20:45 uur
Luxemburg
5:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 21. / Schot met links  (Wesley Hoedt)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Wesley Sneijder 34. / Schot met rechts  (Memphis Depay)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 62. / Schot met links
4 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 70. / Kopbal  (Stefan de Vrij)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 84. / Penalty

90'
Nederland heeft, zoals verwacht, eenvoudig gewonnen van een zwak Luxemburg. Wijnaldum, invaller Promes en Janssen brachten de score naar 5-0. Oranje stijgt zo naar een derde plaats in de poule. De jarige Sneijder was de man van de avond in zijn 131e international.
90'
90'
Zweden komt op voorsprong. Het wint in de slotfase met 2-1 tegen Frankrijk. Geen goed nieuws voor Oranje.
90'
Gele kaart voor Christopher Martins (Luxemburg)
De middenvelder van Luxemburg krijgt geel voor een overtreding op Promes en is geschorst voor de volgende wedstrijd.
88'
Zo is het al bij al een mooie avond geworden voor Oranje. De terugkeer van Advocaat levert een 5-0 overwinning op. Een scorende en jarige Sneijder ziet zo in zijn 131e interland Nederland stijgen naar plaats drie.
85'
Wissel in bij Luxemburg -> Florian Bohnert
85'
Wissel uit bij Luxemburg -> Gerson Rodrigues
84'
Doelpunt voor Nederland, 5:0 door Vincent Janssen
De spits van Oranje schiet de bal spijkerhard in de kruising. Dit is hoe een strafschop genomen moet worden.
83'
Strafschop voor Oranje! De doelman is te laat en glijdt Janssen onderuit.
83'
Sneijder krijgt zijn publiekswissel! De man van 131 interlands was ook vanavond weer enorm van waarde. Op zijn 33e verjaardag maakte hij onder meer een doelpunt.
82'
Wissel in bij Nederland -> Nathan Aké
82'
Wissel uit bij Nederland -> Wesley Sneijder
79'
Bulgarije gaat verliezen in Borisov. Wit-Rusland komt op 2-0. Nederland gaat zo over Bulgarije heen in de poule.
78'
Gele kaart voor Stefan de Vrij (Nederland)
De eerste kaart voor Oranje is voor De Vrij. De Lazio-verdediger is te laat en raakt het been van Turpel.
78'
De overige tussenstanden zijn nog steeds hetzelfde. Bulgarije staat met 1-0 achter bij Wit-Rusland en Zweden - Frankrijk staat gelijk. Nederland stijgt zo virtueel van plek vier naar drie.
75'
Met twee andere buitenspelers en een 4-0 voorsprong is er nog een kwartier te spelen voor Oranje. Er is vanavond geen vuiltje aan de lucht voor het team van Dick Advocaat.
73'
Wissel in bij Nederland -> Jeremain Lens
73'
Wissel uit bij Nederland -> Arjen Robben
70'
Doelpunt voor Nederland, 4:0 door Quincy Promes
Luxemburg verspeelt de bal aan De Vrij die op kan stomen op rechts. De verdediger ziet Promes vrij staan bij de tweede paal en levert een keurige voorzet af. Promes, net ingevallen, kopt vervolgens de bal via de grond in het doel.
69'
Schon kan keepen! Weer redt doelman Schon een inzet van Arjen Robben. De aanvoerder van Oranje krult de bal op kenmerkende wijze naar de verre hoek. Schon duikt deze echter weg.
67'
De eerste wissel van de avond is een feit na de comfortabele 3-0. De ietwat tegenvallende en anonieme Depay wordt vervangen door Quincy Promes. Depay was overigens wel aangever bij de goal van Sneijder.
66'
Wissel in bij Nederland -> Quincy Promes
66'
Wissel uit bij Nederland -> Memphis Depay
62'
Doelpunt voor Nederland, 3:0 door Georginio Wijnaldum
Daar is dan de 3-0 voorsprong. Een scherpe voorzet van Joël Veltman wordt weggewerkt door de Luxemburgse defensie. Wijnaldum is echter de juiste man op de juiste plaats en schiet de bal hoog in het doel.
60'
Fantastische actie Robben! Arjen Robben omspeelt drie Luxemburgers, maar vergeet af te ronden. Het slappe lobje kan uit het strafschopgebied gewerkt worden door de bezoekers.
57'
Intussen maakt Luxemburg de ene na de andere lompe overtreding. Dit lijkt niet eens op voetbal! De Nederlanders moeten oppassen om vlak voor de zomer niet geblesseerd te raken.
55'
Gele kaart voor Kevin Malget (Luxemburg)
Dit had donkerrood moeten zijn! Wat een schandalige overtreding van verdediger Malget.
54'
Wissel in bij Luxemburg -> Lars Gerson
54'
Wissel uit bij Luxemburg -> Vincent Thill
54'
Sneijder mikt naast! Als er iemand vanavond in het middelpunt staat is het wel Sneijder. De doelpuntenmaker schiet dit keer de bal net voorbij de tweede paal.
51'
Een doelpunt van Janssen wordt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Echter is de beslissing redelijk curieus.
50'
Gele kaart voor Vincent Thill (Luxemburg)
De jonge middenvelder, geboren in 2000, maakt een gemene overtreding op Sneijder en krijgt geel.
49'
Robben met een schot! Arjen Robben haalt uit van buiten de zestien met een hard diagonaal schot. Doelman Schon blinkt, ondanks twee tegengoals, uit en keert wederom op fraaie wijze.
48'
De tweede helft is in gang gezet zonder wijzigingen bij beide teams. Luxemburg wisselde al eens noodgedwongen voor rust. Hopelijk zien we veel doelpunten!
46'
45'
Oranje leidt comfortabel met 2-0 tegen Luxemburg. Na wat gemiste kansen zette Arjen Robben zijn ploeg op 1-0 na een uitstekende pass van Wesley Hoedt. Tien minuten voor rust werd de score verdubbeld door recordinternational Wesley Sneijder na een mooie aanval.
45'
45'
Wat doet Cillessen?! De doelman speelt de bal zomaar in de voeten van David Turpel. De Luxemburgse spits schiet, gelukkig voor Oranje, zwak in waardoor Cillessen zijn fout goed kan maken.
44'
Zweden komt op 1-1 tegen Frankrijk. Nederland blijft zo virtueel op een derde plaats staan voorlopig.
43'
Het is bijna rust in Rotterdam. Het Nederlands elftal staat er prima voor met een 2-0 voorsprong. Ook de tussenstanden op de andere velden zijn Oranje gunstig gezind.
39'
Ook Frankrijk is inmiddels op voorsprong gekomen in Zweden. Nederland moet zodoende nog twee goals maken om op gelijke hoogte te komen met Zweden op de tweede plaats.
37'
Kans voor Strootman! Sneijder draait een vrije trap in met zijn rechtervoet en zet Kevin Strootman vrij voor de goal. De middenvelder van Oranje krijgt zijn voet echter niet goed tegen de bal.
34'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Wesley Sneijder
Wat een prachtige aanval met een formidabele afronding. Memphis Depay legt klaar met een pass achter het standbeen en recordinternational haalt, vanaf rand zestien, uit in de korte hoek.
33'
Bulgarije is inmiddels op achterstand gekomen bij Wit-Rusland: 1-0. Dat is natuurlijk positief nieuws voor het Nederlands elftal. Bij deze standen wipt Oranje over de Bulgaren heen.
32'
Oranje heeft niets te vrezen van het kleine Luxemburg. Ondanks dat zijn er niet heel veel mogelijkheden voor het doel. Luxemburg trekt zich telkens met elf spelers terug op de eigen helft.
27'
Maxime Chanot kan niet verder en moet geblesseerd naar de kant. De verdediger van New York City wordt vervangen door Ricardo Delgado.
