Strafschop gemist AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
Strafschop raak FC Utrecht -> Willem Janssen
Strafschop raak AZ Alkmaar -> Stijn Wuytens
Strafschop raak FC Utrecht -> Sébastien Haller
120'
Strafschop gemist AZ Alkmaar -> Pantelis Hatzidiakos
120'
Samenvatting verlenging
De hitte begint zijn tol te eisen. Zowel Utrecht als AZ zit helemaal stuk. De spelers kunnen niet meer waardoor strafschoppen een beslissing moeten gaan brengen.
120'
Einde 2e helft verlenging
118'
Eerste kans AZ! Dabney dos Santos haalt de bal vol uit richting de bovenhoek. David Jensen steekt daar echter een stokje voor en duikt de bal over de achterlijn.
117'
Ben Rienstra kopt zomaar een bal over het doel. Dit terwijl de invaller geheel vrijstond in het vijandelijke strafschopgebied. Utrecht is de krachten ook kwijt nu.
113'
Het is bewonderenswaardig, maar AZ heeft vanmiddag nog geen kans gehad. En dat terwijl Utrecht al ruim dertig keer richting het doel van AZ heeft geschoten.
109'
Gele kaart voor Andreas Ludwig (FC Utrecht)
De middenvelder krijgt geel na het vasthouden van mede-invaller Fred Friday.
109'
Het is een absolute slijtageslag vanmiddag. Het is enorm warm in Utrecht en die hitte slaat ook op het veld. De spelers kunnen bijna niet meer.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
103'
Er is maar één ploeg aan het voetballen en dat is Utrecht. AZ knijpt vol in de ankers en zit helemaal stuk. Wat zien we vanmiddag een geweldig seizoenstoetje.
98'
Bal op de paal! Zakaria Labyad trekt de bal goed voor vanaf de linkerkant met een lage voorzet. De bal wordt vervolgens op de paal geschoten door Haller.
95'
Wat een einde van de tweede helft, niet te omschrijven! Haller kon het sprookje zo mooi maken voor Utrecht. De aanstaand vertrekkende spits deed echter iets wat hij nooit doet: een penalty missen.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Wat een knotsgek duel in Utrecht! Na de 3-0 van Kerk leken we af te stevenen op een verlenging. Haller kreeg echter nog een strafschop diep in blessuretijd. Deze werd gepakt door Krul.
90'
Einde tweede helft
90'
Penalty gemist door Sébastien Haller, FC Utrecht
De Fransman schiet de bal zeer zwak in waardoor Krul kan redden.
90'
Gele kaart voor Tim Krul (AZ Alkmaar)
Krul heeft een grote mond en werkt daarna Haller naar de grond. Wat gebeurd hier allemaal?!
90'
Penalty voor Utrecht! Haps legt invaller Nacer Barazite neer in het strafschopgebied. Haller mag, diep in blessuretijd, Utrecht naar Europa schieten.
88'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
88'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
87'
Wat een gekkenhuis in Nieuw Galgenwaard! We stevenen af op een verlenging door het doelpunt van Kerk. De rebound is vanavond de vriend van de Domstedelingen.
82'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:0 door Gyrano Kerk
En daar is ie dan! Janssen kopt een hoekschop op de lat en Kerk is attent om te profiteren uit de rebound. Met het derde doelpunt uit de rebound is de stand nu helemaal gelijk getrokken.
80'
Weer kans voor Kerk! Gyrano Kerk krijgt de bal in zijn voeten met zijn rug naar het doel van AZ. De spits weet echter weg te draaien, maar schiet vervolgens hard voorlangs.
76'
Ondertussen doet Krul het rustig aan. Het tijdrekken frustreert de supporters van Utrecht enorm. Scheidsrechter Van Boekel geeft de laatste waarschuwing.
73'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
73'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Edson Braafheid
72'
Utrecht heeft nog één doelpunt nodig om de 3-0 nederlaag weg te spoelen. Met nog twintig minuten op de klok en één man meer op het veld wordt het bijzonder spannend.
