Liverpool FC Zaterdag, 10. September 2016
18:30 uur
Leicester City
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Roberto Firmino 13. / Schot met rechts  (James Milner)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 31. / Schot met rechts  (Daniel Sturridge)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jamie Vardy 38. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Adam Lallana 56. / Schot met rechts  (Georginio Wijnaldum)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Roberto Firmino 89. / Schot met links  (Sadio Mané)

90'
Leicester deed nog even mee in de tweede helft, maar na het schitterende doelpunt van Lallana was de wedstrijd beslist. Vervolgens wist Leicester niet gevaarlijk mee te worden en speelde Liverpool de wedstrijd op een rustig tempo uit. Firmino beloonde het publiek met een vierde treffer vlak voor tijd. The Reds hebben weer aansluiting met de bovenste plekken, Leicester niet met slechts vier punten na vier duels.
90'
90'
Een publiekswissel voor Mané, die onder luid applaus van het veld gaat.
90'
Wissel in bij Liverpool FC -> Alberto Moreno
90'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Sadio Mané
90'
Leicester City is het spoor nu echt bijster. Liverpool is heer en meester en heeft de tegenstander op de knieën.
89'
Doelpunt voor Liverpool FC, 4:1 door Roberto Firmino
Liverpool schakelt razendsnel om met een counter. Mané omspeelt de uitkomende Schmeichel en legt af op Firmino. Die zet vervolgens Fuchs op het verkeerde been en schiet in een leeg doel binnen.
86'
Schmeichel! De doelman van Leicester toont zich een betrouwbare sluitpost. Twaalf dagen geleden werd hij nog geopereerd aan een hernia. Mané speelt zichzelf vrij voor de keeper, maar die maakt goed zijn doel klein en voorkomt een vierde treffer.
85'
Mignolet heeft het geluk niet meezitten vanavond. Na eerst een botsing tegen zijn neus, ligt nu de wenkbrauw van de Spaans international open.
83'
Gele kaart voor Robert Huth (Leicester City)
Huth gaat in de ogen van de scheidsrechter te wild een duel aan in het strafschopgebied. Dat komt omdat hij zijn arm in het gezicht van Lucas drukt.
81'
Leicester City verloor vorig seizoen in totaal slechts drie competitiewedstrijden, waarvan twee tegen Arsenal en een tegen Liverpool. Nu lijkt het na vier duels al op twee nederlagen te staan, waarvan wederom een tegen Liverpool.
79'
Klopp gooit wat vers bloed binnen de lijnen. Dat is ook nodig om de strijdwijze van Liverpool vol te houden.
76'
Wissel in bij Liverpool FC -> Coutinho
76'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Daniel Sturridge
76'
Wissel in bij Liverpool FC -> Kevin Stewart
76'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Georginio Wijnaldum
76'
Drinkwater haalt een corner ineens uit de lucht. Zijn bal hobbelt via het been van een Liverpool-verdediger voorlangs.
75'
Nog een kwartier te spelen op Anfield Road en de drie punten lijken wel binnen voor Liverpool, of Leicester moet heel snel de aansluitingstreffer scoren.
73'
Huth komt bij een voorzet tot koppen. Mignolet laat de bal zelfverzekerd voor zijn doel langslopen, maar zoveel scheelde dat ook weer niet.
71'
Wijnaldum komt bijna in kansrijke positie. Schmeichel is net iets eerder bij de bal, maar de Nederlands international werd ook onterecht buitenspel gegeven door de grensrechter.
67'
Leicester City maakt zich ogenschijnlijk geen zorgen. Maar met nog ruim twintig minuten op de klok is het maken van twee doelpunten een lastige opgave voor de gasten.
64'
Wissel in bij Leicester City -> Leonardo Ulloa
64'
Wissel uit bij Leicester City -> Marc Albrighton
64'
Liverpool hanteert een rustig baltempo en omsingelt het strafschopgebied van Leicester City. Het laat de tegenstander eerst enige tijd achter de bal aanlopen, voordat het een versnelling plaatst.
61'
Vardy! De spits van Leicester City moet voor de tweede keer vandaag het aansluitingsdoelpunt maken. Oog in oog met de doelman schiet hij recht op de benen van Mignolet.
61'
Klopp staat al de volledige wedstrijd druk te coachen langs de zijlijn. Hij is er nog niet zeker van dat dit duel drie punten oplevert, maar die lijken nu toch wel in de tas te zitten.
58'
Doelman Mignolet moet even een ander shirt aantrekken. Door zijn bloedneus zat zijn tenue namelijk onder het bloed en dat is niet toegestaan.
57'
Gele kaart voor Danny Drinkwater (Leicester City)
56'
Doelpunt voor Liverpool FC, 3:1 door Adam Lallana
Adam Lallana jaagt de bal snoeihard in de kruising. Wijnaldum moet de bal met de rug naar het doel eigenlijk op links meegeven. Maar hij kiest voor Lallana en die torpedeert de bal snoeihard in de verre kruising. Schmeichel is volledig kansloos.
54'
Wijnaldum gaat in de fout voor Liverpool en hij ziet Vardy een sprint richting het doel inzetten. Drie verdedigers corrigeren de fout van de middenvelder. Daar komt Wijnaldum en de thuisploeg goed weg.
52'
Clyne levert vanaf de rechterkant een prima voorzet af. Sturridge was echter al te ver doorgelopen en moet daarom achteruit lopen om de bal te koppen. Het lukt hem dan ook niet richting het doel te koppen.
51'
Het spel is inmiddels hervat. Na verzorging kan Mignolet de wedstrijd gewoon vervolgen. Maar het was geen prettige botsing.
49'
Mignolet heeft even wat water op zijn neus nodig. Huth kwam in aanraking met zijn neus en het bloed komt er nu uit.
47'
Ranieri was blijkbaar niet helemaal tevreden en kiest met Musa voor meer diepte in het spel van Leicester City. De verdediging van Liverpool blijft namelijk kwetsbaar.
46'
Wissel in bij Leicester City -> Ahmed Musa
46'
Wissel uit bij Leicester City -> Shinji Okazaki
46'
Liverpool heeft afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'
Leicester City begon goed aan de wedstrijd, maar na tien minuten nam Liverpool de regie over. Vanaf dat moment liet het een paar fraaie aanvallen zien, waarvan er twee werden beloond met een doelpunt. Met het spel van Liverpool is wisselvallig. Door een blunder van Lucas Leiva viel de aansluitingstreffer, waarna Liverpool direct even van slag leek.
45'
44'
Gele kaart voor Jordan Henderson (Liverpool FC)
Henderson is veel te laat met zijn ingreep op Drinkwater. Hij tikt de speler van Leicester vervelend op zijn kuit. De scheidsrechter staat er met zijn neus bovenop en bestraft de overtreding met een gele kaart.
43'
Zo moet Liverpool zich vlak voor rust zien te herpakken. Anders bestaat de kans dat alle energie voor niets is geweest en Leicester voor rust ook de tweede scoort.
41'
Huth kopt op de lat! Bij een verre ingooi vanaf de rechterkant besluit Mignolet uit te komen, maar de doelman zit volledig mis. Een kopbal van Huth belandt vervolgens op de bovenkant van de lat.
38'
Doelpunt voor Leicester City, 2:1 door Jamie Vardy
Uit het niets een doelpunt van Leicester City. Lucas Leiva is te laks aan de linkerkant van de eigen zestien en verspeelt de bal, waarna Vardy de bal alleen nog in een leeg doel hoeft te lopen.
37'
Wijnaldum met zijn eerste poging op doel van de wedstrijd. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalt hij de bal enkele meters over het doel van Leicester City.
35'
Het lukt Leicester City gewoonweg op dit moment niet. Illustratief daarvoor is een voorzet van Mahrez. Na een leuke actie op rechts vliegt zijn bal aan iedereen voorbij in de zestien.
34'
Wissel in bij Leicester City -> Luis Hernández
34'
Wissel uit bij Leicester City -> Danny Simpson
33'
Het gaat voor Leicester City wil heel erg lastig worden om vandaag een resultaat te boeken in Liverpool. Hoewel Watford eerder op de dag een 2-0 achterstand tegen West Ham United omboog in een 2-4 voorsprong.
31'
Doelpunt voor Liverpool FC, 2:0 door Sadio Mané
Mané scoort het doelpunt dat niet kon uitblijven. Henderson steekt Sturridge weg, die zijn teamgenoot met een hakje vrij voor de keeper zet. Via de doelman stift Mané de bal in het doel voor Liverpool.
30'
Liverpool is in deze fase veel scherper in de duels dat Leicester City. De landskampioen staat met de rug tegen de muur. Het tweede doelpunt van Liverpool lijkt slechts een kwestie van tijd.
28'
Gele kaart voor Daniel Amartey (Leicester City)
Amartey is de eerste speler die in het boekje van de scheidsrechter gaat vandaag. Hij is te laat met zijn ingreep en legt Wijnaldum hardhandig over het been.
26'
Sturridge! De aanvaller vergeet de verdubbeling op het scorebord te knallen. Na een fraaie combinatie komt Mané vanaf de rechterkant het strafschopgebied in. Hij legt af op Sturridge die van dichtbij inschiet, maar Schmeichel geweldig redding ziet brengen.
25'
Van hoogstaand voetbal is op dit moment geen sprake. Daar staan beide ploegen ook niet om bekend. Ze voetballen allebei het liefst op de counter.
22'
Nu is er weer een fase waarin Leicester City het meeste aan de bal is. Zo golft het spel toch enigszins op en neer op Anfield Road.
19'
De aanvallers van Leicester City hebben moeite om in balbezit te komen. Als ze dat dan eindelijk lukt, zitten de verdedigers van Liverpool zo dicht op de bal dat ze de bal snel weer kwijt zijn.
16'
De eerste acht minuten waren voor Leicester City. Daarna heeft Liverpool de controle overgenomen en komen de bezoekers nauwelijks in het spel voor. Firmino heeft dat beloond met het openingsdoelpunt.
13'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:0 door Roberto Firmino
Een vroeg doelpunt op Anfield Road. Milner geeft een goede steekpass op Firmino, die zich met een kapbeweging een kansrijke positie verschaft op rand zestien. Hij zet doelman Schmeichel op het verkeerde been met een schuiver in de korte hoek.
12'
De controle ligt nu dan toch bij Liverpool. De thuisploeg heeft langdurig balbezit en laat Leicester City achter de bal aan lopen. Alleen komt het niet tot in de voorhoede.
9'
Een schitterende actie van Firmino. Hij legt een hoge bal dood op zijn voet in de zestien van Leicester City. Helaas voor Liverpool levert het vervolg van de aanval geen gevaar op.
8'
Het lukt Liverpool niet om de voorhoede te bereiken. Leicester voert de eigen tactiek op dit moment het beste uit. Bijna elke bal naar voren van de bezoekers lijkt enigszins gevaarlijk te zijn.
6'
Leicester City is beter dan Liverpool aan de wedstrijd begonnen. De thuisploeg staat aardig onder druk en speelt te slordig om langer het balbezit te houden.
3'
Okazaki pikt de bal op na tegenhouden van Henderson. Hij haalt vanaf dertig meter uit. Zijn inzet gaat ruim over het doel van keeper Mignolet.
2'
Het is voor Liverpool vanwege de verbouwing pas de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.
1'
Leicester City heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft.
1'
Georginio Wijnaldum begint zaterdag in de basis voor Liverpool tijdens het topduel met Leicester City. De middenvelder speelt met zijn ploeg voor het eerst op het vernieuwde Anfield Road. Er is een extra ring op de hoofdtribune gekomen en de spelerstunnel is veranderd.

