Tottenham Hotspur
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kyle Walker 22. / Eigen goal

90'
Manchester United is in de slotfase door het oog van de naald gekropen. Tottenham Hotspur zette de thuisploeg in de laatste minuten met de rug tegen de muur. Sergio Romero kroonde zich tot matchwinner door een paar keer reddend op te treden. Al met al was een gelijkspel terecht geweest, maar zal Van Gaal deze drie punten koesteren. En dat zonder zelf te scoren.
90'
90'
Het publiek begint zenuwachtig te fluiten. Manchester United stevent af op drie punten, maar wel met hangen en wurgen.
90'
Gele kaart voor Bamidele Alli (Tottenham Hotspur)
Alli gaat eveneens in het boekje van de arbiter. Hij komt te laat inglijden op Young en zorgt er daarmee voor dat hij niet kan counteren. United kan op deze manier weer wat tijd pakken.
90'
Gele kaart voor Mata (Manchester United)
Mata gaat nog in het boekje voor een onbenullige overtreding. Hij tikt Mason vervelend op het scheenbeen, waarmee Mata een tegenaanval tijdelijk voorkomt.
90'
Manchester United staat in de blessuretijd op overlevingsstand.
89'
Romero! De doelman van United voorkomt de gelijkmaker. Vanaf rand zestien lijkt een schot van Eriksen in het doel te gaan, maar de keeper voorkomt met een uiterste inspanning een tegentreffer. Romero wordt direct toegezongen.
88'
Het is duidelijk dat het publiek zich nog niet rijk rekent. Het houdt zijn adem in, terwijl de laatste minuten op de klok weg tikken.
86'
De aanvallers van Tottenham krijgen zo vlak voor tijd opvallend veel ruimte. Manchester United moet nog iets meer dan vijf minuten de focus vasthouden. Ondertussen ligt Mata met kramp op de grond.
85'
Eriksen! Een lange bal komt perfect uit bij Eriksen. De middenvelder is ietwat naar de linkerkant verdreven, maar besluit toch uit te halen. De poging richting de verre hoek wordt goed onderschept door Romero.
82'
Beide ploegen maken opvallend veel fouten in deze eerste wedstrijd van het seizoen. Dat terwijl ze afgelopen seizoen vierde en vijfde waren in de Premier League. Wellicht zijn beide teams nog niet volledig klaar voor het nieuwe seizoen.
80'
Wissel in bij Manchester United -> Antonio Valencia
80'
Wissel uit bij Manchester United -> Matteo Darmian
79'
Een aanvallende wissel van Tottenham Hotspur. De jongeling moet proberen om in de laatste tien minuten het verschil te maken voor de gasten.
77'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Bamidele Alli
77'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Eric Dier
76'
Gele kaart voor Eric Dier (Tottenham Hotspur)
Een makkelijk gegeven gele kaart voor Dier. Young doet alsof hij een heupworp krijgt van de verdediger van Tottenham, maar de vleugelaanvaller maakt daar veel theater bij.
75'
In de slotfase zal er meer ruimte komen voor de aanvallers van Manchester United. Tottenham Hotspur zal meer risico moeten nemen om de gelijkmaker te forceren.
72'
Het is nog niet echt de wedstrijd van Young. De vleugelaanvaller zoekt telkens zijn directe tegenstander Walker op. Maar de rechtsback geeft zich niet gewonnen en weet de aanvaller telkens af te stoppen.
69'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Èrik Lamela
69'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Moussa Dembélé
69'
Gele kaart voor Bastian Schweinsteiger (Manchester United)
Schweinsteiger staat nog maar net binnen de lijnen, maar heeft al een gele kaart te pakken. De middenvelder tikt Chadli tot tweemaal toe vervelend op de hak en wordt daarvoor bestraft.
69'
Depay lijkt niet al te vrolijk met zijn wissel. De voorhoedespeler krijgt van Van Gaal bij zijn debuut niet meer dan een kleine zeventig minuten.
68'
Wissel in bij Manchester United -> Ander Herrera
68'
Wissel uit bij Manchester United -> Memphis Depay
67'
Tottenham schakelt razendsnel om na balverlies van Blind. De voorzet vanaf rechts van Dembélé op de vrijstaande Chadli is echter net iets te scherp. Romero plukt de bal voor de aanvaller weg.
65'
Young! De vleugelspeler vangt een verlengde voorzet op. Hij kapt zijn tegenstander in de zestien uit en kiest voor een lage schuiver. Vorm ziet de bal pas laat aankomen, maar weet het leder nog net voor de doellijn te keren.
63'
Schweinsteiger is de eerste Duitse speler ooit die een officieel duel speelt voor Manchester United. Hij kwam afgelopen zomer over van Bayern München.
61'
De entree van Schweinsteiger wordt met een luid applaus en flink wat gejuich ontvangen. Hij vervangt de ervaren Carrick in het laatste half uur van deze wedstrijd.
60'
Wissel in bij Manchester United -> Bastian Schweinsteiger
60'
Wissel uit bij Manchester United -> Michael Carrick
60'
Ook in de tweede helft ligt de controle ogenschijnlijk bij Manchester United. Tottenham Hotspur weet ook nu niet in de buurt van de zestien van United te komen.
57'
Schweinsteiger krijgt langs de zijlijn de laatste instructies. De defensieve middenvelder staat op het punt zijn officiële debuut te maken voor Manchester United.
56'
Scheidsrechter Moss gaat even naar de zijkant om Pochettino toe te spreken. De oefenmeester weet direct dat hij fout zit en biedt zijn excuus aan.
55'
Spurs-trainer Mauricio Pochettino haalt de ongelukkig spelende Bentaleb naar de kant en voert daarmee de eerste wissel van het nieuwe seizoen door.
53'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Ryan Mason
53'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Nabil Bentaleb
53'
Even is er paniek in de zestien van United als Chadli met een hakje zijn teamgenoot probeert te bereiken. Uiteindelijk is het Darmian die ingrijpt en de bal hard naar voren schiet.
52'
Tottenham Hotspur heeft moeite om de eigen aanvallers te bereiken. Dat probleem had United ook tot aan het openingsdoelpunt. Het lijkt de gasten te ontbreken aan creativiteit.
50'
Depay haalt de bal knap achter zijn standbeen langs en besluit dan maar eens voor een schot vanaf dertig te gaan. Zijn poging gaat ruim over. Toch kan het publiek het wel waarderen.
49'
Het valt op dat de meeste aanvallen van Manchester United over de linkerkant gaan. Daar ziet Walker de tegenstanders steeds op zich af komen. Hij zit wat minder in de wedstrijd na zijn eigen doelpunt.
47'
Beide trainers hebben besloten niet te wisselen in de rust.
46'
Manchester United is begonnen aan de tweede helft tegen Tottenham.
46'
46'
De spelers begeven zich richting het veld voor de tweede helft.
45'
Tottenham Hotspur had tot het openingsdoelpunt het betere van het spel. Zo kreeg Eriksen een grote kans, maar zijn boogbal kwam op het dak van het doel terecht. Manchester United oogde nerveus en had een eigen doelpunt nodig om op voorsprong te komen. Daarna trok de thuisploeg de controle naar zich toe zonder echt de bal te hebben.
45'
43'
Het balbezit is in de eerste helft voor een groot gedeelte voor Tottenham Hotspur. Manchester United loert op een fout bij de bezoekers en probeert dan in de counter genadeloos toe te slaan.
40'
Tottenham Hotspur staat met negen spelers achter de bal als Manchester United in de buurt van de zestien komt. Het is daar zo dichtbevolkt, dat er bijna geen doorkomen aan is voor de thuisploeg.
36'
Na een kleine scrimmage komt Mata tot een halve volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Via een stuit gaat de bal een metertje naast. Bovendien lag Vorm in de goede hoek.
36'
De wedstrijd is een beetje in een impasse beland. Tottenham Hotspur is in deze periode niet bij machte om wat te forceren en Manchester United vindt het wel goed. De thuisploeg zal voor rust geen risico nemen.
32'
Het is onrustig in de verdediging van Tottenham. Zo kiest zowel Alderweireld als Walker voor een bal over de zijlijn in plaats van rustig op te bouwen.
30'
Net zoals in de eerste minuten van de wedstrijd heeft Tottenham grote moeite om van de eigen speelhelft af te komen. Manchester United controleert de wedstrijd zonder de bal te hebben.
28'
Mata staat voorlopig hoger in de pikorde dan Depay als het gaat om het nemen van een vrije trap. Zowel de Nederlander als de Spanjaard staan bij de bal, maar het is Mata die de bal in de muur trapt.
28'
Gele kaart voor Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)
Vertonghen krijgt de eerste gele kaart van het nieuwe seizoen. Hij komt ontzettend hard inglijden op de voet van Mata. Daarmee geeft hij een vrije trap weg op de rand van het strafschopgebied.
