Manchester City
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 8. / Kopbal  (Adam Lallana)

90'
Wijnaldum sluit het jaar af als matchwinner van Liverpool. Manchester City was in de tweede helft beter dan de thuisploeg, maar wist niet genoeg druk te krijgen op de verdediging van Liverpool. Daardoor was de vroege goal van Wijnaldum voldoende voor de overwinning. Liverpool lijkt nu nog de enige concurrent van Chelsea in de strijd om het kampioenschap.
90'
90'
Gele kaart voor Nicolás Otamendi (Manchester City)
Origi begaat een overtreding op Otamendi, maar zo ziet de scheidsrechter dat niet. Hij bestraft de verdediger, omdat hij de bal weg tikt met zijn handen nadat hij ten val is gebracht.
90'
Wijnaldum gebruikt zijn laatste kracht nog even om De Bruyne van de bal te zetten. Hij kan niet meer stuk op Anfield.
90'
De blessuretijd van vier minuten tikt weg. Het publiek is van de spanning gaan staan.
90'
Klopp reageert op de wissels van Guardiola door een aanvaller naar de kant te halen en een verdediger erin te gooien.
89'
Wissel in bij Liverpool FC -> Lucas Leiva
89'
Voor Manchester City is het met de laatste aanvallende wissel nu alles of niets op Anfield.
89'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Sadio Mané
89'
Wissel in bij Manchester City -> Kelechi Iheanacho
89'
Wissel uit bij Manchester City -> Yaya Touré
88'
David Silva gaat op de rand van het strafschopgebied naar de grond en claimt een overtreding. De scheidsrechter wuift het weg, maar doet dat niet heel overtuigend.
87'
Een aanvallende wissel van Guardiola. Een verdediger eraf voor een vleugelaanvaller. Drie man nu achterop bij Manchester City. Kolarov schuift nu iets verder naar Stones en Otamendi toe.
86'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
86'
Wissel uit bij Manchester City -> Pablo Zabaleta
86'
Waar eigenlijk Manchester City bezig moet zijn met een slotoffensief, ligt de controle bij Liverpool omdat de thuisploeg gewoon op de aanval blijft spelen.
83'
Eindelijk lukt het Liverpool even om van het eigen doel af te komen en in balbezit te blijven op de helft van City. Zo kan de verdediging even tot rust te komen.
81'
City zal meer en meer risico gaan nemen. Daardoor zal Liverpool ongetwijfeld nog een grote kans krijgen op de counter.
78'
De thuisfans schreeuwen Liverpool naar voren, maar dat staat met alle spelers op de eigen helft te verdedigen. Het is overleven geblazen voor The Reds in de slotfase.
75'
Gele kaart voor Emre Can (Liverpool FC)
Can legt Sterling naar de grond en doet dat met een te harde tackle. De scheidsrechter bestraft het met een gele kaart.
75'
Het blijft een wedstrijd met enorm veel fouten. In één minuut levert zowel Origi als Firmino totaal onnodig de bal in.
73'
Liverpool weet voorlopig stand te houden. De verdedigers weten veelal de laatste pass van Manchester City te onderscheppen.
71'
Otamendi is vanavond niet in topvorm. Voor de tweede keer in deze wedstrijd speelt hij heel willekeurig een bal over de zijlijn.
70'
Het begint op en rondom het veld een beetje grimmig te worden. Manchester City zoekt naar een doelpunt en daardoor komt Liverpool in de verdrukking.
66'
Liverpool speelt heel slordig een counter uit. Zabaleta verprutst de bal na een counter, waarna drie aanvallers eruit komen. Firmino zoekt echter de moeilijke oplossing en daarmee is de kans verkeken.
65'
Aanvoerder Henderson wordt bedankt voor zijn diensten. Liverpool wil wat meer grip naar voren krijgen door Origi in te brengen. Lallana zakt nu terug naar het middenveld en de band is voor Milner.
64'
Wissel in bij Liverpool FC -> Divock Origi
64'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Jordan Henderson
61'
Liverpool begint steeds meer onder druk te komen. Aan het publiek valt goed te merken dat de spanning om te snijden is.
59'
De Bruyne legt een corner knap buiten het strafschopgebied neer bij Kolarov. Hij moet de bal ineens uit de lucht nemen. Zijn poging tussen de palen is niet dreigend genoeg om Mignolet aan het wankelen te brengen.
58'
Zo lijkt het alsof Manchester City wat meer begint aan te dringen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Het wil alleen achterin niet te veel ruimte prijs geven.
55'
Silva! De behendige Spanjaard komt vanaf rechts goed naar binnen en zet drie verdedigers op het verkeerde been. Vanaf de rand van het strafschopgebied mikt hij de bal rakelings naast.
54'
Agüero neemt een pass van Silva geweldig aan, zodat hij direct op doel kan schieten. De bal gaat echter recht op Mignolet af.
51'
Ook in de tweede helft krijgt Manchester City maar moeilijk grip op de snelle overname van Liverpool. City is nog bijna niet over de middenlijn geweest na rust.
49'
Lallana en Zabaleta hebben het even met elkaar aan de stok. De speler van Liverpool wordt toegezongen door het thuispubliek om hem te ondersteunen.
