03.12.2014 09:59

PSV gaat investeren in het jeugdcomplex

De Herdgang, het jeugdcomplex van PSV, zal binnen afzienbare tijd geschikt zijn voor het betaalde voetbal. Dit heeft technisch directeur Marcel Brands aangegeven. Het zou eigenlijk de thuisbasis moeten zijn van Jong PSV, maar vanwege de reglementen van de Jupiler League ging dit feest niet door.

Hierdoor is Jong PSV vaak genoodzaakt om uit te wijken naar het stadion van FC Eindhoven. De ploeg speelt wel eens wedstrijden op De Herdgang, maar risicowedstrijden moeten in het stadion van de stadsgenoot worden afgewerkt. Nu echter duidelijk is geworden dat Jong PSV nog twee extra jaren in de Jupiler League blijft voetballen, heeft PSV de stap genomen om te investeren in het jeugdcomplex, waar PSV zelf ook de trainingen afwerkt.

"Nu deze beslissing genomen is, kunnen we op De Herdgang een aantal vernieuwingen doorzetten", vertelt Brands in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De vernieuwingen zullen in ieder geval te maken hebben met het uiterlijk van het sportpark. Er moet een extra tribune komen, waarbij ook een echt uitvak beschikbaar is voor de uitfans.

Als Jong PSV nu op De Herdgang speelt, wordt gebruikgemaakt van noodtribunes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner