Engeland Woensdag, 24. Juni 2015
Italië
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Andrea Belotti 25. / Schot met rechts  (Domenico Berardi)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Marco Benassi 27. / Schot met rechts  (Lorenzo Crisetig)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Marco Benassi 72. / Schot met rechts  (Marcello Trotta)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Nathan Redmond 90. / Schot met rechts  (Ruben Loftus-Cheek)

90'
Italië kan zichzelf in ieder geval na deze wedstrijd niets verwijten. Ze hebben gedaan wat ze moeten doen en dat is winnen van Jong Engeland. Dat deed het op overtuigende wijze door drie keer te scoren. Even dacht het door te gaan na een doelpunt van Portugal, maar Zweden wist toch nog gelijk te maken.
90'
90'
Doelpunt voor Engeland, 1:3 door Nathan Redmond
Redmond redt enigszins de eer voor Engeland met een prima doelpunt. Vanaf rand zestien vuurt hij de bal kiezelhard achter de doelman van Italië.
90'
Zweden is toch op gelijke hoogte met Portugal gekomen, waardoor Italië alsnog naar huis moet.
89'
De Italianen vieren alvast voorzichtig feest de dug-out. Maar Zweden heeft aan een doelpunt genoeg om alsnog door te gaan en ook daar zijn nog enkele minuten te spelen.
86'
Ondertussen komt het nieuws binnen dat Portugal op voorsprong is gekomen. Dat betekent dat Italië alsnog door gaat naar de knock-outfase van het Jeugd EK.
83'
Verdi krijgt de ruimte om een schot op doel te plaatsen, terwijl hij aan de linkerkant in het strafschopgebied staat. Zijn bal stuitert net op als hij wilt schieten en gaat voorlangs.
83'
Wissel in bij Italië -> Federico Viviani
83'
Wissel uit bij Italië -> Davide Zappacosta
79'
Engeland zoekt nog wel de aanval, maar weet dat het alleen voor de vorm is. Zo zal het met één punt en waarschijnlijk ook één doelpunt afscheid nemen van het toernooi.
76'
Zo is het Jeugd EK een deceptie geworden voor Engeland. Vooral in eigen land werd veel verwacht van deze lichting, waarin de nodige talenten van Premier League-clubs in rondlopen.
75'
Wissel in bij Italië -> Simone Verdi
75'
Wissel uit bij Italië -> Marcello Trotta
72'
Doelpunt voor Italië, 0:3 door Marco Benassi
Engeland kan nu helemaal de volgende ronde vergeten. Een verre ingooi van Zappacosta wordt in de zestien verlengd, waarna Benassi de bal via de binnenkant van de paal in het doel kopt. Daar zat doelman Butland niet goed bij.
71'
Italië begint nu zelfs iets de druk op te voeren. Met een derde doelpunt weet het namelijk zeker dat het helemaal beslist is. Helaas voor de Italianen staat bij het andere duel de brilstand nog steeds op het scorebord.
68'
Cataldi produceert vanaf de rechterkant een prima voorzet. Benassi wil de bal ineens uit de lucht plukken, maar kan daardoor zijn schot niet de gewenste richting meegeven.
66'
Gele kaart voor Ruben Loftus-Cheek (Engeland)
Hij staat nog maar net in het veld, maar krijgt nu al een gele kaart. De invaller gaat onhandig door op zijn tegenstander, die daarna het nodige theater maakt.
65'
Lingard! De aanvaller komt aan de rand van het strafschopgebied in de positie om een geplaatst schot te produceren. Met zijn rechtervoet richt hij echter net iets te ver naast de paal.
64'
Een aanvallende wissel aan de kant van de Engelsen. Loftus-Cheek moet voor meer dreiging gaan zorgen en daarom wordt verdediger Forster-Caskey naar de kant gehaald door de bondscoach.
63'
Wissel in bij Engeland -> Ruben Loftus-Cheek
63'
Wissel uit bij Engeland -> Jake Forster-Caskey
63'
Wissel in bij Italië -> Stefano Sabelli
63'
Wissel uit bij Italië -> Domenico Berardi
62'
Het meest spectaculaire op dit moment is de wave die rondgaat op de tribunes. De fans houden zo zichzelf bezig, omdat voor hun neus relatief weinig gebeurt.
60'
Uit de statistieken blijkt wel hoe dodelijk effectief Italië vanavond is geweest tot nu toe. Ze hebben slechts twee schoten op doel en dat waren ook meteen doelpunten.
57'
Gele kaart voor Davide Zappacosta (Italië)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. De vleugelverdediger van Italië is te laat met zijn sliding en raakt vrij hard het been van Ings. De arbiter stond er met zijn neus bovenop.
56'
De supporters zijn niet blij met de speelwijze van Jong Engeland. Ze beginnen zelfs te fluiten als een verdediger de bal terug speelt op de eigen doelman.
54'
Het is vreemd genoeg Italië dat bijna voortdurend het balbezit heeft in de tweede helft. Na het gevaarlijke schot van Lingard heeft Engeland nog maar weinig laten zien.
52'
Jenkinson heeft het als rechtsback van Engeland moeilijk in deze wedstrijd. Aanvallend weet hij weinig te brengen en verdedigend heeft hij zijn handen vol aan de Italiaanse voorhoedespelers.
50'
Hoe langer de wedstrijd duurt en deze stand aanhoudt, hoe meer ruimte er voor Italië gaat komen in de omschakeling. Engeland zal steeds meer en meer risico's moeten nemen.
47'
Lingard! Daar was bijna al het aansluitingsdoelpunt. Lingard draait in het strafschopgebied zijn directe tegenstander dol en zoekt dan de verre kruising. Zijn poging gaat enkele centimeters langs het doel.
47'
Italië kan niets anders doen dan afwachten en hopen dat Portugal toch een doelpunt maakt tegen Zweden, hoewel die landen het op een akkoord lijken te gooien met deze tussenstand.
46'
Engeland heeft afgetrapt voor een tweede helft waarin ze minimaal tweemaal moeten scoren.
46'
45'
Engeland begon een stuk beter en aanvallender aan de wedstrijd dan Italië. Zowel Ings als Kane was dicht bij een treffer, maar zoals wel vaker in de tweede helft lag de keeper in de weg. Uit het niets sloegen de Italianen vlak achter elkaar tweemaal toe, waardoor Engeland eigenlijk voor een onmogelijke opgave staat.
45'
44'
Jong Engeland zal in de rust iets moeten bedenken om het defensieve Italië te kraken. De aanvallers weten momenteel er bijna niet door te komen.
42'
Kane probeert gevaar te stichten met een afstandsschot vanaf dertig meter. Hij doet dat met een lastige stuit, maar weer ligt de keeper van Italië in de weg voor de Engelsen.
40'
Redmond! De aanvaller worstelt zich in het strafschopgebied langs drie verdedigers en probeert dan de bal in het doel te schuiven. De voeten van de Italiaanse doelman voorkomen een treffer.
40'
De vleugelverdedigers van Italië hebben een geweldige voorzet in de benen. Desondanks krijgen zij vaak de ruimte om de bal voor het doel te slingeren. Dat levert uiteraard gevaarlijke momenten op.
39'
Na de twee snelle doelpunten achter elkaar heeft Italië volledig grip op de wedstrijd. De verdedigers vrezen in deze fase niet voor de snelle aanvallers van Engeland. Wat toch het wapen van de Engelsen moet zijn.
36'
Ondanks de 0-2 achterstand probeert Engeland toch het geduld te bewaren en van achteruit op te bouwen. Waarschijnlijk zullen ze in de tweede helft een andere tactiek hanteren.
34'
Italianen zijn normaal gesproken erg goed in verdedigen en dat maakt het voor Engeland zeker niet makkelijker. Alleen liet Jong Italië tegen Zweden zien soms nog steken te laten vallen.
30'
Jong Engeland zal nu vol op de aanval moeten spelen, want bij een nederlaag is het in ieder geval uitgeschakeld voor de halve finale. Ze hebben ruim een uur de tijd om de schade ongedaan te maken.
27'
Doelpunt voor Italië, 0:2 door Marco Benassi
En daar is al nummer twee voor Italië. Dit kan wel eens de genadeklap zijn voor Engeland. Crisetig krijgt alle ruimte om op te komen en geeft de bal mee aan Benassi. Hij schuift de bal vervolgens laag in de rechter onderhoek en bezorgt Italië een goede uitgangspositie.
26'
Zo waren de beste kansen voor Engeland en had Italië nog maar weinig laten zien, maar staan de Italianen op voorsprong. Bij deze stand gaan Portugal en Zweden echter door naar de volgende ronde.
25'
Doelpunt voor Italië, 0:1 door Andrea Belotti
En het is uitgerekend Italië dat op voorsprong komt. Een vrije trap wordt kort genomen en daarna voor het doel gebracht door Berardi. Met een vliegende sliding tikt Belotti de bal vervolgens knap achter de doelman van Engeland.
23'
Kane! Met een geweldige lange bal stuurt Jenkinson de spits de diepte in. De aanvaller van Tottenham legt het leder vervolgens geweldig dood op zijn voet, waarna hij vanaf de linkerkant de verre hoek zoekt. Zijn geplaatste schot wordt nog net gepakt door de keeper.
22'
Italië probeert het heft in handen te nemen door de bal wat meer achterin rond te laten gaan. Vervolgens werkt het dan wel weer met een lange bal richting de aanvallers.
20'
Belotti komt net niet bij een scherpe voorzet van Zappacosta. De rechtsback lag goed op snelheid aan de rechterkant en gaf een lage voorzet, maar Belotti komt een teenlengte te kort om de bal richting het doel te glijden.
18'
Berardi zorgt met zijn hoekschop vanaf de linkerkant voor een gevaarlijk moment voor het doel. Zijn bal komt in het vijfmetergebied terecht, waar een Engelse verdediger zijn voet er tegenaan zet.
17'
Telkens als Redmond aan de bal komt, gaat hij veel lopen. Daardoor gaat het tempo wat uit het spel van Engeland en ontvangt een teamgenoot te laat de bal.
14'
Het is voor het eerst dat de twee aanvallers samen vanaf het begin starten en bijna had het al zijn vruchten afgeworpen. Kane verstuurde de pass vanuit het middenveld.
13'
Ings! Dat had het openingsdoelpunt van Engeland moeten zijn. Met een vlijmscherpe steekpass zet Kane zijn teamgenoot vrij voor de keeper. De Liverpool-aanwinst gaat voor de korte hoek, maar raakt slechts het zijnet.
13'
Chalobah moet bij Engeland voor het evenwicht op het middenveld zorgen. Als de ploeg van de ene naar de andere kant probeert te komen, gaat dat veelvuldig via hem. Hij is wendbaar, maar tevens sterk aan de bal.
10'
Engeland begint nu toch wat in de verdrukking te komen. De controle ligt inmiddels bij Italië. De Italianen zijn nadrukkelijk op zoek naar een opening in de defensie van Engeland.
8'
Italië had de eerste kans van de wedstrijd kunnen hebben. Over rechts kwam de ploeg goed door, maar de aanname van Belotti in het strafschopgebied is niet om over naar huis te schrijven. Zijn pass naar een teamgenoot is eveneens niet op maat.
6'
Een slordigheidje van Gibson in de defensie van Engeland. Hij levert eenvoudig de bal in bij een aanvaller van Italië. Gelukkig voor hem weet een teamgenoot op tijd in te grijpen.
