08.03.2015 11:11

Kleine held van Feyenoord stopt met voetbal

David Connolly (l.) probeert Raymond Victoria de weg te versperren tijdens Willem II - Feyenoord in de Eredivisie. (11-03-2001)
David Connolly (l.) probeert Raymond Victoria de weg te versperren tijdens Willem II - Feyenoord in de Eredivisie. (11-03-2001)

David Connolly zet na een profcarrière van ruim twintig jaar een punt achter zijn loopbaan. De spits, die in Nederland speelde voor Feyenoord en Excelsior, kan het op 37-jarige leeftijd niet meer opbrengen.

Dit meldt de Ier op de clubwebsite van zijn laatste werkgever, AFC Wimbledon. dat uitkomt in de League Two, het vierde niveau in Engeland. "We hebben besloten het per maand te bekijken en na te gaan of ik het fysiek nog aan kon op mijn leeftijd", vertelt Connolly, die in januari de stap maakte richting Wimbledon.

"Ik ben erachter gekomen dat het lastig is om hele wedstrijden te spelen en het is niet voor mij weggelegd om het hele land door te reizen om dan als invaller tien minuten mee te doen." De aanvaller speelde het grootste gedeelte van zijn carrière op een lager niveau dan de Premier League, maar met Feyenoord kwam de Ier nog in actie in de Champions League.

Op 13 mei 2011, waar Connolly een van zijn laatste wedstrijden in het shirt van Feyenoord speelde, ontpopte hij zich tot held in De Klassieker. Hij scoorde twee keer in de met 3-4 gewonnen wedstrijd van de Rotterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner