2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dele Alli 55. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Harry Kane 58. / Penalty

90'
Tottenham Hotspur heeft in de tweede helft een kwartier gehad dat bepalend was voor de wedstrijd. Alli kon moeiteloos de bal tussen de verdedigers het doel in tikken na een gehouden schot van Eriksen. Een minuut hierna was het Kane die uitbrak en de verdediging van Arsenal opzocht. De aanvaller zette een slalom in die gestopt moest worden met een overtreding. De penalty die hieruit voortkwam nam de aanvaller voor zijn rekening en schoot hij feilloos in de linkerhoek. Het half uur hierna probeerde Arsenal tevergeefs nog een paar keer het vijandig doel op te zoeken.
90'
90'
De laatste minuut loopt en Arsenal zet met een lange bal nog een keer aan om het doel op te zoeken. Deze is echter te scherp en Lloris neemt de tijd voordat hij de bal opraapt.
90'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Moussa Sissoko
90'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Dele Alli
90'
Blessuretijd (minuten): 4
90'
De arbitrage geeft aan dat er vier minuten aan extra speeltijd bijkomt.
90'
In de laatste minuten is het vooral Arsenal dat nog aan de bal is. Tottenham Hotspur hoeft allen nog maar een 2-0 voorsprong te verdedigen.
88'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Kyle Walker
88'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Kieran Trippier
86'
Walcott krijgt de bal perfect voor de voeten geschoven en kan uithalen. De bal die hij uiteindelijk produceert eindigt recht in het midden van het doel waar doelman Lloris natuurlijk staat.
85'
De voorzet van de ingevallen Héctor Bellerín is te laag en het centrale duo kan de bal wegwerken.
83'
Een rustigere periode na het hectische begin van de tweede helft. Met een paar wissels hoopt Wenger nog wat te forceren maar de Spurs hebben hun taak uitgevoerd en hoeven niet meer.
81'
Wissel in bij Arsenal FC -> Theo Walcott
81'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
81'
Kane begint nu nonchalant te worden. Weer wordt de spits in stelling gebracht maar de aanvaller besluit met een volley direct uit te halen. Het resultaat is een rollertje om op te pakken voor de doelman.
79'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Mousa Dembélé
79'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Heung-min Son
78'
De veertiende corner van de Spurs weet het hoofd van Alderweireld te vinden. De bal kaatst richting het doel maar Čech weet met een katachtige reflex de bal weg te stoten.
77'
Wanyama onderschept de slechte pass en kan eruit komen. Hij brengt prachtig Kane in stelling die, na een slap schot, in Čech helaas zijn meerdere moet erkennen.
76'
Gele kaart voor Nacho Monreal (Arsenal FC)
75'
Wissel in bij Arsenal FC -> Héctor Bellerín
75'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Gabriel Paulista
73'
Gele kaart voor Olivier Giroud (Arsenal FC)
73'
Harry Kane probeert zich breed te maken en deelt daarbij een elleboog uit aan zijn directe tegenstander. Het resultaat is een gele kaart voor de Engelsman.
72'
Gele kaart voor Harry Kane (Tottenham Hotspur)
71'
Nu is er een veel hardere wedstrijd te zien en lijkt het eindelijk een echte derby. De scheidsrechter geeft een gele kaart voor Gabriel Paulista voor de sliding die hij maakte. Verder veel harde duels waarbij de scheidsrechter probeert door te laten spelen.
70'
Gele kaart voor Gabriel Paulista (Arsenal FC)
69'
Sánchez vliegt het duel in waar Son de bal tegen de hand van de Chileen aan tikt. Iedereen schreeuwt om de penalty maar de scheidsrechter wijst naar de hoekvlag.
67'
Ben Davies mag ook een corner nemen. De bal wordt weggewerkt en eindigt voor Vertonghen die keihard uithaalt. Čech weet weer een hand tegen de bal te krijgen en geeft een corner weg.
65'
Wissel in bij Arsenal FC -> Danny Welbeck
65'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Granit Xhaka
63'
Alexis Sánchez kan nu weer een schot lossen. De Chileen weet de lange bal goed met de borst te controleren en schiet. De Gunners hebben echter nog geen bal buiten het bereik van Hugo Lloris geplaatst.
60'
Er gebeurt direct veel meer op het veld. Na de twee snelle doelpunten is het Olivier Giroud die aan de andere kant een schot weet te lossen. Waar de Spurs echter trefzeker zijn, ziet de Fransman zijn bal in de handen van Lloris belanden.
58'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 2:0 door Harry Kane
Kane maakt het direct na de openingstreffer 2-0. De gegeven penalty werkt hij zuiver in de linkerhoek af. Čech was kansloos.
57'
Penalty voor Tottenham Hotspur. Direct na het gemaakte doelpunt zoekt Kane de verdediger op en wordt neergehaald als hij er langs wilt. Kane gaat achter de bal op de stip staan.
56'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 1:0 door Dele Alli
Dele Alli zet de Spurs op een 1-0 voorsprong. Na de combinatie van Eriksen en Alli een schot van Eriksen die gestopt kan worden. De bal eindigt voor de voeten van Alli die de bal met links tussen de verdedigers door het doel in kan schieten.
51'
Kane kan zichzelf naar het doel draaien en haalt met links uit. Hard is het schot wel, nauwkeurig is hij niet. Čech kan de bal makkelijk vangen.
49'
Weer een ingestudeerde corner van de Spurs. Ditmaal komt Son aan de bal in het zestienmetergebied waarna hij besluit te schieten. Zijn bal gaat echter over.
49'
Goed schot van Wanyama die niet twijfelt als de bal zijn kant op rolt. De middenvelder schiet en Čech kan niet anders dan de bal tot corner te verwerken.
48'
Hugo Lloris blijft voetballen en weigert de bal in de verte te schieten. Het gaat echter mis en Arsenal kan de aanval opzoeken.
46'
45'
Het was vooral Tottenham Hotspur dat de eerst helft vooral aanwezig was op White Hart Lane. De compacte verdediging van Arsenal staat echter goed en Tottenham Hotspur wist het gaatje nog niet te vinden. Na een half uur gespeeld te hebben verscheen Arsenal aan de bal en helaas wist Alexis Sánchez een paar schoten van afstand niet af te ronden.
45'
45'
De zesde corner van Eriksen belandt voor de voeten van Vertonghen. De Belg weet naar rechts te kappen en probeert de bal om de keeper te draaien. Čech weet met zijn ervaring zichzelf goed te positioneren en de bal weg te tikken.
45'
Weer een schot van Sánchez. Vanaf een meter of twaalf weet de verdediging van de Spurs deze echter te blokken.
42'
In de aanloop naar de rust komt Arsenal nog iets beter uit de verf. Na een corner landt de bal bij Alexis Sánchez die beslist voor eigen succes te gaan. De vleugelaanvaller hoopte de bal in de kruising te draaien maar de bal gaat een meter naast.
40'
Arsenal weer met een kans. Alexis Sánchez denkt niet na en geeft direct een bal op Gibbs die de bal echter niet weet af te werken.
38'
Goed laag schot van Aaron Ramsey is niet buiten bereik van Hugo Lloris en de Fransman tikt de bal tot een corner.
37'
Voor het eerst dat Arsenal met veel balbezit op de helft van de tegenstander te vinden is. Een verkeerde pass zorgt er alleen voor dat Tottenham kan gaan counteren.
35'
Čech bouwt met zijn linkerbeen verschrikkelijk slecht op waardoor Nacho Monreal een sprint moet inzetten om de bal binnen te houden. Dit doet hij tevergeefs en de Spurs mogen ingooien.
33'
Overduidelijk handsbal van Olivier Giroud op het middenveld. De Spurs mogen de vrije trap nemen.
32'
Dezelfde Xhaka blijft nu op de grond liggen als blijkt dat hij een blessure aan de enkel over heeft gehouden aan de overtreding die hij zojuist maakte.
