1 : 0 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 31. / Schot met links  (Yaya Touré)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Vincent Kompany 79. / Kopbal  (David Silva)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Fernandinho 85. / Schot met rechts  (David Silva)

90'
Een verdiende en overtuigende overwinning van Manchester City op Chelsea. De thuisploeg was vooral in de eerste helft de betere. Aan het begin van de tweede helft wisten de Londenaren meer druk te forceren. Toch liet City zich niet van de wijs brengen en scoorde het drie fraaie doelpunten tegen de regerend Engels kampioen.
90'
90'
De paal! Bijna een eretreffer voor Chelsea. Ware het niet dat de paal een doelpunt in de weg staat en de rebound goed wordt gepakt door Hart.
89'
De stemming is opperbest in het stadion. De fans vieren de knappe overwinning op Chelsea alvast.
87'
Zo kent Chelsea een behoorlijke valse start in de competitie. Eerst de 2-2 tegen Swansea City en de rode kaart voor Thibaut Courtois. Vervolgens de ruzie met zijn medische staf en vandaag een dikke nederlaag tegen Manchester City.
85'
Doelpunt voor Manchester City, 3:0 door Fernandinho
Fernandinho maakt het leed voor Chelsea nog groter. Op de rand van het strafschopgebied krijgt de Braziliaan de bal in zijn voeten. Hij bedenkt zich geen moment en schiet de bal kiezelhard in de verre hoek.
84'
Een publiekswissel van Agüero, die vanmiddag de man of the match was. Voornamelijk in de eerste helft was hij een ware plaag voor de verdediging van Chelsea.
83'
Wissel in bij Manchester City -> Wilfried Bony
83'
Wissel uit bij Manchester City -> Kun Agüero
81'
Gele kaart voor Eden Hazard (Chelsea FC)
Hazard gaat nog in het boekje van de scheidsrechter. Hij voorkomt een counter door Touré aan zijn arm naar de grond te trekken.
80'
Doelpunt voor Manchester City, 2:0 door Vincent Kompany
Kompany lijkt hier de wedstrijd te beslissen. Bij een corner vanaf links sluipt hij richting de eerste paal en knikt de Belg de bal richting de verre hoek.
80'
Pellegrini zorgt voor een extra slot op de deur door Sterling er af te halen voor een verdediger. Sterling heeft een lastige wedstrijd tegen Chelsea achter de rug.
79'
Wissel in bij Chelsea FC -> Radamel Falcao
79'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
79'
Wissel in bij Manchester City -> Martín Demichelis
79'
Wissel uit bij Manchester City -> Raheem Sterling
78'
Manchester City probeert in de slotfase de controle naar zich toe te trekken. Op die manier kan het een slotoffensief van Chelsea wellicht in de kiem smoren.
76'
Sterling profiteert van het feit dat Ivanović niet kan ingrijpen vanwege diens gele kaart. Hij snijdt handig de zestien van Chelsea in, alleen legt hij de bal niet goed terug op een teamgenoot.
74'
Mourinho is druk aan het overleggen met zijn assistent. De Portugees mag nog maar één keer wisselen in deze wedstrijd.
70'
Hazard! Twintig minuten voor tijd de eerste kans voor Chelsea. Diego Costa kapt goed terug in de zestien en legt af op Hazard. Ook Hazard zet zijn tegenstander op het verkeerde been. Maar Hart voorkomt een doelpunt van de Belgische dribbelaar.
69'
Als Agüero het op de heupen krijgt, is hij enorm lastig af te stoppen. Uiteindelijk lukt het twee verdedigers van Chelsea samen om hem van de bal te glijden.
67'
Navas krijgt een staande ovatie voor zijn werkzaamheden van vandaag. Ook Nasri wordt met een applaus begroet.
65'
Wissel in bij Manchester City -> Samir Nasri
65'
Wissel uit bij Manchester City -> Jesús Navas
65'
Agüero krijgt op de rand van het strafschopgebied de ruimte om met links uit te halen. Zijn schot draait weg van het doel en eindigt een meter naast het doel. Op moment van schieten, gleed de aanvaller bovendien uit.
65'
Het lijkt op een aanvallende wissel van Mourinho. Defensieve middenvelder Ramires naar de zijkant en vleugelaanvaller Cuadrado binnen de lijnen.
64'
Wissel in bij Chelsea FC -> Juan Cuadrado
64'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Ramires
61'
City laat zich een keer zien in de buurt van de zestien van Chelsea. Touré schudt eerst zijn tegenstander van zich af en krijgt daarna de bal weer terug van Navas. Het schot van Touré verdwijnt recht in de handen van Begović.
59'
Op deze manier lijkt het toch wachten op de gelijkmaker van Chelsea. Desondanks hebben de Londenaren nog steeds geen schot op doel gelost.
56'
De controle ligt in deze fase van de wedstrijd volledig bij Chelsea. De bezoeker zetten een stuk verder naar voren druk op de spelers van City.
53'
Manchester City komt niet van het eigen doel af. Dat komt onder meer omdat de scheidsrechter Chelsea telkens een vrije trap geeft bij een fysiek duel tussen aanvaller en verdediger.