47'
De bal komt in de zestien van City voor de voeten van Clyne. Maar de rechtsback is erg onrustig en schiet de bal met links ruim naast het doel.
46'
46'
De tweede helft is begonnen. Aan Manchester City de taak de achterstand ongedaan te maken.
45'
Manchester City begon alleraardigst aan de wedstrijd tegen Liverpool. The Reds blonken in het begin vooral uit in het verspelen van de bal. Toch kwam het dankzij een geweldige kopbal van Georginio Wijnaldum op voorsprong. Na de openingstreffer viel het niveau van de wedstrijd enigszins tegen. Liverpool liet vlak voor rust nog een grote kans op de verdubbeling liggen.
45'
44'
Slecht uitgespeeld! Yaya Touré geeft de bal op het middenveld cadeau, waarna Firmino de bal overneemt. Maar die speelt direct door op Lallana. Zijn teamgenoot staat op dat moment nog net buitenspel, waardoor de verdubbeling uitblijft op Anfield.
43'
De Bruyne schudt twee tegenstander van zich af en snijdt door het midden. Zijn schot op doel wordt geblokt door een inglijdende verdediger, waardoor Mignolet niet aan het werk wordt gezet.
40'
Liverpool zakt heel ver terug bij balbezit van Manchester City. Zo heeft Sterling standaard dubbele dekking.
37'
Ook Sterling komt nog maar weinig in het spel voor na goede eerste vijf minuten. Nu valt een voorzet van hem recht in de handen van Mignolet.
34'
Manchester City heeft nog niet de oplossing gevonden om Liverpool weer in de achteruit te krijgen. De bal vliegt vooral op en neer over het veld op Anfield.
31'
Simon Mignolet gaat bijna gigantisch in de fout. Met Agüero in aantocht gaat hij de bal buiten zijn strafschopgebied aannemen. Vervolgens lukt het hem om de bal net over de aanvaller heen te krijgen en het spel voort te zetten.
31'
Ruim een half uur gespeeld en er is ogenschijnlijk weinig aan de hand voor Liverpool. De thuisploeg is een stuk dreigender dan de bezoekers uit Manchester.
28'
James Milner verstuurt een geweldige lange pass op de diepgaande Firmino. De controle van de aanvaller is niet goed met de binnenkant van zijn voet. Anders had hij een op een gestaan met de doelman. Liverpool de betere op dit moment.
26'
Wijnaldum doet aanvallend goed mee. Hij krijgt op twintig meter van het doel de bal van Lallana en zoekt met zijn linker het doel. De bal komt hoog in het uitvak terecht.
25'
Bravo maakt geen al te zekere indruk in het doel van Manchester City. Een indraaiende vrije trap van Liverpool wordt verlengd. Firmino springt daarna in de buurt van Bravo de lucht in, waardoor hij de bal niet durft vast te pakken en paniekerig weg tikt.
21'
Het blijft toch slordig wat beide ploegen laten zien in deze fase van de wedstrijd. Liverpool levert de ballen soms slordig in en de voortzetting van City is ook niet goed.
18'
Liverpool kruipt nu ook wat meer uit zijn schulp. Op deze manier blijft het een mooie open wedstrijd. Beide ploegen nemen namelijk met niets minder genoegen dan een overwinning.
14'
Het is Manchester City dat de controle probeert te pakken, waardoor Liverpool op de counter kan spelen. Dat vindt de thuisploeg helemaal niet erg.
11'
Deze vroege achterstand zal een kleine tik zijn voor Manchester City, dat beter aan de wedstrijd was begonnen dan Liverpool. Onlangs won City nog van Arsenal na een razendsnelle achterstand.
8'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:0 door Georginio Wijnaldum
Liverpool komt dankzij Wijnaldum zeer fraai op voorsprong. Lallana krijgt de ruimte om op links door te komen en legt de bal goed voor het doel. Daar komt de middenvelder inlopen, die met zijn hoofd de doelman kansloos laat. Een heerlijk begin van dit duel.
7'
Gele kaart voor Ragnar Klavan (Liverpool FC)
Een vroege gele kaart voor Klavan. Emre Can wil de bal terugspelen, maar ziet Agüero daardoor juist in voorwaartse positie komen. Klavan trekt daarna snel aan de rem en incasseert geel. Liverpool is uitermate slordig in de passing.
6'
Manchester City is duidelijk beter aan de wedstrijd begonnen. Liverpool komt in balbezit niet van de eigen speelhelft af door het vroege storen van de bezoekers.
4'
Raheem Sterling krijgt in de eerste minuten gefluit van het thuispubliek over zich heen vanwege zijn transfer van Liverpool naar City. Maar vooralsnog dribbelt de aanvaller zich eenvoudig een weg over het veld.
2'
James Milner geeft direct een vrije trap weg na een overtreding op Raheem Sterling. Kolarov schiet de bal vanaf een aantrekkelijke positie in de muur van Liverpool.
1'
De scheidsrechter heeft gefloten op zijn fluit. De laatste topper van dit kalenderjaar is begonnen.
1'
Pep Guardiola heeft Sergio Agüero direct na zijn schorsing van vier duels weer in genade aangenomen bij Manchester City. De aanvaller begint zaterdagavond in de punt van de aanval tijdens de topper op Anfield tegen Liverpool.