31'
Nadat Granit Xhaka een overtreding op Jan Vertonghen maakte vindt de scheidsrechter het na een half uur spelen tijd om de spelers even wat regels uit te leggen.
29'
De vijfde corner die Eriksen nemen mag wordt uiteindelijk door een eigen verdediger terug in de handen van doelman Čech gekopt.
28'
De Gunners houden echter geen grip op de bal en zien de Spurs weer het doel opzoeken.
27'
Weer een counter van de Spurs uit een corner van Arsenal. Voorlopig staat Arsenal weer in positie waardoor het gevaar uit lijkt.
25'
Counter van de Spurs wordt door Christian Eriksen uiteindelijk op de lat geschoten. Door het voorbereidende werk van Heung-min Son eindigde de bal voor de voeten van de Deen.
22'
Harry Kane ziet zijn schot geblokt worden waardoor de bal voor Dele Alli langs vliegt. In duel met Alex Oxlade-Chamberlain kan de middenvelder de bal net niet tussen de palen koppen.
19'
Corner van Christian Eriksen kan weggekopt worden wat niet betekent dat het gevaar voor Arsenal verdwenen is. Tottenham Hotspur blijft aan de bal.
17'
De Spurs weten nog niet een gaatje te vinden in de compacte verdediging van Arsenal. De bal wordt veel heen en weer gespeeld rond vijandig zestienmetergebied.
16'
In het eerste kwartier is het vooral Tottenham Hotspur dat opbouwt. 56% van de tijd zijn de Spurs aan de bal geweest.
13'
Arsenal probeert Tottenham Hotspur tevergeefs onder druk te zetten. De Spurs komen er voorlopig nog voetballend onderuit.
11'
Hugo Lloris moet uitkomen om de bal voor Kieran Gibbs weg te grissen. Gibbs gaat hierbij naar de grond en even denkt men aan een penalty. Scheidsrechter geeft echter aan door te laten spelen.
6'
Toby Alderweireld met een goede kopkans. De corner van Christian Eriksen gaat strak over de lat heen.
4'
Vandaag speelt Arsène Wenger weer met een 3-4-3 opstelling. Sinds hij hiermee begonnen is, heeft hij elke wedstrijd er nog mee weten te winnen.
1'
Harry Kane direct vanaf de aftrap gevaarlijk in het vijandig strafschopgebied. Een hard schot met links, vanuit een moeilijke hoek, kan gekeerd worden door Petr Čech.
1'
Statistieken
De fans van Arsenal wrijven maar al te graag in hoe zij elk jaar boven de Spurs weten te eindigen. Het is vorig jaar al twintig seizoenen geleden dat Tottenham Hotspur aan het eind van het seizoen boven Arsenal eindigde. Dit jaar lijkt dit echter onwaarschijnlijk. Arsenal staat al veertien punten achter Tottenham Hotspur.
Het is de laatste keer dat de derby in dit stadion gespeeld zal worden. Volgend jaar zal Tottenham Hotspur de thuiswedstrijden in het Wembley stadion spelen. Het eigen stadion zal dan verbouwingen ondervinden.
Ook Jan Vertonghen staat aan het begin van een jubileum. De Belg zal zijn 200e wedstrijd spelen voor Tottenham Hotspur sinds de overstap van Ajax in 2012.
Een speciale wedstrijd ook voor Arsène Wenger die deze wedstrijd 49 keer eerder heeft meegemaakt. Sinds 1996 staat Wenger aan het roer en wist de derby 22 keer te winnen. Veel vaker dan dat hij verloor. Dit gebeurde namelijk maar zeven keer. Twintig keer eindigde de wedstrijd gelijk.
Het zal de 184e keer zijn dat deze twee teams ooit tegen over elkaar zullen staan. Arsenal trok 78 keer aan het langste eind. Vijftig keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en de Spurs waren 55 keer de beste in de derby.
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd van het weekend in Engeland. Op het programma staat de thuiswedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Arsenal. Een echte stadsderby aangezien beide clubs uit het noorden van Londen komen.