1 : 0 Torinfos in de Ticker Ramon Leeuwin 30. / Schot met links  (Yassin Ayoub)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 38. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Reza Ghoochannejhad 61. / Penalty

90'
Na rust is Utrecht niet meer in de problemen gekomen. Door defensief geblunder kreeg het zelf nog enkele kansen. Telkens lag doelman Mulder echter in de weg. Ghoochannejhad was nog verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. De Iraans international deed dit vanaf de strafschopstip. Door de 2-1 overwinning en de eerdere 1-3 winst gaat Utrecht naar de finale.
90'
89'
Ødegaard op de paal! Martin Ødegaard knalt de bal, buiten het bereik van David Jensen, hard op de paal. De huurling van Real Madrid maakt zo net niet de gelijkmaker.
87'
Barazite op de paal! Een laag en strak schot van Nacer Barazite belandt op de paal. De invaller kan zijn entree zodoende net niet belonen met een doelpunt.
85'
FC Utrecht gaat voor de vijfde keer op rij winnen in eigen huis. Sinds januari is de ploeg tevens ongeslagen in Nieuw Galgenwaard.
82'
Wissel in bij FC Utrecht -> Edson Braafheid
82'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Jeff Hardeveld
82'
Straks wordt de andere wedstrijd gespeeld in de halve finale van de play-offs. AZ verdedigt een 1-4 voorsprong van de heenwedstrijd in eigen huis.
79'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Arber Zeneli
79'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
77'
Ayoub steelt de show! Ayoub heeft alle tijd, dartelt door de Friese defensie en knalt vervolgens net over het doel.
75'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
75'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
74'
Utrecht kan wat spelers gaan sparen richting de eerste wedstrijd in de finale van aanstaande donderdag. Haller en Sean Klaiber kunnen vroegtijdig naar de kant en genieten van de rust.
71'
Wissel in bij FC Utrecht -> Giovanni Troupée
71'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
71'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
71'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
69'
Mulder redt wederom! Utrecht had de score al verder uit kunnen bouwen. Živković moet de 3-1 maken, maar ziet zijn schot wederom gekeerd worden door de goalie van Heerenveen.
66'
Toch een verrassende aansluitingstreffer na een uur spelen. Toch heeft Heerenveen nog steeds drie goals nodig om voor een Houdini-act te zorgen.
61'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:1 door Reza Ghoochannejhad
Kalm schuift de spits van Heerenveen de bal in de benedenhoek. De aansluitingstreffer is daar!
60'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
De aanvoerder van Utrecht vloert Larsson en scheidsrechter Dennis Higler wijst naar de stip.
60'
Penalty voor Heerenveen!
60'
Terwijl coach Erik ten Hag wordt toegezongen door het Utrechtse publiek gaan zijn spelers rustig door. Met nog een half uur op de klok kan het vizier al op de finale.
55'
Kobayashi op de lat! Invaller Yuki Kobayashi laat van zich horen. Zijn schot van grote afstand gaat over via de bovenkant van de lat.
54'
Wat een geblunder! Bij Heerenveen staan ze zo nu en dan flink te slapen. Schmidt verliest zomaar de bal, waarna Živković deze niet voorbij Mulder krijgt.
52'
En ook de tweede kans is voor Haller! De speler die Utrecht in de zomer verlaat voor Eintracht Frankfurt schiet nu uit de draai in het zijnet.
51'
Sébastien Haller krijgt de eerste mogelijkheid van de tweede helft. Uit de draai schiet de grote Fransman hoog over het doel van Mulder.
48'
Benieuwd wat sc Heerenveen na rust kan laten zien. Het moet raar lopen al zijn het niet de laatste 45 minuten van dit seizoen voor de Friezen.
46'
45'
Het gaat Utrecht helemaal voor de wind. Door doelpunten van Leeuwin en Živković leidt het bij rust met 2-0. Na de eerdere 1-3 overwinning in Friesland mag de ploeg van Erik ten Hag zich opmaken voor het seizoenstoetje. Heerenveen speelt, net als afgelopen woensdag, een zeer zwakke wedstrijd.