Agüero kreeg een rode kaart tijdens het duel met Chelsea na een harde overtreding op David Luiz en moest daardoor vier duels vanaf de zijkant toekijken. Agüero krijgt vanaf het middenveld ondersteuning van Raheem Sterling, Kevin De Bruyne en David Silva. Daarachter zorgen Fernandinho en Yaya Touré voor de balans in het team.

Bij de thuisploeg begint Georginio Wijnaldum in de basis. Divock Origi en Daniel Sturridge moeten op de bank plaatsnemen, terwijl Sadio Mané en Roberto Firmino in de voorhoede gepositioneerd staan. Simon Mignolet krijgt in het doel wederom de voorkeur boven Loris Karius.
Een heuse kraker op oudjaarsavond in de Premier League: Liverpool neemt het in eigen stadion op tegen Manchester City. Het is een duel tussen de huidige nummers twee en drie van Engeland. Liverpool is de naaste achtervolger van koploper Chelsea, maar heeft wel al een achterstand van zes punten.

De ploeg van manager Jürgen Klopp kan zich daarom weinig puntenverlies meer veroorloven in de strijd om het kampioenschap. Manchester City heeft momenteel slechts één puntje minder dan Liverpool en kan, bij een zege, de tweede plaats in de Premier League overnemen. De opstellingen komen ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd onder het kopje wedstrijddetails te staan.

Liverpool
Liverpool verloor dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd op Anfield Road. Alleen Manchester United en West Ham United slaagden erin om een puntje mee terug te nemen in de bus naar huis. Klopp kan niet beschikken over de geblesseerde Phillippe Coutinho en Joël Matip, die allebei last hebben van een enkelkwetsuur. Coutinho is dit seizoen één van de smaakmakers bij Liverpool, maar staat al sinds eind november aan de kant met een blessure. Een rentree van Coutinho zit er wel aan te komen: de 24-jarige traint weer mee met de selectie van Liverpool, maar heeft nog een aantal weken nodig om volledig fit te worden.

Guardiola kan vanavond weer beschikken over verdediger John Stones en clubtopscorer Sergio Agüero. De Argentijnse spits, dit seizoen al goed voor tien treffers in twaalf competitiewedstrijden, keert terug van een schorsing. Leroy Sané komt niet in actie voor Manchester City. De twintigjarige Duitser is nog niet voldoende hersteld van een blessure en moet daardoor de topper in de Premier League aan zich voorbij laten gaan. Ook aanvoerder Vincent Kompany moet het duel noodgedwongen vanaf de tribunes bekijken. De Belgische verdediger heeft nog te veel last van een knieblessure.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson. Hij zal de wedstrijd om 18.30 uur starten.