70'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Pantelis Hatzidiakos
70'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Calvin Stengs
68'
Rode kaart voor Derrick Luckassen (AZ Alkmaar)
De verdediger haakt de doorgebroken Kerk en moet van het veld. Dit wordt een hectische slotfase voor AZ.
67'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in Nieuw Galgenwaard. Met de wissel van Ben Rienstra in plaats van Mats Seuntjens oogt AZ wat stabieler. De bezoekers hebben de wedstrijd nu beter onder controle.
64'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Fred Friday
64'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Wout Weghorst
63'
John van den Brom gaat zo dadelijk Fred Friday in de ploeg brengen. Hoogstwaarschijnlijk betekent dit einde seizoen voor Weghorst. De spits kan weinig potten breken vanmiddag en heeft al geel op zak.
61'
Voornamelijk de hoge ballen die in het strafschopgebied van AZ gepompt worden zorgen voor veel gevaar. Utrecht probeert dit veelvuldig via ingooien, vrije trappen en voorzetten vanaf de zijkant.
58'
Gele kaart voor Dabney dos Santos (AZ Alkmaar)
De linksbuiten laat zich dollen door Haller en deelt vervolgens nog een flinke tik uit.
56'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ben Rienstra
56'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Mats Seuntjens
56'
Oh, oh Kerk! Dit had de 3-0 moeten zijn voor Utrecht! Krul laat de bal los op een schot van Labyad en ziet vervolgens Gyrano Kerk voor open doel naast schieten.
55'
Wat een entree! Mark van der Maarel staat koud in het veld en krijgt bij zijn eerste balcontact een grote kans. De rechtsback stoomt op en knalt de bal op de vuisten van Krul.
54'
Giovanni Troupée moet het veld geblesseerd verlaten. Het schiet in de hamstring bij de Utrechtse rechtsback. Mark van der Maarel is in het veld gekomen als vervanger.
51'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark van der Maarel
51'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Giovanni Troupée
51'
Utrecht blijft de gevaarlijkste ploeg. Nu zeilt een vrije trap die doorgekopt wordt net over de lat van Krul. De daaropvolgende hoekschop wordt ruim naast gekopt door de vrijstaande Edson Braafheid.
48'
Geen wissels aan beide kanten. Benieuwd of Utrecht net zo veel strijd op de mat kan leggen als voor rust. AZ zal zich van een andere kant moeten laten zien.
46'
45'
In een zinderende eerste helft heeft Utrecht gedaan wat het moest doen. Vroeg scoren lukte al na 13 minuten via Janssen. De score werd na een klein half uur ook nog eens verdubbeld door Haller. Met een 2-0 bij rust is de spanning volledig terug. AZ heeft het enorm lastig en kan weinig uitrichten.
45'
45'
Knal van Klaiber! De middenvelder van Utrecht ontvangt de bal op ongeveer 20 meter van het doel, haalt direct uit met zijn rechter en ziet zijn poging gekeerd worden door Krul.
43'
De rust nadert in Nieuw Galgenwaard. Coach John van den Brom zal in de theepauze veel moeten repareren bij zijn AZ. De ploeg is namelijk geen schim van het team dat donderdag Utrecht met 3-0 versloeg.
40'
Wat een wedstrijd hier in Utrecht zeg! We hebben te maken met een echte finale waarin de spanning volledig terug is. Utrecht heeft slechts één doelpunt nodig om de 3-0 nederlaag weg te poetsen.
35'
Krul redt AZ! En weer gevaar aan de kant van Utrecht. Met een halve volley vanaf rand zestien beproeft Labyad het vijandelijke doel. Doelman Krul ligt echter in de weg en keert de inzet met beide handen.
34'
Gele kaart voor Derrick Luckassen (AZ Alkmaar)
De centrale verdediger gooit Haller over zijn been en krijgt alweer de derde gele kaart van de middag.
