12.11.2014 15:15

Aberdeen kan weer vooruit kijken

Pittodrie Stadium
Pittodrie Stadium

Dankzij een deal met de lokale ondernemer Willie Donald en zijn vrouw Elaine, kan de Schotse voetbalclub Aberdeen FC maar liefst ruim achttien miljoen euro schuld aflossen. Dit maakte de club, vijfde in de Schotse Premierschip, woensdag bekend op de eigen website.

“Na het afgelopen seizoen heeft de club een overeenkomst bereikt met de belangrijkste schuldeisers en de bank om de schulden en het aandelenvermogen te herstructureren”, zo luidt het statement van de club. In deze overeenkomst speelt de investering van Willie en Elaine een belangrijke rol, maar ook de eigen goede financiële prestaties van de club van de afgelopen jaren. Zonder het feit dat de club de afgelopen jaren geen verlies maakte, was de herstructurering niet overeengekomen, aldus de club. Als gevolg van de nieuwe financiële situatie kan de Schotse club weer vooruit kijken.

Onderdeel van de deal tussen de club en Willie en Elaine, die in de afgelopen maanden vorm kreeg, is dat de investeerders grootaandeelhouders van Aberdeen FC worden. Ook een opgezet trustfonds, het Aberdeen FC Community Trust, krijgt een groot deel van de aandelen in handen als gevolg van de herstructurering.

Over zijn bijdrage zei de Schotse ondernemer zelf: “Onze families erkennen dat we geluk hebben gehad dat we onze zaak hebben kunnen laten groeien in een regio die de laatste 37 jaar heeft geprofiteerd van de steeds belangrijk wordende energiesector. Daarom besloten we een tijd geleden dat we wat terug wilden doen voor de gemeenschap en kwamen zo bij de voetbalclub, een vitaal en centraal punt binnen de regio, uit.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner