1 : 0 Torinfos in de Ticker Calvin Verdonk 35. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Abdelhak Nouri 38. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Steven Bergwijn 57. / Schot met rechts
4 : 0 Torinfos in de Ticker Segun Owobowale 59. / Schot met links
5 : 0 Torinfos in de Ticker Dani van der Moot 73. / Schot met rechts

80'
Nederland meer dan terecht door naar de finale. Het was vooral in de tweede helft oppermachtig. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Owobowale van ADO Den Haag. Woensdagavond wacht Engeland in de finale.
80'
80'
Ondanks dat de wedstrijd al gespeeld is, trekt de scheidsrechter drie minuten extra tijd bij. Daar zitten beide landen niet echt op te wachten.
80'
De laatste minuut tikt weg. Lang mag daarin nog meedoen, maar hij zal waarschijnlijk geen bal raken.
80'
Wissel in bij Schotland -> Tom Lang
80'
Wissel uit bij Schotland -> Craig Wighton
79'
Gele kaart voor Cameron Ballantyne (Schotland)
Een harde overtreding van de Schot op Paal. Daar had de scheidsrechter ook een andere kleur kaart kunnen trekken.
78'
Schotland probeert nog wel een eretreffer te forceren, maar de verdediging van Nederland geeft niets meer weg. Het is uitspelen geblazen.
74'
Wissel in bij Schotland -> Sam Wardrop
74'
Wissel uit bij Schotland -> Scott Wright
74'
Wissel in bij Nederland -> Kenneth Paal
74'
Wissel uit bij Nederland -> Donny van de Beek
73'
Doelpunt voor Nederland, 5:0 door Dani van der Moot
De invaller vindt alsnog het net. Nouri moet het eigenlijk al afmaken, maar schiet tegen de uitkomende keeper op. De rebound komt voor de voeten van Van der Moot en die weet daar wel raad mee.
72'
Van der Moot met een poging van ruim dertig meter. Op het moment van schieten leunt de spits teveel achterover. Daardoor verdwijnt de bal ruimschoots over het doel van Schotland.
70'
Van der Moot stond tijdens het eerste groepsduel tegen Turkije nog in de basis. Vanwege tegenvallend spel werd de spits geslachtofferd en raakte hij zijn positie kwijt aan Bergwijn.
68'
Wissel in bij Nederland -> Dani van der Moot
68'
Wissel uit bij Nederland -> Steven Bergwijn
68'
Oranje doet het rustig aan na de 4-0. Toch komt het niet in de problemen. De Schotten lijken het ook wel te geloven. Nog iets meer dan tien minuten te spelen in deze halve finale. Woensdagavond speelt Oranje de finale.
64'
Een krachtig schot van Thomson van afstand. Hij drukt de bal goed af, maar schiet het leder recht vooruit. De bal vliegt daardoor hard in de handen van Van Osch.
62'
Zo kan Nederland de finale nu niet meer ontgaan. Daarin treft het dus zoals gezegd Engeland. De twee landen zaten ook bij elkaar in de ploeg. Oranje won het groepsduel met 2-0, maar daarin trad Engeland niet met de sterkste ploeg aan.
60'
Wissel in bij Nederland -> Marlon Slabbekoorn
60'
Wissel uit bij Nederland -> Bilal Ould-Chikh
60'
Aan de andere kant een goede redding van Van Osch. Hardie kopt van dichtbij hard in en ziet zijn poging al in het dak van het doel verdwijnen. Van Osch voorkomt een tegendoelpunt.
58'
Doelpunt voor Nederland, 4:0 door Segun Owobowale
Wat een prachtig doelpunt van de ADO-speler. Hij trekt vanaf rechts naar binnen en haalt hard uit met links. Via de onderkant van de lat verdwijnt de bal in het doel.
57'
Doelpunt voor Nederland, 3:0 door Steven Bergwijn
Dan is daar toch het doelpunt van Bergwijn. De aanvaller ontvangt de bal van Schuurman. Vanaf de rand van de zestien schiet bij via een Schots been de bal in de verre hoek.
55'
Ook Veendorp besluit voor eigen succes te gaan. Hij draait zich knap vrij en moet dan eigenlijk de bal voor het doel slingeren. De verdediger kiest voor een schot en schiet de bal ver achter het doel van Schotland langs.
