20.03.2015 22:29

Ibrahimovic zet 'PSG' met hattrick aan kop

Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint-Germain vrijdag naar de koppositie van de Franse voetbalcompetitie geschoten. De Zweedse vedette maakte alle doelpunten voor de landskampioen tegen Lorient: 3-1.

De ploeg van trainer Laurent Blanc heeft één punt voorsprong op Olympique Lyon, dat zaterdag tegen Nice speelt. Ibrahimovic was al in de vierde minuut trefzeker vanaf elf meter. De Zweed, die vorige week na de nederlaag bij Girondins Bordeaux verbaal tekeer ging en daarvoor een schorsing boven het hoofd hangt, zag Lorient halverwege de tweede helft langszij komen via Jordan Ayew.

In de 82e minuut mocht hij echter opnieuw aanleggen vanaf de stip, wederom met succes. In blessuretijd maakte Ibrahimovic zijn derde. Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd bij de club uit Parijs.