27'
Het lijkt wel of het openingsdoelpunt voor energie heeft gezorgd bij Manchester United. De thuisploeg speelt een stuk aanvallender en heeft het speltempo bovendien omhoog gegooid. Tottenham even met de rug tegen de muur.
25'
Blind moet duidelijk wennen, centraal achterin bij Manchester United. De voormalig speler van Ajax heeft het ontzettend lastig met de aanwezigheid van Kane.
22'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Kyle Walker (eigen doelpunt)
Tegen de verhouding in komt Manchester United op voorsprong. Bentaleb verliest de bal, waarna Rooney de bal in scoringspositie krijgt op elf meter van het doel. Walker is net op tijd om hem te verdedigen, maar tikt de bal daardoor achter zijn eigen keeper.
22'
Een zuur moment voor Tottenham. Moussa Dembélé gaat alleen op het doel van Sergio Romero af, maar de vlag van de grensrechter gaat in de lucht vanwege buitenspel. Daar leek geen sprake van te zijn.
21'
Ruim twintig minuten gespeeld en Manchester United is nog geen enkele keer gevaarlijk geworden in het strafschopgebied van Tottenham. Het enige wat Vorm tot nu toe heeft gedaan, is een voorzet uit de lucht plukken.
19'
De verdediging van Manchester United lijkt nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Daarentegen staat het achterin bij Tottenham een stuk beter. Dat komt onder meer omdat Alderweireld en Vertonghen al eens teamgenoten waren.
16'
Louis van Gaal krijgt in de eerste weken van het seizoen direct te maken met een dubbel programma. Aangezien het in de laatste voorronde van de Champions League moet uitkomen tegen Club Brugge.
14'
Waar Manchester United met positiespel de bal probeert te verplaatsen, daar maakt Tottenham veelvuldig gebruik van een crossbal. De levert vooralsnog meer op dan de tactiek van de thuisploeg.
12'
Het publiek coacht de spelers van de thuisploeg. Want het is al een paar keer voorgekomen dat ze te lang wachten en zich daardoor laten aftroeven in een onderling duel met iemand van Tottenham.
10'
United wil de bal snel van links naar rechts over het veld laten gaan. Alleen omdat Tottenham de linies kort op elkaar heeft staan, moet de thuisploeg daarvoor eerst achteruit spelen. Dat haalt de snelheid uit het spel.
8'
De verdedigers van Manchester United hebben in balbezit weinig afspeelmogelijkheden vooruit. Daardoor gaat veelal de bal horizontaal over het veld. De vleugelverdedigers moeten voor meer diepgang zorgen.
5'
Eriksen! Mata verliest de bal aan Chadli, waarna hij de bal afgeeft aan Kane. Hij wipt de bal kundig over de verdediging en Eriksen doet datzelfde oog in oog met Romero. Alleen valt de poging van de Ajacied net op de bovenkant van het doel.
5'
Tottenham Hotspur heeft weliswaar het meeste balbezit, maar het lukt de ploeg nog niet om met de bal over de middenlijn te komen. Daarentegen is Manchester United de bal telkens snel kwijt.
3'
Manchester United draagt vandaag rouwbanden vanwege het overlijden van de vader van Phil en Gary Neville.
2'
De bezoekers lijken eerst voor de controle te kiezen op Old Trafford. Beide ploegen zullen in de openingsfase ongetwijfeld eerst de kat uit de boom kijken.
1'
Tottenham Hotspur heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft.
1'
Onder luid applaus betreden de spelers de grasmat in Manchester.
Old Trafford zit afgeladen vol voor deze wedstrijd. De spelers staan met gespannen gezichten in de tunnel te wachten.
De Premier League gaat eindelijk weer van start en dat gebeurt direct met een topper. Louis van Gaal neemt het in eigen huis met Manchester United op tegen Tottenham Hotspur. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze seizoenopening. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Doelstellingen
Beide ploegen hopen beter te presteren dan afgelopen seizoen. Manchester United eindigde op een derde plek en gaat vol voor het kampioenschap. De concurrentie is echter ook sterker geworden, dus makkelijk zal de Nederlandse oefenmeester het niet krijgen. Tottenham Hotspur hoopt een plek te stijgen ten opzichte van afgelopen seizoen. Tottenham werd vijfde en speelt daarom in de Europa League, maar plek vier geeft recht op de voorronde van de Champions League. Daar is het vizier dit seizoen op gericht.