door Nathan Rutjes.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ognjen Gnjatić
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste zeven minuten.
89'
Wat een kans voor Roda JC! De Koempels counteren razendsnel, maar op aangeven van Auassar schiet invaller Célestin Djim op doelman Geens.
85'
De laatste troef van MVV-trainer Ron Elsen. Hij haalt Joeri Schroyen naar de kant en brengt Dyon Gijzen binnen de lijnen.
85'
Wissel in bij MVV -> Dyon Gijzen
85'
Wissel uit bij MVV -> Joeri Schroyen
81'
Roda JC krijgt wat meer grip op de bezoekers en moet dat nog een kleine tien minuten volhouden. MVV probeert met de moed der wanhoop iets te forceren.
78'
De tweede wissel aan de kant van MVV Maastricht. Luís Pedro speelde een goede wedstrijd, maar wordt nu vervangen door Emrullah Güvenç. MVV heeft nog een kwartier.
78'
Wissel in bij MVV -> Emrullah Güvenç
78'
Wissel uit bij MVV -> Luís Pedro
75'
Gele kaart voor Steven Pereira (MVV)
MVV'er Steven Pereira is te laat bij invaller Martin Milec en raakt de verdediger van Roda JC vol. Janssen geeft Pereira de gele kaart.
71'
Scheidsrechter Janssen besluit vanwege de hitte weer even een drinkpauze in te gelasten. Roda JC moet nog twintig minuten volhouden om komend seizoen in de Eredivisie te spelen.
70'
Bij Roda JC gaat Mitchel Paulissen naar de kant. De aanvaller was betrokken bij de rode kaart van Kuipers en wordt nu vervangen door Célestin Djim.
70'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Célestin Djim
70'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
67'
Gele kaart voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
Paulissen gaat hard door op doelman Geens terwijl hij de bal niet meer kan spelen. De aanvaller van Roda JC krijgt een gele kaart.
66'
De thuisploeg staat met een man meer onder druk! Joeri Schroyen haalt mag tot drie keer toe een voorzet geven, maar de bal gaat niet tegen de touwen.
64'
MVV Maastricht gaat niet bij de pakken neerzitten na de rode kaart. Pedro ontsnapt aan de rechterkant en zoekt invaler Verheydt. Joeri Schroyen haalt dan maar uit en Roda JC voorkomt ternauwernood een kans.
61'
Met een man meer komt Roda JC bijna op 2-0. Een vrije trap van Auassar wordt bij de eerste paal net over getikt door Ognjen Gnjatić.
61'
Gele kaart voor Leroy Labylle (MVV)
Labylle kegelt Rosheuvel onderuit en krijgt een gele kaart van scheidsrechter Janssen.
59'
Rode kaart voor Nick Kuipers (MVV)
Kuipers gaat na een duel op het been van Paulissen staan en na het bekijken van de beelden besluit arbiter Janssen een directe rode kaart te geven.
54'
Beide ploegen voeren hun eerste wissel door. Bij Roda JC Kerkrade komt Martin Milec op de plek van Henk Dijkhuizen. Namens MVV Maastricht komt Thomas Verheydt binnen de lijnen. Hij vervangt Kelechi Nwakali.
54'
Wissel in bij MVV -> Thomas Verheydt
54'
Wissel uit bij MVV -> Kelechi Nwakali
54'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Martin Milec
54'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
51'
MVV begint ook sterk aan de tweede helft. Verdediger Steven Pereira is nu wel ontzettend slordig en levert de bal in bij Ajagun, maar doelman Geens pakt de bal.
46'
De tweede helft is van start gegaan! Over 45 minuten weten we of Roda JC of MVV Maastricht komend seizoen in de Eredivisie speelt.
46'
45'
Roda JC leidt met de rust met 1-0 tegen MVV, maar heeft het bijzonder lastig in eigen stadion. MVV begon sterk en kreeg via Pedro twee prima kansen. Doelman Van Leer bracht redding. Aan de overkant was de eerste kans voor Roda JC direct raak. Werker kopte uit een hoekschop van Auassar de 1-0 binnen. De Koempels hadden had daarna lastig, maar zagen dat MVV niet scherp was in de afwerking.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste twee minuten.
42'
Roda JC breekt weer eens uit via Rosheuvel. Gnjatić is ook mee naar voren, maar de voorzet van Rosheuvel is net iets te hoog. Het blijft 1-0.
41'
Opnieuw een goede redding van Benjamin van Leer!Pedro neemt de bal goed aan in de zestien van Roda JC en knalt richting doel, maar de goalie ligt wederom in de weg.
39'
MVV maakt het Roda JC nu wel erg lastig. Ognjen Gnjatić verliest opnieuw de bal en de bezoekers zijn er weer vandoor. De gasten spelen het slecht uit en laten Roda vooralsnog ontsnappen.
37'
Gele kaart voor Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
Doelman Geens wil het spel snel hervatten en wordt daarbij gehinderd door Tom Van Hyfte. Ook hij gaat in het boekje van Janssen.
35'
Gele kaart voor Pieter Nys (MVV)
Nys heeft al enkele keren zijn onvrede geuit bij de arbitrage en doet dat nu opnieuw bij de grensrechter. Scheidsrechter Janssen geeft hem de gele kaart.
34'
En weer zijn de bezoekers gevaarlijk. Ippel stuurt Nwakali de diepte in en de huurling van Arsenal fopt Dijkhuizen. Zijn schot is echter niet goed en vliegt hoog over.
31'
MVV is er al enkele keren razendsnel uitgekomen en ook nu ligt er veel ruimte voor de ploeg uit Maastricht. Pedro ontsnapt aan buitenspel, maar zijn voorzet is is zwak. Van Leer plukt de bal uit de lucht.