54'
Wissel in bij Schotland -> Steven Boyd
54'
Wissel uit bij Schotland -> Jake Sheppard
53'
De ruimtes tussen de linies van Oranje worden te groot. De aanvallers proberen druk te zetten op de verdediging van Schotland, maar die spelen zich daar onderuit omdat de middenvelders niet goed aansluiten.
51'
Schotland begint meer druk naar voren uit te oefenen. Met strakke voorzet probeert het voor paniek in de defensie van Oranje te zorgen. Die laten zich vooralsnog niet gek maken.
50'
Gevaar in de zestien van Oranje. Jules werkt een afgeslagen corner terug voor het doel en ziet de bal richting de eerste paal rollen. Daar is Schuurman attent genoeg om een eventuele poging op doel te verijdelen.
47'
Nouri is te zelfzuchtig. Een veelbelovende aanval strandt bij de Ajacied. Hij moet eigenlijk afspelen, maar gaat voor een solo en stuit dan al snel op het defensieve blok van Schotland.
46'
Nederland blijft ook in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. De Schotten hebben moeite met het aanvallende spel van Oranje. Zelf komen ze niet in de buurt van de zestien van Van Osch.
42'
De paal! Weer zit het Bergwijn niet mee. De aanvaller komt goed door aan de linkerkant en zoekt de verre hoek. Nu raakt hij niet de lat, maar de paal.
41'
40'
Nederland overheerst tegen Schotland. Had staat dankzij Verdonk en Nouri met 2-0 voor, terwijl Bergwijn meerdere malen dicht bij een doelpunt was. Oranje lijkt daarmee in de finale de tegenstander van Engeland te gaan worden.
40'
38'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Abdelhak Nouri
Daar is de verdubbeling. Bergwijn komt op rechts door en wil laag voorgeven. Nesbitt grijpt in, maar via de keeper komt de bal toch bij Nouri. Die tikt van dichtbij binnen.
37'
Schotland zal nu verder naar voren moeten spelen om een doelpunt te gaan forceren. Dat speelt Nederland in de kaart. Met de behendige en razendsnelle aanvallers kan Oranje vliegensvlug counteren.
34'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Calvin Verdonk
Verdonk stuurt de doelman de verkeerde kant op. Bij het juichen toont het elftal het shirt van Berenstein. De speler viel tijdens het toernooi geblesseerd uit.
34'
Strafschop! Veendorp stuurt Schuurman met een scherpe steekpass de zestien in. Daar legt een Schot de middenvelder neer. De scheidsrechter wijst naar de stip.
33'
Bij Schotland staat nu ook Mark Wotte langs de zijlijn te coachen. De Nederland heeft een hoge functie bij de nationale voetbalbond van Schotland en ondersteunt dit jeugdelftal.
30'
De verdediging van Nederland heeft geen moeite met de lange ballen van Schotland. Het lukt de tegenstander van Oranje niet om langdurig balbezit te houden.
28'
Nederland bepaalt het speltempo in deze wedstrijd. De Schotten zakken in en laten Oranje het spel maken. Verdedigend staat het goed bij Schotland, waardoor het voor de aanvallers lastig doorkomen is.
25'
Van Osch krijgt een waarschuwing van de scheidsrechter. De arbiter lijkt aan te geven dat de keeper moet opschieten tijdens spelhervattingen. Van bewust tijdrekken kan echter geen sprake zijn in verband met de stand.
24'
Doelman Van Osch is alleen in het begin op de proef gesteld. In de eerste minuten moest hij reddend optreden bij een indraaiende vrije trap. Daarna ziet hij het spel voor zich afspelen en komen de Schotten nauwelijks in de buurt.
21'
Waar tijdens de vorige duels een drinkpauze halverwege de eerste helft werd ingelast, spelen we nu door. De groepsduels werden in de middag gespeeld, terwijl dit duel in de avond op het programma staat en het dus minder warm is.
18'
De lat! Weer is het Bergwijn die bijna voor het openingsdoelpunt zorgt. De aanvaller komt steeds dichter bij een doelpunt. Nu schiet Bergwijn hard op de lat.
18'
Weer zorgt Bergwijn voor gevaar! Ditmaal ontdoet de aanvaller zich van zijn directe tegenstander. Daarna ontstaat er ruimte om te schieten. Bergwijn krult de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
17'
Bergwijn! De aanvaller van PSV zorgt ook voor het tweede gevaar in dit duel.Vanuit stand zoekt Bergwijn de verre hoek. De bal verdwijnt rakelings boven de lat over het doel.