52'
Chelsea komt aanvallend een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft. De verdedigers van Manchester City zullen nog flink aan de bak moeten.
51'
Gele kaart voor Yaya Touré (Manchester City)
Touré geeft Ramires een flinke heupworp rondom de middenlijn. De arbiter bestraft dat met een gele kaart.
50'
Ramires duikt op voor de neus van Hart en werkt de bal beheerst binnen. Hij staat uitbundig voor het uitvak te feesten, maar het lullige is dat hij niet doorheeft dat er gefloten is voor buitenspel.
48'
Scrimmage! Kolarov brengt de bal vanaf de linkerkant snoeihard en laag voor het doel. Even vliegt het leder alle kanten op, maar de verdedigers kunnen opgelucht ademhalen nadat Zouma de bal weg trapt.
48'
Gele kaart voor Branislav Ivanović (Chelsea FC)
Ivanović heeft het enorm lastig met Sterling en moet dat bekopen met een gele kaart. De rechtsback legt de vleugelspeler net buiten het strafschopgebied neer.
46'
Overigens is Diego Costa in de kleedkamer verder geholpen aan zijn hoofd, waardoor hij nu niet met tulband hoeft te spelen.
46'
Mourinho is niet tevreden met het optreden van zijn ploeg in de eerste helft en brengt daarom Zouma binnen de lijnen.
46'
Manchester City is begonnen aan de tweede helft tegen Chelsea.
46'
46'
Wissel in bij Chelsea FC -> Kurt Zouma
46'
Wissel uit bij Chelsea FC -> John Terry
45'
Manchester City was vooral in het eerste half uur oppermachtig. Chelsea heeft weinig te vertellen in het uitgebreide stadion van de thuisploeg. Vooral Sergio Agüero is een plaag voor de defensie en na drie kansen zette hij Man City verdiend op voorsprong.
45'
45'
Cahill zal met watten in zijn neus verder moeten en Diego Costa draagt nu een tulband.
45'
Zo moet de medische staf van Chelsea aan de bak in de laatste minuten. De doktoren van Man City schieten maar even te hulp, omdat ook Cahill nog even aan de neus geholpen wordt.
45'
Gele kaart voor Fernandinho (Manchester City)
Fernandinho zet bij een luchtduel zijn elleboog tegen het achterhoofd van Diego Costa. De scheidsrechter besluit daarvoor een gele kaart te geven. Ook Costa moet nu opgelapt worden.
45'
Het spel is inmiddels hervat en Cahill staat ook weer binnen de lijnen.
44'
Cahill krijgt vol de vuist van Begović tegen zijn neus. Direct daarna is veel bloed te zien bij de verdediger van Chelsea, die dan ook opgelapt moet worden.
44'
Mangala! De centrale verdediger ontdoet zich van zijn tegenstander bij een indraaiende vrije trap van Kolarov. Hij is eerder dan de keeper bij de bal, maar het lukt hem niet om het leder tussen de palen te knikken.
42'
Cesc Fàbregas is de eerste speler van Chelsea die een serieus schot lost. Vanaf twintig meter schiet de Spanjaard de bal een meter naast het doel van Manchester City.
40'
Het is bijna rust en nog steeds heeft Chelsea geen schot op doel gelost. Op deze manier is het makkelijk geld verdienen voor Joe Hart.
37'
José Mourinho moet haast wel constateren dat zijn aanvallers vooralsnog machteloos zijn tegen de verdediging van Man City. Bovendien heeft zijn achterste linie het enorm lastig met de snelheid van City.
34'
Manchester City laat al de hele wedstrijd aanvallend voetbal zien en vermaakt de thuissupporters met een hoog baltempo. Chelsea heeft het daar vrij lastig mee.
33'
Gele kaart voor Vincent Kompany (Manchester City)
De centrale verdediger van Man City is de eerste die vandaag geel krijgt. Hij raakt vrij hard de achillespees van Diego Costa na hem eerder al een duw te hebben gegeven.
32'
Doelpunt voor Manchester City, 1:0 door Kun Agüero
Wat een schitterend doelpunt van Manchester City. In de kleine ruimte combineren Agüero en Touré met elkaar, waarna de Argentijn slim wegdraait en de bal in de linker onderhoek werkt. Begović heeft voor het eerst geen antwoord. Verdiende voorsprong voor City.
30'
Ivanović probeert maar eens een schot vanaf dertig meter. Hij schiet vol tegen het lichaam van Kompany. Even leek Chelsea vanuit een counter gevaar te stichten, maar toch komt het niet in de buurt van het doel.
28'
Manchester City is een versnelling lager gaan voetballen. Dat is ook niet gek, want het tempo van de eerste twintig minuten is onmogelijk een heel duel vol te houden. Bovendien krijgt Chelsea wat meer grip.
26'
Chelsea zoekt geduldig naar een opening in de defensie van Manchester City. Maar de eindpass is veelal slordig of een verdediger grijp net op tijd in om gevaar van Chelsea te voorkomen.
