24.04.2015 22:45

Marseille verliest van degradatiekandidaat

Olympique Marseille heeft zich met het oog op Europees voetbal een slechte dienst bewezen tegen Lorient. De nummer vier van de Franse competitie verloor vrijdag thuis met 3-5 van de degradatiekandidaat, die door dit onverwachte succes boven de streep kwam.

De Belgische invaller Michy Batshuayi leek een kwartier voor tijd nog een punt te redden voor 'OM' met de 3-3, maar in de slotfase beslisten Jordan Ayew, met zijn tweede doelpunt van de avond tegen zijn oude club, en Mathias Autret anders.

De Ghanese aanvaller Ayew opende de score al vroeg, François Bellugou zorgde binnen een kwartier voor 0-2. Marseille reageerde pas na rust slagvaardig door André Ayew, de oudere broer van Jordan, en Jérémy Morel. Nog geen minuut na diens gelijkmaker zette Romain Philippoteaux de bezoekers opnieuw op voorsprong.