26'
Wissel in bij Luxemburg -> Ricardo Delgado
26'
Wissel uit bij Luxemburg -> Maxime Chanot
26'
Nederland heeft zodoende de vroege voorsprong te pakken. Ondanks dat dit een goede werking heeft op het moreel worden de ruimtes in de Luxemburgse defensie tevens groter.
21'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Arjen Robben
Daar is de voorsprong via aanvoerder Robben! Luxemburg verspeelt de bal op het middenveld waarna Wesley Hoedt een uitstekende pass heeft aan het adres van Robben. De aanvoerder blijft vervolgens kalm en schiet de bal langs doelman Schon.
17'
Het eerste Luxemburgse schot van de wedstrijd is ook een feit! Stefano Bensi mag ver opstomen en besluit uit te halen. Het schot van Bensi gaat echter ver naast het doel van Jasper Cillessen.
16'
Gele kaart voor Laurent Jans (Luxemburg)
De aanvoerder van Luxemburg wordt op de bon geslingerd vanwege een overtreding van achteren op Memphis Depay.
15'
Daar is Janssen weer! Dit keer ontvangt de spits van Tottenham Hotspur de bal buiten het strafschopgebied. Janssen maakt gebruikt van de vele ruimte, haalt uit op doel en ziet zijn poging gekeerd worden door Schon.
12'
Na een behandeling van ongeveer vijf minuten is De Vrij terug op het speelveld. Er zit een flinke pleister boven de wenkbrauw van de Lazio Roma-verdediger.
11'
Janssen moet scoren! Een te korte terugspeelbal wordt onderschept door Vincent Janssen. De spits speelt de bal echter te ver voor zich uit waardoor doelman Schon in kan grijpen.
8'
Blessurebehandeling bij Stefan de Vrij die een flinke hoofdwond oploopt bij een kopduel. Matthijs de Ligt gaat zich voor de zekerheid warmlopen.
7'
Nederland heeft, zoals verwacht, veel balbezit in de openingsfase van de wedstrijd. De oranjehemden domineren en dringen Luxemburg flink achteruit.
2'
Direct gevaar via Robben! Arjen gaat een prima combinatie aan met Vincent Janssen door de as van de Luxemburgse defensie. Vrij voor doelman Ralph Schon ziet Robben de bal geblokkeerd worden door een voet.
1'
De opstellingen
Jasper Cillessen is verkozen als eerste doelman door Dick Advocaat. Verder kiest de bondscoach vooral voor buitenlandse ervaring. Kevin Strootman, Arjen Robben en recordinternational Wesley Sneijder moeten de kar gaan trekken.

Bij Luxemburg zien we natuurlijk heel veel onbekende spelers. De aanvoerder, Laurent Jans, komt uit in de Belgische competitie. Jans speelt voor Waasland-Beveren.
Statistieken
Wesley Sneijder gaat vrijdagavond zijn 131e interland spelen en wordt zodoende de nieuwe recordhouder. Sneijder scoorde 30 keer, kreeg 12 gele kaarten en werd nooit van het veld gestuurd met rood.
Als Nederland 3 punten pakt tegen Luxemburg weet het weer eens drie officiële wedstrijden op rij te winnen. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2014. Op het WK in Brazilië won Oranje van Chili, Mexico en Costa Rica.
De wedstrijd staat onder leiding van de pas 30-jarige Poolse arbiter Bartosz Frankowski. Nederland – Luxemburg betekent het debuut voor de scheidsrechter in de WK kwalificatie. Frankowski floot al wel vier vriendschappelijke interlands op het hoogste niveau.
In 17 onderlinge ontmoetingen werd het één maal gelijk en won Luxemburg twee keer. De overige duels werden gewonnen door Nederland. De laatste Luxemburgse winst dateert alweer van 1963.
De laatste 3 jaar won Luxemburg slechts 4 van de 21 gespeelde wedstrijden. Tweemaal lukte dit tegen Albanië. De twee andere overwinningen werden geboekt tegen respectievelijk Macedonië en Griekenland.