Divock Origi moet genoegen nemen met een plek op de bank. Daniel Sturridge, die in de eerste wedstrijden vaker dan hem lief was op de bank zat, mag het vanaf het begin laten zien. Vanaf de zijkanten wordt hij bijgestaan door Sadio Mané en Roberto Firmino. Centraal achterin krijgt Joel Matip de voorkeur boven Ragnar Klavan.

Voor Leicester City begint Ahmed Musa op de bank. Hoofdtrainer Claudio Ranieri kiest voor zijn vertrouwde elftal waarmee hij vorig jaar ook kampioen werd. Dat betekent een met Jamie Vardy in de punt van de aanval en Riyad Mahrez vanaf de zijkant. Het enige verschil met vorig seizoen is de plek achterin voor Daniel Amartey.
Twee clubs die allebei op vier punten staan na drie competitieduels sluiten de zaterdag van de Premier League af. Liverpool ontvangt in eigen huis Leicester City. Twee clubs die allebei de aansluiting moeten zien te vinden bij de bovenste ploegen. De opstellingen zijn vlak voor de wedstrijd te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Nieuw Anfield
De bezoekers krijgen zaterdagavond voor het eerst te maken met het nieuwe Anfield. Een heel seizoen is Liverpool druk bezig geweest om achter de hoofdtribune nieuwe plekken te creëren. Dat is inmiddels gelukt, waardoor tegen Leicester City de lange zijde voor het eerst uit drie ringen bestaat qua grootte. Vanaf heden biedt het stadion van Liverpool plaats aan 54.000 supporters.

Ranieri spaart niemand
Claudio Ranieri heeft zijn spelers gewaarschuwd. Iedereen die vorig seizoen onderdeel uitmaakte van de kampioensploeg is dit seizoen niet zomaar verzekerd van een basisplaats. Basisspelers moeten plaatsmaken als ze niet in vorm verkeren of als hun concurrent het gewoonweg beter doet op de training. Met die uitspraak hoopt de Italiaan zijn spelers op scherp te zetten.

Transfers
Vlak voor het sluiten van de transfermarkt deed Leicester nog een grote aankoop. Het legde voor ruim dertig miljoen euro Islam Slimani vast. Een transferrecord voor de ploeg die het vorig seizoen deed met spelers die weinig kosten. Het kampioenschap brengt echter andere verwachtingen met zich mee en dus voelde de club zich genoodzaakt meer geld uit te geven. Zo kwam eerder al Ahmed Musa. Liverpool heeft de selectie al een tijdje op orde.