5'
De controle ligt in de openingsfase bij Engeland. Zij zoeken nadrukkelijk de aanval en Italië moet zich voorlopig beperken tot het tegenhouden van de tegenstander.
4'
Op de tribune zijn nog de nodige lege plekken te zien. Dat is helaas bij veel van de wedstrijden tijdens het Jeugd EK het geval.
2'
De balovername van Engeland is al snel een feit. De Engelsen zullen rustig willen opbouwen en proberen de Italianen naar voren te lokken. Dan ontstaat er ruimte voor de snelle vleugenaanvallers.
1'
Italië heeft de bal aan het rollen gebracht voor deze belangrijke wedstrijd in de laatste speelronde van de groepsfase.
1'
De volksliederen hebben geklonken en de wedstrijd staat op punt van beginnen.
Jong Engeland vertrouwt ook tegen Jong Italië op de kwaliteiten van Jesse Lingard. Tegen Zweden was de aanvaller nog invaller, mag tegen de Italianen mag hij vanaf het begin starten. In de vorige speelronde tekende de speler van Manchester United voor de enige treffer van de wedstrijd.

Verder mag Harry Kane het weer in de spits proberen, alleen krijgt hij in dit geval ondersteuning van Liverpool-aanwinst Danny Ings. De voorhoedespeler moest de afgelopen twee duels genoegen nemen met een invalbeurt. Engeland is een overwinning nodig en daarom zal Ings aan de aftrap verschijnen.

Aan de kant van Italië moet Domenico Berardi zijn ploeg wederom op sleeptouw nemen. Van de linksbuiten van Sassuolo werd van tevoren veel verwacht. De tactiek van het beloftenelftal is dan ook op hem afgesteld. Dat moet er tegen Engeland eindelijk uit komen.
Jong Engeland en Jong Italië maken allebei nog kans om door te gaan naar de volgende ronde van het Jeugd EK. Dan hebben ze echter een overwinning nodig om daar uitzicht op te houden en dan nog zijn ze afhankelijk van de andere twee landen in Groep B. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond live verslag van deze ontmoeting. De opstellingen zijn te vinden onder wedstrijddetails.

Stand van zaken
In Groep B gaat op dit moment Portugal aan kop met vier punten. Zij wisten Italië op 0-0 te houden in de vorige speelronde, waar de Italianen eigenlijk een overwinning nodig hadden om een goede uitgangspositie te behouden. Tweede staat Zweden met drie punten, evenveel als nummer drie Engeland. Zweden boekte een verrassende zege op Italië en doet daardoor nog volop mee voor de bovenste twee plekken. Italië heeft slechts één punt en is bij een zege nog steeds niet zeker van de knock-outfase.

Engeland gelukkig
De Engelsen mogen zeker niet klagen over het verloop van hun wedstrijd in de tweede speelronde. Lange tijd stond het 0-0 tegen concurrent Zweden, maar vlak voor tijd sloegen de Engelse beloften alsnog toe. Jesse Lingard poeierde op heerlijke wijze een bal op de rand van het strafschopgebied ineens uit de lucht in de verre hoek. Daardoor is Engeland nog volop in de race en moet Zweden hopen op een resultaat tegen Portugal.

Tegenvallend Italië
De Italianen vallen dit toernooi tegen. Ze werden hoger ingeschaald dan het punt waar ze nu op staan. Ze hebben het voornamelijk weggeven tijdens het duel met Zweden. Daarin kwam het op een 1-0 voorsprong en ontving Zweden een rode kaart. Toch kon het de drie punten niet over de streep trekken. Zweden kwam terug in de wedstrijd, Italië kreeg zelf ook een rode kaart en Zweden stapte met een 1-2 zege van het veld. Italië probeerde dat tegen Portugal (0-0) recht te zetten, maar zette de kansen niet om in doelpunten.