Nederland
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Gianluca Rizzo 89. / Schot met rechts

90'
Duitsland krijgt waar het recht op had en dat is een overwinning. Want Oranje had aanvallend weinig tot niets in te brengen. De Duitsers wisten in de eerste helft al bijna te scoren, maar telkens lag Drommel in de weg. Bij de rebound van Rizzo was de keeper echter kansloos. Iedereen staat nu op drie punten in Groep B.
90'
90'
Lat! Werner zorgt bijna voor de verdubbeling. Een hard schot van de rand van het strafschopgebied spat op de lat uiteen.
90'
Een wissel om nog even tijd te rekken.
90'
Wissel in bij Duitsland -> Erdal Öztürk
90'
Wissel uit bij Duitsland -> Nadiem Amiri
89'
Doelpunt voor Duitsland, 1:0 door Gianluca Rizzo
Een minuut voor tijd toch het doelpunt voor Duitsland. Invaller Rizzo verschalkt Drommel, die ditmaal zijn meerdere moet erkennen. Want de keeper brengt eerst goed redding, maar is kansloos bij de rebound.
88'
Net zoals in de eerste wedstrijd, wordt Nouri ook nu in de laatste minuten van het veld gehaald. Dat terwijl hij aanvoerder is. Mogelijk is de middenvelder moegespeeld.
88'
Wissel in bij Nederland -> Michel Vlap
88'
Wissel uit bij Nederland -> Abdelhak Nouri
86'
Drommel! De keeper van FC Twente behoedt Oranje tweemaal voor een tegendoelpunt. Eerst redt hij met zijn voet op een schot vanaf links. Daarna houdt hij vanaf drie meter de bal tegen en zo heeft Nederland geluk in de slotfase.
85'
In de laatste speelronde van de groepsfase wacht voor het Nederlands elftal Spanje. Zij verloren vandaag met 3-1 van Rusland, maar wonnen eerder overtuigend met 3-0 van Duitsland. Het wordt niet makkelijk voor Oranje om de Spanjaarden op een gelijkspel te houden.
82'
Van Amersfoort krijgt de bal in de diepte en twijfelt net iets te lang of hij de bal ineens neemt. Want de keeper stond iets te ver voor zijn doel. De spits loopt toch door en komt daarna niet meer in de gelegenheid om een schot te lossen.
80'
Wissel in bij Duitsland -> Lucas Cueto
80'
Wissel uit bij Duitsland -> Thilo Kehrer
78'
Kallon, die zich een paar keer positief liet zien met snelle acties langs de zijlijn, maakt plaats voor Kastaneer. Winter lijkt in de slotfase toch iets meer vertrouwen te hebben in Ould-Chikh.
77'
Wissel in bij Nederland -> Gervane Kastaneer
77'
Wissel uit bij Nederland -> Issa Kallon
75'
De verdedigers van Duitsland hebben Van Amersfoort volledig in de tas vandaag. De spits krijgt geen enkele keer de ruimte om met zijn gezicht naar het doel te draaien. Met zijn rug naar het doel spelen is niet zijn kwaliteit.
72'
Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok besluit de scheidsrechter dat het tijd is voor een tweede drinkpauze.
71'
Een goede aanval van Duitsland over de linkerkant. Föhrenbach trekt de bal goed en laag voor het doel. De Nederlandse verdedigers kunnen net niet meer bij de bal, maar ook de spits van Duitsland komt een teenlengte te kort.
69'
Nederland heeft in principe voldoende aan een gelijkspel. Dankzij de andere uitslagen heeft het dan in de laatste speelronde aan een gelijkspel genoeg om de halve finale te bereiken.
66'
Van Amersfoort! De spits ontsnapt aan de buitenspelval en komt vanaf de linkerkant het strafschopgebied in. De spits probeert de bal door de benen van de keeper te prikken, maar de goalie rekent daarop en voorkomt een doelpunt van Oranje.
66'
Wissel in bij Nederland -> Thomas Ouwejan
66'
Wissel uit bij Nederland -> Laros Duarte
65'
Waldschmidt was in de eerste minuten tweemaal gevaarlijk. Vervolgens wist hij niet meer zijn stempel op het spel te drukken en daarom mag hij naar de kant van de Duitse bondscoach.
64'
Wissel in bij Duitsland -> Gianluca Rizzo
64'
Wissel uit bij Duitsland -> Luca Waldschmidt
63'
Het is niet de avond van Sané. In de eerste helft miste hij al een enorme kans, nu schiet hij een vrije trap nogal onbeholpen hoog over het doel van Nederland.
62'
Gele kaart voor Bilal Ould-Chikh (Nederland)
De vleugelaanvaller van Nederland gaat in het boekje van de arbiter. Hij voorkomt een mogelijk schot op doel van Duitsland door zijn tegenstander opzichtig te hinderen.
62'
Nederland lijkt na rust met twee aanvallers te spelen. Kallon staat wat dichter op Van Amersfoort. Ould-Chikh moet daardoor vanaf de rechtshalf komen en Nouri is uitgezakt naar de linkerkant. De Jong zorgt middenin voor de controle.
59'
Van Amersfoort blijft tevergeefs in de spits om voorzetten vragen. Voornamelijk Ould-Chikh lijkt geen oog te hebben voor zijn teamgenoot.
57'
Na een behandeling lijkt Duarte weer verder te kunnen. Het was een pijnlijk beeld, maar gelukkig voor de jongeling heeft hij niks beschadigd.
56'
Duarte ligt met veel pijn op de grond. De speler van Nederland overstrekt zijn knie en dat ziet er niet fijn uit voor hem.
54'
Nederland weet Duitsland wat meer uit de buurt van het eigen doel te houden dan voor rust. Maar ook nu levert het aanvallend niets op voor Oranje.
50'
Centrale verdediger Tah wordt al een paar keer flink opgejaagd door een Nederlandse aanvaller en speelt daarom de bal buiten de lijnen. Vervolgens kijkt hij vragend naar de scheidsrechter of het allemaal wel mag.
47'
Sané! Iets aan de linkerkant van de rand van de zestien komt de aanvaller van Schalke in balbezit. Met links zoekt hij de verre hoek, maar zijn lage schuiver vliegt rakelings voor het doel langs.
46'
En meteen wordt Drommel gedwongen tot een lange bal. Het ziet er dus niet naar uit dat Duitsland zich wat meer terug laat zakken.
46'
Nederland heeft afgetrapt voor de tweede helft tegen Duitsland.
46'
45'
Een rommelige wedstrijd tussen Duitsland en Nederland. De Duitsers hebben het betere van het spel door Oranje vroeg onder druk te zetten. Bovendien kreeg het in de openingsfase een paar goede kansen in de persoon van Waldschmidt en Sané. Nederland wist voorin weinig te bewerkstelligen.
45'
44'
Zo was Nederland bijna weer vlak voor rust op voorsprong gekomen dankzij een kopbal van Van Amersfoort. De spits zal zich straks nog wel een keer achter de oren krabben als hij terugdenkt aan de mogelijkheid.
41'
Van Amersfoort! Kallon weet op snelheid een diepe bal aan de rechterkant te halen. Zijn voorzet valt over de keeper bij de tweede paal. Van Amersfoort raakt de bal net iets verkeerd en ziet de bal rakelings langs de kruising gaan.
40'
Nouri etaleert soms op schitterende wijze zijn klasse op het middenveld. De Ajacied beschikt over een heerlijke balbehandeling en is daar regelmatig twee tegenstander te slim mee af.
40'
Gele kaart voor Jonathan Tah (Duitsland)
De verdediger van Duitsland loopt Van Amersfoort op de hakken. Omdat hij het niet eens is met de vrije trap, trapt hij vervolgens de bal weg en krijgt Tah een hele kaart.
38'
Ould-Chikh moet vaker mee terug dan hem lief is. Daardoor staat hij redelijk ver van het doel van Duitsland als hij dan in balbezit komt. Die afstand is lastig te overbruggen met slechts twee teamgenoten bij je.
35'
Als Van Amersfoort dan een keer de bal perfect op zijn borst krijgt, springt het leder te ver van hem weg. Op die manier wordt het ook lastig een aanval op te bouwen voor Nederland.
34'
Drommel weet in de opbouw zijn verdedigers te bereiken, maar vanaf daar zijn er geen afspeelmogelijkheden voor de spelers van bondscoach Aron Winter. Dat komt door de tactiek van Duitsland.
32'
Van Amersfoort heeft de pech dat hij met twee vleugelaanvallers op het veld staat die liever voor een eigen actie gaan. Zo staat hij vaak vrij, maar krijgt de spits van Heerenveen de bal niet.
31'
De aanvallers van Nederland beginnen te mopperen. Ze vinden dat ze niet goed worden aangespeeld door hun teamgenoten. Dat komt omdat vrijwel alles via de lucht gaat.
28'
Christiansen voelt de hand van Paal en gaat daarna liggen in het strafschopgebied. Zowel de grensrechter als de scheidsrechter wuift de valpartij weg.
26'
Het spel is ondertussen weer hervat.
25'
De scheidsrechter legt het spel even stil voor een drinkpauze. Dat komt vanwege de temperaturen in Griekenland.
24'
Vanwege het feit dat Nederland niet de ruimte krijgt om op te bouwen is het vooralsnog een rommelige wedstrijd. Duitsland gooit het op fysieke kracht, terwijl Nederland positiespel wil spelen.
