09.11.2014 16:08

Virgil Van Dijk loodst Celtic naar top

Celtic heeft de eerste plaats in de Schotse voetbalcompetitie overgenomen. Virgil van Dijk, niet opgeroepen voor Oranje, loodste zijn club zondag naar de top door in de laatste minuut de winnende treffer te maken in en tegen Aberdeen: 1-2.

De thuisclub kwam op voorsprong door de Ier Adam Rooney, de Noor Stefan Johansen maakte nog voor rust gelijk in het Pittodrie Stadium. John Guidetti scoorde voor de verandering eens niet. Celtic speelde de laatste 10 minuten met tien man na een tweede gele kaart voor Scott Brown.

Celtic kwam door de zege op 26 punten, evenveel als Inverness Caledonian Thistle, dat een wedstrijd meer nodig had. De nummer 2 won zaterdag de topper tegen Hamilton Academical met 4-2 door onder meer twee treffers van Billy McKay.