16'
Nederland begint controle te krijgen over de wedstrijd. De Schotten staan met het hele elftal op de eigen speelhelft te verdedigen en passeren nauwelijks de middenlijn.
15'
Ould-Chikh laat al een paar keer zien een aardige schijnbeweging in huis te hebben. De aanvaller drijft zijn acties echter te ver door, waardoor hij al tweemaal is stuk gelopen op de defensie van Schotland.
13'
Het is al duidelijk wie in de finale de tegenstander wordt van één van deze twee ploegen. Engeland won vandaag haar halve finale met 0-2 van Portugal. Daar kwam enig fortuin bij kijken. De Portugezen schoten maar liefst drie keer op het aluminium bij een 0-0 stand.
11'
Cameron krijgt bij een corner van Schotland alle ruimte om op doel te koppen. Van Osch ziet tot zijn geluk de bal recht op zich afkomen en kan het leder vangen. Daar komt Nederland goed weg.
9'
Ook Wighton probeert het eens van grote afstand. Deze poging komt een stuk dichter in de buurt van het doel van Oranje. Maar ook ditmaal hoeft Van Osch niet in actie te komen.
8'
Scheppard kan de verleiding niet weerstaan op het moment dat hij de ruimte krijgt voor een schot vanaf ruim twintig meter. De Schot schiet de bal onbesuisd ver naast het doel van Nederland.
5'
Bergwijn! Een uitstekende kopbal van de aanvaller. De voorzet vanaf links van Ould-Chikh viel precies op het hoofd van Bergwijn. De kopbal wordt door de keeper net over de lat getild.
5'
Ook tijdens dit duel loopt de scheidsrechter met een spuitbus rond. Daarmee wordt een lijn van schuim getrokken om aan te geven waar de muur moet staan bij een vrije trap. Het lost vervolgens vanzelf op. Deze methode zal ook op het WK in Brazilië worden gebruikt.
2'
De Schotten spelen met een opvallend shirt. Daarin zijn de kleuren roze en geel verwerkt. Niet de eerste kleuren waar je bij Schotland aan denkt.
1'
De volksliederen hebben geklonken. Er wordt nog even van kant gewisseld en dan kan begonnen worden met deze wedstrijd.
Vanavond staat de tweede halve finale van het EK onder 17 op het programma. Daarin neemt nationale trots Nederland het op tegen de leeftijdsgenoten van Schotland. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van dit duel. Een fijne wedstrijd gewenst!

Nederland u17
De mannen van hoofdtrainer Maarten Stekelenburg hebben zonder problemen de groepsfase doorlopen. Daarin nam Oranje het op tegen Turkije, gastland Malta en Engeland. In de eerste wedstrijd had de ploeg nog moeite om zijn draai te vinden, maar na rust voltrok zich een 3-2 eindstand tegen Turkije. Tegen Malta was er geen vuiltje aan de lucht en stond na tachtig minuten (zolang duurt één wedstrijd) een 2-5 eindstand op het scorebord. Daardoor maakte het in een onderling duel met Engeland uit wie groepswinnaar werd. Een 0-2 zege was voldoende voor de eerste plek.

Schotland u17
De tegenstander van Nederland eindigde in de andere groep op een tweede stek. De Schotten hadden te maken met tegenstand van Portugal, Duitsland en Zwitserland. Schotland kende een valse start door met 0-2 te verliezen van Portugal, de uiteindelijke winnaar van de groep. Vervolgens rechtte het haar rug tegen Duitsland met een 0-1 overwinning. Een 1-3 zege op Zwitserland volstond om de halve finale te halen.

Uitblinkers
Bij Nederland onder 17 lopen een paar spelers rond die gelden als een grote belofte voor de toekomst. Zo heb je de zestienjarige Bilal Ould-Chikh die afgelopen seizoen in de laatste competitiewedstrijd zijn debuut maakte voor FC Twente, Keziah Veendorp van FC Groningen wordt begeerd door buitenlandse topclubs, Jari Schuurman maakte als Feyenoorder indruk met een hattrick tegen Engeland, Abdelhak Nouri is na zijn invalbeurt tegen Turkije een belangrijke schakel op het middenveld en Steven Bergwijn valt op vanwege zijn aanvallende prestaties.