23'
Diego Costa loopt gefrustreerd over het veld. De spits krijgt geen vrije trap en besluit dan maar een beuk uit te delen aan Yaya Touré. Even daarvoor werd Costa al boos op een teamgenoot.
21'
Oei! Kolarov brengt de bal vanaf de linkerkant snoeihard voor. De voorzet gaat zo hard, dat Agüero razendsnel moet reageren. Via zijn rechterbeen gaat het leder vanaf een meter of drie naast het doel van Chelsea.
20'
Manchester City-doelman Joe Hart heeft nog niets te doen gehad in de eerste twintig minuten. De keeper ziet hoe zijn elftal domineert en hoeft vooralsnog niet in te grijpen.
17'
Begović ligt in de weg! Voor de derde keer is het Agüero die Manchester City bijna op voorsprong schiet. Ware het niet dat de Chelsea-doelman geweldig staat te keepen. Agüero geeft sportief een hand aan de keeper vanwege de goede reddingen.
16'
Weer Agüero! De Argentijn is levensgevaarlijk in de openingsfase. Kolarov speelt de spits over de grond in de zestien aan. De international schiet uit de draai hard en laag in, maar de keeper van Chelsea ligt weer goed in de weg.
15'
De bezoekers proberen de controle over te nemen door in balbezit het tempo uit de wedstrijd te halen. Met zorgvuldig voetbal wil Chelsea de zestien van Man City te bereiken.
12'
Chelsea heeft het moeilijk met het aanvallend ingestelde Manchester City. De Londenaren weten in balbezit niet van de eigen speelhelft af te komen. Het thuispubliek vermaakt zich logischerwijs wel.
9'
Kolarov trekt een vrije trap vanaf de linkerkant via een stuit hard voor het doel. Agüero komt een teenlengte te kort om de bal richting doel te tikken.
8'
Het baltempo ligt soms zo hoog bij Manchester City, dat het zich af en toe daardoor juist vastloopt in de verdediging van Chelsea.
5'
De thuisploeg beschikt over aardig wat snelheid in de omschakeling. Met Sterling, Agüero, Silva en Navas is het oppassen geblazen voor Chelsea als Manchester City countert.
3'
Manchester City zet in de eerste minuten volle bak druk vooruit. Chelsea weet niet wat het overkomt. De gasten krijgen geen seconde de tijd om de bal in bezit te houden.
2'
Begović laat zijn verdedigers direct weten dat ze wakker moeten zijn en hun hoofd er bij moeten houden.
1'
Direct na de kans van Agüero komt de bal voor de voeten van Navas. De vleugelaanvaller schiet het leder maar rakelings voorlangs.
1'
Agüero! De aanvaller ontsnapt aan de aandacht van de verdediging en gaat alleen op Begović af. Het lukt de Argentijn niet om de fijne steekpass van Silva te promoveren tot een doelpunt. De keeper brengt met zijn voet redding.
1'
Chelsea heeft de bal aan het rollen gebracht voor de eerste helft!
1'
Aan de kant van de zuidtribune is namelijk een derde ring gebouwd.
De spelers komen het veld op in het uitgebreide stadion van Manchester City.
In de tweede ronde van de Premier League staat een kraker op het programma. Kampioen Chelsea neemt het op tegen Manchester City, dat afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde. Een interessante wedstrijd in Manchester om te kijken hoe de verhoudingen liggen. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze ontmoeting. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Manchester City
De nummer twee van afgelopen seizoen in de Engelse competitie richt zich volledig op het kampioenschap. Het bleef echter relatief rustig op de transfermarkt en wist alle topspelers te behouden. Bovendien werd het contract van hoofdtrainer Manuel Pellegrini verlengd, wat voor meer rust in de selectie heeft gezorgd. De formatie uit Manchester begon overtuigend aan de competitie door met 3-0 van West Bromwich Albion te winnen. Grote man van dat duel was middenvelder Yaya Touré, die vorig seizoen een in een vormdip zat.

Chelsea
Ook trainer José Mourinho heeft zich niet echt laten gelden op de transfermarkt. De Portugees verwacht dat de huidige groep sterk genoeg is om wederom voor het kampioenschap te strijden. Wel huurt het Radamel Falcao van AS Monaco. De spits liet vorig seizoen een alles behalve overtuigende indruk achter tijdens zijn huurperiode bij Manchester United. Chelsea kende in de eerste speelronde direct een valse start. Het speelde 2-2 tegen Swansea City en zag bovendien keeper Thibaut Courtois met rood van het veld gestuurd worden.

De Bruyne
Manchester City mag dan redelijk stil hebben gezeten op de transfermarkt, dat betekent niet dat ze de selectie niet willen versterken. Het is al enige tijd met VfL Wolfsburg in onderhandeling om Kevin De Bruyne naar Engeland te halen. De middenvelder heeft een uitstekend seizoen in Duitsland achter de rug en kan zowel scoren als een doelpunt voorbereiden. Wolfsburg vraagt tachtig miljoen euro voor de Belg en bij die vraagprijs komt City steeds dichter in de buurt.