45'
45'
Bij een aanvallende actie klapt Pelle van Amersfoort door zijn enkel. Nog voor rust moet de middenvelder het veld verlaten in plaats van Yuki Kobayashi.
45'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Yuki Kobayashi
45'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
43'
Utrecht gaat, hoe dan ook, de finale bereiken van de play-offs. Heerenveen speelt ontzettend zwak en Utrecht profiteert daar volledig van.
38'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Richairo Živković
Erwin Mulder trapt de bal zomaar in de voeten van Živković. De snelle aanvaller pikt de bal op en schuift deze langs de blamerende doelman.
35'
Carambole van Ayoub! Op de rand van de zestien glijdt Doke Schmidt de bal tegen de onderbenen van Ayoub. De bal zeilt vervolgens net voorbij de paal.
30'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Ramon Leeuwin
Daar is de voorsprong voor de thuisploeg. Uit een corner van Yassin Ayoub schiet de vrijstaande Leeuwin de bal in de hoek met zijn linkervoet.
27'
Er gebeurt momenteel niet heel veel in Nieuw Galgenwaard. Utrecht ziet geen vuiltje in de lucht en Heerenveen is niet bij machten om druk uit te oefenen.
22'
Richairo Živković ontsnapt aan de Friese defensie en stoomt in zijn eentje af op het doel van Erwin Mulder. Schuin voor het doel knalt Živković vervolgens de bal hoog over.
20'
Sébastien Haller maakte vorig jaar 2 goals in de play-offs. De Franse spits zorgde er destijds voor dat Utrecht naar de finale ging ten koste van PEC Zwolle (5-2).
16'
Het eerste kwartier van de wedstrijd zit erop. Beide teams kregen al een aardige mogelijkheid voor het vijandelijke doel. Stand is echter nog doelpuntloos gelijk: 0-0.
11'
Oh, oh Larsson! Sam Larsson moet Heerenveen hier op 0-1 zetten. Oog in oog met doelman David Jensen gaat het echter mis. De Utrecht-goalie blijft goed staan en keert de inzet van dichtbij met zijn voet.
8'
sc Heerenveen moet vanavond minimaal drie doelpunten maken om kans te houden op de finale. Afgelopen woensdag won Utrecht namelijk met 1-3 in Friesland.
4'
Kans voor Utrecht! Al snel in de wedstrijd wordt de thuisploeg gevaarlijk. Sofyan Amrabat haalt uit met een laag schot richting de verre hoek. Doelman Sergio Padt ligt echter in de weg.
1'
De opstellingen
Richairo Živković krijgt vanavond de voorkeur boven Gyrano Kerk. De snelle aanvaller vergezelt Sébastien Haller in de Utrechtse voorhoede.

Bij de bezoekers uit Heerenveen zien we drie nieuwe namen. Pelle van Amersfoort, Reza Ghoochannejhad en Kik Pierie vervangen Jerry St. Juste, Wout Faes en Arber Zeneli.
Statistieken
Utrecht verloor vier maanden geleden voor het laatst in Nieuw Galgenwaard. Ajax won met 0-1 eind januari. In de zeven daaropvolgende thuiswedstrijden werden 19 punten behaald.
Sébastien Haller maakte afgelopen donderdag de belangrijke 1-3 in het Abe Lenstra Stadion. De Fransman tilde zijn productie in de Play-offs zodoende naar 3 doelpunten in 5 duels. Vorig seizoen scoorde Haller tweemaal tegen PEC Zwolle.
Heerenveen moet zaterdagavond, net als in oktober 2011, minimaal 3 goals maken in Utrecht. Destijds wonnen de Friezen met 1-4 door onder meer een doelpunt van Bas Dost.
Vier jaar geleden kwamen Utrecht en Heerenveen elkaar ook al tegen in de Play-offs. Beide ontmoetingen werden gewonnen door de Domstedelingen. In Utrecht werden beide goals gemaakt door Jens Toornstra.
Scheidsrechter Dennis Higler floot Utrecht dit seizoen drie keer in de Eredivisie. De ploeg van coach Erik ten Hag kende in deze duels weinig succes. Thuis werd met 1-5 verloren van FC Groningen en ook op bezoek bij PSV (3-0) en Feyenoord (2-0) ging het mis.