32'
Opstootje nu bij de dug-outs! Assistent-trainer Jean-Paul de Jong (Utrecht) maakt ruzie met Dennis Haar (assistent AZ). Scheidsrechter Van Boekel moet het opstootje sussen.
28'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Sébastien Haller
En weer doet de rebound wonderen voor Utrecht. Een schot van Yassin Ayoub wordt verkeerd geraakt door Luckassen, waarna Haller er als de kippen bij is om de bal achter Krul te tikken.
27'
Bijna een half uur gespeeld in Utrecht. De ploeg van Erik ten Hag is de betere en zit er zeer kort op. AZ heeft voorlopig niets te vertellen.
23'
Opnieuw is Labyad gevaarlijk via een vrije trap. De Marokkaanse middenvelder ziet zijn poging van grote afstand gekeerd worden door de grote handen van doelman Krul.
22'
Gele kaart voor Wout Weghorst (AZ Alkmaar)
De spits van AZ krijgt geel vanwege herhaaldelijk commentaar op scheidsrechter Pol van Boekel.
22'
Er heerst enorm veel agressie en felheid op de grasmat. Het leidt tot vele overtredingen en opstootjes. De spanning is in ieder geval om te snijden in de Domstad.
18'
De felle start van Utrecht heeft zodoende snel resultaat. De thuisploeg heeft nog twee doelpunten nodig om de 3-0 nederlaag van afgelopen donderdag goed te maken.
17'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
De doelpuntenmaker aan Utrechtse zijde zet zijn elleboog op het achterhoofd van Wout Weghorst en krijgt het eerste geel van de middag.
13'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Willem Janssen
Zakaria Labyad knalt een vrije trap op de paal, waarna Janssen alert is bij de rebound. De aanvoerder schuift de bal langs Tim Krul en zet Utrecht al vroeg op voorsprong.
11'
Even wat gedoe in Utrecht omtrent een blessurebehandeling bij Gyrano Kerk en Ridgeciano Haps. De spelers botsen met het hoofd tegen elkaar en moeten even behandeld worden aan de zijlijn.
8'
Utrecht begint lekker fel aan de wedstrijd tegen AZ. Onder begeleiding van het fanatieke publiek zet de thuisploeg druk richting het doel van de Alkmaarse opponent.
4'
Kans voor Haller! Een lange bal van achteruit wordt ongelukkig weggekopt door Derrick Luckassen. Sébastien Haller torent vervolgens boven de AZ-defensie uit en kopt maar net voorbij de paal.
1'
De opstellingen
Gyrano Kerk en Edson Braafheid krijgen de voorkeur boven Richairo Živković en Jeff Hardeveld. Giovanni Troupée is de vervanger van de geschorste Sofyan Amrabat.

Bij AZ vinden geen wijzigingen plaats. Dat betekent opnieuw een basisplaats voor het jonge talent Calvin Stengs. Samen met Wout Weghorst en Dabney dos Santos vormt Stengs de Alkmaarse aanval.
Statistieken
Vorig seizoen verloor Utrecht de finale van de Play-offs om Europees voetbal. Toen ging PEC Zwolle met de winst aan de haal in het tweeluik.
Wout Weghorst is de topscorer van de Play-offs. De AZ-spits maakte al 4 goals. De Play-offs liggen Weghorst wel. Vorig jaar scoorde de lange spits namelijk 2 doelpunten voor Heracles Almelo.
Utrecht heeft een prestatie nodig zoals twee jaar geleden. Toen wonnen de Domstedelingen in competitieverband met 6-2 van AZ. Sébastien Haller was de grote man met 2 goals en een asssist.
AZ is on fire! De Alkmaarders maakten 11 goals in de 3 Play-off duels. De ploeg koerst af op het derde Europese seizoen op rij.
De ploeg van coach Erik ten Hag werd vorig jaar vijfde en dit seizoen vierde. Desondanks lijkt Utrecht, net als vorig jaar, Europees voetbal te moeten missen. Ondanks een keurig seizoen gaat het vaak mis op het einde.