30'
Het doelpunt lijkt Roda JC vleugels te geven. De Koempels drukken het gaspedaal nog maar eens in en MVV moet zorgen dat het deze tegenslag te boven komt.
26'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Daryl Werker
Roda JC met een belangrijk doelpunt! Adil Auassar verzorgt een perfecte hoekschop en bij de tweede paal knikt Daryl Werker de bal achter doelman Geens. 1-0 voor Roda JC!
25'
De spelers hebben wat verfrissing gehad en arbiter Janssen vindt het tijd om weer te beginnen. Halverwege de eerste helft is het nog altijd 0-0 in het Parkstad Limburg Stadion.
23'
Het is ook in Kerkrade ontzettend warm en daarom besluit scheidsrechter Ed Janssen dat het even tijd is voor een drinkpauze. Beide trainers geven hun spelers wat extra uitleg.
21'
Daar is de Eredivisionist weer eens. Dijkhuizen brengt de bal hoog in op Paulissen. Hij legt de bal terug op El Makrini, maar zijn schot gaat tegen het lichaam van een MVV'er.
19'
Weer is daar dreiging van MVV! Een verre ingooi van Kelechi Nwakali zorgt voor onrust bij de defensie van Roda JC, maar Schroyen krijgt de bal niet op richting het doel.
17'
De verschillen zijn klein in de beginfase. MVV kreeg via Pedro een uitstekende kans en daar weer Roda JC vooralsnog niks tegenover te zetten.
13'
MVV begint sterker, maar nu meldt ook Roda JC zich op de vijandelijke helft. Ippel ziet gevaar in een actie van Tom Van Hyfte en dus haalt hij de middenvelder onderuit. De vrije trap levert niets op.
10'
Goede kans voor MVV! Linksback Labylle zet Luís Pedro vrij in de zestien van Roda JC. De aanvaller haalt hard uit, maar doelman Benjamin van Leer brengt knap redding.
7'
MVV-spits Patrick N'Koyi gaat vol voor een lastige bal en maakt het doelman Van Leer erg lastig. Uiteindelijk krijgt de goalie van Roda JC de vrije trap mee.
5'
Een fel begin van beide ploegen in het Parkstad Limburg Stadion. De supporters van de thuisploeg laten zich horen en ook uit uitvak is tot de nok toe gevuld.
1'
We zijn begonnen in Kerkrade! Roda JC en MVV Maastricht gaan in een Limburgs onderonsje uitmaken wie er komend seizoen in de Eredivisie speelt. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.
1'
Roda JC mist aanvaller Dani Schahin en daarom speelt Mitchel Paulissen voorin. Hij is net weer terug van drie wedstrijden schorsing. Op het middenveld speelt aanvoerder Tom Van Hyfte. Hij speelde in het verleden voor MVV.

De gasten uit Maastricht willen voor het eerst in zeventien jaar weer eens naar het hoogste niveau. Dat moet gebeuren zonder topscorer Thomas Verheydt want hij zit op de bank. Trainer Ron Elsen geeft de voorkeur aan Patrick N'Koyi.
Statistieken
Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht gaan zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion uitmaken welke club er komend seizoen in de Eredivisie mag spelen. Het heenduel in Maastricht eindigde donderdag in 0-0. Roda JC eindigde als nummer zeventien in de Eredivisie en rekende in de play-offs met veel moeite af met Helmond Sport (1-0 en 1-1). MVV mocht als nummer zeven van de Jupiler League de eerste ronde van de nacompetitie overslaan en verraste door in de tweede ronde SC Cambuur te verslaan (1-1 en 2-1).
Welke uitslag er zondagmiddag ook op het scorebord staat, het is zeker dat er komend seizoen twee clubs uit Limburg in de Eredivisie spelen. VVV uit Venlo werd kampioen in de Jupiler League en is sowieso weer actief op het hoogste niveau van Nederland. Roda JC uit Kerkrade en MVV uit Maastricht bepalen welke club uit het zuiden van de provincie mag acteren in de Eredivisie. Fortuna uit Sittard speelt komend jaar in de Jupiler League. De laatste keer dat MVV in de Eredivisie speelde was in seizoen 1999/2000.
Roda JC speelde in de clubhistorie druk keer in de play-offs en drie keer kwamen de Koempels er als winnaar uit. In 2009 werd afgerekend met SC Cambuur en bleef Roda JC in de Eredivisie. Vier jaar later werd dat kunststukje herhaald tegen Sparta Rotterdam. In 2015 promoveerde de club uit Kerkrade via NAC Breda weer naar de Eredivisie. Tegen MVV kan de honderd procent score wat betreft nacompetitie behouden blijven.
Een bijzonder zwak seizoen van Roda JC Kerkrade kent een lichtpuntje onder de lat. Doelman Benjamin van Leer is de sterkhouder van de Eredivisionist. De ploeg uit Kerkrade kreeg in de Eredivisie 51 tegentreffers en dat is aanzienlijk minder dat de andere 'degradatiekandidaten'. In de play-offs kreeg Van Leer er tot nu toe een om zijn oren. Mocht Roda JC degraderen dan lijkt de goalie toch actief te blijven op het hoogste niveau. Een mogelijke bestemming voor Van Leer is sc Heerenveen.
De defensie van Roda JC moet in eigen stadion de aanval van MVV Maastricht goed in de gaten houden. De sterke spits Thomas Verheydt maakte dit seizoen elf doelpunten in de Jupiler League en scoorde tegen SC Cambuur in de extra tijd de winnende goal. Ook Joeri Schroyen heeft een goede seizoen achter de rug. Hij maakte negen treffers.