21'
De corners van Oranje komen allemaal via een hoge boogbal bij de tweede paal terecht. Daar staat dan Mirani om de bal terug voor het doel te koppen. Die variant is echter nog niet gelukt.
20'
Nederland krijgt absoluut geen centimeter ruimte om aan te vallen of achterin de bal rond te spelen. Duitsland zet vroeg druk en wil graag zo snel mogelijk op voorsprong komen.
18'
Van Amersfoort laat zich voor het eerst zien in het strafschopgebied van Duitsland. Hij controleert knap de bal op zijn borst en wil dan uit de draai schieten. Zijn poging mist de juiste richting en gaat ruim over.
15'
Het lukt Nederland niet om via de opbouw de voorhoede te bereiken. Dat is de verdienste van Duitsland. Oranje wordt gedwongen door een lange bal en die winnen voornamelijk de Duitse verdedigers.
12'
In de persoon van Ould-Chikh laat Nederland zich voor het eerst zien. Het is het beproefde recept van de vleugelaanvaller. Hij komt vanaf rechts naar binnen en dwingt de keeper in de korte hoek tot een redding.
11'
Van de doellijn! Sané krijgt de bal in scoringspositie op elf meter. Hij heeft alle tijd en de hoek voor het uitzoeken. Sané gaat voor rechts en daar brengt Sanniez goed redding met zijn knie.
11'
Er zitten aanzienlijk meer supporters op de tribune dan in de eerste wedstrijd. Het is ook een veel kleiner stadion, met een capaciteit van vijfduizend stoeltjes.
8'
Wederom moet Drommel reddend optreden. Een corner valt af, waarna Waldschmidt de trekker overhaalt en de bal richting de bovenhoek ziet gaan. Daar zijn de handen van de keeper het eindstation.
6'
Kalon moet aan de linkerkant voor het gevaar gaan zorgen. De buitenspel is razendsnel en daar hebben de Duitse verdedigers hun handen vol aan.
2'
Paal! Waldschmidt zet in het strafschopgebied zijn tegenstander te kijken en probeert de bal vervolgens onder Drommel door te schuiven. Via de keeper komt de bal op de buitenkant van de paal.
2'
Nederland wordt al vroeg in deze wedstrijd onder druk gezet door de Duitsers. Ze moeten zich daardoor beperken tot verdedigen. Al twee keer is gevlagd voor buitenspel van Duitsland.
1'
Duitsland heeft afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.
1'
Voordat we kunnen beginnen moet eerst het doelnet gerepareerd worden.
Pelle van Amersfoort moet ook tegen Duitsland u19 zorgen voor de doelpunten. De spits van het Nederlands elftal onder 19 was in de eerste poulewedstrijd tegen Rusland verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

Tegen de Duitsers heeft bondscoach Aron Winter ook die rol voor hem in gedachten. Winter heeft besloten om zijn elftal niet te wijzigen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dat betekent dat Abdelhak Nouri de aanvoerdersband draagt en op het middenveld staat en dat Bilal Ould-Chikh als rechtsbuiten staat gepositioneerd. Kenneth Paal, normaal gesproken vleugelspeler of aanvallende middenvelder, staat wederom als linksback op papier.
Het Nederlands elftal u19 kan goede zaken doen door vandaag te winnen van de leeftijdsgenoten van Duitsland. Dan is het zo goed als zeker van deelname aan de volgende ronde van het Jeugd EK. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze ontmoeting. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Eerste wedstrijd
Nederland heeft weliswaar drie punten in zijn bezit, maar dat was niet verdiend gezien het spelbeeld tegen Rusland. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Alleen wist Oranje dat om te zetten in een doelpunt. Een indraaiende vrije bal van Bilal Ould-Chikh werd goed tegen de touwen gekopt door Pelle van Amersfoort. Na rust was Rusland de bovenliggende partij en had Nederland nog meer weinig te vertellen. Het werd onder andere gered door een bal op de lat en een rode kaart voor de Russen. Ondanks de overtalsituatie wist Nederland weinig te creëren, waardoor het tegen Duitsland een stuk beter moet.

Zege nodig
De tegenstander van Nederland heeft een overwinning nodig. Duitsland kwam slecht uit de startblokken met een wedstrijd tegen titelkandidaat Spanje. De Duitsers hadden vrijwel niets te vertellen en keken toe hoe de Spanjaarden uitliepen naar een riante 3-0 overwinning. Daardoor hebben ze een overwinning nodig om plaatsing voor de halve finale in eigen hand te houden. Bij een gelijkspel is het overgeleverd aan de andere landen en bij een nederlaag is het zo goed als zeker uitgeschakeld.